17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Andy 25.7.2006 1:42

Re: Re: devastace byla spuštěna vyhnáním původního obyvatelstva v roce 1945. . . .

no jo, ale když současně trvrdí, že "Zároveň je urážlivé předpokládat, že návštěvníci výstavy jsou debilové, kteří potřebují návod, jak se na to, co se jim předkládá, mají „správně“ dívat. " a současně imrvére lautr furt sem cpe návody, jak se dívat na odsun, tak nevím, zda by třeba neměl vytesat sousoší " Konrád opouští rodný kraj", možná by to debilové pochopili.

Osobně nepokládám odsun za nic pozitivního, ale Doležalova snaha hodit druhou světovou na hrb Čechům mi vadí podstatně více, než to, že se muselo obyvatelstvo, které se s výjimkou několika promile voličů přihlásilo k Hitlerovi, odstěhovat tam, kam původně tak halasně chtěli.

G. Pašek 25.7.2006 1:49

Re: devastace byla spuštěna vyhnáním původního obyvatelstva v roce 1945. . . .

Fér je fér, to jsem napsal já a ne pan Doležal . . . . na Doupově bydleli a dřeli Sudeťáci. Jezdil jsem v 6étých haklu s tankovou divizí z Milovic tam na manévry, učit se jak na to, kdyby NATO,  Amíci s NSR vojskem se drze odvážili vtrhnout do ráje na zeměkouli, ČSSR, a ohrozit tak vládu proletariátu, komunistický ráj na Zemi. Tankisti mě varovali "Gerdo, když půjde do tuhého, nelez do toho velitelského haklu s plukovníkama . . . . . protože my do toho haklu hned jednu foukneme."

Andy 25.7.2006 2:01

Re: Re: devastace byla spuštěna vyhnáním původního obyvatelstva v roce 1945. . . .

no však o nic nejde, ostatně, Doležal servíruje zajímavou směsku, kde si skoro každý najde něco, s čím souhlasí a něco, s čím ne.

G. Pašek 25.7.2006 2:33

Andy, já souhlasím s rozhodnutím prezidenta E. Beneše po válce odsunout Němce do Němec . . . .

Drtivá většina Sudeťáků kteří  odešii po válce do  NSR si na konci polepšila . . . . chodíme v USA k  úspěšnému řezníkovi a z Ostravy  a jeho syna . . .  žádná trpkost, lítost  v nich není . . . . "Do statku kam nás přidělili, selka počítala každé ráno slepice a vajíčka" vyprávěl . . . .nejenom stromy mají kořeny!  

adt 25.7.2006 0:50

Obřad

"Pokud si homosexuálové chtějí za své peníze a ze svého svobodného

rozhodnutí zorganizovat jakýsi obřad, je to jejich věc, žijeme ve

svobodné zemi. Ale stát na tom nemá nijak participovat. Stát má provést

v nějaké kanceláři zápis do příslušné rubriky. To je vše." Možná budu za kacíře, ale - stát by měl provést zápis v kanceláři do rubriky každému, bez ohledu na jeho orientaci. Jestli si dobře pamatuju, tak k zápisu přidala radnice i přípitek, proslov a scénku s prstýnky. Nevzpomínám si, že bych si tohle zařizoval. Podle všeho radnice tohle udělala "sama od sebe" coby úctu ke svým občanům, kteří podstoupili závažný krok... A nerozumím důvodu, proč by tytéž kroky radnice neměla dělat v případě, kdy přišli jiní dva lidé... Proč by si to někteří měli platit a jiní by to dostávali zadarmo?

Melein 25.7.2006 2:01

Re: Obřad

Protože zakládají rodinu u které se předpokládá, že bude mít děti! Co budou mít partneři?

Alex Juchelka 25.7.2006 4:38

Re: Re: Obřad

Nechci se Vám do toho plést, ale partneři mohou mít děti, zamyslete se nad tím... ;-) Nemohou je pouze mít spolu... Mnohé heterosexuální rodiny ovšem rovněž mají děti z jiných manželství, apd.

Pokud by byli neplodní/neplodné jsou na tom stejně, jako neplodné heterosexuální rodiny (které by podle Vaší logiky neměly na 'obřad' také nárok...).

