27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kantor 17.4.2007 14:44

Re: Re: Re: Re: Doležal se zaseopakuje, tedy to udělám i já

Máte link nebo odkaz na nějakou publikaci?Co vím, tak Waffen SS české občany neměly.

Buvol 17.4.2007 14:43

Re: Re: Podle toho druheho odstavce to vypada, ze panu Dolezalovi

V té době, hlupče, žilo v Praze cca dvěstětisíc Němců (sudeťáků, tzv. národních hostů apod.)! Zkus zapřemejšlet, co asi tak dělali, když byla ta manifestace ......

Buvol 17.4.2007 14:30

Re: Neuvěřitelné

"Vy Češi, kteří si kálíte do vlastního hnízda styďte se!!!!!" Tenhleten Doležal se tím prakticky živí a s ním několik desítek redaktorů z LN a MfD. Pak se nedivte, že nějaký mentálně slabší jedinec, jako je ten "OMar" z toho tak blbne .... Pravými viníky jsou "novináři" typu toho Doležala .....

KTE 17.4.2007 14:24

Cenzura?

No, necenzuroval bych to tady. Je tu spousta podivných názorů, vůči kterým je ale třeba se ohradit místo cenzury. I když například příspěvky s rasistickým tónem jsou v rozporu se zákonem...

Stanley 17.4.2007 14:17

Neuvěřitelné

Četl jsem tady v diskuzi na Netu příspěvek od pisatele- šifra OMar. V něm uvádí, že my Češi jsme měli za II. svět války SS divizi "Svatý Václav" takovou do nebe volající blbost a pitomost jsem nikdy nikde nečetl.! Vím,že existovaly útvary SS, kde sloužili Holanďané, Belgičané, Lotyši apod.. Také vím, že příslušníkem SS byl např. Igor Moravec syn Emanuela Moravce a možná pár jiných Čechů. Pravdou je také, že jsme měli tzv. "vládní vojsko", které bylo nasazeno v Itálii a jeho příslušníci přebíhali do řad italských partyzánů. Byl člověk šifra OMar vůbec na vojně? Ví kolik obnáší početní stav válečné divize? Tady v diskuzi se dovím, že Lidice jsme si vyvraždili nakonec my Češi sami. Znevažuje se celý náš zahraniční i domácí odboj. Vy Češi, kteří si kálíte do vlastního hnízda styďte se!!!!!

Ladik53 17.4.2007 13:44

Re: Podle toho druheho odstavce to vypada, ze panu Dolezalovi

Doporučuji k přečtení knihu Podivné konce našich prezidentů. Uvidíte v ní třeba fotku z manifestace v Praze na podporu K.H.Franka po atentátu na Heydricha. Když zkoumat svědomí tak i v těchto letech.

OMar 17.4.2007 13:29

Re: Re: Re: Doležal se zaseopakuje, tedy to udělám i já

V jednotkách SS samozřejmě byly i Češi (podobně jako všechny národy tzv. Nové Evropy), dokonce jsme myslím někde četl (to je ale bez záruky), že jsme měli i svojí vlastní divizi Sv. Václav

portwyn 17.4.2007 13:15

I já se budu opakovat

Nechápu, co je tak fascinujícího na počítání polského ministra školství. Jeho konání nepochybně vychází ze společenské poptávky; vždyť je to prý populista, jak tvrdí krasoduchové. Kdyby anarchie v polských školách nepřesáhla míru pro Poláky snesitelnou, těžko by do toho někdo vrtal.U nás zatím společnost tuto potřebu necítí. Zatím. Za pár let se to taky bude muset řešit.

portwyn 17.4.2007 13:10

Re: Podle toho druheho odstavce to vypada, ze panu Dolezalovi

R^;-D

loula 17.4.2007 12:52

Co se týče Tlustého a Topolánka, tek více než jejich spory mě zaujaů

výrok Topolánka - údajně - kde měl říci, že reformy navrhované Tlustým stejně nešly ekonomicky realizovat. pokud je ten výrok pravdivý, tak proboha proč tyto reformy tvořily páteř Modré šance?

A co se týče toho ústavu, doporučuji zvolit název "Ustav pro zkoumání" nebo raději rovnou jenom "Ustav". Čím méně bude jeho činnost specifikovaná, tím lepší uplatnění pro zasloužilé partajníky. A název "Ustav" by byl platný i v případě jeho sídla v Bohnicích.

Decimus 17.4.2007 12:49

Re: Doležal se zaseopakuje, tedy to udělám i já

Ty opravdu záříš. Sleduji Tvé příspěvky delší dobu. Někdy si jen říkám, že Vás musí být víc. Tolik blbosti nemůže pojmout jedna hlava. Pokud ano, máš můj nehynoucí obdiv a máš nárok na zápis do Guinness World Records.

