3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zdeněk Koudelka 10.7.2007 9:41

Nemám českou národnost

B. Doležal mne označil za "českého nacionalistu". Ať si každý udělá úsudek o pravdivosti nejen tohoto tvrzení B. Doležala. Podotýkám, že nemám českou národnost. Zdeněk Koudelka

Blabol 5.7.2007 22:00

Pane Kolovrátku Antiparoubku Bohoušku Doležale

Ať čtu, jak chci, ve Vašem článku ni zmínky o vládě, tedy té naší. Jelokož jsem člověk prostý (noviny nečtu, o politiku se nazajímám) došel jsem k názoru, že už žádného premiéra nemáme, o vládě už tedy ani nemluvím. Děkuji Vám a doufám, že ještě nějaká budova bývalého ministerstva je ke koupi.

PS: Chystám se otevřít, lidově řečeno, blázinec. Nebojte se, pro Vás a řadu "místních tam vždy tiché místečko nejdu.

odborar 5.7.2007 15:09

Kdo se chová protiústavně?

Hodný strýček prezident se bere za rozmazlenou a arogantní holčičku, která prostřednictvím své matky píše strýčínkovi prezidentovi, aby si užila prázdniny s balónem v ruce a on peskuje soudce naprosto protiústavně, aby změnil rozsudek. Možná pro některé líbivé gesto, bohužel kdo mu tuhle hloupost poradil na vylepšení image před volbami, dosáhl přesně opaku. Prezident, který místo aby využil své pravomoce k milosti změny rozsudku, ovlivňuje doporučením soudcovskou nezávislou moc a nezávislost. Ač nazýval Havla jakýmkoli monarchou v minulosti, podobnou chybu Havel nikdy neudělal. Naštěstí soudce nehodlá měnit svůj rozsudek a dívku umístí jinam mimo dosah matky, která mimochodem její léčbu žádala, aby posléze prostřednictvím dcery psala prezidentovi a diktovala jí do pera své zvrácené myšlenky. Když se vše vyřeší přes prázdniny a nenaruší to výuku dítěte, o to lépe. Věřme, že si děvče za dva měsíce nejen oddechne od psychických masáží od své matky, ale i vytříbí si názor na mnohé priority.A to bylo právě snahou soudce, kterého tak mnoho občanů za rozsudek odsoudilo. Já jeho rozsudek hodnotím jako nanejvýše rozumný...ač nejsem strýček prezident, který protiústavně mluví nejen do rozsudků, ale poslední dobou do všeho  dění i kolem počasí. Inu někteří lidé by nejraději poroučeli větru, dešti, jak to do nich v prognostickém ústavu tloukl možná gurů Komárek..;-D

František I. 5.7.2007 16:08

Re: Kdo se chová protiústavně?

Milý přitroublý odboráři, president naší krásné republičky může maximální udělat "ty,ty,ty!" (což v tomto případě udělal), aniž by to mělo jakýkoliv oficiální vliv na průběh causy. Že odboráři mají kratkou paměť je viděj už z faktu, že si jaksi nepamatujete, jak pan Havel ukončil ještě nezakončenou causu svojí kamarádky, která díky tomu nejenom nešla za podvod do báně, ale ještě vydělala dosti milionů. Jinak ovšem v tom ostatním vám dávám za pravdu. Apró: od kdy vám začnou danit příspěvky?

Kubeš 5.7.2007 22:06

Re: Re: Kdo se chová protiústavně?

F.R^

AeroKarel 5.7.2007 16:37

Re: Kdo se chová protiústavně?

Jo, jste asi zastáncem názoru, že lásku k otci lze zařídit zavřením v době prázdnin. Svatá prostoto ......

Že to s odbory není nic moc bylo vidět nedavno v Praze, ale že je to takhle silné ........

AeroKarel 5.7.2007 15:03

Žádat pan president může,

nařizovat nesmí.

Ostatně chování onoho soudce je moc dobrý argument pro presidentovu nechuť jmenovat "mlaďasy". Životní zkušenosti jim jak vidno sakra chybí.

