17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PPP 22.6.2007 9:16

Re: Ad omluva

Správněji by mělo být: Omlouváme se našim milovaným nadlidem, že jsme se k nim po válce chovali jako dobytek, ačkoli jsme jen podlidé.

pametnik pesimista 22.6.2007 9:45

Re: Re: Ad omluva

R^R^R^R^R^R^R^R^

JH 22.6.2007 9:44

Herr Doleschall !!!

Zatím jsem proti Němcům nic neměl, ale díky vašim protičeským článkům začínám litovat se se s nimi po válce nezatočilo tak, jak to chtěli udělat s námi: kdo by nešel počeštit, popolštit, tak buď zabít nebo vystěhovat na otrockou práci do gulagů nebo Patagonie. A teď by byl i od vás klid :-)

Dindik 22.6.2007 16:51

Re: Herr Doleschall !!!

Když vezmu v úvahu, co s námi  ( a nejen s námi) Němci za 2.sv. v. prováděli a chtěli provádět po jejím  vítězném ukončení, připadá mně nesmyslné vůbec o věci diskutovat. Vždyˇt právě snaha tuto válku nerozpoutat   do ní vehnala řadu států - kromě Německa, kde válka  byla prvořadým cílem ( kterým se řešily aktuální ekonomické problémy a  kde dlouhodobě měla válka  vytvořit prostor pro nadlidskou tisíciletou říši). To vše muselo mít politickou podporu - a tak bych rád věděl: dají se dohledat výsledky voleb v Německu v době, kdy se k moci drostával Hitler a zdali se dají najít volební výsledky z tohoto období i ze Sudet? Jde mně o to ,jaký podíl obyvatel volil  nacisticky orientované strany.Ví to někdo?

Regan 22.6.2007 7:04

Tak pozor!

O pana Cepla ať se nikdo neotírá. On moc dobře ví, co říká. Většina lidí mu nesahá ani po kolena. Ani vy, pane Doležale.

Peon11 22.6.2007 7:18

Re: Tak pozor!

Tento Cepl je zřejmě syn. Vy vykastrovanej bejku. Viděl jsem ho říkat to v bedně.

ergo 22.6.2007 12:56

Re: Re: Tak pozor!

Pravdu díte, Peone, je to syn starého Cepla, původně advokát, dnes soudce.

navrhovatel 22.6.2007 6:52

jeste k panu Ceplovi

Navrhuji, aby pukud pan Cepl nepozada o trestne stihani, byl trestne stihan sam protoze ma zrejme dukazy o korupci a tim, ze je nezverejnuje kryje kriminalni cinnost, coz je pro kohokoliv, natoz pro verejneho cinitele jako je soudce trestne.

Aleš 22.6.2007 7:28

Re: jeste k panu Ceplovi

pánové přečtěte si ten článek v Hn, než začnete tak hloupě psát. To bohužel platí i pro p. Doležala- práce kvapná, špatná. Pan Cepl rozlišuje mezi trestním činem a "morálkou". Je to nepochybně kontraverzní názor.

Petr H 22.6.2007 8:32

Re: Re: jeste k panu Ceplovi

Neměl by soudce soudit dle přimých/nepřímých důkazů a platných paragrafů a ne si tam na štokrlíku hrát na kazatele a vyvolávat "duchy zákonů"?To by potom mohl soudit každý podle toho svýho momentálního ducha anebo tam rovnou posadit indiánskýho šamana,ne?

Xury 22.6.2007 10:01

Re: Re: Re: jeste k panu Ceplovi

Stejně jako předchozí přispěvatel bych doporučil přečíst si onen článek. Jinak zcela souhlasím s názorem (několikrát zmíněným i zde na Psu), že o korupci se při politických jednáních o sestavení a podpoře vlády dost dobře nedá mluvit.

Aleš 22.6.2007 12:39

Re: Re: Re: Re: jeste k panu Ceplovi

 i tak bych řekl, že jsou určité hranice, přeběhlící zpochybňují soutěž politickcýh stran  a zde bych viděl tu hraniční čáru.

Petr H 22.6.2007 16:07

Re: Re: Re: Re: jeste k panu Ceplovi

Článek i rozhovor jsem si na ihned přečetl.Rozumím morálnímu rozhořčení pana soudce,ve Slavii na kafíčku by mu za to jistě zatleskali,jen se asi minul povoláním a měl zkusit filosofa,jako soudce je to tragédie,to by potom byla jakákoliv vláda politickou korupcí,mimo těch jenž fandí pan soudce.Hrůza všech hrůz.

jerry 22.6.2007 14:06

Nějak ta vláda vzniknout musela, to je fakt

ale nemusí z nás nikdo dělat voly v tom, že ti dva nebyli zkorumpovaní. Stačí se podívat na jejich předešlou činnost v ČSSD. A navíc - Pohanka byl Rahovi dost blízký, tak ho asi zná dobře. Ale když byl loajálním korupčníkem, tak to nevadilo.;-D

nemous 22.6.2007 6:47

A to je co?

