2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vojta 27.11.2007 7:12

A proč zrovna patřit k menšině?

Vážený autore, prsit se tím, že patříte k menšině.............no nevím?

Glock 23.11.2007 20:03

Autorovi

Jak jsem kdesi zaslechl, tak podávám: Jiří Paroubek (dále jen JP) si městskou policii (dále jen MP) nepozval, ani snad nechtěl. Povolání MP má údajně na svědomí místostarosta Mariánských Lázní pan Luděk Nosek (zajímáte-li se o kulturistiku a jméno vám přijde povědomé, tak ano, je to bývalý mistr republiky v kulturistice). Prý mu selhaly nervy, když viděl srocující se dav diváků a tak nechal zavolat strážníky, kteří se tam ale nezdrželi po celou dobu svatebního obřadu, neb byli odvoláni.

Glock 23.11.2007 20:05

Re: Autorovi

a proto do toho JP netahejte, nebo lépe řečeno netahejte MP do svatby JP a jeho snoubenky PK (dnes PP) :-P

;-D;-D;-D

bobeš 23.11.2007 16:48

"Samozřejmě, copak lze k udávání získat někoho dobrovolně?"

 Tedy račte prominout, samozřejmě lze. Myslíte, že třeba Filipa někdo nutil?

promirul 23.11.2007 15:39

Doležal

Pane Doležal,nechte těch politických komentářů a dejte se na chov drobného zvířectva.Myslím,že pro vás by byli dobří králíci.

erre 23.11.2007 15:19

ano Bd formuluje přesně a stručně,

to se také týká Klause a SN. Jenomže Češi na to neslyší. Nechci nikoho pomlouvat, ale narcismus a neomylnost našeho prezidenta je až patologická. Chce být důstojný a moudrý, Také jim má být. Je ale trochu komický nechci být hrubý abych napsal směšný a ve svých některých názorech poněkud zvláštní. Nechci z úcty k němu jako prezidentovi napsat hloupý.

ODSák 23.11.2007 15:04

Teda musím uznat, že Doležal má ve všem pravdu, tedy pokud...

... zrovna nepíše o Sudeťácích, nebo Klausovi. Formuluje velmi pregnantně = stručně a jasně. Díky!!!

EM 23.11.2007 14:29

"Náš problém není socialismus z EU, ale samoděržaví z Putinova Ruska."

Ne, že bych z Ruska strach neměl, ať už z "konsolidovaného" Putinova nebo z do chaosu se propadajícího Jelcinova. Ale umanuté okřikování každého, kdo má k EU výhrady, odkazem na to, že nás v podstatě směruje Rusku do chřtánu, to mi silně připomíná komunistický "argument argumentů": ´Je nutné si vybrat - lásku k Sovětskému svazu - nebo západoněmecké revanšisty. ´ Jenom s opačným znamnénkem.

Propojovat víceméně oprávněnou kritiku EU s víceméně oprávněným strašením Ruskem jde potom na úkor důvěryhodnoti argumentů.

Jonáš 23.11.2007 14:44

Cibulko zvedni nás - národní bezpečnostní úřad s psychotronickou selekcí metodou Pravého Bloku

za jeden ze svých nejdůležitějších úkolů prosazeni ZÁKONA O NÁRODNÍ SPOLEHLIVOSTI. Tento - z národního hlediska životně důležitý zákon - by pod přísnou trestně právní sankcí donutil všechny politiky a úředníky, působící na celostátní úrovni, podrobit se prověření národní spolehlivosti z kriminálního a kontrašpionážního hlediska, a to za použití detektoru lži a všech uvedených kontrašpionážních technologií, prováděné zásadně očištěným Národním bezpečnostním úřadem, viz NÁRODNÍ BEZPEČNOSTNÍ ÚŘAD, STÁTNÍ ORGANIZOVANÝ ZLOČIN A JEJICH BEZPEČNOSTNÍ PROVĚRKY: DŮVĚRA PRO ZLOČINCE, STOP PRO ČESTNÉ LIDI!: http://www.cibulka.net/petr/view.php?cisloclanku=2005041601. Po takové hloubkové prověrce národní spolehlivosti skončí bezpochyby tisíce nejvyšších českých politiků a úředníků, kádrů GRU, KGB a na ně napojených domácích struktur, přímo ve vyšetřovací vazbě na Ruzyni s obviněním z vlastizrady!

Realista 23.11.2007 12:31

Světlé stránky R-U monarchie (a nejen monarchie)

1) Souhlasím s B.D. i s vídeňským kardinálem, že 300 let rakouské nadvlády bylo pro naše dobro, "abychom se mohli rozvinout a ustanovit si vlastní stát".V

Mám jen takový vlezlý pocit, že České království existovalo již delší dobu před blahodárnou třicetiletou válkou a Bílou horou.

