19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rolf 18.5.2007 16:04

Vulgarity politologa Doležala...

Právě politolog B.Doležal, píšící neobjektivně a zásadně proti ČSSD, používá invektivy typu Gottwald, míní tím  Paroubka, nebo s oblibou užívá křupan , diktátor či tlučhuba. Nedí divu, že -náctiletí pak užívají na Psu paraprase, prase, řezník, puchejř. Toto je dílko politologa Doležala.

Ladislav N. 18.5.2007 16:28

Re: invektivy typu Gottwald, míní tím Paroubka

Ale Paroubek je takový malý a upocený novodobý... Goebbels. Ale klidně mu říkejte třeba Gottwald, ono to vyjde nastejno. ;-)

Ivan Nový 18.5.2007 17:05

Rolfe,

Vy jste pro Paroubka?

F.VÍZEK 18.5.2007 17:29

EU a NATO přivítá na levici raději KSČM ?

Levice i pravice se bude přetahovat vždy (nemusí to být jako nyní 100:100) a zůstává jenom otevřenou otázkou, kdo bude mít na levici nejvíce síly.  Vám se zřejmě zdá, že by tu nejsilnější pozici měl mít pan Filip a jeho KSČM.  Nevyčítám Vám to, máte na takový názor právo, máte právo jej prosazovat a dokonce i aktivně pro to něco dělat.  Máme demokracii a máme svobodné volby. Respektujte, že osm let byla vládní stranou ČSSD (4 roky menšinová pod kuratelou ODS) a 4 roky s většinou jediného hlasu (společně s KDU-ČSL a UU¨nií svobody) a nyní je nejsilnější opoziční stranou.  Nemusí to tak být napořád, ve svobodném světě "každý chvilku tahá pilku" a je to tak dobře.  Bude-li česká pravice jednat jak jedná a chovat se jak se chová,  pak není pochyb,  že posílí i KSČM.  Nejste pro Paroubka, můžete se dočkat a  posílit  může i Váš favorit Filip.  Pochybuji, že tím NATO a EU získá...

jirka.s. 18.5.2007 18:11

Re: EU a NATO přivítá na levici raději KSČM ?

Jestli NATO či EU získá něco s Falmerem, to nevím! Spíše si myslím, že nic! Ale vím na 100%, co ztratím já, pokud to tady vezmou "demokraticky" do rukou soudruzi falmer, vondruška, grebeníček a spol. Minimálně otevřít svobodně hubu a v nejhorším případě i tu svobodu, protože ani v nejmenším nepochybuji o tom, že soudruzi na třídě Politických vězňů pilně monitorují veškerá média, včetně NP, a již si preventivně připravují seznamy všech potenciálních potížistů pro případ, až to tady zase hezky po gottwaldovsku převezmou do rukou. Jinak si totiž jejich existenci nedovedu zdůvodnit! Proč by vlastně udržovali takový zrůdný stranický aparát v chodu, pokud by nechtěli naplnit své stanovy, tedy násilně převzít opět veškerou moc.

Ze stanov KSČM:

4. Programovým cílem KSČM je socialismus,..... tedy něco s čím už jsme tady měli všichni co do činění přes 40 let, čeho se nikdy nedosáhlo a čeho se pouze zneužilo k uzurpování veškeré  moci. Je mi, Francku, naprosto jasné, že v tvém případě házím hrách na stěnu, ale momentálně mám prd/lajs co na práci a tak mi to nedalo a odpovídám ti. Ty sám se už nemusíš se žádným Ctrl + C(V). unavovat, tvých 6335 už tady všichni dávno a dávno známe! Čest práci, každé která je dobře placená!

F.VÍZEK 18.5.2007 18:41

V ČSSR byl socialismus? Blábol jako hrom !

Vy jste tak naivní, že jste skočil na lep minulému režimu a uvěřil tvrzení, že budují socialismus?  Jako to činili Švédové, Finové, Norové?  

Skuteční socialisté, kteří půl století mají rozhodující slovo v budování integrované Evropy (za pouhého přihlížení zemí někdejšího sovětského bloku), mají nepochybně správnou představu o svobodě, demokracii, lidských právech atd.  Socialisté v řadě vyspělých zemí vládli plných až sedmdesát a dobře!.  Socialisty nebyli přece Husák, Jakeš, Honecker, Kádár, Ceausescu, Žižkov či  Brežněv a ani jejich režimy nebyly ani trochu socialistické, byť jim až  99,9% obyvatel nejen při volbách dávalo hlasité ANO.  Kdo má tyto režimy a tyto vůdce za socialistické, parádně jim „skočil na špek“.  Název či nálepka nemusí o obsahu vypovídat vůbec nic.

jirka.s. 18.5.2007 19:02

Re: V ČSSR byl socialismus? Blábol jako hrom !

