16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kubeš 20.7.2007 21:23

Autorovi

tentokrát díky za článekR^

Irena 20.7.2007 21:42

Re: Autorovi

A vám pane Kubeši díky za stručnost!Stáváte se pomalu jedničkou v přitakávání;-D;-D;-D;-D;-D

nepolitik 20.7.2007 12:58

Vaše výsosti Všeználku I.,

opět použvíváte termínů jako: Tématu se týká naše dnešní glosa. Jinak se to dalo číst, ale jako vždy jste si neodpustil, i když tentokrát malé, kopnutí do svého "oblíbence" Klause. Ten Vám výsosti musel opravdu pořádně šlápnout na kuří oko.;-D

miroslavb 21.7.2007 11:00

Re: nas pan president

jiste zmeni svoje veto i proti zbylym pravnicky nezletilym zadatelum o soudcovke hodnosti.  jiz provedenou prvni korekci jeho rozhodnuti povazuji za velmi sympatickou.

maruš 20.7.2007 12:36

jako vždy pane Doležale

a tentokrát i vtipně, aspoň se trochu zasměju, když už důvodů k radosti je pomálu.

Ivan 20.7.2007 11:33

Propagandista se musí snažit za dva, když se ten Beneš zastřelil.

Obyvklá snůška žvástů hodných Goebelsovských plátků. To i Rudé právo mívalo ve své propagandě více logiky. Že to Doleschalovi Steigerwald z MF nezatrhne.  Vždyť i jako propaganda to  musí být kontraproduktivní!  (Nebo je to taková ta rafinovaná poťouchlost?  Napsat tu propagandu tak hloupě, že to vlastně propaganda není a až dojde ke změně názorů, tak se na to odvolávat a rychle převléct kabát?) A Steigerwald  má přece ten správný propagandistický výcvik z Rudého práva! Jen ho teď uplatňuje ve prospěch modrých ptáků, potažmo také sdružení germánských válečníků toužících po českých majetcích.

Stanley 20.7.2007 11:49

Re: Propagandista se musí snažit za dva, když se ten Beneš zastřelil.

Vaše příspěvky jsou někdy opravdu kouzelné ! Že se Vám stýská po Rudém Právu, tomu se opravdu nedivím . A modří ptáci svým postojem k EU, svým postojem k Benešovým dekretům, svým postojem k sudetoněmeckému problému "opravdu"pracují ve prospěch germánských válečníků, toužících po českých majetcích  ??

tony 20.7.2007 12:15

Re: Re: Propagandista se musí snažit za dva, když se ten Beneš zastřelil.

Půvabný slovník - germánští válečníci. Ne že bych jim to chtěl vracet, nebyl ale ten český majetek původně německý?

Ivan 20.7.2007 18:25

Re: Re: Re: Propagandista se musí snažit za dva, když se ten Beneš zastřelil.

Ano, původně českých občanů německé národnosti, pak říšských občanů, pak zabavený jako částečná (jen velmi malá!!) náhrada za válečné reparace, t.j. škody způsobené "říší" Československu.  Paradoxně se v tom ocitl i nějaký majetek židovský, protože část židovského obyvatelstva se hlásila před válkou k německé národnosti. Němci se jim za to patřičně odměnili, poslali je do plynu a z jejich majetku udělali také německý majetek. Udělali to tak důkladně, že po válce mnophdy  nebyli židovští pozůstalí, kteří by se o svůj majetek přihlásili.

Ivan 20.7.2007 18:28

Re: Re: Propagandista se musí snažit za dva, když se ten Beneš zastřelil.

Vy jste z toho opovržení Steigerwaldem, bývalým novinářským sekerářem Rudého práva, vyčetl nějaký stesk po Rudém právu? Spíše se po něm stýská modrým ptákům, když používají služeb takových Steigerwaldů (a mají jich mezi sebou požehnaně, dokonce i v jejich čele stojí lampasák z bolševického vojenského gymnázia).

Baba Jaga 20.7.2007 12:18

Re: Propagandista se musí snažit za dva, když se ten Beneš zastřelil.

Ha, Ivan !! - příhodné jméno

MK 20.7.2007 16:03

Re: Ivan, i ty chuj ili durak?

Vážení přátelé, píseň, kterou právě slyšíte, jsme nazvali dobře míněná rada: Běž domů, Ivane, čeká tě Nataša, běž domů Ivane, tady tě holky nemilujou, běž domů, Ivane, a už se nevracej.

jirka.s. 20.7.2007 16:48

Re: Propagandista se musí snažit za dva, když se ten Beneš zastřelil.

Ta nostalgie po Rudém právu, to je sviňa, Ivane, viď? No, ale ty bezesné noci, za kterých si listuješ v onom světovém formátu, ti ze srdce přeji! Alespoň někdy poznáš, co to je, když bolí ruce!

Ivan 20.7.2007 18:19

Re: Re: Propagandista se musí snažit za dva, když se ten Beneš zastřelil.

To, že Steigerwald byl redaktorem - sekyrářem -  Rudého práva ho jistě kvalifikuje za nynějšího propagandistu modrých ptáků. Kde v tom ti chudší duchem vidí nostalgii po Rudém právu může poznat snad jen psychiatr. Já v tom vidím nejhlubší pohrdání Rudým právem. Jirka ne, má asi tu zvláštní modrou logiku.

Stanley 20.7.2007 18:41

Re: Re: Re: Propagandista se musí snažit za dva, když se ten Beneš zastřelil.

 Takový  Kojzar ten Vám nevadí, na toho si ani nevzpomenete co ? A jak se rudý ( i zlostí ) pan Paroubek  navážel do Steigerwalda před  volbami, kdy mu vyčetl kde co ( i původ jeho manželky ) ,to se Vám líbilo ?!

