30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šoumen 25.7.2006 21:41

Pane Doležale

Vy jste vážně magor. Už pište radši pro Trnky-Brnky.:-D;-D

Jura Jurax 25.7.2006 19:04

Jako obyčejně

Citát z článku - Paní Machalická se v LN rozčiluje nad devastací Doupovských hor, kterou má údajně na svědomí armáda. V celém článku není jediná zmínka o tom, že devastace byla spuštěna vyhnáním původního obyvatelstva v roce 1945. Ani zmínka o tom, že tam až do roku 1945 bydlili Němci. Paní Machalická si z nás dělá srandu a měla by se stydět.

Pan Doležal se zase neráčil zmínit o tom, proč ýbrmenšové opustili zemi, kterou předtím zradili a pomohli okupovat. Měl by se stydět zase on. Určitě ví, co věděl Goebbells - poloviční pravda nepřestává být pravdou a když se náležitě upraví a dost dlouho omílá, prostý lid uvěří ... i opaku té pravdy.

Ono prapříčinou devastace nejen Doupova bylo vlstizrádné chování většiny sudeťáků zblblých nacismem, rasou a krví.

Karel_007 26.7.2006 0:09

Re: Jako obyčejně

To je tedy úleva, že to hanebné chování většiny (?) sudeťáků tak spravedlivě potrestali mravní univerzálové slovanského původu tehdy momentálně oblékající komunistický dres. Do kterého dresu se převlékáte vy teď, když z vás je toho komanče pořád cítit? Taky jste napravoval co se dalo a Goeblsovi dokázal natrhnout triko?

Saša 25.7.2006 13:10

Událost nikoli z posledních dnů, leč velmi významná.

Dnes máme mimořádné výročí:

25. července 1867 byl vydán zákon č. 100/1867 Ř.z., o odpovědnosti ministrů, jenž omezoval suverénní pravomoci císaře, který nemohl uskutečnit žádný vládní akt bez spoluúčasti příslušného ministra. Současně byl ministr za svou činnost odpovědný parlamentu (říšské radě), a představoval tak vrcholný orgán výkonné moci. Habsburský absolutismus konečně skončil.

G. Pašek 25.7.2006 15:01

Re: Událost nikoli z posledních dnů, leč velmi významná.

Možná se tomu tak stalo, že Franta Procházka dostal před rokem na frak od Prušáků v bitvě u Hradce Králového a po potupné kapitulaci tak přišel o území které mu před válkou patřilo?

Mochas 25.7.2006 12:54

Němci a socialisté

Karel IV. ve 14.století kolonizoval půstá území (zpustošená půtkami stavů) Království českého a Markrabství moravského osadníky, kteří se nastěhovali z roztříštěného okolí. Mluvili "hatmatilkou", připomínající němčinu, pouze Poláci na Těšínsku stále vyřvávali "něpozvalam" (nyní alespoň pořádají mše za déšť, kdysi je generál Šnejdárek umravnil). Ve dvacátém století se pak angažovali němečtí sociální demokrati, ze kterých vznikla rudá parta (Thalmanovci) a hnědá parta (Strasserovci). Rudým bylo "zakrouceno krkem" (mohlo to být téměř naopak) a chráněnec Strassera Schickelgruber, přejmenoval své sociální demokraty na "národní a dělnické" ("národně socialistická německá dělnická strana"). Pak začal převádět stranickou moc na sebe (anlogie Paroubek - Starec). V ČR učitel tělocviku (týpek Špidly - henlein), knihkupec (týpek Zaorálka - Frank) s pomocí Říše (analogie osob Goering - Škromach, Sobotka - Himmler,lidovec Šimonovský připomíná vídňáka Kaltenbrunnera, jinak si dosaďte sami jiné persony) zblbli německé osadníky v Sudetengau a ostatních "markách", výkřiky "Heim ins Reich". Když byli tak blbí, bylo jim vyhověno a ať nekecají. Pravda, vnuk za to nemůže, že jeho dědek v koženkách a bába v dirndlu hajlovali a vyřvávali v roce 1938 "domů do Říše" na Svitavském náměstí. Jenomže existuje "příčinná souvislost". Na tu bychom neměli zapomínat. Neměli bychom také zapomínat na historii a analogie nás může poučit (Mussolini - Paroubek, Schickelgruber - Paroubek, jednomyslná volba "Vůdce" od stranníků...). Chodím na pivo s aktivním členem ČSSD (nejsem příznivec ČSSD). Z Paroubka a jeho klaky je mu prý "na blití". Co dodat. Mé "analogie" mohou být vytržené z kontextu, nicméně je to můj pohled, tak mi nespílejte. Děkuji.    