Akt Nejvyšší Svrchované Vůle? A to je co? Jako, že pan prezident je někdo jako Pámbů a může se rozhodnout cokoliv? Ale to ne! Prezident republiky je člověk, pro kterého platí zákony stejně, jako pro kohokoliv jiného. Jenom má k tomu všemu navíc pár pavomocí a povinností. A jednu z těch povinností nesplnil (Tedy aspoň si to myslí ten soudní čekatel - ostatně, já si to myslím taky. A o dotyčném soudním čekateli si zas myslím, že je to hovado a na soudcovské židli nemá, co dělat, protože nerozlišuje exces a chyby v zákonu od jeho logiky a domáhá se věci tak trošku neeticky). Ale určitě rozhodnutí prezidenta není Nejvyšší Svrchovaná Vůle.

..mous 22.6.2007 6:54

Re: A to je co?

To je dobre. A ja bych taky rad jmenoval nejakeho soudce. Pan ne-mous patrne taky, protoze je Klausovi rovnocenny.

nemous 22.6.2007 9:15

Re: Re: A to je co?

Z hlediska zákona je prezident republiky stejný občan, jako kdokoliv jiný. Jediný rozdíl je, že prezidentu je přiklepnut zákonem (tedy ústavou - nemýlím-li se) úkol jmenovat soudce Tento úkol definuje zákon, který říká podmínky, podle kterých  soudce jmenovat prezident má. Čekatelé nastoupili do funkce a podmínky se změnily. Podle práva se ale věci hodnotí podle právního stavu v době, kdy se událost stala (a tehdy prezident měl soudce jmenovat nezávisle na věku). Jenže toho Prezident nedbal. Čekatelé se proti němu postavili a ... vyhráli. Teď už prezident nechce jmenovat toho jednoho... A on se proti tomu brání.

Chápejte: prezident není Bůh (i kdybgy si to o sobě myslel). Je to občan této republiky, pověřený výkonem funkce prezidenta na základě vyhraných voleb v parlamentu. Musí dodržovat zákony, stejně jako kdokoliv jiný. Jediný, kdo zákon y nemusí dodržovat je sněmovna (jako celek) .... :o(((

Takže ani Vy, ani kdokoliv jiný, kromě prezidenta (a i on to smí udělat jen za zákonem definovaných podmínek), jmenovat soudce nesmí. A basta.

ZA 22.6.2007 6:39

K případu se vrátíme...

Psychiatricky nejcennější část písemného projevu.Již zcela zblbl a mluví o sobě v množném čísle.

tony 22.6.2007 9:44

Re: K případu se vrátíme...

Úžasné, umíte psát i červeně!

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 22.6.2007 4:23

no zrovna tu slivovici

a syrecky jste si do ust brat nemusel, pane Dolezale. Ze to je bruselska zhovadilost, zakazat nejaky nazev, ktery se pouzival desitky nebo i stovky let, to snad uznate. A ze nekdo tuto zhovadilost dokazal zastavit, za to si nezaslouzi ironicke poznamky.

tony 22.6.2007 9:46

Re: no zrovna tu slivovici

Balíku, nešlo o to, že by nám zakázali název, ale že bude pro nás chráněn.

Haui1 22.6.2007 14:11

Re: Re: no zrovna tu slivovici

Ještě, že nám nezákazali rum.

doc 22.6.2007 1:31

p.Doležal dostal asi "kartáč",

jelikož v poslední době napsal některé články bez připomínek "zvrhlých činů české soldatesky spáchaných na sudetoněmeckých mírumilovných a nevinných beráncích " .... a tím zřejmě nas..l své chlebodárce a tak se v tomto článku OPĚT měrouv vrchovatou všichni dovídáme, jací  jsme to nelidové .... :-))))))))

lucina 22.6.2007 17:27

Re: p.Doležal dostal asi "kartáč",

Ani ne tak nelidové, jako pitomci, kteří indoktrinováni dlouholetou bolševickou propagandou nejsou schopni pochopit, že za  pár grázlů z revolučních gard  a jejich "divoké odsuny" bychom se měli stydět dodnes. Ti by měli viset na kandelábrech vedle svých obětí. Pokud probíhal odsun podle zákonů, bylo to tvrdé, ale legální a o tom lze diskutovat, ale divoké odsuny měly být potrestány rovněž podle dodnes platných zákonů.