A. 5.7.2007 14:41

Humanitární vzdělání?

Ty zpackané atentáty jsou jen dalším důkazem známé zkušenosti, že pojem humanitární vzdělání jest protimluvem. A to si ti humanitárně "vzdělaní" pánové ještě s oblibiu notují, že nedokáží ani zatlouci hřebík. Natož pochopit tak složité mechanizmy jako nakloněná rovina nebo kolo na hřídeli. O kladkostroji nemluvě. Pak není divu, že se v humanitárních oblastech žádný pokrok už po staletí nekoná. Snad s výjimkou objevů, které tam přináší lidé s opravdovým (technickým) vzděláním.

jiří s 5.7.2007 20:28

Re: Humanitární vzdělání?

1) Říká se humanitní vzdělání, humanitární je třeba pomoc obětem povodní.

2) Atentátníci byli doktoři medicíny. Odkdy je medicína humanitním vzděláním?

3) Doležal píše: Všech osm podezřelých z atentátů v Británii jsou zdravotníci, hlásá

titulek v Právu. Dodejme jen „mimořádně nepovedených atentátů“. Rozumíte čtenému textu? Možná potřebujete trochu toho humanitního vzdělání. ;-P

nepolitik 5.7.2007 13:49

Nebyl by to všeználek Doležal, kdyby

opomněl kopnutí do Klause. Tentokrát se mu to povedlo dvakrát. Zhrzený poradce se nezapře. Rv

F.VÍZEK 5.7.2007 13:15

Němec, který měl v roce 1938 devatenáct a MUSEL na válečná jatka, má nyní 88 !

Po každé válce je to vítěz, který rozhodne o tom, na které straně fronty byli váleční zločinci a na které váleční hrdinové.  Podle toho rostou pomníky, pojmenovávají se ulice a píší dějepisy.  Pokud jde o 2.světovou válku - tam snad svět nemá  pochyb o tom, kde byla vina a kdo byl agresor.  Pouze "másla na hlavě"  mají mnozí kopec...

Jenda 5.7.2007 14:03

Re: Němec, který měl v roce 1938 devatenáct a MUSEL na válečná jatka, má nyní 88 !

Mel 19 ceho? A ma 88 ceho? Marek duchodu? Z jakyho jazyka provuch tenhle paskvil pochazi?

kuk 5.7.2007 14:26

Re: Re: Němec, který měl v roce 1938 devatenáct a MUSEL na válečná jatka, má nyní 88 !

precti si po sobe svuj prispevek  a zjistis, ze znas jen jeden jazyk a to veprovy, blbce

F.VÍZEK 5.7.2007 14:34

Němec, který měl v roce 1938 devatenáct...

Moudrému napověz ... 

AeroKarel 5.7.2007 15:04

Re: Němec, který měl v roce 1938 devatenáct...

A kdo vás nakopl?

F.VÍZEK 5.7.2007 15:51

Na mém textu jste našel něco hloupého? Tak ven s tím! Dopusťte se myšlenky!

Po každé válce je to vítěz, který rozhodne o tom, na které straně fronty byli váleční zločinci a na které váleční hrdinové.  Podle toho rostou pomníky, pojmenovávají se ulice a píší dějepisy.  Pokud jde o 2.světovou válku - tam snad svět nemá  pochyb o tom, kde byla vina a kdo byl agresor.  Pouze "másla na hlavě"  mají mnozí kopec...

František I. 5.7.2007 16:11

Re: Na mém textu jste našel něco hloupého? Tak ven s tím! Dopusťte se myšlenky!

Warum nicht?

AeroKarel 5.7.2007 16:42

Re: Na mém textu jste našel něco hloupého? Tak ven s tím! Dopusťte se myšlenky!

Zločinci i hrdinové byli na obou stranách, jen je rozdíl v procentech. Za koho pokládáte třeba ty sovětské generály, kteří se zastavili před Waršavou a čekali až to tam Němci vymydlí? Nebo bránili spojencům v leteckém zásobování?

