19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 5.5.2006 18:07

Re: Když si ten Váš závěr přečtete,

Lidem jako on to bohužel nedojde... :-/

plor 6.5.2006 10:03

Ty kráve jeden

Koukám na to video opakovaně nahoru a dolů - a pořád tam to mlácení nemůžu najít. Akorát provokující studenou a mírně hysterickou mužatku, které nakonec policejní trubka naletí...

Pete Brich 5.5.2006 10:53

Třeba to bylo takto:

Pracující lid už začal zapomínat, jak Jiří Změna I., z Boží milosti, razantně řeší všechny problémy. A jeho samotného už začaly svrbět dlaně poté, co vyčistil oranžgutaní smečku od šibalů (např. Kaka Krause potrestal deportací do sesle šéfa růžového ogorodku v Liberci s možností zahojit své rány - při organizování MS v lyžování - z doby ředitelování Kaka kumpanie) a o žádném dalším už Husák nic neprozradí.

Služebníček Bublan nabídl akční prezentaci Melounům. Nezakalkuloval však lidský faktor, IQ a účinky nezastíněného slunečního záření, takže někteří aktéři tu akčnost vzali vážně. A tak chvíli budeme pozorovat vlny na rozbouřeném škopku, než se hladina ustálí.

Qui bono?

Nahrávka na smeč byla zužitkována (razantní řešení už je na stole), služebníčci prokázali svou úslužnost, Melouni mohou zbrzdit pád preferencí a jelito na zádech je ten nejpádnější argument pro volbu "změny" a nástup "nových tváří" - viz jelito Vasila Mohority z Národní třídy 17.11.1989.

PB

jepice 5.5.2006 11:31

Re: Třeba to bylo takto:

Že by Bublan kalkuloval s tím, že jeho obliba po té akci prudce vzroste?

Dr.Sid 5.5.2006 10:11

Topolankova hneda

Myslim ze Topolanek tou hnedou myslel rezave skrvny na puvodnim rudem nateru britskeho doubledeckeru.

Jura Jurax 5.5.2006 9:46

Průměrný plat duchovního činí ČR 13 600,- Kč.

No a co - průměrný důchod je u nás cca 7000. Duchovní žije v celibátu, bydlení má grátis na faře a jistě žije příkladně skromně, jak mu ukládá jeho víra. Ostatně ta suma - předpokládám, že je to hrubý plat - obnáší 10 580 Kč čistého na osamoceného jedince. To je na naše poměry docela luxus - která čtyřčlenná řekněme se dvěma středoškoláky rodina má u nás dnes 42 000 čistého měsíčně? Praví-li zde pan Doležel, že Stát nejspíš poněkud cynicky předpokládá, že se věřící, případně zahraniční sponzoři, o své duchovní nějak postarají, pak je to cynismus na druhou - je u nás mnoho lidí s dost nižšími příjmy, kteří se o sebe starají sami bez pomoci státu i zahraničních sponzorů, neboť tito o ně ani nezavadí.

A pokud jde o duchovního církví, které nevyžadují celibát - pak lze jenom říci, že si to holt vybral sám; neuživí-li z toho rodinu, nechť dělá něco jiného, co rodinu uživí - tato rada se hojně poskytuje kdykoliv si někdo stěžuje, že má málo - a je mimochodem správná.

ok 5.5.2006 10:09

Re: Průměrný plat duchovního činí ČR 13 600,- Kč.

Jen bych pripomel, ze duchovni byva vetsinou vysokoskolak, a funguje mimo jine jako "obecni psycholog". Nevim, jaky je prumerny plat psychologa, ale meli bychom srovnavat srovnatelne. I kdyz jista mira skromnosti cirkvim slusi, samozrejme... jen by se to nemelo prehanet.

Jura Jurax 5.5.2006 10:12

Re: Re: Průměrný plat duchovního činí ČR 13 600,- Kč.

No nevím - srovnávat psychologa s velebníčkem ... 8-o

ok 5.5.2006 10:20

Re: Re: Re: Průměrný plat duchovního činí ČR 13 600,- Kč.

Možná o církvích jen nejste dostatečně informován. Máchání kadidelnicí je jen vnější projev, nenechte se tím zmást ;-D

Vlasta.on 5.5.2006 10:25

Re: Re: Re: Re: Průměrný plat duchovního činí ČR 13 600,- Kč.

