3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PetrH 10.4.2007 16:14

Re: Re: Re: A čím jsou výjímeční bolševici se svým materialismem?

Řecké báje nejsou materialistické. Některé řecké filozofické směry jo. Český bolševismus vychází z Lenina, kterýžto zprznil marxismus, který je zase vykradený částečně z Kanta a Hegela po odpreparování čehokoliv duchovního.

MILA 10.4.2007 17:52

Re: Re: Re: A čím jsou výjímeční bolševici se svým materialismem?

hele JErry -klidek- ja jsem zazrany ateista, ale do bolsevika mam daleko, ani jsem si v americe tenkrat neupravil pomer, tak hluboko sem nikda neklesl. Takze neskatulkuj

Standa 10.4.2007 12:17

Z posledních dnů ... hlavně, aby nebyly poslední!

"Organizovaný dialog s muslimy je stejná hloupost jako byl „dialog s marxisty“ (tj. s ideology ruského marxistického náboženství) v době, kdy se stalinismus v Rusku začal pomalu rozkládat. " Hleďme na tu slovní perlu! Budu se k tomu modlit! Chybí už jen hranice, ale tu má Doležal jistě jako trumf v rukávě. A když bude atomová, to bude ono. Nenávist k jiným plodí další bludný kruh nenávisti. Možná si Doležal jako další řešení představuje Rwandské a pod.

Takhle to začíná a pokračování nám ukazují v Iráku a jaký bude konec?

Jura Jurax 10.4.2007 13:15

Re: Z posledních dnů ... hlavně, aby nebyly poslední!

Dialog s fanatickými věřícími v jakékoliv náboženství je pošetilý. Fanatická víra ve svaté knihy zatemňuje rozum.

A dialog s muslimy umírněnými je zbytečný. Ti jednak neškodí, druhak ale nemají vliv na své fanatické vraždící souvěrce.

Padovčík 10.4.2007 11:27

NEJVYŠŠÍ VLÁDNÍ KRIMINALITA: Zpráva o masovém rozkradení českého národního majetku komunistickým KGB, GRU a jejich vládními a bankovními strukturami dnešní ČR nejčtenější na webu Petra Cibulky!!!

Vlada 10.4.2007 11:03

křesťanské svátky

Svátky VĚROZVĚSTŮ jako nacionalistické? Nejsou cvok?? A mariánské svátky v Polsku jsou také nacionalistické? A vzpomínka na umučeného Jana je také nacionalistická? A co teda není? Nebo vám vadí, že věrozvěsti byli pravoslavní? A že Husa svatořečili dokonce Srbové, verbež slovanská? A co řeknete na to, že jistý apoštol Pavel byl dokonce Žid (ostatně stejně jako Ježíš Kristus, zbytek apoštolů, ...)?

ok 10.4.2007 11:28

Re: křesťanské svátky

Klid... Doležal chtěl upozornit na to, že nemáme žádný katolický svátek. Zato máme jeden svátek protestantský až nacionalistický (Jan Hus) a jeden svátek pravoslavný (Cyril a Metoděj). Nic proti Janu Husovi nebo C & M, ale katolíků je v ČR určitě víc než protestantů a pravoslavných dohromady. >-

Jura Jurax 10.4.2007 13:17

Re: Re: křesťanské svátky

Velikonoce jsou co? A svatý Václav?

Jenda 10.4.2007 13:54

Re: Re: křesťanské svátky

A kolik lidi bere C&M jako pravoslavny svatek? Kolik lidi to vubec napadne? Neni on to proste krestansky svatek?

franta 10.4.2007 10:57

Český tisk ... se otřásá odporem: Skopčáci znectili papeže Jana Pavla II.

Vzpomínám si, že před nějakou dobou se otřásali odporem mohamedáni, když si dánské noviny dovolily otisknout kreslené vtipy na Mohameda. V čem je rozdíl ? V ničem. Fanatismus je naprosto stejný, boz ohledu na to, jestli je islámský, katolický, komunistický nebo t.zv. pravicový.

čtenář 10.4.2007 12:34

Re: Český tisk ... se otřásá odporem: Skopčáci znectili papeže Jana Pavla II.

Také jsem se zalíbením hleděl na TV záběry, na nichž košilatí polští vousáči mávali ákáčky, rvali a pálili německé vlajky ...............

Svatá prostoto - kde je ten rozdíl, že ?!!!

Jenda 10.4.2007 13:12

Re: Re: Český tisk ... se otřásá odporem: Skopčáci znectili papeže Jana Pavla II.