Podotýkám, že osobně jsem technicky proti sňatkům homosexuálů - ne však proti legalisaci jejich vztahu, který by jim zde v USA umožnil k sobě lepší přístup v nemocnicích, dědit, apd. Možná, že tato legalisace je zde dokonce již uplatňována - téma sleduji jen okrajově a zaujal mě pouze Váš výrok o dětech...

Jarda 25.7.2006 6:03

Re: Re: Re: Obřad

Nechapu proc v Cesku kdyz uz si pro tu homosexualitu vybrali anglicky vyraz si vybrali "gay". Proc ne treba "fagot" nebo "queer". Do you watch "Queer as a folk" Alexej?

Alex Juchelka 25.7.2006 6:21

Re: Re: Re: Re: Obřad

Ne, televizi nesleduji... Pouze to, co potřebuji na internetu, apd. Je to dobrý pořad?

V 'česku' se, pokud vím, říkalo homosexuálům buzeranti, takže by ani nebylo zapotřebí přejímat anglické názvy.

Veselý 25.7.2006 7:36

Re: Re: Re: Obřad

Máte pravdu ale ... Takový model, pokud vím, nikdy nefungoval, a pokud tak krátkodobě, protože taková společnost byla převálcována (chcete-li, i vybita) jinou kulturou s tradičními hodnotami. Znovu opakuji například římská říše, která neměla dost vojáků, aby se ubránila barbarům. Pokud chcete něco ze současnosti, tak se podívejte na Kosovo, kde menšina se stala většinou. Kdo zde bude rozhodovat  za 100 let, pokud se tento "pokrok" rozšíří i u nás?

A.S. Pergill 25.7.2006 8:00

Re: Re: Re: Re: Obřad

Římská říše neměla dost vojáků především proto, že se díky rozsáhlým sociálním programům (potraviny zdarma na příděl pro římské občany aj.) římští občané odnaučili starat o sebe (a tedy i jít do armády a bojovat). Naprosto stejně se to nyní vyvíjí i v EU. Nebo si myslíte, že zpovykaný lempl, žijící již několikátou generaci ze sociálních dávek a zvyklý, že se "stát postará o vše" půjde do armády? Stát se přece postará o vše, tak proč by se ON angažoval, no ne?

Dana 25.7.2006 9:16

Re: Re: Re: Re: Re: Obřad

Máte pravdu. Drobná historka (pro pobavrní?) z doby před ukončením povinné vojenské služby. Před kasárnami a po přilehlé frekventované silnici pobíral pěkný, přátelský ale dezorientovaný pes. Přistoupila jsem k okénku služby, kde si povídali dva vojáčci, a poprosila je o kousek provázku, abych psa odvedla, než dojde k nějakému karambolu. Provázek (ani ochotu) neměli. "To jste pěkná armáda, zkusila jsem zažertovat, nemáte ani kousek provázku, chtěla bych vidět, jak byste nás bránili před nepřítelem"

Autentická, spontánní a blesková odpověď::"Pani mi bysme nikoho nebránili. Na to se můžem vy-rat. Koukali bysme vzít čáru."

Borek 25.7.2006 11:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Obřad

Dano, nezadržujte moč a odskočte si zavčasu, poté si budete moci dopřát více toho času na přečtení napsaného...opravdu jsem se vaší historkou  pobavrnil  a musím se jít také přebalit.

jakovy 25.7.2006 13:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Obřad

Struma!

Puk 25.7.2006 15:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Obřad

Rozhodně bych neriskoval se ptát dnes. Co kdyby též zareagovali bezprostředně a pravdivě, to bych pak nemohl klidně spát;-)

JAPA 25.7.2006 8:12

Re: Obřad

...protože normální lidé - tj. rodina - je instituce pro plození a výchovu nových občanů této republiky, daňových polpatníků,  zatímco homosexuálové, mrtvá větev, uschlý list, nepřinášejí nic. Pouze zasviňují prostředí (páchají prasárny). Asi nemám pro ně dosti tolerance.

Vlado Zednik 25.7.2006 11:42

Re: Obřad

Buďte v klidu, za čas tu budou i uzákonění pedofilíci...