30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AeroKarel 22.6.2007 21:07

" Vypadá to, že se ruská situace od té naší zase až tak moc neliší: jméno prezidenta je ovšem jiné. "

Ale kuš, "nerobte sa sprostým na zposob Švejka".

Rusákům vyhovuje, že jejich president tvrdě vládne.

Češi mají svého za populárního, protože vládnout nemůže.

Vyberte si, své antipatie nebo název politolog. Oboje dohromady nejde.

Jenda 22.6.2007 14:36

Omlouvame se, ze jsme se ke svym BYVALYM spoluobcanum

nechovali tak jak se oni chovali k nam. Asi jsme na to nemeli zaludek. A pri tom pece v koncentracnich taborech urcite nebyly tak poskozene aby nebylo mozno je snadno opet uvest do provozu.

Bohata 9 22.6.2007 16:59

Re: Omlouvame se, ze jsme se ke svym BYVALYM spoluobcanum

Páni i dámy.Víte ,že ty exekuce proti brněnským němcům prováděli zbrojováci,kteří si celou pochvalovali jak je Hitler dobře platí a lezli náckům do ......

Po válce němce (staříky a děcka)hnali po silnici do Pohořelic a to tak aby jich bylo co nejvíc na žebřinácích sbírající mrtvoly.V Pohořelicích ty mrtvé stahovali do hromadného hrobu po fošně pomocí krompáčů zaseknutých do těla.Byli mezi nimi i živí.Můj strýc byl kominíkem v Pohořelicích a kominíci všechno vědí.

Ti hlavní grázli ze zbrojovkyvykrádali byty,a ti super si přivlastnovali celé bloby domů jako národní správci. Gottwald jim to potom znárodnil .Ted po Havloplyšáku to restituovali a ted jsou to páni domácí ,kteří chtějí tržní nájemné.

Jak se tady zjeví Putin,tak také ví co budou dělat.

lucina 22.6.2007 17:00

Re: Omlouvame se, ze jsme se ke svym BYVALYM spoluobcanum

Klídek, Jendo, ty pece byly jen na židy, žaludek jsme měli v pořádku pořád, mlátit a hnát ženské, staré lidi a děti nám šlo bez problémů.

Mirek F. 22.6.2007 17:32

Re: Re: Omlouvame se, ze jsme se ke svym BYVALYM spoluobcanum

Jestli vy jste to bez problémů prováděla, tak se omluvte za sebe a nezatahujte do toho ostatní. Zločiny při odsunu obhajují jen extremisté, ale kdyby nacistické Německo neprohrálo válku, tak jsme přišli na řadu také - minimálně vysídlení na Sibiř by se uskutečnilo bez problémů.  

AeroKarel 22.6.2007 21:08

Re: Re: Re: Omlouvame se, ze jsme se ke svym BYVALYM spoluobcanum

Kdyby ........

Svinstva na ženách a dětech žádné kdyby neospravedlní.

miroslavb 22.6.2007 21:44

Re: Re: Omlouvame se, ze jsme se ke svym BYVALYM spoluobcanum

byl jsem svedkem,jak v praze dejvicich byla nemecka rodina zahnana do dolicku a pak po nich nasi hrdinove strileli - nebot kde se to strileni meli ucit? od te doby se na nas divam s despektem zvlaste, kdyz si uvedomuji nase (= slouhove sovetu) bestialni chovani k spoluobcanum za doby totality. v krvi ceskych "slovanu" jsou vyznacne povahove prvky nedefinovatelnych najezdniku do ceske kotliny, nevolniku a primitivu vychodnich stepi - nedelejme si iluse - a budme spravedlivi! jen tak mimochodem: u rusu je to z hlediska jejich historie jeste horsi.

jerry 22.6.2007 14:08

No vzhledem k tomu, že se zachová i pastelkovné

nevím, jakým reformám chce ten Tlustý vlastně seznámit. Ono to bude taková Topolánkova přestavba, bude se o tom všem mluvit a nic se nezmění.:-)

