19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
penzista 5.11.2006 8:10

Stále nedovedu pochopit proč

jsou zde uveřejňovány bláboly pana Doležala, když má svoje vlastní stránky. Kdo je chce číst, ať si je najde. To už opravdu nemáte jiné autory než Doležala, Jelínka a Jičínského. Opravdu čím dál větší slabota.

René K. 3.11.2006 16:01

S tím Únosem

má pan Doležal úplný recht. Ale ty západní "protějšky" třeba chybují v reáliích, ale bolševickou hrůzu prezentují věrohodně. Příkladem vkusného propagandistického filmu jsou Zelené barety.

jerry 3.11.2006 13:01

Pane Doležale,

když píšete o příchodu českých sokolů do Bratislavy okolo roku 1920, Děvín jsem letos navštívil a zjistil jsem , že na něm kdysi stála socha maďarského bojovníka v nadživotní velikosti. Na fotce to vypadalo docela hezky. A čeští sokolové ji v roce 1920 vyhodili do vzduchu.Přiznám se, to bych nečekal. Historie někdy nepříjemně překvapí.

Tomas 3.11.2006 11:06

Já prostě nechápu páně Doležalovu umanutost...

Píše: "Čisté řešení ovšem existuje a je úplně jednoduché: Paroubek dostane svou příležitost vytvořit vládu a neuspěje." Už jsem to od p. Doležala četl několikrát a samozřejmě souhlasím s tím, že ústavně i věcně správné by bylo nechat nyní Paroubka aby se pokusil... Připadá mi ale současně, že se pan Doležal "staví hloupým", jako by si neuvědomoval naprosto zásadní rizika celé věci.

1. Jestliže Paroubek dostane 2. pokus, dostane tím automaticky taky 3. pokus.  To jest dalšího min. 1/2 ale spíše až 1 rok času do předčasných voleb - pokud se je nepodaří nějakou obstrukcí odsunout na ještě pozdější termín...

2. Po celou dobu uvedenou bodu 1. bude Paroubek přímo nebo nepřímo řídit vládu a bude mít zásadní vliv ... Není důvod, aby Ratha nevrátil zpět do křesla ministra zdravotnictví, není způsob jak mu zabránit v destrukci ÚOOZ, atd., atd.

3. Okamžikem jmenování Paroubka začne předvolební kampaň jejímž hlavním obsahem bude: "Co všechno hrozného se stalo za ty dva měsíce, co jsem nebyl u moci - aneb proklatá ODS." Musíme si věcně přiznat, že nejsme vůbec schopni odhadnout, kam až bude Paroubek ochoten zajít, aby mohl ve Strakovce zůstat...

4. Je samozřejmě taky možné, že Paroubek nějak svou vládu (nebo jinou vládu soc. dem. bez Paroubka s někým bezbarvým a nevýrazným v čele) parlamentem protlačí... Stačí mu k tomu Pohanka + jeden "náhle nemocný" lidovec.  Co pak - vláda, která nebude mít jistou ani poloviční (natož nadpoloviční) většinu ve sněmovně, pořád jen krůček do vyslovení nedůvěry... A co na to občan (jak říkal Ota Černý blahé paměti) - Maďarský scénář? Je pravda, že žádná tramvaj v Praze už dlouho nehořela.

VLK 3.11.2006 12:15

Re: Já prostě nechápu páně Doležalovu umanutost...

A ruzovy tank je zaparkovany... I kdyz z toho vojenskeho muzea by do centra dojel pomalu samospadem.

Klidne Paroubkovi druhy pokus, ale musi predem vzdat ten treti - prevolit Vlcka nekym z ODS.

AeroKarel 3.11.2006 14:32

Re: Re: Já prostě nechápu páně Doležalovu umanutost...

Ano, jedině tak.

jerry 3.11.2006 12:56

Re: Já prostě nechápu páně Doležalovu umanutost...

No jak teď pozoruju chování Drátha, obávám se, že by po svém návratu na MZ Julínkovy náměstky nevyhodil,ale rovnou postřílel.

Ivanhoe 3.11.2006 13:09

Re: Já prostě nechápu páně Doležalovu umanutost...