Kantor 17.4.2007 12:48

Re: Re: Doležal se zaseopakuje, tedy to udělám i já

Marate, nějak mi to nesedí, v jiných okupovaných zemích se snad chovali domorodci jinak, hrdinštěji?Jestli si něco nenamlouváte.Někteří našinci našli odvahu a bojovali doma nebo v cizích armádách.A  s majetky,  které jsme nechali, když jsme zdrhali, ty  nám také nedali na cestu. Když plánovali svuj prostor poněmčit, tak jedině s pomocí Sudeťáků, koho jiného.

Marielle 17.4.2007 12:44

Pane Hájku,

pokud Vám to fyzická kondice dovolí, projeďtě kolmo někdy Šumavu se starými mapami, budete se divit, kde všude byly živoucí osady a vesnice, dnes tam najdete většinou nálety, plevel apod., v lepším případě připomínku existence oněch osad. Bohužel ti občané - ať už je nazýváme jakkoli- nyní v naprosté většině činnorodě působí na druhé straně hranic. Se solidními strážci hranic Chody to nemá nic společného, myslím že podstata věci, o kterou p. Doležalovi jde,  je jinde než v terminologii.

harry 17.4.2007 12:37

Re: Štváči, lžete statečně, ale zbytečně

Jisteze cast Sudetskych Nemcu odsunem zaplatila za svoji pasivitu, nebo za to, ze jejich partner byl nacek a tak si rada z nich musela volit: zustat sam(sama) v CR nebo odejit s partnerem. Sudetaci nadsene volili Henleina a vitali Fuhrera, podivejte se na dobove filmove tydeniky. Za par let ale jiste mnozi litovali, lec za chyby se plati, i zivotem. Kolim z tech, kdo na schuzich nadsene nabizali svoje zivoty za Fuhrera si na to vzpomela kdyz se klepali v krytech a slyseli jak se americke bombardery blizi.

otázka pro Marata 17.4.2007 12:35

Re: Re: Doležal se zaseopakuje, tedy to udělám i já

Marate, vy se doma v rodině za zavřenými dveřmi stále zdravíte ušlechtilým pozdravem Heil Hitler, že ano?

Kantor 17.4.2007 12:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doležal se zaseopakuje, tedy to udělám i já

Milý Štváči, když vyřvával Henlein na náměstí, tak ti tak ze strachu "přikyvovali", že nebylo slyšet vlastního slova.Místní česká menšina pak pro jistotu celý den nevycházela  z domu.Dostali to, co jim Hitler slíbil, říšské Německo a tisíciletý příslib lébensraumu s vidinou odpudivých Čechů někde za Uralem či kdovíkde.Majnkampf znali dokonale, takže věděli o co kráčí.

harry 17.4.2007 12:30

Re: Doležal se zaseopakuje, tedy to udělám i já

Souhlasim, ja sam jsem znal nejmene jednoho Nemce, ktery jako antifasista nebyl odsunut, ale prednasel na prirodovedecke fakulte. Take jako kluk pamatuji jednu Nemku ze smiseneho manzelstvi, ktera az do smrti mluvila prisernou cestinou, ale my deti jsme ji meli radi neb pekla skvele livance, nevim, ze by ji nekdo vyhanel.

Marat 17.4.2007 12:30

Re: Doležal se zaseopakuje, tedy to udělám i já

Ubožácký Septiku,za co by ČSR,nebo i jen ČR mělo dostávat reparace?(Spíše by Septici zasloužili separace) To jen za to,že po těch šest let museli češi chodit do práce a pracovat pro Říší? To by si jen rozvalovali hýždě a čekali až jím šunka přiletí sama do huby,kdyby nebylo toho Protektorátu? Kolik set miliard zůstalo v Čechách po těch Sudetských Němcích? Byly to stovky výstavných vesnic,desítky měst,průmysl a ještě by takový šmejd chtěl nějaké repatrace? Co by s těch reparaci za pouhých pět roku zbylo? Nic! Nu kam se poděl všechen majetek,který tam ti vyhnaní Němci museli zanechat? Každému, kdo se zmíni ještě o reparacích,by měl být vytržen jazyk  kleštěmi "sterilisovanými" v žumpě!

