5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Luky Strike 15.4.2006 12:21

"Normální" lidé vzbuďte se

V současné společnosti neexistuje "rovnost-volnost-bratrství",na výběr je pouze první nebo druhá strana barikády. Kde první je komunismus,který snad víme co znamená a druhá je kapitalismus,který alespoň nás normální lidi nechá žít,tj. nechá nás pracovat, nekrade nám většinu majetku šílenými daněmi, nechá nám alespoň špetku občanských svobod atd. V Čechách již začal třídní boj, kde na jedné straně stojí plebs, tedy dělníci, utahnutí na namazaném rohlíku hrstkou chytráků v ČSSD, KSČM a Odborech, a na druhé staně zbylá část společnosti. První skupina má Haló noviny, Právo a hromadu bulvárů. Ke druhé skupině snad patří Lidové noviny a MF dnes a snad dále internetové servery, i tak je to tragická nerovnováha. Proto by všechna tato média měla zásadně zpřístupnit diskuze - odkaz dát na hlavní stránku,zavést politické diskuze, umožnit,aby čtenáři zadávali diskuzní témata,umožnit neomezenou velikost přístévků. A všichni by sem měly masivně přispívat - uvádět  příklady ze svého okruhu, oboru, činnosti, života. Jen tak se podaří zamezit vítězství výše uvedeného "plebsu" a ustavovení komunismu v Čechách.

Joska 28.3.2006 23:38

Přečetl jsem si jen 1. odstavec

a už mne pan Doležal naštval. Jakým právem Vy soudruhu "vyvolený" komentujete takto soudružsky zcela oprávněný požadavek zaregistrované a tudíž legální strany na svobodnou a nediskriminující volební kampaň. Jste stejně prdlej jako soudruzi v 50.letech a kdoví jestli odtamtud nemáte základy Vašeho smýšlení. Doufám, že až se ledy pohnou a tato současná, nedomrlá a v podstatě škodící politická reprezentace půjde od válu a přijde nová, lepší ( historický vývoj) zavděkem vemete místo redaktora  v Haló novinách. No, to tak doslova Vám nepřeju, ale nedělejte prosím už  nic. co by Vás tam nasměrovalo!! Bohužel, stejně už máte pošramocený kredit, který jste jen tímto názorem potvrdil. Jste hloupý člověk.
lioil@seznam.cz 28.3.2006 17:01

Nevidelny smrad

Nevim mnoho jak je n.pes staven neznam ale po letech jsem se na nej podival vzpominaje na zpravodajske servry v CZ...co to je za pakomentare ke zpravam a ktery antibolsevik je tam dava?... Proste shit .. je to smutne. Z ciziny zdravi Libor Supcik
Poplatník 28.3.2006 16:54

Tak mě napadá...

Zároveň český premiér vyhlásil proti týmž zeleným a taky lidovcům křížové předvolební tažení, jehož cílem bude „zahnat obě strany pod hranici pěti procent“. Měl by se spíš starat o svá procenta, než o cizí.
Musí se dnes povinně každý nezávislý politolog, novinář, redaktor přimknout k nějaké straně, aby dostal zaplaceno?
MOL 28.3.2006 15:41

zelení chtějí od roku 2010 zakázat topení uhlím v domácnostech

a místo toho chtějí topit briketami a štěpkovým dřívím ... Jim nejde o to aby se nespalovalo, ale o to, aby se odebíralo od spřátelených "ekologických" firem
divana 28.3.2006 14:09

cibulkův návrh

proč by v čt nemohly být diskuze s neparlamentními stranami? jen čas, který prohovoří moravec a kdy jsou naprosto přihlouplé spoty (naposled nudle), by mohli mít ony.
náhražky typu čt24, na kterou většina lidí nemá možnost koukat, je trapné alibistické gesto!
proto souhlasím i s prvním názorem k událostem od vládíka.
Poplatník 28.3.2006 16:28

