20.6.2024 | Svátek má Květa


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 7.7.2006 10:03

Slyšte, slyšte

A že MV odmítlo dát  „z etických důvodů“ dát  k dispozici rozsudek soudu, týkající se údajné spolupráce předsedy KSČM Filipa se StB, je dvakráte pozoruhodné.

Jednak že se MV nerdí, když se ohání etickými důvody (a čo si predstavujetě, Kefalín, pod takým slovom "etický"?) :-D

Druhak že to ukazuje, že bolševik a přinejmenším spolupracovník StB, ne-li něco horšího, si zaslouží extra ohledy. Inu co taky čekat, má nejspíš na MV a kolem něho hojně exestébáckých kolegů - zejména pro socany (ale nejspíš nejen pro ně) jsou to cenění odborníci.:-/

A ještě něco je pozoruhodné. Pro komunistu Filipa přece nemůže být lepšího kádrového posudku než toho, v němž je popsán jako aktivní spolupracovník StB, organizace to sloužící k udržení a prohloubení moci pracujícího lidu vedeného svou avantgardou - komunistickou stranou. Pyšnit y se tím měl, co on již zamlada udělal pro konečné vítězství dělnické trídy, družstevního rolnictva a pracující inteligence.Ledaže by se styděl za to, že StB tak trapně selhala a výměnou za přežití a dobré bydlo svých kádrů rezignovala na obranu budování nejspravedlivějšího společenského řádu - komunismu samozřejmě - a nechala lidi cinkat klíči ...

Jura Jurax 7.7.2006 9:53

Premiér Paroubek chce z populistických důvodů vykastrovat silniční zákon, za jehož vznik a přijetí jako premiér spoluodpovídá. Skoro nikomu to nepřijde skandální.

Ale přijde; jenže co chcete od socana, a vlastně co chcete od politika obecně. Tohle je jeden z jasných příkladů, ukazujících špínu a ubohost naší politiky - veškeré konání politikovo, případně jeho strany, je podřízeno dvěma základním kritériím: 1) prodrat se k moci a korytům, 2) udržet se tam co nejdéle a koryta pořádně vyžrat, daňoví poplatníci to zacvaknou (Y)

pooh 7.7.2006 9:47

Re: Re: CELKEM SOUHLAS

R^

inspektor Trachta 7.7.2006 9:18

Re: Re: silniční zákon

Vy Finsku mají nejspíš veřejná daňová přiznání, jak je to na severu obvyklé. To u nás taky nemáme a nevím jestli to někdo chce... ;-)

inspektor Trachta 7.7.2006 9:11

Re: CELKEM SOUHLAS

Na tom něco je. Pan Topolánek místy vypadá, že je úplně neschopný...zatímco pan Paroubek naopak vzbuzuje dojem, že je schopný všeho 8-o;-)

jirka.s. 7.7.2006 9:02

Re: silniční zákon

No, to je velmi zajímavý návrh, byl bych všemi deseti pro. Ale má to háček. To v tom Finsku musí řidiči sebou stále vozit potvrzení o loňském daňovém přiznání? (U nás by to byl už podstatě sedmý papír nutný k předložení při silniční kontrole.) Dále, policajti by měli k dispozici jakési tabulky od - do, či by museli sami ze své hlavy spočítat procenta, o která by při určité výši daní stoupla vyměřená pokuta? To už vidím jako naprosto nerealizovatelné sci-fi. Jsem přesvědčen, že ve Finsku policajt sedne k laptopu a ihned si zjistí výši daní hříšníka, jenom mně není jasné k čemu by zasedali naši policajti, když naše úřednická mafie není schopná zajistit počítače ani pro uředníky mající dopravní přestuky postihovat. To soudruzi poslanci prošvihli, při akci Počítače do škol byli mnohem rychlejší.

PROROK ELIÁŠ 7.7.2006 9:01

CELKEM SOUHLAS

 Ovšem Paroubek na rozdíl  od Topolánka, ví většinou co dělá.....Je taky jasné, že silniční zákon je dítko Lidovců a tak vhodné rýpnutí do nich je mu více než milé....

spaldings 7.7.2006 8:52

Re: Re: Re: Tohle byl pripad potvrzujici

je legrační ta socanská hysterie, že by se snad moho stát, že by se ukázalo, že těch trapných 74 není 100, natož 101. Komunisti se musí náramně bavit.

odborar 7.7.2006 8:33

Možná než konstatování událostí posledních dnů ....

by jste mohl už konečně vypotit nějaký článek s ucelenou myšlenkou.Komentáře vám napoví, že vaše události s posledních dnů už nikdo téměř nečte.Nic ve zlém...

inspektor Trachta 7.7.2006 8:32

Re: Re: Re: Tohle byl pripad potvrzujici

Zatímco voliči ČSSD jsou "ojížděni zásadně zepředu"? Opravdu? ;-D;-D

Evžen 7.7.2006 8:26

a prezident

Pokud si vzpomínám, tak ve zlaté době byl "a prezident",  tedy přesněji "generální tajemník ÚV KSČ a prezident".

pooh 7.7.2006 7:34

Ruská ruleta je nebezpečná,

i když je to jistě napínavá podívaná. Nechci v ní ale hrát. Nechci, aby se Paroubkovi muselo dokazovat, že ten papírový tygr je on sám. Mám z něj strach. Jinak má autor bohužel pravdu. I v tom, že premiér vyzývá k nerespektování nového silničního zákona, a dle mého si tím připravuje půdu (co kdyby to vyšlo?) pro své budoucí vládnutí, kdy nebude on sám respektovat naprosto nic, ani Ústavu. On ohrožuje demokratické zřízení této země.

ruda 7.7.2006 2:55

silniční zákon

Ono by stačilo, podobně jako ve Finsku, určovat výši pokuty v procentech z příjmu. Každý přece buď přímo nebo prostřednictvím zaměstnavatele vyplňuje daňové přiznání, tak v tom není problém. Je opravdu rozdíl, jestli dostane pokutu 20.000,- Kč důchodce nebo generální ředitel některé banky. A navíc by měli být ti, kteří kontrolují dodržování zákonů (policisté, státní zástupci, soudci) i ti kteří zákony vytvářejí a schvalují (poslanci, senátoři, ministři) trestáni dvojnásobně, tak jako to je např. v USA.

Martin 7.7.2006 1:17

Re: Re: Tohle byl pripad potvrzujici

Umim, ale posledni udalosti mne velmi tesi. Zvlast jak vidim jak jsou volici lidovcu a ods velmi silne ojizdeni abych to tak lidove rekl zezadu :)

Ota First 7.7.2006 1:07

Re: Tohle byl pripad potvrzujici

človíčku, umíte taky o něčem jiném?

Martin 7.7.2006 0:16

Tohle byl pripad potvrzujici

jak si z vas lidovci ci ods vystrelila, pred volbami plna huba slibu o izolaci komunistu a ted jak je treba tak najednou se jich nestiti :)

http://modra-sance.blogspot.com/2006/07/ne-s-kscm.html