19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pařez 7.4.2006 18:34

Kdyby pro nic jiného

patří p. Doležalovi velký dík za poskytování důležitých informací o Maďarsku a jeho dějinách, které bortí naše zažité bolševické (ale i prvorepublikové) stereotypy v pohledu na nam kulturně a historicky blízký národ.

ˇ 7.4.2006 16:23

O logice, zejména rumcajsovské :

„Čmajznout peněženku s měsíčním příjmem generálnímu řediteli vypadá sice nominálně hrozivěji, ale je to zanedbatelný zločin vůči tomu, když takhle někdo okrade opuštěnou důchodkyni.“

No nejprve je třeba prověřit s ohledem na tu rovnost před zákonem, o kterou má pan Doležal takovou starost, zda v té ředitelské šrajtofli nebyly peníze, které předtím pan ředitel šlohl svým zaměstnancům:-D

Kardiak 7.4.2006 17:44

Re: O logice, zejména rumcajsovské :

Á-další bolševik.Kdo má peníze,je nutně podezřelý z okrádání zaměstnanců!!

jezevec 7.4.2006 14:45

problém s vízy do USA

netkví v tom, že by jich bylo  moc, nebo že by vůbec byly - ale problém je v tom, že neexistují žádná objektivní kritéria, při jejichž splnění se vízum uděluje.

takže ouřada může kdykoliv zamítnout cokoliv bez udání důvodu nebo i zcela bez důvodu - TO je problém.

případně ouřada může procentem žádostí, které bezdůvodně odmítně, uměle udržovat vízovou povinnost navždy - TO je problém

G. Pašek 7.4.2006 15:31

Re: problém s vízy do USA

Jezevče, kecáš . . .systém je VELICE průhledný. Z 35 000 žádostí 3 500 zamítnou 31 500 OK. Odeberte cikánům cestovní pasy a možná to procento zamítnutých padne pod 3%.  A dej USA ambasádě zlepšovák, jak přinutit 10 000+ Čechů, kteří si ilegálně jejich výlet na dovolenou v USA prodloužili libovolně návrat na neurčito . . . . . což USA ambasáda dobře ví a podle toho se chová.

Eropa má kolik států? 25? . . . . . . rozpadlé Rusko má kolik států? 25? . . . . . Jižní Amarika má kolik států? 25? . . . . . . Afrika má kolik států? 25? . . . . . Asie má kolik států? 25? . . . . Nu, a potom můžeš na Kubu, kam my ne . .  .

Když budeš mít prachy a začneš courat každý z těch států na dovolených, tak ani nebudeš tak dlouho žít ty země procestovat a na USA, Kanadu, Austrálii ani nevzdychneš . . ..

fakír 7.4.2006 19:08

Pane Pašeku

Nevěřím, že všichni Američané jsou jako vy . Nevěřím, že jsou idioti, rasisti, nenávistní, zapšklí, omezení, nevzdělaní, dusící se touhou pošpinit zem ze které původně pocházejí oni nebo jejich  předci.  Několik jsem jich poznal a žádný nepůsobil dojmem imbecilního floriďana, jehož chování a projev  vypadá jako ukázka ruského ožralého politruka.

Evropa má kolik států? Má jich 43 i s Ruskem. Amerika má kolik států ? Má jich 35. Afrika má kolik států Pašeku ? 53 jich má. A kolik má Asie? 48. Austrálie a Oceánie jich má 14. Takže když se budete snažit prosurfovat na internetu  všechny státy Pašeku na nás čechy si ani nevzpomenete. Udělejte to. Nepište nám.

A pokud opravdu nechápete o jakou sviňárnu se s vízy do USA jedná, zvlášť když je nemají ani Slovinci ani debilní Francouzi,  kteří za Americké zájmy nevycedili ani kapku krve tak jděte do  (Y) .

A já pevně věřím, že ostatní krajané v USA nejsou jako vy a udělají vše pro to aby se toto změnilo (třeba alespoň dopisem svému kongresmanovi).

G. Pašek 7.4.2006 19:24

Re: Pane Pašeku

Fakíre, tvoje anti-USA kecy jsou pověstné . . . . a ty chceš abych se za takové přimlouval mým senátorům? Tůůůůdle . . .

Jo, a o české cikány a český riff-raff nestojí Kanada, Austrálie ani USA . . .  a to nejsem rasista.

fakír 7.4.2006 22:22

Proboha jaké Anti USA kecy

Co to blábolíte? Kde pověstné ? Co to žvaníte? Proč lžete? Já poslal peníze na

Katrinu tak Ameriku nenávidím. Vsadím se, že vy jste na Katrinu nebo nedej bože naše povodně nedal ani dolar. Jste prostě ubožák. jděte do (Y) .

jezevec 7.4.2006 19:40

Re: Re: problém s vízy do USA

OK - tak systém je velice průhledný Pašku ty sedmilháři?

