3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PetrK 10.4.2007 13:43

Re: Pane Sekáči,

opět jste vysekl velemoudro.

jerry 10.4.2007 13:42

Re: Re: A čím jsou výjímeční bolševici se svým materialismem?

Jenže materialisté v Čechách jej vyznávají v bolševické verzi. Spíš, než Řeky se svými bájemi bych jmenoval některé osvícence.Jenže u nich to byl vzdor proti pokrytecké společnosti, zatímco u nás je to důkaz toho, jak se bolševikům metoda vymývání mozků povedla.:-)

Klik 10.4.2007 13:22

Bublan je užitečný i...t. Nic víc.

Pan Bublan je mentálně mírně retardovaný a hlavně připraven na objednávku říci sebevětší hovadinu. Proto si ho do funkce ministra vnitra vybral Gross a tolik vyhovuje i Paroubkovi

Jura Jurax 10.4.2007 13:22

Re: Doležal

Nevím, do jakých škol jste chodila Vy a co Vám z nich v hlavě zůstalo, leč vězte, že dialog není vždy užitečný. Někdy je zbytečný - s hlupcem či náboženským fanatikem, někdy je přímo nebezpečný - s násilníkem, vrahem, teroristou.

Jura Jurax 10.4.2007 13:17

Re: Re: křesťanské svátky

Velikonoce jsou co? A svatý Václav?

Jura Jurax 10.4.2007 13:15

Re: Z posledních dnů ... hlavně, aby nebyly poslední!

Dialog s fanatickými věřícími v jakékoliv náboženství je pošetilý. Fanatická víra ve svaté knihy zatemňuje rozum.

A dialog s muslimy umírněnými je zbytečný. Ti jednak neškodí, druhak ale nemají vliv na své fanatické vraždící souvěrce.

Jenda 10.4.2007 13:12

Re: Re: Český tisk ... se otřásá odporem: Skopčáci znectili papeže Jana Pavla II.

Co vlajky ... vy jste nevidel zabery tech davu obklopujicich nemecke velvyslanectvi? A ty zapalne lahve padajici na jeho strechu?

Jura Jurax 10.4.2007 13:12

Re: Dolezal je bolsevicky geront, ktery pise starecke blaboly

No, pakliže z daného úryvku soudíte, že pan Doležel je geront, navíc ještě bolševický, a máte uvedený úryvek za blábol, pak vězte, že jste nejspíš hodně alternativně inteligentní a máte potíže s pochopením psaného textu. Váš názor bych si dovolil označit za mírně řečeno za kravinium.

Jura Jurax 10.4.2007 13:08

Re: A čím jsou výjímeční bolševici se svým materialismem?

No, ono materialismus není bolševický výmysl. Již staří Řekové .... :-D

Jenda 10.4.2007 13:07

Re: Re: Re: není jediného náboženského svátku

Ne ze by si to znacna cast tech zenskych nezaslouzila aspon dvakrat dene.

Sekac 10.4.2007 13:00

Dolezal je bolsevicky geront, ktery pise starecke blaboly

„Zatím vůbec nejnaléhavější a také nejpodloženější varování před dopady globálního oteplování vyslali včera do světa vědci zastupující více než stovku zemí,“ píše dnešní MfD. To je ovšem nonsens. Stovku zemí mohou zastupovat politici. Vědci zastupují jen každý sám sebe a pravdu, které se snaží dobrat, ovšem v té míře, jak se jim to povedlo. To se ukáže ve svobodné odborné debatě. Měli by oslovit politiky, kteří někoho zastupují, ale politiky oslovuje jen to, čeho se dobrali jednotlivci nebo vědecké týmy. A je na politicích, aby podle svého uvážení z toho dělali závěry i za své voliče, kteří je k tomu pověřili. .

pp 10.4.2007 12:44

Re: Jo, ta Bublanova "myšlenka"

Páně Bublanovy myšlenky byly vždy velice hluboké. Tak hluboké, že nalézt v nich nějaký smysl je nad lidské síly. Ještě jsem od tohoto pána neslyšel jediný výrok, který by se dal považovat za rozumný.

Jura Jurax 10.4.2007 12:37

Re: Re: Ad hra Toma Stopparda

Nemlžím, ale houby víte.

