1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kelner 31.12.2007 11:05

Už ne

      Vážený pane Doležale, čítával jsem Vaše články i když v některých případech jsem s Vámi nesouhlasil. V poslední době jsem došel k závěru, že je to bohapustá ztráta času. Zřejmě jste dospěl do stavu, kdy jste přesvědčen že jste genius. Překonáváte i poúnorové agitky v Rudém právu - pochopitelně s obráceným gardem. Jako druhou možnost vidím, že Vás za to platí ta spodina, která chce zdiskretizovat a zvrátit vývoj po roce 1989.

Veselý 31.12.2007 10:23

Re: Problém s církevními restitucemi je v tom

Zákon 218/1949 Sb. (§ 11 Zánik závazků -  (1) Veškerý soukromý a veřejný patronát nad kostely, obročími a jinými církevními ústavy přechází na stát.) Zákon č. 298/1990 Sb. a zákon č. 338/1991 Sb. si přečtete sám. Toto jsou fakta.

Pišta 31.12.2007 10:19

Re: Problém s církevními restitucemi je v tom

Koukám, že paměť ti moc neslouží. Proboha, kdy "Církve obdržely žádanou část zadržených restitucí a dušovaly se , že je to všechno co požadují" ? Stačí datum a citát . Církve chtějí jenom to, co jim ukradli komunisti po osmačtyřicátém.Jak s tím souvisí nějaký panovník? Pořád si opakuj :  "Komunisti a osmačtyřicátý! "Možná, že ti dojde, o co tu jde!

petrph 31.12.2007 10:04

Problém s církevními restitucemi je v tom

že již byl několikrát vyřešen - již nekolikrát od roku 1989 proběhlo jednání s církvemi, ty obdržely žádananou část zadržených restitucí, svatosvatě se dušovaly, že je to všechno co požadují, a je co trochu opadla paměť (lépe řečeno co se vyměnili ministři) , tak natahují ruce znovu a chtějí další a další. Prostě stále nepochopily, že doba kdy vladař nechal postavit klášter a věnoval mu několik okolních vesnic i s nevolníky, je již nenávratně pryč....

Janus 31.12.2007 10:00

Re: poznamka

Poslechnou, voni "suchánku", a co lidé, kteří na Hradčanech ještě bydlí? Ano, jsou to jejich peníze, tak ať si je utrácejí témto způsobem někde, kde nebudou otravovat a komplikovat život jiným lidem. ;-O

tatina 31.12.2007 9:59

Re: Re: Re: To je divení

Já jsem nepotřeboval,aby mi pan president radil,že si mám stát za svým názorem.To jen tak přišla na tuto věc řeč,a pan president mi v tom dal jen za pravdu.Je vidět,že jste nic nepochopil,nebo pochopit nechtěl.

tatina 31.12.2007 9:57

Re: Re: Re: To je divení

Vážený soudruhu,

pan president(a nemusí to být ani Klaus) má ve své pravomoci jmenovat soudce dle svého názoru.Pokud se Vám líbí soudci,kteří nemají žádné zkušenosti(to se týče hlavně mladých),tak prosím,ale mně ne.Jinak co se týče toho,že pan Klaus nepodepisoval přihlášky na VŠ,tak to slyším vůbec poprvé a jsem doslova konsternován tím,že u nás má tuto možnost president.Můžete být v tomto případě trochu konkrétnější?Já jsem totiž větší blbost nečetl.

Jinak jsem se večer okoupal celý,tak,jako každý den.Jinak nevím,co jste dělal za minulého režimu Vy sám.Třeba jste velice rád,či nerád,ale přesto volil komunisty,na rozdíl od mé rodiny,která si za to taky nesla následky,takže poznám velice dobře diktátora od demokrata.

Milan 31.12.2007 9:52

Re: Re: poznamka

Pišta má pravdu- kde jsou ochránci ovzduší ze zeleného bratrstva a krásná Žak , více mne udivuje, že se najde pitomec který tomu fandí. Pan Doležal by ale už měl jít do důchodu, věk na to má. Ještě zapomněl popřát vše nejlepší náckům, pokud ještě žijí!!!