Re: cibulkův návrh

Přesně tak, pan Doležal se zařadil, ještě by se více měl přimknout ke straně, kterou si vyvolil pan "politolog".
divana 28.3.2006 14:05

josef zieleniec - cc

samozřejmě se obává rozbití eu, když si tam vystavil soukromou lobistickou firmu za eu a pak ji nenásilně převedl na státní, přece jen peníze tak tečou pohodlněji.
no, jsou lidi, kteří mu ruku nepodají.
míša mýval 28.3.2006 12:54

třesky plesky

... taková koalice je pro Zelené nepřijatelná. Kdo jsou ti Zelení? Bursík? Nebo Kuchtová, Uhl, Pávek? Tuhle jsem si představil, jak ta svatá trojice jde radši s ODS než s komouši a málem jsem se počůral smíchy.
jepice 28.3.2006 16:21

Re: třesky plesky

Tak to si radši do voleb natrénujte patřičné reakce.
Kylchap 28.3.2006 9:40

Autore

radši se věnuj svým milovanýn Sudeťákům.
OBČAN XY 28.3.2006 9:25

NÁVRH PETRA CIBULKY

 K předvolební diskusi určitě neznamená nic nad čím by nebylo možné se zamyslet...Současná předvolební kampanˇ, je naprosto diaskriminační vůči jiným,než vybraným politickým subjektům....Volební agitace je ostatně setrvalým jádrem všech běžných televizních diskuzí a zde jsou opět zváni jen ti,kteří se lidově řečeno , hodí do krámu.....Zabetonovaná politická reprezentace,vzniklá většinou uměle na základě populistických gest je nevykrystalizovaná a přítomnost KSČM a dílem i doposud podivně pseudopravicové ODS SE TOČÍ V BLUDNÝCH KRUZÍCH.....
míša mýval 28.3.2006 12:55

Re: NÁVRH PETRA CIBULKY

By vypadal asi takto: bylo by tam třicet lidí, ale Cibulka by nikomu nepředal mikrofon, protože to jsou samí estébáci.
Poplatník 28.3.2006 16:29

Re: Re: NÁVRH PETRA CIBULKY

Jak slaboduché...
realista 14.4.2006 14:42

Re: Re: NÁVRH PETRA CIBULKY

;-OProč ne, byl by mezi svými! Matinka agentka 1. správy StB krycí jméno Alžběta, otec funkcionář ZO KSČ v Brně... Nevíte, kdo má krycí jméno "Bory"?(Y)

figr 28.3.2006 7:48

nerozumím

SNK-EB-co to je?
ok 28.3.2006 10:36

Re: nerozumím

Jestli to nevis, tak nas zastupuji v Evropskem parlamentu.
Netřeba 28.3.2006 6:45

Píše autor:

"Vyhrát revoluci je snadné, zato udržet si její výdobytky každodenní politickou prací je těžké. Na Ukrajině málo četli Masaryka."
 Na Ukrajině si vůbec málo všímají dění u  nedakekých západních Slovanů mezi Šumavou a Tatrami.
Dělají dobře.
Neverici Tomas 28.3.2006 14:26

Re: Píše autor:

Mate pravdu.Cim min si nas ti kolem Kyjeva a Moskvy budou vsimat, tim lip.
Nic dobreho z toho nikdy nevzeslo
Poplatník 28.3.2006 16:44

Doležal málo četl Masaryka

Nebo spíš nepochopil. Např. jak by tak vysvětlil "Pravdou k právu". To bych si rád od něj přečetl.
Erik 28.3.2006 3:03

Nerozumim jedne radoby vtipne poznamce

o poctu Rusu, kteri k nam prijeli minuly rok. V roce 1968 slo o prosazeni mocenskeho zajmu Sovetskeho Svazu pri a po kterem kolaborovali cesti komuniste. Do komunistickeho systemu byli Rusove brutalne donuceni a byli vystaveni neporovnatelne vetsim represim. Na rozdil od Cechu. Hrat si na dobre Cechy a zle Rusy je velmi ubohy pokus odvest pozornost od viny komunistickeho systemu a jeho aktivnich predstavitelu a prisluhovacu. Doufam, ze to tak autor nemyslel.
68 28.3.2006 5:35