Nenecháme. Jsou to příživníci a nic víc! "Obecní psychologové" ;-D;-D;-D;-D;-D;-D Ty seš vůl;-D;-D;-D;-D;-D

lksdajf 5.5.2006 10:36

Re: Re: Re: Re: Re: Průměrný plat duchovního činí ČR 13 600,- Kč.

je to stejny prizivnik jako dalsii urednici z uradu pro rovne prilezitosti, pro mensiny, vetsiny, atd...

Eva Kostelecká 6.5.2006 7:42

Re: Re: Re: Průměrný plat duchovního činí ČR 13 600,- Kč.

Proč se k tomu vyjadřujete, když neznáte funkci duchovního. Jste zřejmě poznamenán socialistickou výchovou.!!

I-Worm 5.5.2006 10:23

Re: Re: Průměrný plat duchovního činí ČR 13 600,- Kč.

Vám se zdá deset tisíc čistého pro člověka, který nemá ženu, nemusí se starat o děti, málo? A jeho vzdělání by mělo svým zaměřením tím spíše vést ke skromnosti.

Milan Š 5.5.2006 9:16

Paní Machalická a pan Štampach

napsali velmi přesná pojednání, upozornili na fašistické tendence a úděsnou policejní brutalitu.  Proč jim  proboha dědek Doležal zrovna tohle vytýká, nepochopím. Dosáhl zde jednoho z vrcholů své tvorby, jak když před časem velmi sprostě napadl zasnulého Karla Kryla.

Jura Jurax 5.5.2006 9:47

Re: Paní Machalická a pan Štampach

No, četl jsem obě pojednání - a nemohu se ubránit dojmu, že jsou to žvásty autorů, přihřívajících si polívčičku.

zalozak 5.5.2006 8:54

Platy duchovnich

Neznam system odmenovani v cirkve cirkvi samostnou ale autorovi urcite neuniklo ze beznou soucasti cirkevnich obradu jsou nemale prispevky. Jak s temito je nakladano uvnitr organizace prirozene nevim.  

Druhym , dulezitejsim faktem je to ze tech necelych 14000 je plat cloveka ktery je jinak zabezpecen cili by se dalo trochu rict takove "kapesne". Coz zase tak malo neni.

stan 5.5.2006 9:37

Re: Platy duchovnich

Opravdu toho o platech duchovních moc nevíte.Finanční sbírky při mších jsou vždy účelové. Díky těmto sbírkám jsou udržovány kostely, veškeré opravy církevních památek, nebo jdou na pomoc v zahraničí atd. V žádném případě nejdou na platy duchovních. Také je vždy zveřejněno kolik se vybralo a kam byly peníze odeslány.

xxx 5.5.2006 10:14

Re: Re: Platy duchovnich

veškeré opravy církevních památek? Ale no no ... To myslíte vážně?

Vlasta.on 5.5.2006 10:21

Re: Re: Platy duchovnich

Kecáš! Ostatně, jakým právem vůbec ti příživníci nějaké peníze pobírají? A neargumentuj majetkem, ten nakradli!

jepice 5.5.2006 11:38

Re: Re: Re: Platy duchovnich

Vy taky pilně přispíváte k úrovni téhle debaty , podobně jako Jacques. Ani bych se nedivila, kdyby vás nějaký lidovec nazval rudochem nedbale natřeným na modro.

neuropan 5.5.2006 12:56

Re: Re: Platy duchovnich

A odvádějí příslušnému místnímu FÚ tzv. darovací daň ?

Eva 5.5.2006 13:51

Re: Re: Re: Platy duchovnich

Zákon o dani z příjmů, § 19, odst. 1, písm. b) - Od daně jsou osvobozeny výnosy kostelních sbírek

ok 5.5.2006 8:47

Žako versus Frankenstein

Videli jste v TV toho policistu? V bezne civilni situaci (chuze po chodniku) ma chovani nebezpecneho Frankensteina. Nechapu, ze ho jeho nadrizeny vypustil od spisu do krizove situace. Potrestan by mel byt nadrizeny toho policisty, nemel ho tam poustet.

Nehlede na to, ze prvomajove potycky by meli hlidat dobre vycviceni profesionalove, a ne nejaci zapomenuti urednicci, kteri na svuj vycvik odolnosti v krizovych situacich uz davno zapomeli - tedy pokud by takovym vycvikem vubec byli schopni projit.

