6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
http://www.volny.cz/cssdminus/ 19.5.2006 18:34

http://www.volny.cz/cssdminus/

http://www.volny.cz/cssdminus/

Spectator 19.5.2006 17:46

Elektr. zdrav. knížky

Několik poznáímek : Nechci posuzovat, jestli  ten systém, o němž  se mluví,  je nejlepší nebo ne, ale jde mi  o princip. Uveďme příklady:1) Lékař XY si bude moci o komkoliv zjistit jkeho zdravotní stav - nezávisle jestli je to osobní lékař nebo ne. Čili možnost zneužití. 2) Bude lékař např. při autonehodě daleko od bydliště povinnen se podívat do dokumentace (třeba je nutná operace) ?  To jsou namátkou jen dvě poznámky .  Ale : má-li celá akce mít smysl, musí to provádět všechny pojišťovny, musí být jasná pravidla , aby nebyly nejasnosti, musí to platit celostátně. Zatím to vypadá podle medií tak, že je to doménou VZP a vyvolených 900.000 občanů.

Vendelin 19.5.2006 15:05

Puchejře nikdy!

Jsem delnik a dlouha leta pozoruji kam vlada vedena socialdemokraty to jest strany, ktera by teoreticky mela zastupovat moje zajmy, vede tuto zemi. Pokud bych snad kdy chtel socdem volit tak po tom co predvadeji nemohu, kdyz volebni agitku zakladaji na male ceske zavisti ( viz ODS minus ...straseni z nizsi dane pro bohate a podobne odpudivosti), to bych se jen usvedcil z toho, ze jsem volic na ktereho kampan cili. To jest nesamostatny, zavistivy, zly a neprejici, ktery ze vseho nejvic chce at uspesnemu sousedovi ta koza chcipne take...:-(

AeroKarel 19.5.2006 15:11

Re: Puchejře nikdy!

R^

Ladislav N. 19.5.2006 23:44

Re: Puchejře nikdy!

 ;-) R^

AeroKarel 19.5.2006 15:01

Kdo by to řekl,

Doležal přitahuje do diskuse magory lépe než Beneš. Svědectví kvality článku.

kylchap 19.5.2006 11:24

Doležale,Doležale

ODS se bojí uveřejnit odposlechy, ale od Doležala dostane vynadáno komentátor Verner.

Trotl 19.5.2006 21:12

Re: Doležale,Doležale

Nenapadlo vás, že ODS nemusí vůbec chránit sebe? Ale pouze soukromí pánů Dalíka a Večerka? Nebo chcete říci, že když vás někdo nařkne z trestného činu, tak svoji korespondenci a telefonní hovory dáte k dispozici veřejnosti? Nemyslíte náhodou, že se tu nemá jednat o příslušnost ke straně ale o právo na spravedlivý soud? A to samozřejmě podle kritéria padni komu padni. Bohužel je zde skupina lidí, pro které zákony neplatí a pro ně jsou tu proto, aby je beztrestně porušovali. O etice raději ani nemluvím.

AAA 19.5.2006 22:07

Re: Re: Doležale,Doležale

Jo tohle sockomousi a jejich leva klaka povazuji za automaticke - samozrejme v pripadech kdy se nejedna o ne nebo jejich soukmenovce. O socanske etice jsme se presvedcili u odposlechu poslance Dolezala, o jehoz pripade je taky uz nejak dlouho ticho po pesine. A nejspis bude i do voleb, nebot obvykla socanska taktika zamsrdet - pospinit - obvinit - nechat pomalu vyhnit uz sve plody prinesla.

asd 19.5.2006 11:13

Mohl by mi laskavě někdo z

pravicově orientovaných glosátorů vysvětlit, jaké podmínky musí jedinec splňovat, aby mohl být označen jako komunista, nebo dokonce bolševik? Může být vysloveno i víc definic.

Xaver X.X. 19.5.2006 13:49

Stační nesouhlasit, případně pochybovat

o byť jen jediném správném názory jediné správné strany a jejího guru.