Re: Nerozumim jedne radoby vtipne poznamce

Nezdá se Vám, že určité specifické mentalitě toho národa je téměř vrozená potřeba pevné, “ochranné” ruky nějakého bátušky? Cara, předsedy, komisaře…?   A ano, samozřejmě jsou tam vyjímky. Jistě jich můžete vyjmenovat nejméně sorok. Možná i víc. Zdá se mi ale, že oni tam v té zemi v naprosté většině byli stejnými “obětmi” režimu, jako byla v jisté době naprostá většina Němců “obětmi” nacismu.
Saša 28.3.2006 7:54

Vynikající.

"Hrat si na dobre Cechy a zle Rusy je velmi ubohy pokus odvest pozornost od viny komunistickeho systemu a jeho aktivnich predstavitelu a prisluhovacu. "
Ano, to je zřejmě motiv neustálého štvaní proti Rusům z úst velmi mnohých. Okupaci jsem zažil jako dítě a do smrti to nezapomenu a do smrti budu mít vůči Rusům hořký pocit, i když vím, že i když hlavní invasní silou byla vojska skládající se z vojáků ruské národnosti, skutečným agresorem byl multinacionální Sovětský svaz, ovládaný marxistickou státněteroristickou mafií sdruženou v komunistické straně, a i když vím, že agrese se uskutečnila na pozvání a velké přání některých českých komunistů a za jejich přispění a aktivní pomoci a důvodem byl vnitrokomunistický boj u nás, jímž se v důsledku cítili ohroženi komunističtí utlačovatelé ve všech sousedících komunisty ovládaných zemí.
A uvědomuji si též zásadní rozdíly v chování okupační moci sovětskoruské proti chování okupační moci německé.
Přesto samozřejmě pocit zjitření zůstává a zůstane navždy, neb se otiskl do tvárné dětské duše. A toho zneužívají dnešní zastírači zločinné podstaty sociálismu všech tváří, jakož i antislovanští eurohujeři a EUgenossen.
L 28.3.2006 7:59

Vycpany Lenin

Porad tam maji toho vycpaneho Lenina, takze Rusaci se nezmenili a nezmeni.
 
D.P. 28.3.2006 8:10

Re: Vycpany Lenin

Příliš jednoduchý a realitě vzdálený úsudek. Nekteří Rusové se nezměnili a nezmění, stejně, jako se nezměnili a nezmění někteří čecháčci.
A. 28.3.2006 22:43

Re: Vycpany Lenin

Drahé L,
Do Ruska byl komunizmus importován za mnoho milionů v německém zlatě. Rusové se mu (na rozdíl od Čechů) bránili v občanské válce a mnoha desítkách krvavě potlačených povstání. Češi byli snad jediným národem, který si komunisty dobrovolně a s nadšením zvolil ve volbách roku 1946. Takže je v zájmu Čechů o národní povaze raději decentně pomlčet.
black pug 28.3.2006 8:39

Re: Nerozumim jedne radoby vtipne poznamce

Ti co odešli měli automaty a tanky,ti co přicházejí nebo už tu jsou (v K.V.,okolí Prahy a jinde jsou možná nebezpečnější - mají prachy!
Jaroslav 28.3.2006 15:31

Re: Nerozumim jedne radoby vtipne poznamce

tou rádoby vtipnou poznámkou se pan Doležal pěkně "odkopal". Asi se přestal chvíli kontrolovat a z "politicky korektního" odpůrce poválečného vyhnání části sudetských Němců se v případě Rusů stal příznivec "kolektivní viny".
 
Opravdu zábavné.  
?? 28.3.2006 2:54

Bohoušku, a co těch 4000 Tvých kámošů v Armaturce v Ústí;

za ty nepůjdeš do boje ? (Jsou tu už přes 60 let!)
štír 28.3.2006 7:31

Re: Bohoušku, a co těch 4000 Tvých kámošů v Armaturce v Ústí;

Ubohé !