Němec, který bojoval za Německo byl zblblý stejně jako sovětský voják útočící na Finsko. Hrdinové mohli být oba, ale na špatné straně.

Čech zabíjející po válce německé ženy a děti .........

Vítěz se pokouší rozhodovat, což neznamená, že mu slušní lidé mají sežrat vše.

AeroKarel 5.7.2007 16:47

Re: Re: Na mém textu jste našel něco hloupého? Tak ven s tím! Dopusťte se myšlenky!

A když jsme u té Waršavy, co Poláci, bránící se před Němci i bolševiky ruku v ruce ze západu i východu, ale po okupaci moc nepomáhající Židům, občas i nějaký ten pogrom?

Hrdinové, zločinci, obojí?

Sovětský voják útočící na Polsko, za chvíli se bránivší Německu? Hrdina, zločinec? Chvíli to, chvíli ono?

F.VÍZEK 5.7.2007 17:43

Takže opakuji... vítěz rozhodne - čili síla! Ne pravda a spravedlnost!

Po každé válce je to vítěz, který rozhodne o tom, na které straně fronty byli váleční zločinci a na které váleční hrdinové.  Podle toho rostou pomníky, pojmenovávají se ulice a píší dějepisy.  Pokud jde o 2.světovou válku - tam snad svět naštěstí nemá  pochyb o tom, kde byla vina a kdo byl agresor.  Pouze "másla na hlavě"  mají mnozí kopec... I britský Chamberlain i francouzský Daladier i sovětský Stalin podávali Hitlerovi nesměle ruku a byli by ji přijali, pokud by o ni byl stál...   

AeroKarel 5.7.2007 18:15

Re: Takže opakuji... vítěz rozhodne - čili síla! Ne pravda a spravedlnost!

Takže melete jak flašinet, ale podstatu věci, že skoro nikdo není jen zločinec a taktéž skoro nikdo jen hrdina je na vás zřetelně příliš složitá.

F.VÍZEK 5.7.2007 20:52

Rozumět čtenému je třeba !

Napsal jsem:   Pouze "másla na hlavě"  mají mnozí kopec...

Buvol 5.7.2007 19:44

Re: Re: Re: Na mém textu jste našel něco hloupého? Tak ven s tím! Dopusťte se myšlenky!

Vy jste jenom zas.....

Šnek 5.7.2007 13:02

Souhlasím.

Je zjevné, že tak náročnou práci nelze svěřovat zas… intelektuálům. Výborně, souhlasím!

Buvol 5.7.2007 13:55

Re: Souhlasím.

Nejhorší je, když ti zas... intelektuálové dělají do historie nebo do potiky, to dochází k takovým ptákovinám jako je popírání výsledků II.svět. války a nebo nedej bože k humanitárnímu bombardování ....

AeroKarel 5.7.2007 15:05

.......a buvolovi spadne něco na hlavu.

Buvol 5.7.2007 20:19

Re: .......a buvolovi spadne něco na hlavu.

To spíš vy šlápnete do houna ....

AL 5.7.2007 12:18

Prohlášení agenta KGB

Pan Zieleniec vždy svým vystoupenímsleduji stálou linii. Ostatně jako agentu KGB mu nic jiného nezbývá. Pokračuje v rodinné tradici, jeho otec, člen Kominterny a velký Stalinův obdivovatel a spolupracovník zastával posléze v Praze funkci vedoucího rezidentury KGB. Mohl by nám pan Zieeniec např. sdělit něco o svém bratrovi.

F.VÍZEK 5.7.2007 13:04

Snad jsme už zralí a dospělí!

O člověku by měla vypovídat JEHO slova a samozřejmě jeho vlastní činy.  Nacistický či bolševický přístup k člověku - rozhoduje původ (ať už třídní či rasový) -  by neměl být oživován. 

jirka.s. 5.7.2007 17:27

Re: Snad jsme už zralí a dospělí!

A nechtěl bys nám, Francku, prozradit to sladké tajemství, jak se má asi přistupovat k osobě, která byla a je BOLŠEVIK? Prostě něco podobného jako jsi ty?