2) Dalším pozitivem, které však BD nezmiňuje, je 300.000 padlých, pocházejících ze zemí koruny České, během 1. SV. Monarchie již tehdy předvídala hospodářskou krizi v 30. letech. Tím, že jsme přišli o tolik lidí v produktivním věku jsme posléze ušetřili na výdajích na nezaměstnané a krizi rychleji překonali.

Tolik mrtvých nemělo Česko ani za 2. světové války, která byla zřejmě také jen příjemným tréninkem na znovuobnovení samostatnosti.

Hanák 23.11.2007 12:26

Paroubek a veřejné mínění

Pokud si správně vzpomínám, tak Paroubek v otázce radaru se schovával a dosud schovává za mínění většiny lidu, které pro něho má být zásadní. Dá se s tím velmi polemizovat. Jenže pan Paroubek zřejmě není až tak zásadní a důsledný - třeba v otázce nového prezidenta na veřejné mínění (dokonce i mezi svými voliči) z vysoka (Y).

libero 23.11.2007 11:52

" A že první republika měla kromě svých světlých stránek i stinné, zejména pokud jde o velmi nedokonalé uskutečnění občanské rovnosti. "

V čem spočívala ona nerovnost? Nebo nedokonalost rovnosti?

jock 23.11.2007 12:13

Re: " A že první republika měla kromě svých světlých stránek i stinné, zejména pokud jde o velmi nedokonalé uskutečnění občanské rovnosti. "

tím že nebylo uznáno, že Sudeťáci jsou Herrenvolk 

EM 23.11.2007 14:34

Re: " A že první republika měla kromě svých světlých stránek i stinné, zejména pokud jde o velmi nedokonalé uskutečnění občanské rovnosti. "

Nerovnost spočívala v tom, že I. ČSR byla prezentována jako národní stát tzv. Čechoslováků vzniklý na základě uplatnění práva národů na sebeurčení, a ostatních několik desítek procent obyvatelstva, které se na jejím území octli víceméně náhodou, se tak rázem stalo trpěnými menšinami (ovšemže bez práva na sebeurčení). Nemluvě o Slovácích, kteří se za žádné Čechoslováky nepovažovali. Habsburská monarchie sama sebe aspoň nevydávala za národní stát.

libero 23.11.2007 11:51

"Náš problém není socialismus z EU, ale samoděržaví z Putinova Ruska. "

Náš problém je obé. A vyhánět samoděržaví byrokratickým socialismem s lehkým deficitem demokracie je možné, ale bylo by užitečnější starat se, abychom žili v něčem efektivnějším a definovanějším.

Ivan Nový 23.11.2007 11:46

Struktury EU neusilují o samoděržaví,

ale o korporativismus :-)))) odrůdu občanské společnosti :-))))

LB 23.11.2007 10:22

Vláda jedné strany v Rusku ...

... je podle jejich současného volebního zákona nemožná (snad s výjimkou případu kdyby ta strana získala téměř 100 procent hlasů), připustila by se totiž  ještě 2. strana, i kdyby neměla požadovaných 7 procent hlasů.

libero 23.11.2007 11:53

Re: Vláda jedné strany v Rusku ...

Počkejte si na jejich parlament po volbách. Otázku, co je a není strana raději nerozvíjím.

darny 23.11.2007 10:22

Právo informuje o tom, že podle BIS u nás roste tlak organizovaného zločinu na stát. A Vy se divíte,,,,,,?

Charta 77 - Občané Československa kteří byli pro své poslání schváleni pověřenými orgány SSSR a USA (prostřednictvím StB-GRU-KGB-CIA-Mossad). Souhlas vyslovily i mezinárodní organizace.

V období 1980-1989 prostřednictvím Nadace Charty bylo vyplaceno cca 376 tisíc USD na činnost Charty 77 u nás,1,341mil. USD pro osobní potřebu vedoucích členů Charty,(Např. Václava Havla).Na osobní konta v zahraničí byla vedoucím osobám Charty převedena souhrnná částka 6 milionů USD.Od r.1974 byla zde konstituována nová báze KGB, která zahrnuje cca.8 tisíc občanů Československa, kteří nejsou v evidencích StB, min. zahraničí, atd. Jediným viditelným výrazem této báze je skupina prominentních reprezentantů Charty 77, dnes převážně zastávající nejvyšší státní úřad.

Den 17.11. byl zvolen jako nejvhodnější vzhledem k tomu,že je Mezinárodním svátkem studenstva a zaručuje tedy mezinárodní odezvu, a dále proto,že to byl poslední termín s aspirací na mezinárodní odezvu před schůzkou Gorbačov - Bush na Maltě,kde měl být projednán další postup velmocí při řízení sjednocování Německa,což předpokládalo také politickou změnu v Československu.

