19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pařez 19.9.2006 17:46

Zvláštní názor

Zelení podpoří při hlasování o důvěře Topolánkovu vládu, pokud se před hlasováním veřejně zaváže, že neuzavře velkou koalici se sociální demokracií a nebude prosazovat změnu volebního zákona. Obě podmínky jsou pochopitelné a logické.

tak to mám asi jinou představu o politice. "Zelení" vlastně řekli: klidně posadíme do vlády i stranu nejméně citlivou k ekologii (to říkal před volbami i Bursík!!!!), vykašleme se na náš program, hlavně že nám ODS zaručí teplá poslanecká korýtka.

Umiracek 19.9.2006 15:29

jakepek zotroceni

RAKETY OSVOBOZUJI

Sch.glosátor 19.9.2006 16:19

Ja, ja. Raketen macht Frei !

Sch.glosátor 19.9.2006 14:57

Není Filip rasista ?

Našeho národa ? Jednak lze polemizovat s tím, kdo nebo spíše co je to řečený "náš národ" a za druhé, pokud by byl nějak definován jako "český", pak opomíjí, že na území republiky žijí i jiné národy jako národnostní menšiny. Jak se zdá, ty jsou Filipovi lhostejné. Fuj ! Zareaguje na to třeba  svaz Romů ?  Já bych se nechal Američany zotročit s radostí. Kde bychom byli, kdybychom po pětačtyřicátém byli zotročeni západním americkým imperialismem tak jako Německo...;-D

demokrat 19.9.2006 14:42

Nesmíme podléhat propagandě o teroristickém nebezpečí

Je zajímavé, jak mnozí podléhají údajnému nebezpečí islámu na náš život. To je především nepřítel US neokonzervativců, kteří se po pádu komunistického tábora horečnatě hledali dalšího nepřítele a nakonec se jim to podařilo v islamismu. A zatahují do toho i nás a už se jim to podařilo - posíláme servilně vojáky do jejich konfliktů za naše daňové peníze, dostali jsem jejich propagandistické vysílačky, usilují nám tady o postavení základny na jejich obranu a prostřednictvím slouhů a médií masírují naši veřejnost také za naše peníze z našich daní. Naše země je malá, nemáme tady v podstatě muslumany, tak proč se to toho  zrovna my musíme sr.t. Zatím, když srovnáme počet mrtvých a materiální škody, tak není divu, že muslimové jsou rozhořčeni a to i nad jen neuváženými výroky papeže. Představme si tu zášť, kdyby muslumani devastovali Řím, jako my centrum islámu Bagdád a okolí. Proto je lepší politika EU, která sází spíše na diplomacii. Budoucnost světa není ve válčení, ale v soužití jednotlivých kultur. Lepší je dávat peníze do ochrany skomírajícího životního prostředí (které válčení devastuje, Katrina ukázala, že zboření dvou baráků je co do materiálních škod jen maličkost), hledání nových zdrojů energie, odstraňování chudoby nebo boj s chorobami. Cesta současné US administrativy a propaganda jejich domácích slouhů je cesta do pekel a není to cesta vpřed.

Stredocech 19.9.2006 14:51

Demokrate, a co soužití s nedemokratickými kulturami

Co takhle "spravedlivý" trest smrti za zločin homosexuality? Za přestoupení k jinému náboženství? Některé kultury jsou vzájemně nekompatibilní.

demokrat 19.9.2006 15:28

Re: Demokrate, a co soužití s nedemokratickými kulturami

To je jen v někde a není to signifikantní. Ještě bych chtěl dodat, že komunismus také nepadl vojenskou akcí a asi bychom se nám moc nelíbilo a asi by to tady bylo jiné, kdyby se u nás demokracie prosadila "iráckou cestou".  Takže to vraždění v srdci islámu tam svobodu nepřinese. Jen vyrobí zášt na několik generací vůči nám, která bude větší než doba, kterou budou potřebovat, aby se dostali k takovým zbraním, aby si to pak s námi rozdali také způsobem, kterému asi budeme více rozumnět.

ps 19.9.2006 20:04

Re: Re: Demokrate, a co soužití s nedemokratickými kulturami

Líbilo by se mi kdyby komunismus padl vojenskou akcí, a to v 50. letech. Také bych rád podotkl, že to vraždění v "srdci islámu" mají na svědomí muslimové, maskrující svoje spoluobčany muslimy,  nikoliv američané. Pokud mluvíme o nějaké zášti tak ta tady už je. Zášť mezi sunity a šíity, kterou vyvolal Saddám, a která vedla k občanské válce a která by byla mnohem horší bez přítomnosti američanů.