Děkuji, těsně jste mě předehnal, už jsem si brousil pero... Politicky čisté řešení! S Vaším dovolením spolupodepisuji vše Vámi uvedené a přidávám tento scénář, ve kterém se všichni přímí účastníci budou chovat politicky naprosto čistě a všichni pozorovatelé budou v p****i:

Dostane-li Paroubek 2. pokus a nedostane-li důvěru sněmovny, pak samozřejmě korektně (jak jinak, že?) podá demisi a bude pověřen vládnutím do 3. pokusu (viz nyní Topolánek). Soudruh Vlček rovněž splní své slovo muže a odstoupí, přesně jak byl přislíbil. No a dál?

Dál už NIC - prostě nic a hotovo: 100 hlasů ve sněmovně zablokuje jakoukoli volbu nového předsedy (nemohou přece hlasovat proti svému svědomí, sám poslanecký slib jim to zapovídá!), takže nebude nikdo, kdo by měl podle ústavy právo navrhnout prezidentovi kandidáta pro 3. pokus. "Chudákovi" Paroubkovi tedy "nezbyde nic jiného", než táhnout tu těžkou káru dál... a dál... a dál... Tak dlouho, dokud bude mít 100; žádných 101nepotřebuje!!! A dokdy bude mít 100? Dokud bude dělat to, co bude vyhovovat VŠEM 100... A kdo to odskáče a zaplatí? Hádejte - můžete jednou! 

P.S. Co, soudruhu Jičínský, je to tak správně, podle té Vaší ústavy?

AeroKarel 3.11.2006 14:33

Re: Re: Já prostě nechápu páně Doležalovu umanutost...

Ano, to je přesně to, čeho se bojím.

Konzerva 3.11.2006 13:29

Re: Já prostě nechápu páně Doležalovu umanutost...

To, co píšete vypadá logicky. Ale je to možná příliš vykonstruované.

Jednak Paroubek není zdaleka takové monstrum, jak se tady s oblibou prezentuje, navíc s přibývajícím časem se mu začne drolit i jednota ve straně.

ad 1) 2. pokus neznamená automaticky 3. pokus. Když se dohodne výměna Paroubkova 2. pokusu za zvolení člena ODS do čela sněmovny, bude klid. Paroubek si vyčerpá svůj druhý pokus a po 3. pokusu můžou být volby. ad 2) destrukce UOOZ je volovina, útvar fungoval za vlády ČSSD a vyšetřoval i zločiny socdem (např. Doležel). Paroubek má spoustu nectností, ale gangster to není. ad 3) to je jasné, je to začarovaný kruh, ale s tím se dá těžko něco dělat, teď jsme to zažili zejména od Tlustého a Langra. ad 4) jestli tu vládu protlačí, tak to bude stejně na pár měsíců do voleb.

AeroKarel 3.11.2006 14:35

" Paroubek má spoustu nectností, ale gangster to není. "

Jste si jist? Zrovna tohle bych tedy nevsadil.

rollfree 3.11.2006 17:27

Re: Re: Já prostě nechápu páně Doležalovu umanutost...

Pan paroubek nemusi byt monstrum. On jen chce a musi za kazdou cenu vladnout, nebo mit alespon takovy podil na rozhodovani, aby mohl prosazovate sve zajmy a blokovat to, co by bylo proti jeho zajmum.

Souvisi to (podle mne) i s dalsim Vasim nazorem, ze se mu droli jednota ve strane. Ano, zacala se drolit, jako dusledek odstrizeni penezovodu a nasledek obav, ze se v aktivitach minuleho obdobi zacne nekdo prilis stourat.

jirka.s. 3.11.2006 18:01

Re: Re: "Paroubek není zdaleka takové monstrum"

On je ještě daleko horší.

Štváč 3.11.2006 10:44

trpělivost lidí - jak dlouho ?

Hradní chameleón se spíš obává toho že i když Paroubek nezvítězí ve 3. kole, mohl by zůstat do nových voleb v čele vlády, nepodal by demisi a "uklidil" materiály na ČSSD. Nové volby Klaus nechce, chce stejné svinstvo, jaké upekl se slintou z Vysočiny a pak už by na ty dva intrikány nemohl každý ukazovat. Jediný zatím drží slovo Bursík ať se to hradnímu ješitovi líbí, nebo ne.