MirekTopShit 25.7.2006 15:40

Re: Němci a socialisté

a)Knihkupkyně je, pokud vím, kleptomanka Němcová, nemýlím-li se.

b) někde jsem četl, že z piva se blbne. Až do Vašeho příspěvku jsme tomu moc nevěřil. Omlouvám se.

Jura Jurax 25.7.2006 19:08

Re: Němci a socialisté

No, musím říct, že ideologicky to vedete jaksi správně, ale jinak to děláte blbě a vlastně kontraproduktivně ...:-D ... fakt radši to pivo omezte .... :-D

ok 25.7.2006 12:06

nejsou Nemci jako Nemci

Az dodnes jsem se domnival, ze v Doupovskych horach zili pred valkou cesti obcane (= poddanni ceskeho krale, posleze obcane Ceskoslovenska) nemeckeho jazyka.

Nefalsovanymi Nemci se dobrovolne prohlasili az v tricatych letech dvacateho stoleti. Pane Dolezale, to nebyli Nemci, to byli Bemaci. Az do valky to byl dost podstatny rozdil.

Standalone 25.7.2006 11:34

Kdyz dva delaji totez

dělá něco jako užitečného idiota českým nacionalistickým historikům v ospravedlňování tzv. odsunu

Nekdo ceskym, nekdo nemeckym, pane Dolezale. Ale jestli jsou v tom ta "stipendia", tak toho idiota odvolavam :-D

Šerlok Homeless 25.7.2006 11:31

S těmi pekelnými mukami bych nesouhlasil.

Autor napsal: "Pana Bakrího nechápu: vždyť má jedinečnou příležitost dostat se poměrně rychle a hladce do ráje, kde bude navěky obcovat se sedmdesáti pannami (řekl bych, že něco podobného se musí během dvou hodin změnit v nejstrašnější pekelná muka, jaká si dovede člověk představit). "

V muslimském ráji asi muž zázračně produkuje neomezené množství semene, takže to s těmi mukami nebude tak hrozné.;-P

Banjo 25.7.2006 12:44

Re: S těmi pekelnými mukami bych nesouhlasil.

Ty dvě hodiny jsou asi nějaký průměr - někdo je hotový za 5 vteřin včetně rozepnutí kalhot, jinému třeba ty 2 hodiny ani nestačí :-) Ale pokud mám mluvit za sebe, stačí mi v pohodě ta moje jedna ženská a panna už samozřejmě není...

Banjo 25.7.2006 12:44

Re: Re: S těmi pekelnými mukami bych nesouhlasil.

Jestli to ovšem není tím, že nejsem muslim ... :-D

Jura Jurax 25.7.2006 19:11

Re: S těmi pekelnými mukami bych nesouhlasil.

V muslimském ráji asi muž zázračně produkuje neomezené množství semene...

Máte pro tohle tvrzení oporu ve svaté knize muslimů?

 A ještě - co Vám bude platné neomezené množství semene, když budete "zedřeny jak haviř po šichtě" a vyčerpáním se Vám nepostaví ...:-D;-(

sajba. 25.7.2006 9:36

pro andyho

Dejte si někdy práci a najděte si kolik žilo v roce 1938 v Doupově čechů a kolik němců.

