6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
dieyoung 7.3.2006 22:39

ehm ... 2. pokus (Kramer - bez pomlčky, Jandák s pomlčkou)

Pane ministře, co myslíte, měl pravdu Samuel Huntington?
- Myslím, že měl.
V čem?
- Celkově.
Jak celkově?
- V tom, co napsal. On napsal jedno velice zvláštní pojednání a dokonce se to, řekl bych, okrajově týkalo kultury.
Samuel Huntington je jeden z nejvýznamnějších současných politologů; proslul hlavně svým esejem Střet civilizací, publikovaným v roce 1993.
- A ten esej se podle vás netýkal kultury?
V širším významu toho slova jistě ano. Jeho jádrem bylo proroctví, že po éře ideologických konfliktů čekají svět obrovské konflikty civilizační a náboženské.
- Což se vyplnilo, a já si myslím, že nás čekají ještě setsakra krušné časy.
 
dieyoung 7.3.2006 22:37

Jandák řekl ještě větší perly

třeba:
Pane ministře, co myslíte, měl pravdu Samuel Huntington? Myslím, že měl. V čem? Celkově. Jak celkově? V tom, co napsal. On napsal jedno velice zvláštní pojednání a dokonce se to, řekl bych, okrajově týkalo kultury. Samuel Huntington je jeden z nejvýznamnějších současných politologů; proslul hlavně svým esejem Střet civilizací, publikovaným v roce 1993. A ten esej se podle vás netýkal kultury? V širším významu toho slova jistě ano. Jeho jádrem bylo proroctví, že po éře ideologických konfliktů čekají svět obrovské konflikty civilizační a náboženské. Což se vyplnilo, a já si myslím, že nás čekají ještě setsakra krušné časy.   UÁÁÁÁÁ
BORG 7.3.2006 22:13

STRAKA DO STRAKOVKY !

Vládík 7.3.2006 21:56

Věřím

I já věřím, že hospodké silácké řeči alespň část voličů upozorní, odkud přichází největší nebezpečí.
wiseman@centrum.cz 7.3.2006 17:18

jsem proti zákonu o registrovaném partnerství

Já na rozdíl od pana Doležala se zákonem o registrovaném partnerství z principu nesouhlasím a jsem v této věci zajedno s panem prezidentem, který jako jeden z mála nepodlehl módnímu trendu, který je důsledkem úpadku morálních hodnot.
Kéž by se stal zázrak a během týdne někteří poslanci poslechli hlas svého svědomí a nejednali dle pokynů stranických sekretariátů.
Jinak komentáře pana Doležala čtu často a rád, ale v názoru na homosexualitu se neshodneme
 
JJ 7.3.2006 19:01

Re: jsem proti zákonu o registrovaném partnerství

 
A proto urcite homosexualum, jak maji zit. Naprosto nesmyslne, ale asi plne v souladu s Vasi moralkou.
 
Jedina otazka je adopce deti - tam jde skutecne o rozhodnuti o tom diteti (a za to dite). Coz stat dela napriklad v umluve o ochrane ditete...
Novák Jiří 7.3.2006 13:39

Děkuji za vysvětlení

Profesionální politik je zřejmě člověk, který nic nezná, nic neumí a bez politiky by se neuživil. Naše představa, že profesionální politik je ten, kdo vyniká v nějakém oboru a je schopen v tomto oboru přesvědčit své kolegy o správnosti zvolené koncepce, případně vysvětlit klady a zápory jednotlivých řešení, tak vzala definitivně za své. Další stupeň je zkrachovalý politik. Ten se nazývá politolog.
Honza 7.3.2006 13:16

Doležalovy poučky nechat politiku profesionálům jsou velmi hloupé. Zřejmě si už Doležal na sobě příliš zakládá.