Co vlajky ... vy jste nevidel zabery tech davu obklopujicich nemecke velvyslanectvi? A ty zapalne lahve padajici na jeho strechu?

AeroKarel 10.4.2007 10:27

Jo, ta Bublanova "myšlenka"

mne také zaujala. A to se snaží vystupovat co myslitel.

Zřejmě nedělal poskoka Grossovi z loajality, ale nedostatku vlastních nápadů.

pp 10.4.2007 12:44

Re: Jo, ta Bublanova "myšlenka"

Páně Bublanovy myšlenky byly vždy velice hluboké. Tak hluboké, že nalézt v nich nějaký smysl je nad lidské síly. Ještě jsem od tohoto pána neslyšel jediný výrok, který by se dal považovat za rozumný.

pulchart 10.4.2007 10:02

granit aston

Měl by jste vědět pane Žulový (něm. Granit), že němci nepřekládají ani jména nebo např. české názvy obcí. Pulchart není krycí jméno p. Doležala.

Žulový Aston 10.4.2007 10:11

Re: granit aston

Děkuji, jsem rád, že neříkají Prag, Pilsen, Iglau, Graz und so weiter...Proč by to předkládali, když jsou to die alte deutsche Städte..Ale jina jsem tím chtěl říci, že výpovědi pana Dolleschall nejsou pravdivé, pouze tendenční.

VladaPing 10.4.2007 10:18

Re: Re: granit aston

No Celovec (Klagenfurt), Cáchy (Aachen), Kostnice (Konstanz), Svinibrod etc. taky nemá chybu.

Ovšem, ono to existuje i v jiných jazycích. I angličtina pro (pro Angličany známější města) používá názvů, vzniklých "lidovou tvořivostí" - Naples, Neapol, Napoli....

AeroKarel 10.4.2007 10:29

Re: Re: Re: granit aston

Jo, čeština se drží svých zpotvořenin s jedinou vyjímkou: v případě "Romů" používá slovo cikánské. U Němců ani náhodou.:-D

AeroKarel 10.4.2007 10:28

Re: Re: granit aston

Tendenční nepochybně, ale pravdivost nepostrádám.

Žulový Aston 10.4.2007 12:00

Re: Re: Re: granit aston

Ano - s výjimkou jeho interpretace sudetského problému - ta je opravdu nepravidvá, ale jinak asi ano.

jh 11.4.2007 15:06

Re: Re: Re: granit aston

pravdivé nebo názorově shodné s Vámi?

Jura Jurax 10.4.2007 10:01

Ad hra Toma Stopparda

Velká většina lidí vůbec nemusela psát povinné lži. Režim to na nich nechtěl. Nepotřeboval to, měl na to dost normalizačních novinářů.

Žil jsem tady a nesouhlasím. Samozřejmě, ne každý musel psát povinné lži do médií, vskutku každý nebyl novinář - ale taky jste psali po návratu z Jugoslávie na zvláštní odbor vašeho podniku zprávu o styku se závadovými osobami? A chtěli jste se za pár let - jestli na vás znovu přijde řada - do té Jugoslávie znovu podívat? Já jsem v Jugoslávii (nejen z tohoto důvodu) nikdy nebyl - až po sametu.

Taky jste jako vedoucí, byť i nejnižšího ranku, nebo jako svazáci, psali na na kolegy posudky, zda smějí dálkově studovat - zda s tím fabrika vyjádří souhlas? A věděli jste, že tomuhle se souhlas nedá, protože je to buřič a odmítl dělat nástěnky k výročím, čímž se nezapojil? Studovat mohl teoreticky i tak, ale fabrika mu nedala úlevy a házela klacky pod nohy - a kdo neměl schválení fabriky, obvykle se na školu nedostal ... vyhodnocení? A taky jste pro ně hlasovali jednohlasně? Byli jste členy BSP? Taky jsem psal i hlasoval, a to jsem byl víceméně řadový programátor.

A což manifestace na prvního máje? Kdo v těch průvodech chodil a jásal, když ne my? A ty potomky jsem skutečně chtěl dostat na gympl ... tak jsem si v patřičných letech netroufl taky nezajásat ...

