2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
aleš 11.4.2006 22:26

A další daň je na světě.

Podlé chování současné socialistické vlády vůči občanům nabylo dalšího rozměru. K již stávajícímu obludnému zdaňování občanů přibyla skrytě a nenápadně další daň. Jsou jí zdaňováni všichni občané a absurditou možnou jen v socialismu je že nejvíce ti občané, kteří používají pro vytápění elektřinu tedy nejčistší  a nejekologičtější způsob. Jedná se o platby za elektřinu. Stát provedl podvod na občanech tolerovatelný snad jen v Čechách, kdy společnosti ČEZ nejdříve zajistil monopol na elektřinu, poté tato patřičně zvedla ceny a tyto peníze si z ČEZu jako hlavní akcionář bere na dividendách stát. Stát si bere peníze občanů, které tito platí za elektřinu. Cena elektřiny v Čechách tedy sestávají jednak z ceny za výrobu a rozvod a dále daň. Proto také již jsou ceny elektřiny v Čechách jedny z nejvyšších v Evropě a to v absolutních číslech. Proti tomuto monopolu již také vystoupila evropská komise, ale to českým socialistickým papalášům vůbec nevadí, protože případnou pokutu přece nebudou platit oni, ale my všichni občané.

Pavel. 11.4.2006 19:20

Titul předsedy vlády.

Vážený pane Doležale.Každý se nějak jmenujeme a něco děláme.Nazývat předsedu vlády činovníkem s RaJe,je to samé,jako bych se já Vás zeptal s které řiti jste vylezl/jak říkáme my na Moravě.Jinak přeji pěkný večer.

BuBu 11.4.2006 20:28

Re: Milý Pavle,

Jestli je pro Vás Paroubek "předseda vlády" - tak pro mne tedy ne.                                Pro mne je to prach obyčejný hulvát, který jako jediný od listopadu 89 dává tak mocně "líznout komunistům", že mně až mrazí na zátylku. (Jako kdyby se tam smyčka utahovala)                                                                                                                    Ano prach obyčejný Vůdce loupeživých banditů ! 

Šedovous 11.4.2006 17:27

No Doležalovského blbýska se lze jen zeptat,

co nám brání v tom ulouct našimi demokratickými hlasy komunisty jako moly !?

15 let na to máme a pár dalších ještě mít budem.

Čumil 11.4.2006 18:47

Tohle bylo ale hodně vošklivý Šedovousi...

Ale na druhé straně je to neméně ošklivá pravda....;-)

Jura Jurax 11.4.2006 16:19

To by nebyl Doležal, aby se neotřel ...

Vedoucí projektu Collegium Bohemicum Jan Šícha soudí, že by se projekt mohl stát jakýmsi protipólem berlínského Centra proti vyháněním, protože chce na rozdíl od „vyhnaneckého svazu“ prezentovat dějiny Němců v českých zemích v širších souvislostech. Širší souvislosti nepochybně znamenají, že jejich osud byl následkem příčiny, totiž zločnné politiky Třetí říše. Srozumitelně česky řečeno, můžou si za to sami. Považuji za nutné zopakovat, že tuto vyčůranou teorii mám za zvlášť nemravný alibismus a peníze, za něž bude obhajována, za vyhozené do kanálu.

No, já zas mám názor, že osud (sudetských) Němců byl následkem příčiny, totiž jednak zločinné politiky Třetí říše, ale hlavně zločinné činnosti sudetských Němců samých - sudetoněmecké Hitlerovy páté kolony v letech řekněme 1935 až 1938. A považují za nutné opakovat, že výše citovaný názor pana Doležela mám za - česky řečeno - obzvlášť nemravné lezení sudeťákům do rekta a o víc než šedesát let opožděnou kolaboraci s nepřítelem stejně nemravnou. Takže evidentně ty prachy budou naopak vynaloženy velice účelně, pakliže budou vynaloženy vskutku tak, jak se pan Doležel obává.

Jirka1 11.4.2006 14:30

Pochopitelně Doležal

Omouvám se, ale opomenul si to po sobě přečíst. Díky!