Andy 25.7.2006 11:01

Re: pro andyho

tu práci jsem si někdy dal a v roce 1930 jich tam žilo osmnáct. V roce 1940 ani jeden. Neumřeli, šajbo. Museli se vystěhovat. Takže vystěhovávání obyvatel nezačalo v roce 1945, že ?

ok 25.7.2006 12:15

Re: Re: pro andyho

Andy, zklidnete se, je dobre vedet, ze v Cechach skutecne byly pomerne rozsahle oblasti obydlene temer stoprocentne nemecky mluvicimi poddanymi ceskeho krale. A ty oblasti existovaly uz od 12. stoleti vcetne svebytne vyspele kultury (ze ktere zijeme dodnes). To, ze vyhaneni zacalo uz v roce 1938 je sice pravda, va skutecnosti je to ale z prstu vycucany pseudoargument s pomerne malou vahou. Podstata veci je uplne jinde, treba Benes to mel perfektne vyargumentovane.

Mimochodem tech 18 Cechu v Doupovskych horach se mozna jen ponemcilo.

Wamp 25.7.2006 12:26

Re: Re: Re: pro andyho

Samozřejmě. Rasově čistí byli poněmčeni, nečistí zplynováni.

Andy 25.7.2006 12:26

Re: Re: Re: pro andyho

ok , zklidněte se, ať jsme klidní oba, protože já tedy jsem. Je dobré vědět, že jsem z tzv. Sudet a ač nejsem historik, problematika mne zajímá, mám dost rozsáhlou knihovnu zaobírající se tímto tématem a proto jsem velmi zdrženlivá, co se týče zjednodušených odsudků, ovšem, pan Doležal je mistr křivé zkratky, proto nevím, proč bych mu nedala najevo, co si o jeho způsobu argumentace myslím. O to také šlo a pokud byste četl pečlivěji, poznal byste, že podstata je opravdu úplně jinde. Z prstu vycucaný pseudoargument těžko může být pravda, tak si ujasněte pojmy, ok.

DJing cheb pako 25.7.2006 21:19

Jestli o necem vypovidaji

prazdne vesnice ze severo-vychodni strany doupovskeho prostoru (Mlynce, Skytaly), tak velke procento obyvatelstva tvorili Volynsti Cesi.

Na kterych ruske (u nekterych opet popularni) dubisko praktikovalo ethnic cleansing, v kterem pokracovala i ceska komunisticka vlada po roce 1948. Volynaci utekli pred Stalinem aby za par let utikali pred Gottwaldem.

Jura Jurax 25.7.2006 19:24

Re: Re: Re: pro andyho

 A ty oblasti existovaly uz od 12. stoleti vcetne svebytne vyspele kultury (ze ktere zijeme dodnes).

Pozoruhodné. Z čeho soudíte, že dones žijeme právě z oné svébytné vyspělé kultury a ne z nějaké jiné?

 To, ze vyhaneni zacalo uz v roce 1938 je sice pravda, ve skutecnosti je to ale z prstu vycucany pseudoargument s pomerne malou vahou.

Ještě pozoruhodnější, ale ne tak srandovní jako výše. Mohl byste při Vašem vzdělání trošku rozvést sentenci je sice pravda, ve skutecnosti je to ale z prstu vycucany pseudoargument - já to nějak ne a ne pochopit :-( 

ok 26.7.2006 10:42

Re: Re: Re: Re: pro andyho

Chytate me za slovo. Zijeme jak ze zminene svebytne kultury, tak z mnoha dalsich svebytnych kultur. Spokojen?

Ten argument ze vse zacalo "uz" v roce 1938 je argument cislo 1. mezi lidem (ve skutecnosti "vse zacalo" za tricetilete valky, ze ktere ceske etnikum vyslo mocensky i pocetne velmi oslabene). Jadro pudla je skutecne nekde uplne jinde, jak perfektne argumentuje treba Benes: jde o to, ze stat, ve kterem ziji dve etnika "ve sporu", neni stabilni. Viz Jugoslavie. To chtel Benes resit, ne to "kdo si zacal".

tiptop 25.7.2006 9:35

pane dolezal

copak jste asi chtel ric vetou:

„gayů“ a lesbiček (za mých mladých let se říkalo jednodušeji homosexuálů).

ze driv se veci pojmenovavali "spravne"? nebo ze dnes mame zbytecne skrupule?

za mych mladych let se rikalo "teplousu" a v americe taky "negru" nebo za necich jinych mladych let taky "zastanych rudochu" ... and so fucking what???

jojo, starnuti je nekdy namahave ....