Podepisovat antichartu po nás nikdo nechtěl, to bylo vyhrazeno onačejším než prostým technikům - my jsme jenom hlasovali - souhlasil, nesouhlasil, zdžel. Souhlasili jsme všichni kdo tam byli, nikdo si nechtěl pálit prsty.

Vás do prvomájového průvodu neodškrtávali ve jmenných seznamech? Nás ano. Na maloměstě je na jedince dost vidět. Dokud byly děti malé, vykecal jsem se, že s kočárkem nemohu. No ale až chodily do školy (a taky povinně do průvodu), párkrát jsem se hodil marod, párkrát jsem u sportovců tvrdil, že jdu s nimi a ve fabrice, že jdu se sportovci (jenže ono to na vás řeknou), no a když jsem potřeboval posudek pro děti na gympl, tak jsem šel.

A smím se zeptat, jaká byla Vaše profese a zaměstnání tehdy?

jerry 10.4.2007 12:37

A čím jsou výjímeční bolševici se svým materialismem?

Zavedli tu snad nějakou kulturu?Že jim většina národa ve škole uvěřila, je věc jiná.;-D

čtenář 10.4.2007 12:34

Re: Český tisk ... se otřásá odporem: Skopčáci znectili papeže Jana Pavla II.

Také jsem se zalíbením hleděl na TV záběry, na nichž košilatí polští vousáči mávali ákáčky, rvali a pálili německé vlajky ...............

Svatá prostoto - kde je ten rozdíl, že ?!!!

Jura Jurax 10.4.2007 12:29

Re: Re: Ad hra Toma Stopparda

No jo, a kolik Vám při plyšáku bylo?

Jura Jurax 10.4.2007 12:29

Re: Re: Ad hra Toma Stopparda

Asi si nerozumíme.

Netvrdil jsem a nikde netvrdím, že my,kteří si je ještě dobře pamatujeme jak stáli na tribunách a mávali a smáli se jak pěkně vládnou a v obchodech nic nebylo máme teď doživotně držet hubu a krok.  Netvrdím též, že všichni zde měli tehdy stejný názor jako skalní. Pravím pouze, že zdrcující většina tehdy z různých důvodů víceméně držela hubu a byť klopýtavě a někdy s nechutí i krok.

Korsika 10.4.2007 12:29

Re: Re: Ad hra Toma Stopparda

Vážený pane OK, vždyť tomu, co jste napsal nemůžete snad věřit. Už Jste zapomněl na ty masové průvody? A všichni byli karieristé? Chodili jsme tam skoro všichni, až na opravdu pár vyjímek. Já třeba proto, že mně vždycky šéf požádal, abych přišel, že by měl nepříjemnosti za špatnou účast a protože to byl dobrý šéf, vždycky jsem alespoň na chvíli šel. Pravda je, že když někdo nepřišel, nic se mu nestalo. Ale pokud chtěl třeba potom devizový příslib, mohl mít problémy.

Buvol 10.4.2007 12:26

Re: Re: "Organizovaný dialog s muslimy je stejná hloupost jako byl dialog s marxisty. "

To bude asi tím, že posuzujete lidi podle sebe .... 

Ala 10.4.2007 12:22

čím je křesťanská menšina výjimečná?

ad "Znamenalo by uznání ze strany ateistického státu, že tu existuje křesťanská menšina, kterou bere jinak než jako občany druhého řádu."

A příště se budou zavádět svátky zas pro jiné menšiny, aby je stát nepovažoval za občany druhého řádu?

Standa 10.4.2007 12:17

Z posledních dnů ... hlavně, aby nebyly poslední!

"Organizovaný dialog s muslimy je stejná hloupost jako byl „dialog s marxisty“ (tj. s ideology ruského marxistického náboženství) v době, kdy se stalinismus v Rusku začal pomalu rozkládat. " Hleďme na tu slovní perlu! Budu se k tomu modlit! Chybí už jen hranice, ale tu má Doležal jistě jako trumf v rukávě. A když bude atomová, to bude ono. Nenávist k jiným plodí další bludný kruh nenávisti. Možná si Doležal jako další řešení představuje Rwandské a pod.

Takhle to začíná a pokračování nám ukazují v Iráku a jaký bude konec?

