29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karel Cvachovec 25.4.2006 8:19

Neuvěřitelné..

Snaha se kterou si pan Doležal snaží zasloužit svá německá stipendia se nezřídka zvrhává do nevkusu. To se stalo v tomto příspěvku - když označuje za drzost postavení busty prezidenta republiky ve městě, které součástí tohoto státu bylo a je. To už je chucpe! Navíc, busta je na soukromém pozemku - to je ovšem v souvislosti s nehorázným útokem pana Doležala zcela nepodstatné.

Vlastimil 25.4.2006 8:04

To by nebyl Doležal,

aby nám nepřipomenul "vyhnání" sudestských Němců.

Postavení sochy E. Beneše v Českých Budějovicích je prý o něco menší drzostí než odhalení busty E. Beneše v Českém Krumlově, neboť Č. Budějovice byly prý převážně české (?) narozdíl od kdysi německého Č. Krumlova. Zajímavá teorie: pomníky E. Beneše na území bývalého protektorátu = malá drzost; pomníky E. Beneše v českém pohraničí = nebetyčná drzost.

Ta busta E. Beneše je v Č. Krumlově na soukromém pozemku v atriu hotelu Růže a doplnila tam bustu T. G. Masaryka. Mezi oběma bustami je pultík s návštěvní knihou a v ní zápisy v češtině a němčině. I v zápisech německých návštěvníků si můžete semtam přečíst, že ti staří náckové by už konečně měli přestat otravovat ovzduší. Autorovi vřele doporučuji navštívit hotel Růže v Českém Krumlově, aby viděl, o čem tak rád píše.      

Mejla 25.4.2006 7:05

Vcelku dobré, autore, jen se už smiřte s tím, že oddělení Nemců od ostatních národů

bylo tehdy jediné možné řešení poté, kdy Němci krátce za sebou rozpoutali dvě světové války. Co kdybyste nám také něco napsal o 1. odsunu, kdy Němci vyhnali ze svých domovů tisíce Čechů ?

Jan Hájek 25.4.2006 7:30

Re: Vcelku dobré, autore, jen se už smiřte s tím, že oddělení Nemců od ostatních národů

Ale pane, co byste chtěl, vždyť to byli pouze jedni z podlidí, Češi, jen o něco málo výše než Židé.

Jan Hájek 25.4.2006 7:45

Re: Vcelku dobré, autore, jen se už smiřte s tím, že oddělení Nemců od ostatních národů

Konec konců, stejný názor měli a stále mají i Francouzi (nějaká vzdálená neznámá zemička, propásli jsme dobrou příležitost držet hubu), Angličané (nebudeme krvácet za nějakou malou vzdálenou zemičku) i Rusové (včera byl na ČRo6 pěkný pořad o Marshalovu plánu).

doc 25.4.2006 0:39

... mozek zastydlý

v době Henleina se novým kouskům těžko naučí !!!!:-D:-D

Vodník 25.4.2006 0:16

Ach jo

Poukazovat na to, že si Doležal pertinentně plete pojmy "ruský" a "sovětský" je asi opravdu sysifovská práce. V souvislosti s íránským jaderným programem se strefil (ač tam jinak píše propagandistické blbosti), ale kolonií zaostalého(?) ruského imperia jsme nikdy nebyli.

S tímto zmatkem v hlavě bohužel odejde pan Doležal patrně do důchodu a posléze do hrobu. Starého psa...

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 25.4.2006 1:17

Re: Ach jo

Vodniku, nic mi do toho neni, ale ve skole jsme se ucili rusky a ne sovetsky, v '68 k nam prijeli Rusaci a ne Soveti, kdyz bylo pred rokem '89 neco hloupe, rikalo se, ze je to "jako pro Rusaky" a i ta zima byva "jako v Rusku" a ne jako v Sovetskem svazu ;-D

Vodník 25.4.2006 1:47

Re: Re: Ach jo

Ano, učili jsme se rusky a zima bývá jako v Rusku. Ale v '68 přijeli Sověti: Rusové, Ukrajinci, Kazachové, Tataři aj. Co se říkalo mezi lidem před r. '89 není žádným důkazem skutečného stavu věcí.

Jarda 25.4.2006 4:19

Re: Re: Re: Ach jo

V kazdem pripade v r. '68 prijeli okupanti at uz je nazyvas jakkoliv a prijeli nam zabranit nebyt

kolonii, za stejnym ucelem jako jejich spojenci z roku '39, ti jim ukazali jak se to dela v breznu '39

Nemusim jmenovat a kazdy vi koho myslim.

Majkl Džeksn 25.4.2006 6:18

Re: Re: Re: Ach jo

Asi ses ve škole špatně učil, protože sovětský vždy znamenalo ruský. Sovětský svaz nebylo nic jiného než velkoruské impérium pod hlavičkou internacionalismu. Můžu s panem Doležalem v některých názorech nesouhlasit, přiznávám mu však bystrý mozek a rád (a vlastně ze všech autorů na NP nejradši) čtu jeho články. No a k tomu Benešovi - nevím také, proč mu stavět pomníky, podle mne to také nebyl politik, na kterého bychom měli být hrdi, sudeťáci nesudeťáci!

Vodník 25.4.2006 7:05

Re: Re: Re: Re: Ach jo

No, špatně ses učil spíš ty, protože kultura a hodnoty pravoslavného samoděržaví a kultura a hodnoty internacionálního marxismu mají k sobě hodně daleko. Jistěže něco ruského to sovětské imperium mít muselo, když vzniklo na těle Rusi (jazyk, písmo apod.), ale jinak veškeré hodnoty bolševismu jsou hodnotám staré svaté Rusi téměř opačné.

Marek 25.4.2006 8:28

Re: Re: Re: Re: Re: Ach jo

Tím chceš říci,že mame milovat Rusy a můžeme podle tebe nenávidět CCCP,KGB je dnes ruská a Putin sleduje církevní oslavy-potlesk

Vodník 25.4.2006 15:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ach jo

Milujte si a nenáviďte si koho chcete. Já pouze tvrdím, že Rusko a CCCP není totéž. Koho z nich budete milovat nebo nenávidět - a jestli vůbec - to je přece Váš výběr, už si, kurva, zvykněte, po 16 letech, že v tomhle máte svobodu!

Jura Jurax 25.4.2006 15:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ach jo

Pozoruhodné - já snad poprvé souhlasím s Vodníkem.