četnář 22.6.2007 13:07

pane Doležal

jako vždycky pelmel a o ničem-příklad radar:v Pardubicích vymyslel někdo tichej radar-odhaluje i neviditelné technologie-USA tvrdě zakázalo vývoz,časem firmu koupila fa z USA a je vše OK. Proč třeba nehřímaáte nad tím, že radar-neškodnej ke všemu-tady je-stačí ho jen spustit a nemusí se draze rozebírat nejakej starej šmejd.ten se sem  dovoeze a dalčích 30 let tu bude strašit-proč nehorlíte. že jde o peníze, zástupný polit. problém atd- jen Vaše opakující se pelmel znovu a znovu nic o všem-to mi na Vás hodně vadí-věděj!

lucina 22.6.2007 16:56

Re: pane Doležal

pane četnář, opravdu  jsem si proti páně Doležalovu pelmel užila jejich strukturované a logicky návazné vyjádření. Pišou  častěji, nejlépe furt.

AeroKarel 22.6.2007 22:30

Re: Re: pane Doležal

Že by se vypracoval? Nevěřím.

ergo 22.6.2007 12:52

Rituál?

"K problému se vrátíme." - bez této mantry se neobejde žádný váš článek. Poslchouchaj, Tólešal, nejsou nakonec voni zednář?

lucina 22.6.2007 17:05

Re: Rituál?

Ergo, vaše čeština vás časově lokalizuje do doby židovských vtipů Poláčka, Basse a dalších renomovaných autorů, leč bez jejich vtipu. Normální současník pochopí, že naznačený problém vyžaduje hlubší rozbor. Hlupší čtenář nepochopí.

Rik 22.6.2007 12:24

Tak tohle je korupce?

Viděno čistě morálně, má soudce Cepl pravdu. Pokud pan Dalík poslanci Kořistkovi nabídl něco, co bylo veřejným vlastnictví (např. funkci), aby měl poté z chování pana Kořistky nějaké výhody (např. získání vlády pro stranu svého srdce), jedná se o morální korupci. Jediné co by mne zajímalo je z jaké planety k nám soudce Cepl spadnul. To opravdu neslyšel o stranách a politických programech, které slibují voličům finanční příspěvky a bezplatnou péči placenou z veřejných peněz, za účelem získání vlády? Dřív jsem měl za to, že korupce (byť jenom morální), je chování, které se odlišuje od běžných zvyklostí. Teď vidím, že jde o ustálenou normu. Díky Bohu, že pan Dalík nebyl za své chování uvězněn. Takovýto precedent by způsobil vyprázdnění parlamentu. Především jeho levé části.

Kubeš 22.6.2007 15:30

Re: Tak tohle je korupce?

Zajímavá myšlenka o tom, zda Cepl spadnul z planety, jestli ano tak určitě na hlavu. Soudím tak z jeho různých promluv v televizi, mám dojem, že se mu minulý režim tak zažral pod kůži, že se to projevuje i v jeho způsobu uvažování. Nebo mu jednoduše stáří negativně působí na jeho myšlenky. Měl by se plně věnovat na př. pěstování kytiček.

ludekd 23.6.2007 8:01

Re: Re: Tak tohle je korupce?

Kubeši Kubeši, nejste v obraze. JUDr. Vojtěch Cepl (soudce KS v Praze) je synem JUDr. Vojtěcha Cepla, bývalého soudce ÚS. Bez ověření skáčete k nesprávným závěrům.

PetrH 22.6.2007 19:25

Re: Tak tohle je korupce?

POKUD pan Dalík něco poslanci Kořistkovi nabídl, bylo to zajisté prokázáno. POKUD nebylo, z čeho proboha SOUDCE Cepl vychází? Přece nemůže rozsudek zdůvodnit tím, že on osobně si myslí, že je to pravda?Rv

Miloš Valenta 22.6.2007 11:09

Od bolševika Tlustého

se ani nic jiného nedá čekat.