Tímto jsem pouze chtěl uvést na pravou míru kraviny, které tady demokrat prezentuje.

PP2 19.9.2006 21:11

Re: Re: Demokrate, a co soužití s nedemokratickými kulturami

Američané udělali dobře, že svrhli Sadáma, ale hodně toho pokazili a i když se arabi vybíjejí hlavně mezi sebou vůbec američanům  nezávidím.

čtenář 19.9.2006 15:45

Re: Nesmíme podléhat propagandě o teroristickém nebezpečí

Ano, je lepší podlehnout přímo teroristům !!!

A změňte si nick - soudruhu.

PP2 19.9.2006 21:05

Re: Nesmíme podléhat propagandě o teroristickém nebezpečí

Muslim oddělí Vaši hlavu hladkým řezem bez nejmenšího zájmu o to co bubláte zalykaje se vlastní krví.

Jarda O. 19.9.2006 13:43

Zločinecká lůza zastupovaná estébákem Filipem

a ze své podstaty zrádcem,  by neměla v těchto končinách co pohledávat, natož udílet rady. Jejich působiště bylo kdysi ohraničeno podzemním prostorem kamalizací a stok tím způsobem, že definitivně, tak jakýpacopa!

Ivan 19.9.2006 15:13

Re: Zločinecká lůza zastupovaná estébákem Filipem

Zločineckou lůzu tady vidím především v jiných barvách (poněkud do modra).

čtenář 19.9.2006 15:46

Re: Re: Zločinecká lůza zastupovaná estébákem Filipem

Byla taková písnička:  Běž domů Ivane ! ;-D

PRASI DENT 19.9.2006 16:44

Re: Zločinecká lůza zastupovaná estébákem Filipem

 NEJSI TY jarda Jardo.....Bohužel jejich působiště takto zásluhou Klausových darebáků a naivních disidentů, nikdy ohraničeno nebylo a dnes jsou jazýčkem na politických vahách....

demokrat 19.9.2006 13:06

základny mouhou omezit naší svobodu

Tak jestli to FIlip myslel tak, že když tady bude základna, zvýší se teroristické nebezpečí v celé zemi a tedy i vůči základně, což zvýší tlaky na omezení našich svobod (biometrické pasy, odposlechy, špiclování - to už tady začíná a v USA je to dané zákonem = Patriot pact), tak lze s Filipem paradoxně souhlasit. A proč se v případě odmítnutí základny obávat nebezpeči ? K čemu je nám pak EU?

brok 19.9.2006 14:03

Re: základny mouhou omezit naší svobodu

EU od našeho vstupu až dodnes neudělala nic positivního. Vymýšlí si samé pitomosti a na druhé straně není schopna positivních řešení. Proti kouření zasáhne tím, že zakáže kouřit v restauracích, což je v podstatě zásah do svobody podnikání - ten, kdo nese obchodní rizika by měl rozhodnout, zvýšení daně na alkohol je rovněž EU pitomost, protože pálit slivovici doma dokáže i úplný pitomec a pokud ro nedělá na kšeft je prakticky nezjistitelný. Naproti tomu EU nedělá v podstatě nic proti islamskému terorismu. Hlupák a hulvát Chirak se po výtržnostech islamských výrostků omluvil, místo, aby je potrestal a vymáhal náhradu škody. Bez US základen je jen otázka času, kdy nás musulmani "vezmou pod ochranu" ve jménu víry pravé.

Jarda 19.9.2006 19:00

"pálit slivovici doma dokáže i úplný pitomec"

Uplny pitomec tedy jsem, protoze nemam nejmensi poneti o postupu vyroby slivovice, natoz jejim paleni doma.

Ale co, i uplny pitomec jiste dokaze spravit prevodovku u auta nebo napsat pocitacovy program, to prece delame vsichni zrovna jako palime doma slivovici.

PP2 19.9.2006 20:59

Re: "pálit slivovici doma dokáže i úplný pitomec"

Ten počítačový program bych neuměl.

Stredocech 19.9.2006 14:39

EU by bez USA neubránila ani sebe sama, jenže

někteří její členové nestrávili fakt, že už mají ke skutečné velmoci daleko a pořád se chtějí vůči Amewričanům "vymezovat."