I-Worm 5.5.2006 9:56

Re: Žako versus Frankenstein

nejsou lidi.

M. Zima 5.5.2006 8:14

Pane Doležal, jestli skutečně chcete udělat

něco pro českou žurnalistiku, měl byste si s Neffem sednout někam do kouta a napsat autobiografický postřeh "S NP od senility k debilitě". Prozatím byste snad mohl alespoň naznačit, jak jste na následující výměšek přišel.

"zda paní Jacques policisty náhodou v tom či onom „nenabudila“. Dělat s ohledem na potřeby volební kampaně z Policie ČR fackovacího panáka by bylo laciné a neuvážené. V českých novinách o tom zatím nepadlo ani slovo: nemohu si pomoci, ale to je vyvolávání lynčerských nálad".

Včera jsem ztratil poslední špetku respektu před Moravcem z ČT a dnes přijdete Vy a ležérně předvedete, že české skála blbosti a servility je nahoru neomezená.

orso 5.5.2006 9:30

Re: Pane Doležal, jestli skutečně chcete udělat

Asi jsem četl jiný článek. Já tento odstavec pochopil tak, že policie si ve svých řadách nechává partu násilnických blbů, kteří si pak, schováni za odznak, řeší své mindráky zmlácením vhodných lidí. To, že si policie tyto lidi pěstuje – viz slova kolegů dotyčného, kteří ho na místě zásahu označili za "magora, známou firmum,...", je jednoznačně chyba vedení policie. Zmlácení ženy degraduje veškerou snahu policie a hází ji jako celek (bohužel) na úroveň party chuligánů. Škoda. Raději bych si policie vážil...

M. Zima 5.5.2006 10:01

Nevím, proč si PČR idealisujete.

To není parta zmagořených chuligánů, ale struktura vykazující všechny aspekty  antidemokratické, zločinecké organisace. Jejich komunikačním prostředkem je Bublanovská lež.  V České policii je skutečný policista ve smyslu demokratického zřízení vyjímkou a dlouho to tam nevydrží. Již jsem tu jednou uvedl výrok policejního důstojníka, který PČR již opustil: kdyby se jim podařilo to ještě jednou obrátit, tak by Vás už nezavírali, ale zrovna stříleli.  

orso 5.5.2006 10:48

Re: Nevím, proč si PČR idealisujete.

Ale jo, celkem souhlasím. V tom případě ale moc nechápu, co vás na Doležalově článku tak popudilo. Je potřeba s tím velmi rychle něco udělat, než policie ztratí i ten zbytek respektu, který ještě má. To není o ideálech, to je o normálním fungování. Ryba smrdí od hlavy a ta "hlava" hnije už 8 let ve Strakovce. Snad v červnu...

M. Zima 5.5.2006 12:24

Jenomže ta náhradní ryba smrdí stejně.

Na Doležalovi si nějak nemohu oblíbit jeho české "myšlení". Tedy kombinaci z mlžení a účelového překrucování. V případě posouzení toho zmlácení paní Jacques oddriftoval Doležal průkazně do již zmíněné debility, jinak se to vyjádřit nedá.

Otakar 5.5.2006 8:01

Chce to jiné řešení.

Na 1. Máje stáli proti sobě fašisti a anarchisti plus další levicový extrémisté, pro mne je to obojí stejná pakáž. To jsme viděli při demonstraci MMF-WB, a i v tomto případě byla PČR fackovacím panákem. Můžu říci, že proti antiglobalistům působí naše fašistické spolky opticky jako neškodní beránci. PČR plnila jako obvykle funkci tohoto fackovacího panáka a vůbec není divu, že některému policistovi mohou povolit nervy, tím ho nechci omlouvat, pokud udělal blbost bude trpět. Pro zdraví společnosti by však bylo možná užitečnější, kdyby PČR  namísto ochrany obou skupin /výše uvedené pakáže/, je pustila k sobě, policejní kordon uzavřela kolem,aby se nedostali k normálním občanům, a  kordon otevřela až po konečném rozhodnutí. Alespoň bych měl pocit, že PČR chrání slušné občany před extrémisty a média by mohla psát zajímavěji a nevytvářet uměle nafouklé aférky kolem jedné ujeté nány.