Ludva 22.6.2007 9:57

Soudí se voloviny

Soudy se zabývají kdejakou kravinou a na rozsouzení "normálních" lidí potom není čas. Selským rozumem bych si také myslel, že prezident nemusí jmenovat každého soudce, kterého mu předloží. A že jako nejvyšší autorita v zemi se nemusí nikomu zpovídat, proč nejmenoval. A Langerovi bych vytkl, že zřejmě neví, co je to pokora, proto se nedivím, že ho prezident nechce jmenovat. Asi by z něho byl arogantní soudce. Stejně by měli soudit starší, možná od 40ti let. Přijdou za školy a mají soudit lidi mnohem zkušenější  ?

Štváč 22.6.2007 14:33

Re: Soudí se voloviny

Pokora je pár let studovat práva a potom dělat popeláře.

lucina 22.6.2007 17:09

Re: Re: Soudí se voloviny

Medicina je delší než práva a pak je třeba projít několika atestacemi, než je lékař uznán schopným léčit rýmu nebo poslat trpícího k odborníkovi. U soudce to potřeba není?

Ludva 22.6.2007 20:53

Re: Re: Soudí se voloviny

Manuální praxe by žádnému právníku neuškodila. Možná by pak justice nevypadala tak, jak vypadá.

miroslavb 22.6.2007 21:49

Re: Soudí se voloviny? nikoli, jde o demokracii!

pane, za rakouska se soudil nejaky obcan s cisarem a vyhral! a to byl feudalismus. nas pan president neni zadny cisar , ale prave proto by si mel z neho vzit priklad.

Ludva 23.6.2007 13:47

Re: Re: Soudí se voloviny? nikoli, jde o demokracii!

Vy si opravdu myslíte, že právo dělat soudce má automaticky každý, kdo vystuduje nějakou školu ? Tak proč potom ty soudce jmenuje prezident ? Podle Vaší logiky by o tom, kdo bude soudit lidi, rozhodovali jen učitelé z právnické fakulty.Co kdyby dostudoval mladý Odložil, otcovrah, toho byste nechal soudit ?

Jarda 22.6.2007 9:43

V jednom má Bohoušek pravdu

Pu tin po nas šilha jako řeznický hafan po buřtu. Pamatujme heslo ze srpna 1968 Daleko od Moskvy.

Petr H 22.6.2007 8:38

President by neměl

jmenovat soudce na všech úrovních,to je feudální přežitek.Na místní a okresní úrovní ať si ho zvolí a odvolají lidé sami,ti co tam bydlí(společně se šéfem policie),na krajské ať ho navrhuje hejtman a potvrzuje krajské zastupitelstvo a na té republikové president společně s parlamentem.

aubis 22.6.2007 7:59

Imunita

Dovolím si hrubě nesouhlasit s oprávněností odmítnutí omezení imunity poslanců. Její současný rozsah naprosto popírá její původní smysl: beztrestnost zastupitele při projevech, souvisejících s legislativní činností. Podle práva vzato, hovořím-li proti zákonu, porušuji jej. A mám-li požadovat jeho změnu či zrušení, musím proti němu hovořit. Proto byl vytvořen institut imunity. Jeho bezbřehé rozšíření na cokoli, co poslanec kdekoli učiní, je nemorální a nesmyslné. Poslanec je stejným občanem, jako každý jiný. Proto jakmile opustí parlamentní prostory, musejí se na něho vztahovat zákony. Jinak to není projev demokracie, ale projev formování nové šlechty, kdy jedni musejí dodržovat zákony, dané jim jinými, a druzí své vlastní zákony dodržovat nemusejí.

Harry 22.6.2007 7:26

Ad omluva

Ad" „Omlouváme se, že jsme se po válce chovali ke svým německým spoluobčanům jako dobytek. Češi.“ bych navrhoval přesnější formulaci: "Omlouvame se, že jsme se PO válce ke svým BÝVALÝM spoluobčanům chovali tak, jako oni k nám celou válku. Češi".

M.i.D. 22.6.2007 7:51

Re: Ad omluva

Doplnil bych "jako oni k nám celou válku, kterou aktivně pomáhali rozpoutat."

Jouda 22.6.2007 8:10

Re: Re: Ad omluva

Kdyz mi nekdo vyvrazdi rodinu.zapali dum,urcite s nim nechci byt soused.