Francku, vzbuď se! ŘEČ BYLA, TUŠÍM, O KOMOUŠÍCH A NE O NĚJAKÝCH SKUTEČNÝCH SOCIALISTECH! Řeč byla o soudruzích falmerovi, vondruškovi, grebeníčkovi. Ty mě snad máš skutečně za méněcenného, když se mi tak debil/ně snažíš vykroutit z tématu a ještě mne k tomu obvinit, že jsem považoval všechny ty kreatury kolem brežněva za budovatele socialismu. Odpověz mi konečně na otázku, jaký že to socialismus chtějí budovat soudruzi falmer, vondruška a grebeníček podle stanov své strany? Že by snad ten švédský anebo ten gottwaldovský? Nu odpověz, doktore a mistře kamenický!

Hrouda 18.5.2007 15:23

Jaké vulgarity budou od Topolánka následovat?

Topolánek mluví o Paroubkově zoufalství způsobem, jakým se za Charty mluvilo o ztroskotancích a zaprodancích. Nejsem nějaký zvlášť horlivý stoupenec někdejšího premiéra, ale tohle mi přijde přece jen krapet hnusné, mám akce kolem Charty v živé paměti. 

Topolánek má, jak bylo už často napsáno, manýry totalitního vládce, což opět projevil v několika vyjádřeních a přidáme-li k tomu ty starší, výsledek je nasnadě.

portwyn 18.5.2007 14:45

No, on ten střední zdravotnický personál

je taky placen podstatně hůř, než lékaři. A ať děláte svou práci sebelépe, třeba i naprosto skvěle, jako zdravotní sestra prostě nadprůměrný plat mít nebudete. To není zrovna motivující.... Navíc na lékaře si zdaleka tolik lidé netroufnou. Celkově vzato, ani trochu zdravotním sestrám nezávidím. 

O syndromu vyhoření psát nebudu, to je na jinou diskuzi. Nicméně na rozdíl od toho, co se mnozí domnívají, jistě žádná sestra nechce být vyhořelá a protivná. Jen někdy už jednoduše nemůžou.

eva 18.5.2007 14:39

Doležalovo mudrování

Hájení Topolánka před Paroubkem, no jestli by to jednoho nedojalo. Doufám, že se ODS nezapomene Doležalovi poděkovat a přidá i něco malého na přilepšenou.

mirek 18.5.2007 14:27

Paroubek hýbe scénou, některým i žlučí

Paroubek má, jak bylo už často napsáno, manýry totalitního vládce, což opět projevil v několika vyjádřeních a přidáme-li k tomu ty starší, výsledek je nasnadě. On si totiž "umí" představit, že za nějaký čas bude kandidovat na prezidenta a protože velmi bedlivě pozoroval pnutí mezi Hradem a Strakovkou dříve, pak k němu sám přispěl svým pokusem omezit Klausovo cestování, ví, že bude potřebovat v čele "své" strany loajálního vůdce. Proto už pojmenoval svého nástupce, který se ocitl v nejvyšších patrech politiky přes hlavy jiných a nepotřeboval k tomu ani žádnou členskou legitimaci, kterou si opatřil, až bylo nezbytně nutné. Je za stejného těsta, stejný účelový demagog a proto si tak skvěle rozumějí. A že je v ČSSD plno členů, co makají dlouhé roky a spoléhají na demokracii i uvnitř strany ? Naivkové.

jerry 18.5.2007 14:32

Jenže možná zapomněl,

že Rath nemá žádné politické přesvědčení a může jej kdykoliv podrazit. Nepoučil se z případu Rathova kamaráda a náměstka na MZ Pohanky. Tito lidé , kteří budují svou kariéru za pomocí jakékoliv vhodné stranické knížky, se totiž dají snadno koupit nebo vydírat.Ale možná už Ratha koupil a , nebo vydírá sám velký Jyrka.:-)

F.VÍZEK 18.5.2007 14:05

Já se divím, ty se divíš, on se diví...