,

Rudý element 31.12.2007 9:44

Re: Re: To je divení

Když potřebuješ, aby ti někdo radil takové banální samozřejmosti, tak žádné vlastní názory ani mít nemůžeš. Ergo vždycky budeš stát za názory někoho jiného a budeš tedy v jeho područí.

vládík 31.12.2007 9:43

Re: Re: Re: To je divení

Sorry, sorry - samozřejmě "milost". 

vládík 31.12.2007 9:42

Re: Re: To je divení

Jo, jo. On si ten bolševik za svým názorem také stál, když nepodepsal přihlášku na VŠ nikomu, kdo měl odlišný názor. To asi, že nechtěl stát v područí druhých?  Stejně jako bolševik vzal na mylost ty, kteří dvolali (stáhli žalobu). To se mi má líbit?  Jen proto, že jste si s prezidentem potřásl rukou. Dříve si lidé dlouhodobě nemyli ruku kterou podali Gottwaldovi, Zápotockému, Novotnému, Husákovi, ....

tatina 31.12.2007 9:32

Re: To je divení

Kdysi jsem měl možnost si s panem Klausem podat ruku,přičemž při krátké rozmluvě mi poradil,abych si za svým názorem vždy stál,jinak budu v područí druhých.Pokud toto je názor "diktátora" jak o panu Klausovi píšete,tak budu jedině rád,když bude tento"diktátor" opět zvolen presidentem.

vládík 31.12.2007 9:22

Re: Milý pane Doležale

R^

vládík 31.12.2007 9:21

To je divení

Klaus je a vždy byl člověkem s vlastnostmi diktátora.  Tedy se snahou jít přes mrtvoly. Jedno, zda mrtvoly soudních čekatelů (které posílá - tak jako bolševik - za jejich neposlušnost do "kotelny") či mrtvoly demokracie (resp. oživení nedemokratických principů). Proto mu nevadí putinovské zneužití přístupu do medií (kam má jeho protikandidát horší přístup).  Proto mu nevadí argumentace àla Paroubek či Rath (nedůvodná dehonestikace protivníka). Proto bude - jak diktátoři obvykle bývají - zvolen.

korsika.korsika 31.12.2007 8:57

Re: Re: poznamka

Daleko lepší by bylo, jak už na Psu někdo poznamenal, kdyby se do Nerudovky  pustilo hodně vody a jel se tam sjezd a slalom na divoké vodě. Nakonec proč ne?

Pišta 31.12.2007 8:38

Re: poznamka

Jenže tady nejde o uherák, ale o fakt, že si může někdo dovolit jezdit s těžkými náklaďáky tam , kam nesmí jindy ani motocykl, aby se nepoškodily historické budovy.A spočítejte si ,kolik těch náklaďáků bylo. A stejný počet bude sníh zase odvážet. Přiště si možná něko vymyslí na náměstí uspořádat jachetní regatu ne závody tahačů.

lojza suchanek 31.12.2007 8:24

poznamka

S panem autorem obvykle vetsinou suhlasim v jeho pohledu na Rusko,moc nesouhlasim s pohledem na Klause...Rad jeho uvahy ctu,prijde mi to docela ftipne a pritom svym zpusobem pravdive.Ovsem v jedne veci prestrelil podle me NAPROSTO.

Co je proboha spatneho na tom,nekam navezt snih a poradat tam zavod v lyzovani?Jezisi copak to je placene z dani?NENI.Je to ciste soukroma iniciativa jakehosi svazu,ktery od jakychsi sponzou na tuto akci sehnal penize.Jsou to JEJICH penize a oni si s nima muzou delat CO CHTEJI.To je to same - v Sazka arene se konala jakasi show s motorkama,a kvuli tomu se tam navazely tuny a tuny hliny.Take tato akce byla proto spatna?

Paneboze,kdo ma penize,muze si za to koupit co chce.A je to ciste jeho vec.Kdybych mel milion,za ten cely milion nakoupil uherak a nechal ho rozemlit na kasi a tu dal sezrat prasatum,je to ciste moje vec a nikdo nema pravo mi rikat,ze jsem to radsi mel dat bezdomovcum.Jsou to moje penize,ja si je nejak vydelal,a je na me,co s nima udelam.