A taky jste na veřejné schůzi KSČ, kde účast byla povinná a i pro nestranníky a napracovávala se, hlasovali pro odsouzení zrádců a zaprodanců? Totéž na schůzích ROH? Já jsem - v podstatě z čiré blbosti a vrozené remcavosti - hudlal v kuloárech, že by nám tu chartu aspoň mohli přečíst, abychom ji radostněji odsoudili - no a pak jsem se divil, že mne na rekreaci v Jugoslávii holt nedoporučili - měl jsem to v kádrových materiálech, co nám po sametu vraceli ...

Malý Aston 10.4.2007 10:14

Re: Ad hra Toma Stopparda

Ano,máte pravdu.Kdo tady žil měl několik možností.Mohl emigrovat,mohl mlčet a tiše kolaborovat nebo veřejně kolaborovat.To ale ještě neznamená,že všichni kteří tady museli žít zavřeni za ostnatými dráty lagru socialismu nemohou mít jiný názor než skalní nebo placení komančové nebo převlečení komančové u socek.Žádný dědičný hřích nikdo nenese.Celý jejich systém se pro naprostou debilitu zhroutil.Tak proč by podle Vás  my,kteří si je ještě dobře pamatujeme jak stáli na tribunách a mávali a smáli se jak pěkně vládnou a v obchodech nic nebylo doživotně držet hubu a krok?:-D

Jura Jurax 10.4.2007 12:29

Re: Re: Ad hra Toma Stopparda

Asi si nerozumíme.

Netvrdil jsem a nikde netvrdím, že my,kteří si je ještě dobře pamatujeme jak stáli na tribunách a mávali a smáli se jak pěkně vládnou a v obchodech nic nebylo máme teď doživotně držet hubu a krok.  Netvrdím též, že všichni zde měli tehdy stejný názor jako skalní. Pravím pouze, že zdrcující většina tehdy z různých důvodů víceméně držela hubu a byť klopýtavě a někdy s nechutí i krok.

AeroKarel 10.4.2007 10:31

Re: Ad hra Toma Stopparda

Tak nevím, ale já jsem se bez vyjmenovaných činností nějak obešel a ani to moc nebolelo. Ovšem fakt je, že děti se mi narodily až po plyšáku.

Jura Jurax 10.4.2007 12:29

Re: Re: Ad hra Toma Stopparda

No jo, a kolik Vám při plyšáku bylo?

AeroKarel 10.4.2007 14:51

Re: Re: Re: Ad hra Toma Stopparda

35

ok 10.4.2007 11:37

Re: Ad hra Toma Stopparda

Já jsem se členství v BSP bez problému vyhnul, a nebylo to těžké ani riskantní. Při podepisování anticharty jsem hrál mrtvého brouka a taky to prošlo.

V prvomájovém průvodu jsem jako dospělý nikdy nešel, měl jsem k tomu odpor, a vždy jsem se tomu dokázal vyhnout, stačilo chtít.

Takže nemlžte, Juro, v průvodech "viditelně" jásali docela obyčejní kariéristé.

Korsika 10.4.2007 12:29

Re: Re: Ad hra Toma Stopparda

Vážený pane OK, vždyť tomu, co jste napsal nemůžete snad věřit. Už Jste zapomněl na ty masové průvody? A všichni byli karieristé? Chodili jsme tam skoro všichni, až na opravdu pár vyjímek. Já třeba proto, že mně vždycky šéf požádal, abych přišel, že by měl nepříjemnosti za špatnou účast a protože to byl dobrý šéf, vždycky jsem alespoň na chvíli šel. Pravda je, že když někdo nepřišel, nic se mu nestalo. Ale pokud chtěl třeba potom devizový příslib, mohl mít problémy.

Jura Jurax 10.4.2007 12:37

Re: Re: Ad hra Toma Stopparda

Nemlžím, ale houby víte.

Podepisovat antichartu po nás nikdo nechtěl, to bylo vyhrazeno onačejším než prostým technikům - my jsme jenom hlasovali - souhlasil, nesouhlasil, zdžel. Souhlasili jsme všichni kdo tam byli, nikdo si nechtěl pálit prsty.

Vás do prvomájového průvodu neodškrtávali ve jmenných seznamech? Nás ano. Na maloměstě je na jedince dost vidět. Dokud byly děti malé, vykecal jsem se, že s kočárkem nemohu. No ale až chodily do školy (a taky povinně do průvodu), párkrát jsem se hodil marod, párkrát jsem u sportovců tvrdil, že jdu s nimi a ve fabrice, že jdu se sportovci (jenže ono to na vás řeknou), no a když jsem potřeboval posudek pro děti na gympl, tak jsem šel.

A smím se zeptat, jaká byla Vaše profese a zaměstnání tehdy?