Vlad 25.7.2006 14:19

Re: pane dolezal

Tuším, že se mýlíte. Je jedno, jaký výraz se použije. Nebo snad myslíte, že h*vno přestane páchnout, budeme-li je důsledně jmenovat "růže".?

Je směšné, když třeba Porugalci v Africe říkají černobílému filmu tmavý a bílý (preto e branco, negro je prostě černý a Afričané skoro černí bývají, pokud ovšem nejsou albíny, pak jsou zrzaví). Nebo my Cikánům Romové. Pokud dostal výraz Cikán hanlivý nádech, bude to nejspíš tím, jak se Cikáni chovali, a nikoliv tím, jaké slovoz pro jejich národnost má čeština.

A stejné je to se sexuláními odchylkami: někdo rád stejné pohlaví, někdo malé děti a někdo třeba ovce. Pojmenování to nespraví. Mimochodem, kdyby pořád neotravovali, ani pes po nich nevzdechne.

Jura Jurax 25.7.2006 19:16

Re: Re: pane dolezal

Souhlas. Nazývejme homosexuály brfňabedlupy - je to neurážlivé, asociace nevzbuzující - a přesto budou i nadále homosexuálové.

Mimochodem - proč my jsme bílí a ne korektně světlí? Protože na rozdíl od těch druhých nejsme blbí, resp. nenechali jsme se blbci zblbnout.

sam 25.7.2006 9:26

nemecke vnimani Sudet

ted jsem zrovna docetl knihu, kterou napsal byvaly nemecky dustojnik. Nekolikrat se zminuje o tom, ze obsazeni Sudet bylo vlastne znovuobsazeni stareho uzemi patriciho Nemecku a odebraneho mu Versailleskou smlouvou, stejne jako obsazeni Poryni (coz je samozrejme blbost, klasicka nemecka propaganda - viz hranice historickeho ceskeho kralovstvi). Takze roli uzitecneho idiota pro nemce majici tento nazor hraje mistr Dolezal.

PRASÍ DENT 25.7.2006 7:50

KLAUS JAKO VŽDY

 V CESTĚ ZA VÝSLEDKEM nechce, nebo není schopen tušit důsledky....Jeho vstupy do předvolební kampaně nebyly nejapné, ale z pozice jeho funkce sprosté....Pokud by nebyl za pomocí bolševika zvolen, dlel by již dnes na smetišti dějin....Dopracoval to tak daleko, že z jeho pádem padne i jeho údajně pravicová strana,která vedena jeho patolízaly, není schopná sebereflexe....Nebetyčná nadutost v době Grossových pubertálnin a přiblblá nulová tolerance hovoří za vše....

G. Pašek 25.7.2006 1:01

Na Doupově po odsunutých Němcích bydleli v 60tých ve zpustošných domech cikáni . . . .

.

Andy 25.7.2006 1:10

devastace byla spuštěna vyhnáním původního obyvatelstva v roce 1945. . . .

pokud se nemýlím, tak původní obyvatelstvo začalo být vyháněno v roce 1938, ale koneckonců, rok sem, rok tam, že, pane Doležale ;-D

?? 25.7.2006 1:34

Re: devastace byla spuštěna vyhnáním původního obyvatelstva v roce 1945. . . .

Andy;

u Bohouška Doležalů nejde o letopočet, ale o téma. Aneb jak dostat "na plac" jeho oblíbené sudeťáky......

Měl by si vzít prášek, co mu předepsal docent Chocholoušek a pak si políbit (Y)!!