Jirka1 11.4.2006 14:29

Dobré glosy

Myslím, že pan Dolažal vesměs vyjadřuje i mé názory.

KVAKIN 11.4.2006 15:13

Re: Dobré glosy

Neber to tragicky...Doležal, nebo Doležel - z ODS, nebo ČSSD - OBA NAMOČENI V PRŮSERU A PRÝ OBA   ČISTÍ, JAKO LILIE....

Bubik 11.4.2006 15:38

Re: Re: Dobré glosy

Kvakine, tenhle Doležal je Bohumil a nemá nic společného ani s ODS ani s ČSSD.

Ale to je asi pod vaší rozlišovací úrovní:-(

Hordubal 11.4.2006 16:04

až na to, že kdysi byl poradcem Klause. Jinak je nestranný.

KVAKIN 11.4.2006 18:37

Re: až na to, že kdysi byl poradcem Klause. Jinak je nestranný.

 Hordubale, Kudláček Josef - vydavatel, byl rovněž spolupracovníkem Klauna na Hradě z vůle bolševika....A ten ho prokoukl daleko dříve než většina jeho spolupracovníků,kteří s ním rozjížděli tu hroznou postbolševickou káru...Podívej se na to vedení v ODS - to je STRACH A UTRPENÍ.....

KVAKIN 11.4.2006 18:29

Re: Re: Re: Dobré glosy

 Nezoufej Bubíku,- je mi to známo,měl to být jen takový výstřel....Pana Bohumila sleduji,tedy čtu při každé příležitosti......S mnohým mě nezbývá než souhlasit.....Jindy ovšem poněkud zírám na jeho veletoče....Asi v rámci čtivosti svých článků nadsazuje, nebo asi i záměrně provokuje....

herdekbabka 11.4.2006 14:25

mno, k tomu vykupování -

je přece absurdní, když mi voda sebere dům postavený proti vší logice v záplavovém místě/  - když u nás nemáme předky budované hráze jako v Nizozemí, chtít náhradu po státu. Ono je hezké mít barák nedaleko vody - jako třeba v Malibu - ale silně pochybuji, že tuhletu mou vymyšlenost a její udržení - bude někdo dotovat po každých záplavách a že obyvatelům Malibu - či jiným přímořským či při vodním stavením - stát každé zatopení či odplavení dotuje. je to přece na vlastní riziko a těžko mohou chtít, aby jim bylo z daní nás všech výhodné bydlení ob rok dotováno.-

Kon 11.4.2006 13:30

Česká veřejnost

Česká veřejnost neklesla tak hluboko. Ona tam vždycky byla. Jenom má dnes, s rozšířením demokracie, silnější hlas. Svého času byl hlas české veřejnosti hlas T. Masaryka nebo Karla Čapka. Dnes je to hlas hospody čtvrté cenové kategorie a hlas Vyvolených. Doporučuji přečíst práce Richarda Lynna o inteligenci národů. Vypadá to tak, že pro fungování demokracii je nezbytné jakési minimum IQ. Vypadá to tak, že kdo chce slušnost a demokracii, musí se vystěhovat někam jinam - třeba mezi Anglosasy.

pertinax 11.4.2006 13:09

Bém, Rath - proč si netyknout?

Vždyť za mlada jsme si říkali "soudruhu".

Xaver X.X. 11.4.2006 13:37

Re: Bém, Rath - proč si netyknout?

Tu sebekritiku beru, pertinaxi...

Jenda 11.4.2006 14:18

Re: Bém, Rath - proč si netyknout?

No spis si za mlada rikali vole. Jako spousta dalsich. Ovsem vyzadovat tykani na zaklade toho, ze kdysi studovali ve stejnym baraku a mozna je parkrat potkali na chodbe je ... u smRatha celkem normalni.

Xaver X.X. 11.4.2006 14:33

To víte a můžete doložit, a nebo si to jenom myslíte?