VLK 3.11.2006 12:17

Re: trpělivost lidí - jak dlouho ?

Pokud ma podat demisi a nepoda ji, muze ho president odvolat i bez demise.

Vlad 3.11.2006 10:10

Pane Doležale, když už se chcete živit psaním,

co kdybyste se naučil česky?

"Nebude toho schopný". Víte, nebude zelený nebo brunátný. Ale nebude schopen. Nebude schopný všeho. Ale nebude schopen něco udělat, sakra! Někdo by vám měl vysvětlit rozdíl mezi trpným rodem a přídavným jménem. Nebo jste to psal v Brně na Merhautové?

Michael 3.11.2006 11:07

Pane Vlade, když už chcete kritizovat (bylo Re: Pane Doležale,...)

co kdybyste se naučil česky?

... Nebo jste to psal v Brně na Merhautové?Rv

Takže: Vlade, co kdybyste se naučil česky?

Ulice se jmenuje Merhautova, proto jen a pouze na Merhautově.

Jó, s čím kdo zachází... :-)

adt 3.11.2006 17:29

Re: Pane Vlade, když už chcete kritizovat (bylo Re: Pane Doležale,...)

asi myslel paní Merhautovou...

jeff 3.11.2006 9:00

Zbavit se Vébra je snadné, zbavit se Zemana, Ratha a jeho lidí naproti tomu obtížné.

Ale jen ať si Ratha pěkně užije. Kus života s krysou si  vymyslel  vlastní hlavou. 

VLK 3.11.2006 12:19

Re: Zbavit se Vébra je snadné, zbavit se Zemana, Ratha a jeho lidí naproti tomu obtížné.

To ma za to, ze se spojil s krysou a ne s martanama. Vzdyt uz ani pri tech svych podrazech neumi drzet slovo.

Ja 3.11.2006 7:22

Petržalka a Devín

Autore, opravte si fakta! V letech 38-45 patřila Petržalka k Německu!

AeroKarel 3.11.2006 14:36

Re: Petržalka a Devín

A před tím k Rakousku .......

Jirka 3.11.2006 7:06

Co je legitimní

Už mne docela nebaví názory typu - je legitimní, že Paroubek nechce volby, protože by pro něj nyní byly nevýhodné. ;-€ Vždyť takto by se politici neměli chovat - jen pragmaticky, co se hodí jim. Co prospěch celé společnosti, nějaké vyšší ideály a cíle? Co slušnost, ochota uznat prohru, chybu, nadhled, slušnost?  Schvalování tohoto chování politology politiky v jejich příšerném jednání jen utvrzuje. Ujišťuji autora, že většina prostých občanů takto nepřemýšlí.

Vasekpasek 3.11.2006 9:18

Re: Co je legitimní

Ano, o něčem podobném jsem psal jinde... Je opravdu naivní se domnívat, že politici slouží společnosti...:-/

Ivanhoe 3.11.2006 12:50

Re: Co je legitimní

Slušnost? Ochota uznat porážku? Paroubek? Blázne!

divín 3.11.2006 13:20

Re: Co je legitimní

Vyšší ideály, slušnost, ochota uznat prohru, chybu, nadhled, slušnost?

Moc hezké. A teď ještě tu o Budulínkovi.

saša 3.11.2006 3:25

schopný splnit

není žádný  náš politik, slibují, aby nachytali voliče, ale  jde jim nikoli o lidi, nýbrž o jejich prebendy, včetně prezidenta.. Kdo tohle neví, je naiva Nebo trpí amnésií, tj.ztrátou paměti..Ani kdyby i chtěli, tak nemohou své sliby splnit, protože ti ostatní je nepodpoří, nebo jim házejí klacky pod mohy.. i.

68 3.11.2006 4:51

Re: schopný splnit

Správně jste to vymák, sášo.

Semiramis 3.11.2006 9:09

Re: Re: schopný splnit

S vaším nadhledem byste mohl rovnou do politiky!  ;-P

Petr H 3.11.2006 2:10

Ale ono je pravdou,

že nebýt Čechů,tak Slováci svůj stát v žádném připadě neměli a byli buď stále Felvidék anebo v horším připadě sovětská socialistická republika Slovensko.Přiznat si tohle není žádné nacionalistické běsnění.