Malý Aston 19.5.2006 15:05

Pokusím se

Komunista,to byl občan,který byl u komunistů do roku 1989. Bolševik,to je občan,který je v této straně dodnes. Idea socialismu,jako přechodného období ke komunismu byla u nás vyzkoušena a protože to nefugovalo,byla moc dobrovolně předána panu Havlovi a Občanskému fóru.Pro mladé uvádím,že tváře tohoto nahodilého uskupení občanů se stále vyskytují na našich televizních obrazovkách v různých stranách a v různých funkcích.Bolševici mají jeden cíl,všechny i násilím přesvědčit,že jejich idea je jediná,která vede k blahobytu a likvidaci vykořisťování člověka,člověkem. Pro tuto jejich ideu zavraždili miliony obyvatel této zeměkoule.Proč rozděluji komunisty a bolševiky? Komunista do roku 1989 mohl být dělníkem,dnes je živnostník.Komunista před rokem 1989 mohl být vysokoškolsky vzdělaný občan a dnes pracuje pro některou zahraniční firmu. Tito nebudou volit levici ani komunisty,pro ně je to nepřátelská politická strana. A co naši disidenti? Koho volí,jen se podívejte,volí ČSSD,Zelené,volí levicové strany kteří pokračují v bolševizaci společnosti. Rozdíl v ideálech ČSSD a komunistů není,komunisté na okamžik opustili heslo "diktatury proletariátu" a tím splynuli se sociálními demokraty,které postupně zlikvidují. Vzhledem k rozsahu připomínky jsem některá tvrzení uvedl velmi krátce.

Xaver X.X. 19.5.2006 16:43

Nene, bolševik je občan,

který se přimknul k jiné straně, ale manýry si zachoval.

AeroKarel 19.5.2006 15:09

Re: Mohl by mi laskavě někdo z

Svůj vyčtený nebo vykonstruovaný názor  na společenské dění vnucuje násilím jiným. Nebo svůj oblíbený způsob hospodářství.

Jiné názory a způsoby zakazuje.

Pokud jenom zdaňuje (aby se neuchytily a měl na své obohacení a částečné rozdání nemakačenkům)  - socdem.

Čumil 19.5.2006 16:24

A tož sakra, Aerovko, tak to je tu samý bolševik -

vámi počínaje...;-D

vlasta232 19.5.2006 11:03

volby

Obávám se toho nejhoršího, že CSSD a komunisti získají více než 100 křesel , a cenzura, od které je tak blízko k totalitě, a která se už pěkně rozjíždí  nás nejen zastaví , ale hodí zpět do tmy bolševika. Nemám ráda, když lidé říkají o Paroubkovi, že je blbec, on není blbec on je člověk  s takovou mocichtivostí, pro kterou udělá vše Ví kdy použít lež. A také ví jak na masy, kterým stači jen to , když mají plný hrnec u huby. Je geniální demagog a člověk bez skrupulí. Tohoto člověka je nutné se bát, ale postavit se mu slušní lidé mají povinost. Jinak se jednou nebudeme moci podívat do očí svým dětem, tak jako naši rodiče nám.

divana 19.5.2006 13:08

Re: volby

jestli to mají soudruzi se šibalama dobře rozpracované, získají ne více než 100 křessel, ale více než 100 procent.  pak nám to ve státních televizích nova a prima převysvětlí!

Alena 19.5.2006 13:46

Re: volby

nebuďte prosím směšný a přitroublý.Kalousek, Tlustý, Langr, Nečas,Klaus ty neudělají cokoliv? Kalousek se spojí hned s levicí hned s pravicí. Ti ostatní teď před volbami nabízejí takové sociální výhody, že předčí i komunisty. Klaus se newchá zvolit i hlasy komunistů.Bursík se spojí s pravicí,jejíž voliči preferují zisk a ne s levicí jako je to v Evropě.Tak nežvaňte. Já mám ráda pravdu a ne přiblblou ideologii Voliči vysokoškoláku do 26 let

divana 19.5.2006 14:15

Re: Re: volby

aleno, jak píšete: klaus se nechá zvolit i hlasy komunistů. havel jen hlasy komunistů.

je dáno, že je potřeba určitý počet hlasů ke zvolení. ods jimi neoplývali. při volbě havla tam zase nikdo jiný nebyl.

takže takový argument je vcelku dost nesmyslný, že.