Eurorealista 11.4.2006 13:07

Bídný autor

Pana Doležala považuji za mimořádný úkaz solidního grafomana, který má nutkání nás stále zásobovat svými myšlenkami. Psaní komentářů někým , kdo má potřebu psát není až tak hrozné, hrozné ale je , že mu to někdo, týden co týden, uveřejňuje. Myslím , že jeden vlastní blog by tomuto autorovi mohl stačit. Myslím, že pravidelní dopisovatelé Pehe a   Doležal jsou  na tyto stránky až moc. Přitom už všichni známe Doležalovy názory, jejich stručný kondenzát je zřejmý:

Sudeťáci  vyvezení byli príma hoši, odsun neměl být, Izrael je jednička, Klaus je nacionalista a socdemáci s komunisty jsou svině.

Takže názory pana Doležala všichni známe, takže by tu mohl přispívat někdo zajímavější.

Josef 11.4.2006 13:17

Re: Bídný autor

Každý se nějak musí živit,panu Doležalovi moc nešlo dělat politika,tak se dal na politologii.

xero 11.4.2006 15:15

Re: Bídný autor

Velmi dobré ohodnocení pana Doležala. Je jen škoda, že si pan Doležal nepamatuje, jak Paroubka vynášel ( nejen on ) jako "čerstvý vítr do plachet české politiky".

Kolik takových "politiků" mají na svědomí naši komentátoři a "politologové" ? Nyní je zase akční Bursík, a po volbách ???

Bubik 11.4.2006 15:43

Re: Bídný autor

co se mi nelíbí, to nečtu, neposlouchám nebo se na to nedívám. Komu se to líbí, ať se dívá, čte a poslouchá, nevadí mi to.

Komunisti tuhle volbu nesnášeli, oni určovali, kdo bude co kde psát a co bude kdo kde číst. Ostatní nejen zakázali, ale autory i čtenáře stíhali.

Do které skupiny VY patříte ??

Ráth poradím 11.4.2006 12:41

IQ zeměkoule je konstantní.Jen lidí přibývá....

míša mýval 11.4.2006 22:04

zato blbost je jako entropie

Ales Horak 11.4.2006 12:23

Zakon zachovani...

"Zákon o zachování hmoty, pokud se nemýlím, v moderní fyzice už neplatí, zajímavé je, že v této oblasti se hmota spíš ztrácí, než by nabývala."

Na zacatku vsunete "pokud se nemylim", cimz dopresu vyrazite argument oponentum pro pripad, ze byste se mylil, ale ve zbytku vety z tohoto konstatovani uz smele neco vyvozujete (bez ohledu na to, zda se mylite, nebo ne). Trosku pruhledna demagogie, ktera vas neni hodna pane Dolezale. Ujistuji Vas, ze zakon zachovani hmoty (potazmo energie) plati a v dohledu neni sebemensi naznak, ze by platit prestal. Kdyz uz je o nece rec, muze byt vyhodou vedet, o cem je vlastne rec.

jaroslav1 11.4.2006 11:23

K čemu slouží policie za socialistické vlády - šikana občanů, budování policejního státu - socialismu.

 