Trosku me to od autora mrzi,ze v tomto pripade ma uplne opacny nazor,nez obvykle prezentuje:-((

Pišta 31.12.2007 8:21

Re: Re: No tak, pane Doležale,

Až na to , že zákony navrhuje vláda a schvaluje parlament a prezident  je může pouze teoreticky pozdržet, to zní moc hezky. Ještě nám vysvětlete jestli měl Havel vydat nějaký dekret ,případně vzít do ruky samopal. Předtím by se asi musel zeptat statisíců krasnoarmějců, dočasně umistěných,  co oni na to. Papalášů komunistické armády, kteří v té době veleli asi také. O esenbácích či estébácích ani nemluvě. Od "plyšáku" letos uplyne 19 let. Ještě nám nějak vysvětlete co těch devatenáct let dělala  vaše rodná strana , aby byli komunisti zakázáni.(Předpokládám, že k volbám chodíte) .A pokud nedělala vůbec nic, čím si to vysvětlujete. Jenom proboha neříkejte, že jim to zakázal Havel před devatenácti lety!  Celá první republika trvala dvacet let.

kudýš 31.12.2007 8:16

Re: Herr Doleschall zase nezapomněl, jako vždy

Opět zkomolenina jména? Zase literární nadsázka? Nuda....   I obsah.....

Berger 31.12.2007 7:31

Re: Re: No tak, pane Doležale,

Lucinko-pse, tady asi není takové nebezpečí vulgárních blbů, jako v případě radaru, takže se odvažuji napsat svůj mail. Asi máme velice podobné názory. jiberg@volny.cz

jepice 31.12.2007 7:29

Re: Herr Doleschall zase nezapomněl, jako vždy

Jestlipak tohle chápaly ty německé babky, vyhnané z chalup, ve kterých žili jejich předkové po staletí?

Rýpal 31.12.2007 7:03

Milý pane Doležale

Kdybyste si přečetl diskusi k mzdovému vývoji na Aktuálně.cz, nedivil byst e s e, že řada lidí považuje státní rozpočet za zázračný strojek. Byl to pro mě zdrcující zážitek:

1) Řada jinak gramotných lidí lidí (svými příspěvky prokázali schopnost číst a psát) neví, že průměrná mzda je mzda hrubá, patrně nečtou své výplatní pásky ("Mně ještě nikdy na účet 22.000 Kč nepřišlo!").

2) Řada lidí nechápe, že rozdělení mezd není symetrické a že "průměrný" neznamená totéž co "běžný" ("Já ve svém okolí neznám nikoho, kdo dosahuje toho průměru!").

Očekáváte snad, že tito lidé budou chápat pojmy jako deficit státního rozpočtu, mandatorní výdaje, HDP či dluhová past?

Tandy 31.12.2007 5:13

Papalášoviny

A pokud se budou tisknout na třívrstvovém papíru, nebudou mít chybu.

jiberg 31.12.2007 4:55

Re: No tak, pane Doležale,

Pane Doležale, máte úplnou pravdu, no ale my jiného kandidáta nemáme. Musíme (tedy poslanci) si holt vybrat. Bohužel p. Havel v r. 89 prohlásil "nejsme jako oni" (a on v té době byl, přiznejme si to, bezděčný diktátor, co řekl, to platilo, dokonce i komunistický parlament odhlasoval zrušení vedoucí úlohy strany - jednohlasně!!!)), "lid je sám odvrhne", nedovedu si představit, že by po válce v Německu zůstala NSDAP s tím, že "ji lid odvrhne", vyhrála by volby!!! Nějak zapomněl ve své humanitě, pravdě a lásce,  že je tu vrstva oddaných, StB, SNB, lampasáci, dotované skupiny, jimž nesvoboda moc nevadila, stejně nikam nechtěli  jezdit (JZD - a když  chtěli do Paříže, tak jeli organizovaně s průvodcem - stejně se bez něj nedomluvili), horníci (nijak nezlehčuji jejich tvrdou a nebezpečnou práci, ale jsem horník a kdo je víc), no a ti ve značné části činí dnes KSČ(M) salonfähig.Kdyby se tehdy KSČ rozpustila, jistě by utvořili funkcionáři stran několik (každý chce být předsedou) a neměli by tu sílu. Vím, že se tehdy dostali do politiky amatéři a jinak to nešlo a tudíž dělali chyby, ale myslím, že tahle byla asi největší.Takže nás teď representují i v Bruselu.

PS: Lucinko - pse, stejně jako v případě radaru srdečně zdravím.

JH 31.12.2007 3:03

Herr Doleschall zase nezapomněl, jako vždy

ve svých článcích na libovolně vzdálené téma, prezentovat svůj nenávistný pohled na historii ČSR.  Lživě už po 100té nazývá odsun říšských občanů do své vlasti etnickými čistkami.

lucina (pes) 31.12.2007 1:02

No tak, pane Doležale,

tak už tomu Klausovi odpusťte!