Jmenovaný president Havel nechal jmenovat vládou Jana Rumla náměstkem FMV.Po 6 týdnech jeho působení na FMV se ztratilo přes 15 tisíc OS (osobních svazků, tj. osobních materiálů občanů,kteří byli z jakýchkoliv důvodů předmětem zájmu StB).President si současně vynutil předání některých osobních materiálů,které byly z FMV předány zasvěcencům v Chartě (Uhl, Urban).Odstraněny byly i osobní materiály vůdců Charty 77: Havla,Dienstbiera,Dienstbierové,Uhla,Šabaty,Šabatové,L.Hejdánka,V.Bendy,J.Gruntoráda,M.Palouše,Kantůrka,Kantůrkové,Chramostové,Kubišové,Jičínského,Motejla,Danisze,Rychtského,Pitharta, Urbana,Kučery,Fišery,Hájka,Marvanové,Šustrové,Rumla,Slánského,Komárka,Zemana,Klause,Dlouhého atd.

MZ 23.11.2007 13:25

Re: Právo informuje o tom, že podle BIS u nás roste tlak organizovaného zločinu na stát. A Vy se divíte,,,,,,?

Máte nějaký odkaz na pramen svých informací ?

Von 23.11.2007 9:52

Jen krátce.

Myslím, že strach z Putina je oprávněný a na pravou míru bych uvedl tvrzení, že lidé jako pan Liška mu nahrávají s nezištnou čistotou srdce - oni to dělají za NAŠE peníze. A to je na tom to nejstrašnější! Ale odlehčím to názorem M. Horníčka na anrchisty. Na otázku -může si anarchista poručit? - odpověděl - ano, ale nesmí se poslechnout!

I-Worm 23.11.2007 10:02

Re: Jen krátce.

a co když si anarchista v hospodě poručí pivo? To má jako zramovat pingla, když mu ho donese?

Von 23.11.2007 11:14

Re: Re: Jen krátce.

Řešením bude, že si  pivo neporučí, ale slušně o něj požádá. Pokud je ale slušnost ve výbavě anarchistů.

I-Worm 23.11.2007 12:14

Re: Re: Re: Jen krátce.

v hospodě platí pravidlo:Kdo platí, ten poroučí. Tudíž, když si pivo neporučí, nejspíše nebude ani platit.

Von 23.11.2007 14:16

Re: Re: Re: Re: Jen krátce.

Je to jen tak aby řeč /psaní/ nestála, ale asi se neumím v hospodě chovat. Já totiž si v hospodě prostě objednávám /i se známým kouzelným slůvkem "prosím"/ a každopádně pokud dostanu objednané, tak platím.

jirka.s. 23.11.2007 9:51

Jak nám to klape! (Ropušák se svěřuje)

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=047&r=magazin_dnesMD&c=863487

Malý Aston 23.11.2007 8:59

Proč se pořád nadává na Stb,když jim šéfovala KSČ?

Pracovníci Stb dělali svou práci, dnes to samé dělá BIS. Každý stát má své tajné služby a úkoly jim zadává vláda nebo diktátor.Proč se novináři bojí napsat,komunisté si zřídili Stb aby zavírala nebo zneužívala jejich politické odpůrce?Kdo velel Stb? Vždy jen a jen Ústřední výbor komančů a kontrolu prováděla KGB.Takže hon na řídící nebo výkonné pracovníky Stb nebo jejich informátory je zajímavý ale vždy je nutné připomenout,že to byla komunistická Stb.To nikdo neřekne,nenapíše a snad to občané ani nechápou.Pokud by to chápali,nebude dnešní nástupnická politická strana komančů v parlamentu a rozvědčík proti NATO by nebyl místopředseda poslanecké sněmovny.Takže každý občan volící komanče u komančů nebo převlečené komanče u socek schvaluje práci Stb,schvaluje naše zavření od roku 1948 za ostnaté dráty lagru socialismu,schvaluje ekonomický i společensko-kulturní pád včetně životní úrovně proti rakušákům se kterými jsme měli stejnou výchozí životní úroveň ještě v roce 1952.Takže ne Stb ale komančové mohou za všechny průsery do roku 1989 a ještě naši vnuci to odskáčí.:-D

Von 23.11.2007 9:58

Re: Proč se pořád nadává na Stb,když jim šéfovala KSČ?

Naprosto přesné, ale bohužel by se mělo doplnit, že ty překábatění komunisté jsou voleni z kandidátek téměř VŠECH stran! / I když je jich méně, než v ČSSD/. Prostě to těm lidem zvláštního ražení stále vychází !

Saul 23.11.2007 10:21

Re: Re: Proč se pořád nadává na Stb,když jim šéfovala KSČ?

Že jsou překabátění komunisté téměř ve všech stranách, to je sice pravda. Ale důležité je, že komunista předělaný na pravičáka a chovající se jako pravičák může být sice eticky nevítaný, ale fakticky není nebezpečný - na rozdíl od bolševiků u socialistů a zelených, kteří se komunisticky chovají dál a jistě tak budou činit i až získají neomezenou moc.

Von 23.11.2007 11:17

Re: Re: Re: Proč se pořád nadává na Stb,když jim šéfovala KSČ?

Saule - asi máte pravdu, ale červík pochybnosti o těch "lepších", a tedy méně nebezpečnějších komunistech v "pravicových" stranách, prostě hlodá.