AeroKarel 20.7.2007 21:16

Re: Propagandista se musí snažit za dva, když se ten Beneš zastřelil.

Ivane, kolik Paroubek platí tomu svému komandu na internetu? Že vám to stojí za to, dělat ze sebe blba!

Irena 20.7.2007 21:45

Re: Re: Propagandista se musí snažit za dva, když se ten Beneš zastřelil.

Inu, někdo ze sebe blba dělat  může, když to umí, někdo nemusí protože jím je!!!!

Stanley 20.7.2007 11:23

Oranžoví a rudí odborářští bossové .

 I  Vízek v jednom svém příspěvku píše, že odboráři v celé Evropě jsou jaksi vlevo .  Samozřejmě, že i u nás ! Odborářům jde o to, udržet si svoje tučná koryta a prebendy !  Myslím tím samozřejmě jejich  šéfy  - nic nedělat a brát !   Vědí, že nejlépe jim to půjde v "oranžovém i rudém" režimu .  Kdo ostatně je odborářským bossem a z které partaje ?  Pánové Falbr, Štěch,Zapletal,Dušek a další a s nimi i spousta dalších místních bossů v oranžové i rudé partaji !

Ivan 20.7.2007 11:35

Re: Oranžoví a rudí odborářští bossové .

Zatím co lidumilným kapitalistům jde o to, co nejvíce dělníkům zvyšovat platy!  Celá ta properita průmyslové Evropy byla vybojována dělnickými hnutími v ostrých sporech. Nebýt těchto snah, žili bychov v Dicknensovské Anglii s dětmi pracujícími 16 hodin u stavů.

Baba Jaga 20.7.2007 12:21

Re: Re: Oranžoví a rudí odborářští bossové .

Ha, Ivan!! - příhodné jméno, ale zkus Ijič!!

pozorovatel 20.7.2007 15:35

Re: Re: Oranžoví a rudí odborářští bossové .

Jen malý dotaz Váňo : Jak tedy  vysvětlíte, že  nejvyšší  životní  úroveň  pracujících za  první republiky  byla ve Zlíně  u Bati  ,  kde  nebyly  žádné  rudé ani oranžové odbory ? Naproti tomu v SSSR kde v každé organizaci měli rudé odbory, dělnícká třída byla u moci- VKSb  a životní úroveň pracujících víc než mizerná.

jirka.s. 20.7.2007 16:52

Re: Re: Re: Oranžoví a rudí odborářští bossové .

Opravdu jste, pozorovateli, tak naivní, že předpokládáte na takovouto impertinentní otázku od váni odpověď?

Ivan 20.7.2007 18:35

Re: Re: Re: Oranžoví a rudí odborářští bossové .

Vzhledem k tomu, že shodou okolností pocházím z rodiny, kde řada jejich příslušníků (tedy maminka, teta, strýc) pracovali u Baťi  (mistrová, pak vedoucí dílny, kreslič, pak projektant, absolvoval Baťovu školu práce), tak od poměrech ve Zlíně něco vím. Na prvého máje šel například Baťa v čele průvodu s dělníky (To asi ti modří ptáci navrhující zrušit svátek práce neví. Snad jediný svátek, který má opravdu přirozené oprávnění, protože práce je to nejčestnější, co může být).  Ženy a zejména maminky dostávaly zvláštní dárky, samozřejmě bylo volno, Baťa se staral právě proto, že byl jeden z mála vzácně sociálně cítících. Teď by pro modré ptáky byl Baťa určitě tím největším socanem.

Stanley 20.7.2007 18:52

Re: Re: Re: Re: Oranžoví a rudí odborářští bossové .

Stanley 20.7.2007 19:04

Re: Re: Re: Re: Oranžoví a rudí odborářští bossové .

Už to vidím, jak by se pan Baťa ( jedno který) ,v prvomájovém průvodu vítal a objímal s pány Paroubkem, Zaorálkem, Bohouškem Sobotkou, Štěchem,Haškem, Vízkem, Falbrem,Zapletalem  a Vámi !!  Jak veselé !

Ivan 20.7.2007 18:40

Re: Re: Re: Oranžoví a rudí odborářští bossové .

Pojmenovat se dá cokoliv jakkoliv. V SSSR ani u nás žádné odbory nebyly. U nás byla organizace, která se jmenoval ROH a prohlašovala se za odbory. Toť všechno.  Stejně tak, jako v SSSR a u nás nebyl nikdy komunismus a KSČ s myšlenky komunismu nikdy neprosazovala. Jen se tak sama pojmenovala a propagandistům se to hodilo, protože do tak nehorázné politiky, jakou prováděla KSČ nebo bolševici v SSSR se dalo snadno strefovat. Kritici komunsimu by museli kritizovat izraelské kibucy, jediné místo o kterém ví, že v něm byly realizovány komunistické myšlenky. 

jirka.s. 20.7.2007 16:54

Re: Re: Oranžoví a rudí odborářští bossové .

"My do vás také, milostpaní!"

AeroKarel 20.7.2007 21:18

Re: Re: Oranžoví a rudí odborářští bossové .

To máte z PŠM?

Lucina 20.7.2007 11:14

jako vždy

brilantní, vtipné

Cricket 20.7.2007 10:56

Ale how-now pane Doležele

Naším novodobým ROH nejde o svržení kapitalismu, vědí, že by pak měli právě to how-now. Jde jim jedině a jenom o udržení vlastních pozic a získané politické moci. Proto jsou tak zanovití.