Ivan 19.9.2006 12:13

Taky opačně.

Myslím, že je důležité, aby Fico v rámci nadstatndardních vztahů vysvětlil Topolánkovi a jiným modrým ptákům, aby se do svých ekonomických nesmyslů nepouštěli. To měl autor článku asi na mysli především. O Paroubka se starat nemusí, ten si poradí sám.

Jura Jurax 19.9.2006 12:29

Re: Taky opačně.

Ekonomických nesmyslů? Pozoruhodné ... tak jsem se někde dočetl, že za vlády ekonomických smyslů socanským se nám jaksi vzdálilo euro. Kdežto slovenské ekonomické nesmysly - on ani ten Fico je neruší, jen hodně částečně ulívá bohům předvolebních slibů - jim to euro dost přiblížily. Nemáto to někde zpřeházené? Nebo snad račte být socan :-D to by ovšem mnohé vysvětlovalo, hlavně tu zpřeházenost :-D

AeroKarel 19.9.2006 12:36

Re: Taky opačně.

Lepší vysvětlení by bylo od celoevropsky chváleného Dzurindy, než populisty Fica.

A Paroubek si poradí, ovšem na náš úkor.

Ivan 19.9.2006 14:44

Re: Re: Taky opačně.

Možná že na Váš úkor, ale na úkor pracujících lidí v této zemi určitě ne. Úkor spáchaný na spekulantech mně nezajímá. Typičtí ODSSáci jsou zřejmě v Porubě. Tam bývalý ředitel technických služeb (shodou okolností velmi usilující o členství v ODS), který si sám sobě v době ředitelování prodal akcie (už ta prasárna - akcie pro vybrané pracovníky ) a pak neunesl, že mu za ně zastupitelství chce dát jen šestinásobek částky, za kterou je koupil. Když mu slušní zastupitelé (kteří vystřídali předchozí darebáky) vysvětlili, že koupě byla v rozporu se zákonem (natož s dobrými mravy, ale na dobré mravy pravičáci nic nedají), tak začal střílet. To je představa společnosti podle pravice? Takovou představu začal na SLovensku zavádět Dzurinda a SLováci mu ve volbách řekli jasně Ne.

silybum 19.9.2006 15:21

Ivánku, kamaráde

teď jsi nasral několik tisíc havířováků. Nejen proto, že si nás pleteš s Porubou, ale proto, že tohle město jen kvete třešněmi a růžemi.

Rys 19.9.2006 11:39

Demokracie ma respektovat prani obcanu

a to je podle vsech vyzkumu jednoznacne. NECHCEME zadnou zakladnu USA!

PetrN 19.9.2006 12:19

Re: Demokracie ma respektovat prani obcanu

Vskutku originální výklad demokracie - způsob spravování věcí veřejných na základě průzkumů veřejného mínění! :-D I když - Paroblb už to tak snad i dělá, ale v otázkách základny už ani nepotřeboval průzkum, stačila mu naketa mezi členy socdem. :-D:-D:-D

Ivan 19.9.2006 14:47

Re: Re: Demokracie ma respektovat prani obcanu

Na základě průzkumu veřejného mínění jistě ne. Na základě referenda ano. Ovšem ODS ví, jak by referendum dopadlo a proto se mu zuby nechty brání. Bez všeobecného referenda se o demokracii nedá vůbec mluvit. 

Jura Jurax 19.9.2006 12:33

Re: Demokracie ma respektovat prani obcanu

Jojo - ono přání občanů je ošidné ... jak si třeba myslíte, že by dopadla odpověď na otázku, jak vysokou  by měl stát zaručit všem minimální mzdu? Nebo zda obnovit trest smrti?

Ono totiž člověk je občas génius, ale lid jako celek je blbý jak troky - je dokonce schopen zvolit Železného nebo komundíry ...

Ivan 19.9.2006 14:50

Re: Re: Demokracie ma respektovat prani obcanu

Pokud by referendum požadovalo zavedení trestu smrti, měl by se samozřejmě zavést.  Na tom není nic špatného. Pokud by bylo referendum o výši minimální mzdy, tak by se pravičáci asi divili. Vsadil bych se, že by výsledek byl velmi rozumný a pohyboval by se v hodnotě, která zhruba odpovídá současnému stavu. Drtivá většina lidí je realisty a netrpí na fanatismus ani pravicový, ani levicový.