Kritizujete Paroubka, jak mluví  o Topolánkovi. Nic proti tomu, máte na to právo, pokud ovšem objektivně přiznáte, že mluva pana Topolánka už ani s putykou 4.cenové skupiny nemá nic společného.   Z jeho "dílny" vyšly výrazy jako „bordel ve sněmovně“, "es kommt der Tag",  "osvětimská lež",  "noc dlouhých nožů", "euroústava = shit", také pro novináře do mikrofonů „běžte do pr….“ a poslancům ve Sněmovně "búúúú"  i veřejný vulgární prsteníček jako "jednička Kalouskovi" i  SMS "jak uplést z h.... bič",  také kopání do auta  atd.    Všiml jste si, že i přesto se pan premiér staví do role kazatele morálky a učitele vkusu, když kritizuje média v případu Jiřího Čunka?  Všiml jste si těch všech "nutných" personálních vyhazovů v centrálních, zpravodajských a policejních orgánech?  Aby úředníci lépe pochopili, že mají být apolitičtí, nestranní a spravedliví? Všiml jste si, že ani paní Bubílková už netančí,  že "skotačení" umělců a komiků se v nových povolebních podmínkách  vytrácí, protože narážky na nové mocné se jaksi "nevedou"?  Že by autocenzura?  Není snad někde na dohled ruka spravedlnosti (ne-li páně Pospíšilova, pak jistě Langrova)?   Divte se dál, že předseda nejsilnější opoziční strany kritizuje předsedu nejsilnější vládní strany, ale ruku na srdce: nejsou na dohled jiná fakta k "divení" ?

jerry 18.5.2007 14:28

Policejní stát?

To se hodláte dál stavět do role disidenta? On Vám snad někdo ubližuje? A mimochodem, proč jste vlastně odešel z ČSSD, když Vám nevadí ani rathovsko-krausovské praktiky?To jste tady nikdy nenapsal, takže se můžu jen domnívat. Nemělo to něco společného s jabloneckou aférou pana Gregy, který dělal  vlastní nábor nových členů, kterým za to platil ,aby jej  pak oni zvolili předsedou?:-)

F.VÍZEK 18.5.2007 16:23

Re: Policejní stát?

Sám a dobrovolně a bez nátlaku jsem odešel z ČSSD, protože jsem neuměl změnit věci, se kterými jsem se nedokázal smířit.  Na stranické půdě bylo řečeno víc. Poté jsem samozřejmě skončil jako poradce v parlamentu a tím se připravil o pěkný "balík".  Větší hodnotu má pro mne ale svědomí, čest i slušnost... Asi nejsem pro současnou dobu dostatečně  "zralý...

Ladislav N. 18.5.2007 16:30

Re: Komunista Vízek...

Jojo, slušnejch komunistů tady máme sakramentsky málo... ;-D A jednoho Vízka, co agituje pořád dokola.

F.VÍZEK 18.5.2007 17:04

Srovnávat je užitečné!

Když si vybavím záběry z prvomájových oslav (nejen Praha, Brno), řekl bych, že neonacisté jsou mnohem nebezpečnější než neokomunisté.  Ostatně v EU téměř ve všech zemích mohou komunisté legálně pracovat (fašisté nikde) a strach z nich nikdo nemá. To jenom naši "prrraví prrravicoví"   nedovedou nabídnout vlastní kvalitu, nedovedou se s KSČM utkat jak je v demokracii běžné - politickými prostředky, proto vytrvale straší a hodlají po bolševicku ( tentokrát barvy modré) jenom umlčovat, zakazovat, kriminalizovat (viz páni senátoři Štětina a Mejstřík).   Program KDU-ČSL a Strany zelených je pro voliče tak málo přitažlivý, že KSČM má více mandátů než obě strany dohromady.  Ještě že máme ČSSD, která hravě válcuje i KSČM i KDU-ČSL i Zelené dohromady...   Útoky ODS i médií na sociální demokraty rovná se vítaná pomoc pro komunisty!

F.VÍZEK 18.5.2007 17:12

Ladislave,

nevím, kolik lidí by dokázalo kvůli principům za totality  prožít dvacet svých nejlepších let tak jako já (mimo profesi, na tvrdé dřině) a nevím, kolik lidí by se za demokracie dokázalo kvůli principům  "rozloučit" s pravidelným měsíčním příjmem kolem 40 tisíc - tak jako já. Nevím, nevím... kolik těch "slušnejch" máte kolem sebe ...  

jirka.s. 18.5.2007 18:19

Re: Ladislave,

A ke všemu být ještě mezi 6335 úhlavními nepřáteli státu, no to je opravdu k neuvěření!