S přicházejícím jarem opět vycházejí čeští policisté do ulic, ne aby se zbraní v ruce chytali zloděje, potírali kriminalitu, upozorňovali na dopravně nebezpečná místa, podíleli se fyzicky na řízení dopravy v kritických místech atd., za což je my občané draze platíme. Důvod je zcela jiný. Šikanování občanů a vybírání peněz od řidičů, nikoli pokut. O pokuty by se jednalo pouze v případě, že by v Čecách byla funkční dopravní síť, řízená jak automaticky, tak policisty na místě. V současné době, kdy je značná část českých komunikací dle norem zcela nesjízdných, kdy policie rezignovala na řízení dopravy nelze o pokutách vůbec mluvit, ale jde o formu jakéhosi výpalného "zaplať nebo nepojedeš dál". Je nutné připomenout, že po svém nástupu k moci socialistická vláda zablokovala výstavbu nových dálnic a peníze přesměrovala na železnici, kterou nikdo nejezdí, ale jde zde dobře tunelovat např. nákup vlaku Pendolino, evidentně nevýhodný pro České dráhy. Ale zpět k dopravě. Na křižovatce dvou čtyřproudových silnic Čimická a K Pazderkám v Praze se již mnoho let objevují policisté cca kažkých 14 dní. Svůj vůz zaparkují do jednoho z odbočovacích pruhů a za tímto vozem si zastavují a kontrolují automobily. Řidiče nutí k vystupování takže řidič musí vystoupit do normálního silničního pruhu. Odbočovací pruh je zcela zablokován a kontroly řidičů a aut probíhají přímo v tomto pruhu, tedy na čtyřproudé komunikaci. Tím, že policisté zastavují i vozidla z levého jízdního pruhu, dochází zde nezřídka k menším dopravním zácpám. To, že tím policisté ohrožují životy a majetek řidičů jim zřejmě nevadí. Dále se v tomto místě jedná o neprůjezdnou oblast, takže zde jezdí pouze osoby, které zde bydlí nebo pracují a policisté tedy kontrolují stále dokola ty samé řidiče. Navíc jejich přítomnost na tomto místě je již obecně známa takže např. zloděj auta se tomuto místu samozřejmě vyhne. Pak jejich přítomnost zde má pouze jediný důvod - šikana občanů.

 

jaroslav1 11.4.2006 11:23

K čemu slouží policie za socialistické vlády - šikana občanů, budování policejního státu - socialismu. - pokračování

 

Kdo tyto policisty na toto místo stále posílá, vyškolil je, a z peněz občanů je platí ? Zodpovědnost nese premiér Paroubek a jeho pochopek Bublan. Nicméně toto zcela zapadá do vládní socialistické politiky stálého omezování svobod občanů. Běžné jsou i vulgárnosti těchto policistů např. titulují občany slovy "ty vožralej hajzle" v tom okamžiku ovšem druhý policista přibíhá s tvrzením "můj kolega nic takového neřekl", nemají na svém oděvu upevněné číslo policisty atd. Přitom v této oblasti dochází k vysoké pouliční kriminalitě např. o dvě ulice dále byly nedávno vykradeny najednou všechny sklepy. O to, ale socialistům jde : nebojovat s kriminalitou, nechat ji bujet, protože ta také výrazně omezuje svobody občanů, a policii používat výhradně k buzeraci, šikaně a dalšímu omezování občanských svobod. To, že policie po nástupu socialistů k moci a po čistkách provedených ministry Grulichem a poté Grossem rezignovala na řešení citlivých politických kauz a na vedoucí posty byly dozazeni někdejší příslušníci Stb, viz reportáž v nedávném čísle Respektu také přesně zapadá do socialistické strategie vládnutí tj. lidvidace občanských svobod a nastolení policejního státu. A tuto temnou ruku nakonec pocítí všichni občané, tedy i nízkopříjmové skupiny, kterých se socialisté tak halasně snaží zastávat. Tyto příklady z běžného života by si měl každý uvědomit až půjde k volebním urnám.

Standalone 11.4.2006 11:01

nepochybne??

Širší souvislosti nepochybně znamenají, že jejich osud byl následkem příčiny, totiž zločnné politiky Třetí říše. --- Proc ta ironie? Mate nejake informace o planech cs. vlady na vysidleni Nemcu pred rokem 1940? Myslite, ze zli Cesi cekali na malichernou zaminku v podobe okupace a vyvrazdeni 300 000 lidi, aby uskutecnili svuj odveky sen? :-D

K tomu Iranu, mate pravdu. Pruser je, ze po blamazi s Irakem a jeho "ZHN, islamismem a nesvobodou ;-P" to bude v Evrope i Americe dvakrat hur politicky prosaditelne. Kdyby nebylo Izraele, museli bychom si ho vymyslet...

Doug 11.4.2006 10:53

autor

Já nevim, ale tenhle autor nepatří mezi nejkvalitnější. Nechtělo by to najít lepšího?