Taxem napiš seznam podmínek, po jejichž splnění žadatel vízum dostane - a nebo NELŽI zmrde. To zaprvé. Předem připomínám, že ať sepíšeš jakýkoliv seznam, tak dodám konkrétní příklad, který to vylučuje - jsem ochoten se vsadit.

Zadruhé. Ti lidi, co v USA pracují - měli vízum? jestli ano tak ať jdou amíci s celou svou vízovou politikou dio hajzlu, protože nejsou schopni ani za daných podmínek vyřešit problém.

Jasně, my jezevci se na ameriku můžem vyprdnout. Jezevčata by se tam třeba ráda podívala, studovala, a třeba i pracovala - no a co jako??? Pašek v emeryce nepracuje?

Mimochodem - v americe je asi 20.milionů ilegálních hispánců - ti nevadí - a 3500 čechů by vadilo, byť by tam pracovali všichni??? Pašku dej si na hlavu vobklad! Jestli myslíš, že by v americe vadilo, kdyby VŠECH 35.000 čechů tam zustalo nafzrt a pracovalo - jeden obklad nebude stačit.

G. Pašek 7.4.2006 20:05

Re: Re: Re: problém s vízy do USA

Jezevče a jezevčátka, seďte doma na prd*li a budujte socialistickou EU . . . ona se Amerika bez vas obejde.

jezevec 7.4.2006 20:37

Re: Re: Re: Re: problém s vízy do USA

myslel jsem si že jsi jen ulhanej hajzl - a taky že jo.

je zajímavý, že kdejakej primitiv kterýmu se podaří ilegálně emigrovat, má snahu hned za sebou zaprásknout dveře. nejzvláštnější je to právě v usa, kde jsou kromě pár indiánů imigranti všichni.

G. Pašek 7.4.2006 21:13

Re: Re: Re: Re: Re: problém s vízy do USA

Pro tvojí informaci, opustil jsem mojí vlast 1968 když přišli Rusáci, přistál v USA  20. Května 1969 coby legální politický refugee, legální imigrant, a za 5 let 1974 občan USA a o návrat zabraného majetku a návrat ČR občanství nestojím . . . . .

jezevec 7.4.2006 21:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: problém s vízy do USA

No a vidiš, pašku.

Já svou vlast neopustil nikdy - a moje děti nesměj v americe pracovat, a tvoje jo. Neni neco blbě?

Mimochodem - jaký že je ten konkrétní seznam podmínek, po jejichž splnění žadatel vízum dostane - ulhánku?

G. Pašek 7.4.2006 22:12

Re: Re: Re: problém s vízy do USA

Jezevče, nejlepší je, když se zeptáš jednoho z těch, kteří to visum do USA dostali . . . . . naši příbuzní ho dostali bez problémů.

Paroubek tam před pár dny byl a prohlásil, že to je fér a průhledné . . . . . .

Moje děti se v USA narodily, tudíž jsou občany USA a pracují v USA. Tvoje děti jsou občany ČR a EU . . . . v tom to je, proč tvoje děti můžou pracovat v ČR a po celé EU ale ne v USA . . . .  co je na tom tak složité? 

jezevec 8.4.2006 10:21

Re: Re: Re: Re: problém s vízy do USA

Problém je Pašku v tom, že jezevčí děti z Německa nebo Francie nebo Británie (to je v EU, víš?) mohou do USA bez omezení a bez víz cestovat a mohou tam i pracovat. Jezevčata z Česka z téhož EU - nemohou. Paščata, jejichž jediný rozdíl proti jezevčatům jest, že jejich český fotr emigroval do USA - mohou. Nepřipadá mi to složité, jako spíš nelogické. A tu nelogičnost se nikdo nesnaží ani vysvětlit, tím méně napravit. Zdůrazňování o tom kde se vyškolili teroristi z 9/11, kde jsou milionové enklávy militantních muslimů (hint: česko to není) zřejmě nepřipadá nikomu logické.

Mimochodem - jaký že je ten konkrétní seznam podmínek, po jejichž splnění žadatel vízum dostane?

(mimochodem - já jsem vízum do usa taky dostal, a mám trvalé vízum do kanady)

G. Pašek 8.4.2006 14:33

Re: Re: Re: problém s vízy do USA

To bylo křiku o ničem . . . . nu tak vidš vízum do USA máš a tak tvoje předešlé rozčilování potvrdilo co jse o tobě napsal, že "KECÁŠ" . . . .

Ano, Angličani, Němci, Francouzové, Italové, Indové atd. jezdí do USA pracovat . . . . . obvykle profesionálové o které USA stojí a najdou si podnik v USA, který dokáže imigračnímu úřadu, že jeho expertízu potřebuje . . . .   obvykle jde o chytré absoloventy vysokých škol kteří studovali tvrdé přírodní vědy a počítačovou technologii . . . . někteří se vrátí, většina se usadí v USA a stanou se občany USA . . . .