Mimochodem pokud si stěžuješ, že nemáš kolem sebe slušné lidi, tak bude nejlépe si zjistit, proč od tebe všichni utíkají! Já si například na nedostatek podobných lidí kolem sebe nestěžuji!

Kopřiva 18.5.2007 20:07

Re: Ladislave,

Pane Vízek,Vy jste snad Kristus.

JUDA 18.5.2007 14:36

Re: Já se divím, ty se divíš, on se diví...

Topolánek to má v popisu práce. Ve vedení ODS jsou všichni arogantní, jen to nedávají verbálně najevo. Až přijde někdo po Topolánkovi, začne mluvit slušně a lidem se to předloží jako změna kurzu. Jinak samozřelmě platí, jaký pán, takový krám.

Anežka 18.5.2007 15:57

Re: Já se divím, ty se divíš, on se diví...

Pane F. Vízek, je to moc dobrý. Ráda vás čtu.V

jirka.s. 18.5.2007 16:17

Re: Re: Já se divím, ty se divíš, on se diví...

Ještě doporučuji List paní a dívek, Večery pod lampou a podobné. Pokud ti ovšem, soudružko Hodinová-Spurná nejde spíše o sexuální zážitek. Nedávno se tu Franta holedbal svou zdatností. To srdíčko  leccos naznačuje!

F.VÍZEK 18.5.2007 16:18

Díky !

Je až překvapivé - protože snad na NP poprvé - , že někdo píše, že "nejdu na nervy", že "nemám zmlknout".  Potěšilo mě to.

jirka.s. 18.5.2007 16:25

Re: Díky !

No, konečně máš příležitost se zamyslet, proč tomu tak asi je! I když vím, že po tobě chci něco z říše sci-fi!

MK 18.5.2007 12:39

***

Rajský náměstek a jeho fámulus Rath patří k nejodpornějším zjevům naší politické scény (kromě rudých dinosaurů z jursko-leninského parku, u těch je to samozřejmé) po listopadu 1989, představují jakési varování pro ty, co občas zalitují, že tehdy na náměstích odzvonili normalizační mocenské klice a věřili, že nic podobného se již nemůže vrátit.

gerontusinza 18.5.2007 13:54

Nikoli pane Goebels vaše kydy se nestanou pravdivými těmito kecy.Re: ***

Každému je jasné kdo má či nemá  mozek, a že vy jste vzešel z kádrové politiky bývalé strany. I ten vyjadřovací způsob je stejně hovadský. Byl byste dobrý propagandista (teda z jejich hlediska) z našeho hlediska jsme blbce do party nebrali. S vašimi kydy chápu že je nutno proti takovým ..vepřevému bojovat a nepustit k lizu. Jakeš byl proti vám vrchol moudrosti....:-D troubo

jirka.s. 18.5.2007 16:19

Re: Nikoli pane Goebels vaše kydy se nestanou pravdivými těmito kecy.Re: ***

Docela by mne zajímalo, co je to za partičku, do které jen tak někoho nebereš!

Brmboš 18.5.2007 12:32

Jste nějakej zatíženej na Rusko.

Tolik vzteku a nenávisti proti Rusku může zplodit jen člověk hloupý a nějak zakomplexovaný. Nevím co panu  Doležalovi konkrétně Rusové udělali tedy pokud budu mluvit sudeťáckým jazykem páně Doležala a máme odpouštět a přestat nenávidět dokonce se domluvit a zrušit dekrety prezidenta republiky. Pane Doležal vám bych nevěřil potom co předvádíte v opačném gardu proti Rusku ani nos mezi očima. Vy nejste žádnej chartista, ale kolaborant, který by chtěl odpuštění pro sudeťáky a vendetu i nenávist proti Rusům. Jste prostě jen zakomplexovanej človíček, který trpí chorobným strachem z Ruska. Nic se nebojte vy maličký někdo vás ohlídá třeba ten radar, který by jsme mohli postavit u vás na dvoře.

Ivan Nový 18.5.2007 12:57

Brmboši,

Rusové sem násilím zavlekli komunismus. To úplně stačí.