Stanley 17.4.2007 12:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doležal se zaseopakuje, tedy to udělám i já

A co by jste vlastně chtěl Vy Štváči ?  Znal jste dobu před Mnichovem  38 ? Víte něco o chování sudetských Němců k tamějšímu českému obyvatelstvu ?  Chcete nám tu kázat  Chelčického  víru  -  kdo do tebe kamenem - ty do něj chlebem ?  Lidská pomsta nebývá spravedlivá naopak bývá krutá !  Bohužel !  A kdyby Hitler vyhrál, jak by jsme asi skončili my ?  Byli by jsme vyhnáni domů  do  Říše ?  Ano ale jaké a které   ?  Naše cesta by v mnohých případech vedla komínem  krematoria !  Nevím ovšem jestli i ta Vaše ?

Sk/epti/cus M/a/ximus 17.4.2007 12:23

Pravda, Vlad Narážeč by je narazil na kůl, což už hrdinství asi je, že?

ok 17.4.2007 12:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doležal se zaseopakuje, tedy to udělám i já

Hans H. bránil říši do posledního dne, přestože věděl, že říše je nemorální, nekřesťanská, agresivní.

Sk/epti/cus M/a/ximus 17.4.2007 12:10

Štváči, lžete statečně, ale zbytečně

Takže zaprvé, kolektivní vina není nic zavrženíhodného a jde o běžnou záležitost v životě jakékoli společnosti. Například když jako minoritní akcionář krachující firmy špatně investujete, je lhostejné, že jste neměl šanci ovlivňovat dění ve firmě jinak než na valné hromadě.

Zadruhé, ženy nejsou rovnoprávné s muži? Chtěl jste, aby tu zůstali sirotci bez rodičů?

Čeští Němci se přihlásili k říšskému občanství, tedy platili daně Říši nikoli ČSR.

Zatřetí přikyvovali s nadšením Hitlerovi, nikoli ze strachu, takže jestli je nemáte za nesvéprávné, tak nechápu Vaše duševní pochody.

Začtvrté Češi navíc zaplatili za druhou světovou válku komunistickou vládou a z toho lze rovněž obvinit české Němce, protože i oni byli olejem přilévaným do ohně.

Franta 17.4.2007 12:06

Cibulkův zákon

Cibulkův zákon zní: Všichni jsou buď KGB nebo GRU.

Vlad Narážeč 17.4.2007 12:05

Re: Re: Re: Re: Re: Doležal se zaseopakuje, tedy to udělám i já

Ach, ty hrdino! Tvá povaha je naplněná ctností. Jak se ti obdivuji. Vyhnat bezbranné ženy a děti. To umí jen opravdový národní rek.

Jenda 17.4.2007 11:56

A ad: sifra mistra Leonarda

U Vatikanu nehrozi, ze pak vybuchne reziserovi v baraku bomba, zabije ho i s manzelkou a detmi a "humanisti" prohlasi, ze si za to muze sam, protoze nema urazet mirumilovny islam.

Vlad 17.4.2007 11:56

Re: Re: Re: Re: Re: Doležal se zaseopakuje, tedy to udělám i já

P.S. často to mělo i předmluvu: Vénu K vyhnall Hans H. do Protektorátu. Vénovi K. vyrazil Hans H. zuby, když ho přepadl v noci v roce 1937. Vénovi K. zlámal Hans H. žebra při zatýkání nebo u výslechu. Vénovi K. Hans H. v koncentráku umlátil strejdu. Vénovi K. Hans H. zastřelil děti pro schvalování atentátu nebo rodiče proto, že Véna zdrhnul do Anglie.

Jenda 17.4.2007 11:55

Podle toho druheho odstavce to vypada, ze panu Dolezalovi

nejak vadi, ze by se ten ustav mel venovat i letum 38-45 ... nenapada vas nekoho proc??? :-P

Vlad 17.4.2007 11:52

Re: Re: Re: Re: Doležal se zaseopakuje, tedy to udělám i já

Tak dobře, když newchcete kolektivní vinu, tak nemluvte o tom, že české Němce odsunuli Češi. Véna K. vyhnal Hanse H.  Hans H. dostal od vlády vyrovnání. Véna K. utřel hubu, pokud si nenakradl. A je to.

Já Němce nevyháněl (ale udělal bych to).

Štváč 17.4.2007 11:45

Re: Re: Re: Re: Re: Doležal se zaseopakuje, tedy to udělám i já

Bohužel, fráze ze školy, nebo Rudého práva opakujete vy. Sudetští Němci byli vyhnáni včetně žen a dětí, majetky konfiskovány i když neměli s okupací nic společného, žili zde, platili daně a měli čsl. občanství. Jen proto, že ze strachu přikyvovali, zaplatili za to krutě, mnohdy i životem od tehdejších "hrdinných" Čechů. Dělali jen to co Češi v totalitě. Rozhodovalo jen to, že jsou Němci.

Brmboš 17.4.2007 11:11

Teda pane Doležal........

Výborný a opravdu s humorem popsán Kocourkov.