Malý Aston 19.5.2006 15:19

Není se nutné ničeho bát

Zachovejte klid a podívejte se z okna.Nic se neděje,to my jenom tady plácáme blbosti a máme radost když někoho naštveme. Občané přijdou,někoho zvolí ale systém se nezhroutí.Když vyhraje levice,tak se více přerozdělí,když pravice tak se občané začnou více starat o sebe.Žádná tragedie se konat nebude. Občané k volbám přijdou a rozhodnou.Na preference nedejte,stačí si spočítat,kolik je v republice živnostníků a jak se jim podařilo naštvat lékaře a zdravotnický personál,připočtěte malé i velké podnikatele a občany,kteří se chtějí starat o sebe bez katabáče,a bez žebračenek. Když přijdou,a jde jim o hodně tak to Jirka projede.Klidně si užijte soboty a neděle.

Šnek 19.5.2006 9:50

Německé agentury.

V Německu je mnoho solidních agentur, které se při svých průzkumech a i v prognozách v den voleb, liší od sebe a od skutečného výsledku jen o desetiny procenta. Proč v budoucnu nevyužít jednu z nich. Ty místní a naši soudruzi politici, jim jen těžko budou moci tuto činnost zakázat.

Ladislav N. 19.5.2006 23:46

Re: Německé agentury.

Myslíte, že by si s sebou dovezli i německé občany, na nichž by ten průzkum dotazováním provedli?  ;-D

franta 19.5.2006 8:21

Dva citáty

První: "jJako profesionální leninista pohrdal mnou předkládanou buržoasní hodnotou zvanou kompromis".

Druhý: "Byli příliš zahleděni do sebe, aby uvažovali o zahraniční politice v měřítku mezinárodního systému, příliš arogantní, aby věřili v dobrou vůli, a měli příliš velké ambice, aby se vzdali svých cílů kvůli myšlence dohody."   

Nepřipomíná vám to nulovou toleranci a odmítání jakékoliv dohody v rámci EU s poukazem na "národní" zájmy ?

A kdo a o kom to řekl ? Řekl to bývalý ministr zahraničí USA Henry Kissinger o svém partnerovi při mírových rozhovorech o Vietnamu a o vládě tehdejšího severního Vietnamu. (Viz kniha H.Kissinger: Bouřlivé roky") 

jeff 19.5.2006 7:00

ta čísla o HDP

a průmyslové výrobě jsou jistě dobrá. A o co by byla lepší, kdyby ten talent neseděl ve strakovce ale zase šéfoval hospodám.

mil 19.5.2006 18:54

Re: ta čísla o HDP

Už aby ani pivo za nic nestálo?

mak 19.5.2006 2:44

sympatizanti cssd se opravdu boji, ale rict neco jineho nez duce

skromach ted ani nos nevytahne a jak za standy komunikoval.

divana 19.5.2006 13:09

Re: sympatizanti cssd se opravdu boji, ale rict neco jineho nez duce

škromach zalezl po nahrané chlastačce na policejní škole.

Vilém 19.5.2006 0:22

SPRÁVNÉ BY BYLO ŘÍCI BOJÍ

Vinou "slušné a pozitivní", ve skutečnosti ovšem zhovadilé, hysterické a zběsilé, kampaně ODS a pravice, ve které létají kanalózní nadávky od google bomb až po Mussoliniho, se skutečně část slušných lidí plným právem obává věřejně se hlásit k ČSSD a tím se vystavit myšlenkovým zvratkům a splaškům z pravicového tisku. Podobně se za KSČ "styděli" lidé zastat se disidentů nebo za nacistů "židů".

Havel má se svou kritikou fašizace některých skupin a politických směrů pravdu - nejde o dovršený proces, ale v oblasti vyjadřování už pokročil velmi daleko, a pokus o zákaz KSČM ukazuje, že i v politice.

Po volbách ovšem, až této pravicové lůze splasknou naduté pysky, se zase budou moci i citliví lidé bez obav hlásit k tomu, co uznají za vhodné.

Vilém Gutfreund, Plzeň

mil 19.5.2006 0:35

Re: SPRÁVNÉ BY BYLO ŘÍCI BOJÍ

Pane Gutfreunde, vaše jméno přeloženo by mohlo znít "dobrý přítel". Obávám se však, že nejste ani dobrý, ani přítel. A až vám po volbách splasknou naduté pysky, můžete se hlásit k tomu, co uznáte za vhodné, ale do té doby raději mlčte.

Ladislav N. 19.5.2006 2:24

Re:

Že vám ten idiot ;-O Vilém stojí za reakci... :-/