Toť vše . . . .

jezevec 8.4.2006 20:40

Re: Re: Re: Re: problém s vízy do USA

Pašku si blbej nebo navedenej?

Já neřikám že vízum nemám - řikám že procedura jeho získání je esoterická a že to je nemravné. Sám nevíš jaké jsou podmínky tak nevim co se snažíš pindat. Procedura umožňuje buzeraci a umělé vytváření libovolného počtu nevydaných víz. Jestli to nechápeš - přečti si to třikrát.

Jinak teroritsti z 9/11 bylo němci a angličani - kteří přijeli bez víz. Chápeš, blbe? Amerika si pouští do země bez víz a bez kontroly kdejakou arabskou teroristickou pakáž, protože maji pas z té správné strany EU. Ale pracovití češi z téhož EU by uklízením v supermarketech rozložili . . .ehm . . . co jako? Pašku dej si na hlavu ten vobklad!!!!!!

Jinak Angličani, Němci, Francouzi a jiné komunity - jezdí do USA bez víz - pracovat nejen na karnet, ale taky na ty nejubožejší práce, tak jako všichni študáci všude na světě. Řeknu ti paradox: češi prej nemůžou do USA bez víz, protože tam načerno pracujou. Až jednou bude bezvízový styk - tak tam můžou krátkodobě pracovat. Chápeš to? Nedostaneš řidičák, protože bys možná mohl řídit auto - ale jakmile dostaneš řidičák, auto můžeš řídíit - ale řidičák nedostaneš, abys nemohl řídit. Jeden vobklad nebude stačit. 

divana 7.4.2006 14:35

Hučín

Dnes, v patek, 7.dubna ve 20:10 hod. uvede CRo na strednich vlnach 636 MHz, porad o Vladimiru Hucinovi

20:10 Media v postmoderním světě Oběti mediálních kampaní

I-Worm 7.4.2006 13:58

Jak vidím, podle pana Doležala okrást bezbraného člověka

není zavrženíhodnější, nežli krást vůbec. Pozoruhodný názor.

jiri 7.4.2006 22:46

Re: Jak vidím, podle pana Doležala okrást bezbraného člověka

Pozoruhodny a opravneny.  Zlocin kradeze tkvi v kradezi same (stejne mens rea, locus a actus reus), muzeme samozrejme hovorit o polehcujicich okolnostech. Kradez pod jakymkoliv jmenem je lumparna. Tecka.

www racek 7.4.2006 13:42

pan doležal opět nezklamal ... neinformovaný blábol.

nicméně je zajímavé, ajk se ten člověk po menším výletu k socanům opět přimyká k ods a moudrému vůdci, klausovi. co mu nemohl stejně jako pehe přijít na jméno.

Antidoležal 7.4.2006 13:12

Pan Blábol

Doležala nečtu a neposlouchám, ten člověk neumí nic jiného než produkovat bláboly.

www racek 7.4.2006 13:40

Re: Pan Blábol

jak to víš, když ho nečteš?

Marold 7.4.2006 11:33

Slzy mi tečou proudem

když čtu o rovnosti před zákonem. Pane Doležal vraťte se na zem nebo posílejte tato díla přímo do Dikobrazu!

... !? 7.4.2006 10:56

Předstíraná revoluce Václava Havla

porodila předstíraný kapitalismus Václava Klause, takže v relativním klidu můžeme předstírat svobodu i demokracii. Model byl podrobně rozpracován v Prognostickém ústavu podle estébáckých šablon  v polovině osmdesátých let minulého století.   
M. Zima 7.4.2006 11:51

Základní myšlenky zmíněného modelu

možno vyslechnout na Jakešově CD (Levné Knihy na Václaváku, 29.- Kč)

BuBu 7.4.2006 13:00

Re: Předstíraná revoluce Václava Havla

Tak takhle dopadne každý, kdo nepřestane včas chlastat - viz shora. !!(Y)

... !? 7.4.2006 23:14

To víš BuBu,

 jsem po babičce. Ona také nepropásla žádnej funus. Pořádně se vybrečela, ale doma byla samá sranda. (Y)

MRTVOLA Z ODS 7.4.2006 17:53

Re: Předstíraná revoluce Václava Havla

Važ si toho co máš....Vždycky mohlo být ještě hůře,pokud by mě konečně vykopali.....POSLEDNÍ MOBILIZACE VZPLÁLA.....

Vlali 7.4.2006 10:36

zkušenost

Tak nevím. Ve skandinávii mají asi to co je zde mnohdy vydáváno za socialismus (Kajan by řekl komunismus) a přesto to jsou demokratické země. Dokonce bych troufl říci mnohem demokratičtější než naše současná ČR. Na druhou stranu v Pinochetovském Chile byl kapitalismus jako řemen a demokracie žádná. Ona holt žádná poučka neplatí plně tak by si ji novináři mohli odpustit.