17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jonáš 12.5.2006 10:02

Re: Re: Re: Zapatero se choval slušně a morálně dodržujíce mezinárodní právo i zdravý rozum

A my realisti řikáme, že jak kdy, milý Čumile ;-D

J. Mach 12.5.2006 10:20

Re: Re: Re: Zapatero se choval slušně a morálně dodržujíce mezinárodní právo i zdravý rozum

Čumile, když už chcete někoho kritizovat, tak si to nesmíte tak nuceně vycucávat z prstu. On totiž výraz "opak je pravdou" je ustálené rčení a je použit jako textové zpestření. Na rozdíl od častého používání přechodníků lidmi, kteří to neumí. To potom už není ani ustálené rčení, ani zpestření textu, ale blbost. Nejste náhodou učitel? Jistá nedostatečnost vašich komentářů by tomu nasvědčovala.

Jana 12.5.2006 10:31

Re: Re: Re: Re: Zapatero se choval slušně a morálně dodržujíce mezinárodní právo i zdravý rozum

Proč reagujete pane Machu tak podrážděně ? Kvůli zlosti ani nevidíte smajlíka za pěknou instrumentální úvahou a dík za ni !

J. Mach 12.5.2006 10:52

Re: Re: Re: Re: Re: Zapatero se choval slušně a morálně dodržujíce mezinárodní právo i zdravý rozum

To není ani podrážděnost, ani zlost. Jenom nemám rád, když někdo nereaguje  k věci a když kritika je mimo. Navíc opravdu nemám rád, když někdo dělá něco, co neumí, třeba používá přechodníky, nebo kritizuje něco, co je v pořádku.

Čumil 12.5.2006 11:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zapatero se choval slušně a morálně dodržujíce mezinárodní právo i zdravý rozum

"Opak je pravdou," pane Machu, velice se mýlíte. Je to blbé a gramaticky chybné rčení pocházející z totalitních časů, snad ještě od Antonína Sličného, který je silou svého úřadu zavedl mezi prostší lid. To už tak prezidenti dělávají, mohl bych vám posloužit dalšími příklady z nové doby. Proč je blbé, to jsem panu krmiči vysvětlil, platí to i pro vás. Na váš laskavý dotaz odpovídám, že nejsem učiteleM  - to není trvalá vlastnost, ale pouze přechodné povolání - o němž, jak tak občas čítávám vaše klasifikační komentáře, víte nejspíš dobře z vlastní profesionální zkušenosti.  Jen bych si vás ještě dovolil upozornit, že se pan krmič, nereagovav na obsah komentáře, leč na jeho formu, dopustil přesně téhož, na co si stěžujete. Máte holt ty své idiosynkrazie poněkud výběrově rozdělené. Moc vás zdravím.:-)

Jaroslav 12.5.2006 11:01

Re: Re: Re: Re: Zapatero se choval slušně a morálně dodržujíce mezinárodní právo i zdravý rozum

Pro vás je přechodník pouze dosti trapnou záminkou, abyste se vypořádal s pravdivým příspěvkem.

jepice 12.5.2006 12:27

Re: Re: Re: Zapatero se choval slušně a morálně dodržujíce mezinárodní právo i zdravý rozum

Čumile, co není, může být. Třeba se  nějaká komis chystá zglajchšaltovat přechodníky, pak by to moho být přechodnou pravdou. ;-D

Čumil 12.5.2006 13:06

Re: Re: Re: Re: Zapatero se choval slušně a morálně dodržujíce mezinárodní právo i zdravý rozum

Přechodníky, milá jepice, zglajchšaltoval už starý dobrý Dobrovský ve své Ausfürliches Lehrgebäude der böhmischen Sprache, nějak kolem 1809 - a od té doby to vydrželo až dodnes. A dodnes to nikdo neumí. :-) To si spíše zvykneme, že konečně zaniknou a stane se pravdou, že matka je mrtvou...;-D

Jaroslav 12.5.2006 10:40

Re: Re: Zapatero se choval slušně a morálně dodržujíce mezinárodní právo i zdravý rozum

A k obsahu toho příspěvku se nechcete vyjádřit? Překlepy či pravopisné chyby se vyskytují snad u poloviny diskusních příspěvků na netu. Je zbytečné se nad tím pozastavovat. 

JiriF 12.5.2006 11:04

Re: Re: Re: Zapatero se choval slušně a morálně dodržujíce mezinárodní právo i zdravý rozum

Vyjadřovat se k obsahu ideologické agitky ? Jaký by to mělo smysl ?

jeff 12.5.2006 12:19

Re: Re: Re: Re: Zapatero se choval slušně a morálně dodržujíce mezinárodní právo i zdravý rozum

ano, tak reagují  i vládní Jirkové bez argumentů.

Netřeba 12.5.2006 6:58

Technaři se chtějí s policií prát.

No jistě. Jen aby si na to někdo vzpomněl, až se budou technaři zase s policií prát.

P.S. Co vlastně chtěla poškrábaná Káťa Jacquesovic?  Nějak si nemůžu vzpomnět.

OBČAN XY 12.5.2006 6:49

PANE AUTORE

 Tentokráte jste vypotil poněkud GALIMATIÁŠ....Nebezpečí nacismu i jeho sourozence komunismu je trvalé a zřejmě věčné....To, že někdy sladce spinkají, nebo jen tak poštˇuchují je jiná otázka.....

jepice 12.5.2006 7:48

Re: PANE AUTORE

Nehledě na to, že poměrně často spolu sídlí v jedné voličské hlavě.

jeff 12.5.2006 6:43

pozvaná Yvonne

prohlásila mj.: „Paroubek si tak trochu hraje na Mussoliniho“.

dobrý postřeh, ovšem ten Paroubek je jen trapná amatérská imitace.