Marat 10.4.2007 12:10

Re: "Organizovaný dialog s muslimy je stejná hloupost jako byl dialog s marxisty. "

Buvole,já mám takový dojem ,že patříte mezi jiné sudokopytníky a že vás v mládi vykastrovali,.

Marat 10.4.2007 12:08

Re: Doležal

Olino,vy jste jen kozí bobek !

Žulový Aston 10.4.2007 12:00

Re: Re: Re: granit aston

Ano - s výjimkou jeho interpretace sudetského problému - ta je opravdu nepravidvá, ale jinak asi ano.

Stanislav 10.4.2007 11:58

Re: Re: všechny ty dialogy mají jednu hroznou nevýhodu

Možná se Britové schválně nepohli, takhle získali světové mínění na svoji stranu a Irán dostal Černého Petra, a přitom je to prakticky nic nestálo. Válečný konflikt je už jiná káva,

ok 10.4.2007 11:37

Re: Ad hra Toma Stopparda

Já jsem se členství v BSP bez problému vyhnul, a nebylo to těžké ani riskantní. Při podepisování anticharty jsem hrál mrtvého brouka a taky to prošlo.

V prvomájovém průvodu jsem jako dospělý nikdy nešel, měl jsem k tomu odpor, a vždy jsem se tomu dokázal vyhnout, stačilo chtít.

Takže nemlžte, Juro, v průvodech "viditelně" jásali docela obyčejní kariéristé.

brok 10.4.2007 11:37

Re: Re: Re: všechny ty dialogy mají jednu hroznou nevýhodu

Vím. Arabů je tam jen cca 10%. Iránci jsou Peršané a označení "Arab" považují za nadávku, ale perské tradice nejsou taky nic moc a období slávy prožívali za zcela jiných podmínek. Stejně Egypt, i když tam je poměr opačný (cca 10% původních egypťanů). Na druhé straně Tunis je poměrně kulturní země a tam to snad "prorokova vojska" vyvraždila do mrtě.

ok 10.4.2007 11:28

Re: křesťanské svátky

Klid... Doležal chtěl upozornit na to, že nemáme žádný katolický svátek. Zato máme jeden svátek protestantský až nacionalistický (Jan Hus) a jeden svátek pravoslavný (Cyril a Metoděj). Nic proti Janu Husovi nebo C & M, ale katolíků je v ČR určitě víc než protestantů a pravoslavných dohromady. >-

Padovčík 10.4.2007 11:27

NEJVYŠŠÍ VLÁDNÍ KRIMINALITA: Zpráva o masovém rozkradení českého národního majetku komunistickým KGB, GRU a jejich vládními a bankovními strukturami dnešní ČR nejčtenější na webu Petra Cibulky!!!

Břeněk 10.4.2007 11:26

Re: Re: Re: všechny ty dialogy mají jednu hroznou nevýhodu

Jedna z mých spolupracovníků je iránka, vyrostlá v západní Evropě, fajn holka, její rodiče z Iránu utekli před "fousáči" (muslimský klér). Řekla mi, že v Iránu na jihu mají arabskou menšinu, běžní iránci ty "svoje" araby při nejlepším jakž takž tolerují, vzdělaní iránci je prý mají rádi jako vosy v pr...li. Její sestřenice , žijící v Iránu, si přes strýcovo (tedy svého otce) varování, že toho bude jednou litovat, vzala iranského araba a po třech letech manželství už ta sestřenice nadává, jak mohla tehdy být tak blbá a nedat na otcovy rady, ale zkuste něco radit po uši zamilovanému.... Jinak většina (bohužel ne všichni, najde se sem tam i nějaký ten fanatik) iránců v západní Evropě jsou fajn lidi, uprchlíci před islámskou teokracií v Iránu a sekularizovaní.  Někteří mají z expanze islámkého fanatizmu v záp. Evropě dokonce větší strach, než domorodí evropané, neboť na vlastní kůži poznali, co islámský fundamentalizmus a teokracie znamená. Mám ale i dva arabské spolupracovníky, fajn kluky, jeden je sice narozeny muslim, ale nyní vlastně agnostik, další, také narozený muslim, fajn kluk, ale má až patologickou nenávist vůči muslimským klerikálům a střílel by je na potkání , my se domníváme, že byl asi v mládí zneužit nějakým tím "fousáčem". Takže  nechci házet všechny araby do jednoho pytle.