Josef 12.5.2006 6:31

Pan Doležal

Pan Doležal už z toho psaní úplně zblbnul -viz jeho předposlední odstavec o palácích pro VZP a péči o nemocné lidi.Jestliže chce dr.Rath ušetřit na nákladech VZP,chová se prý jako komunisté před rokem 1948. Má to nějakou  logiku ?_

jepice 12.5.2006 7:45

Re: Pan Doležal

VZP má zákonem dané procento z příjmů určené na režii a jeho využití je v kompetenci ředitele. Kdyby Rath nebyl populista, mohl by zkusit dokázat v parlamentu , že to procento je příliš vysoké, a podat návrh na jeho snížení. To by byl legitimní postup. Jeho silové řešení je ovšem opravdu v duchu vedoucích tajemníků strany a vlády.

míša mýval 12.5.2006 8:01

logika je to, co funguje, i když ji blbec nepochopí

Jsem také pro snížení výdajů na paláce VZP. Proč mají klienti (ti co si ji platí) sedět v hale v křeslech jako pro papaláše? Paláce prodat a ta chudá pakáž ať si zase počká na chodbičce vedle smradlavých záchodků.

irenak 12.5.2006 9:02

Re: Pan Doležal

Všem, kteří se mají potřebu vyjadřovat k VZP, doporučuji, aby si dali tu práci a na internetových stránkách poslanecké sněmovny si přečetli závěry parlamentní vyšetřovací komise k VZP. Zjistíte, kde je zakopán pes  dluhu VZP, kdo lže, jaké problémy jsou s financováním zdravotnictví spojeny.

dada 12.5.2006 3:36

Pane Doležale jste dobytek

ucitelas 12.5.2006 5:56

Re: Pane Doležale jste dobytek

Co pak může být Dada ? Kráva?

rejpal tady a tam 12.5.2006 6:02

Re: Re: Pane Doležale jste dobytek

Dada?  jEDNOBUNĚČ(Y)NÝ PRIMITIV.

Hawk 12.5.2006 3:27

Pane Doležale, žasnu

"Ministr spravedlnosti Němec jede neochvějně po trase nového volebního programu US-DEU a požaduje beztrestnost pro výrobce tvrdých drog, pokud je vyrábějí jen pro svou vlastní spotřebu"

Kde jste vzal ty tvrdé drogy? Němec se připojil k podpoře dekriminalizace pěstování marihuany pro vlastní potřebu. Pokud vím, tak tohle bylo částečně i v návrhu nového TZ, který sněmovna zatím smetla- z důvodů jiných. U US to není nic nového, podobné názory hlásal i Petr Mareš, ovšem dal se zastrašit Grossem. Kdyby se unionisté tohoto tématu byli dlouhodobě drželi, tak ze sebe teď nemuseli dělat šašky. Věřím, že pokud se objeví strana se středovým nebo středopravým zaměřením, která si dá tohle do programu, může získat podporu mladších voličů

jeff 12.5.2006 6:52

Re: Pane Doležale, žasnu

To Němcovo prohlédnutí je stejného rázu jako kdyby Sobotka od zítřka žádal zrušení daní, Rath privatizaci nemocnic a Filip sloučení s KDU ČSL.

Tomáš Fiala 12.5.2006 3:05

Pražákům, těm je hej

Pane Doležale, zaspal jste dobu a prokazujete, že jste netolerantní nafoukaný Pražák. Jednak - to, že někdo není z Prahy, neznamená, že je venkovan (a Vy jste to použil ve vyloženě pejorativním slova smyslu), jednak (dle Vaší terminologie) tzv. "venkov" je zásoben stejně dobře, jako Praha a proto není nutné podnikat nákupní zájezdy. Ty ostatně byly v minulosti spíše nákupními nájezdy, protože tenkrát bylo díky papalášům zásobování v Praze na úplně jiné úrovni, než jinde. Ale to už je tak dávno, že si to nepamatují ani dnešní dvacetiletí. Pokud mě někdo napadne z demagogie, tak v době, kdy se to začalo obracet, jim byly 4 roky.

Tomáš Fiala 12.5.2006 3:08

Re: Pražákům, těm je hej

Pardon, pan Doležal píše "nákupní výlety". Ale vyjde to dost nastejno.

jkl 12.5.2006 7:42

Re: Pražákům, těm je hej

Pane Fialo, máte naprosto pravdu! Ale podobně by se dalo úspěšně polemizovat o všech odstavcích článku pana Doležala.

J. Mach 12.5.2006 10:12

Re: Pražákům, těm je hej

No, pokud jste si z článku odnesl jenom pocit méněcennosti z toho, že bydlíte na venkově, tak je to škoda, on ten článek byl o něčem jiném a je to ale váš problém, že jste si ho asi pořádně nepřečetl.

Tomáš Fiala 12.5.2006 12:46

Re: Re: Pražákům, těm je hej

P. Machu, posledních 15 let žiju většinou ve městech, proti kterým je Praha díra po granátu (Tokio, Peking, Brusel. Ale vždycky mě nadzvihne, když Pražáci mluví o venkovanech a přitom jim čouhá sláma z bot.

kontrola 12.5.2006 2:27

Do zbrane

OBČANÉ, DO ZBRANĚ !