Největší profesionálové v politice téměř vždy nejvíc kradou a nejvíc lžou či jsou alespoň oéd přírody úplně bl. vlastně neschopní a nejvíc škodí státu. Jenom namátkou: Kraus, Kavan + Srba, Čermák, Kalousek, Tlustý, Šimonovský, Zeman apod.
To že Straka udělal trochu nepozornou formulaci neznamená, že nemůže být čestným politikem, který z této pozice bude užitečný.
K 7.3.2006 16:08

chi chi chi, další klady či odbornosti, než kopaná a čest, by nebyly?

p 7.3.2006 19:15

Re: chi chi chi, další klady či odbornosti, než kopaná a čest, by nebyly?

Kopaná a čest - jak krásně se to u nás snoubí. Nikdo nikdy o jediném úplatečku neslyšel, jenom "rybářské skazky" si občas po telefonu vyprávějí.
M. Zima 7.3.2006 13:09

Pane Doležal, i Vy jeden popleto,

přeci ne "politika", ale "prostituce" je podle některých odborných názorů "profesionální činnost jako každá jiná". Přes všechny povrchní podobnosti by se jistě většina českých prostitutek oprávněně ohradila, kdybyste je označil za političky. 
jeff 7.3.2006 11:43

Straka býval

dobrý hlavičkář. Bohužel negativní důsledky se projevují až dnes.
Žulový Aston 7.3.2006 13:13

Re: Straka býval

Já myslím, že je Straka velmi inteligentní potenciální český poslanec - jen ještě sehnat české občanství a všem dát jasně nasrozuměnou, že podle KDU-ČSL pokrok závisí od vyholení vlastního penisu a okolí. ( Viz rozhovor se sv. Strakou  v Playboyi, který se po jeho zvolení stane ústředním listem KDU-ČSL.)  
Pane Bože a Ty to všechno vidíš.
Hubble Bubble 7.3.2006 17:43

Re: Re: Straka býval

Ktereho Boha mas na mysli, toho balzamovanyho na Krasnoj ploscadi?
jeff 7.3.2006 11:40

To Jandák

"ministr kultury Jandák. Jeho názory na konflikt mezi Západem a islámským světem jsou opravdu zvláštní: „myslím, že oni se hlavně brání – určitě ne tím nejlepším způsobem – spotřebnímu životnímu stylu, který jim tam importujeme.“ 
Při tom co je schopen exportovat  importující Jandák , tak už chápu jejich sebevražedné pokusy a cíl zničit naši civilizaci.
Jura Jurax 7.3.2006 11:13

Pane Doležele,

píšete Filmový záznam z procesu s Miladou Horákovou má být prohlášen národní kulturní památkou. Prý to umožní mj. získat granty na rekonstrukci zvuku u některých pasáží. Jde snad jen o peníze? Spíš je to otřesný příklad českého fangličkářství a úsilí o sakralizaci národních dějin, kongeniální zákonům typu „prezident Masaryk (respektive Beneš) se zasloužil o stát“.
A proč by nemohl být národní kulturní památkou, byť i by jen o ty prachy šlo?
A s tím fangličkářstvím jste těžce ujel, pane Doležele, v tomto kontextu je to dokonce docela sprosté.
 
A pánové Masaryk i Beneš se zasloužili o stát, byť na některé jejich činy mohou být rozporné názory. Ale to Vy, profláklý jako milovník sudeťáckých ýbrmenšů, raději neposuzujte.
OBČAN XY 7.3.2006 10:57

POKUD JE PRAVDIVÁ

 Informace,že rádoby Velký hýbatel dějin Klaus uštědřil RAJskému Jirkovi jen dvacet minut na pokec s Putinou a tento z vlastní iniciativy prodloužil jednání o hodinu,aby bylo možno projednat obchodní záležitosti......Pak by byla opět prokázána setrvalá snaha klauna na Hradě,že si plete svoje postavení i kompetence a škodí nadále této zemi.....
nadeje 7.3.2006 11:09

Re: POKUD JE PRAVDIVÁ

Ktery politik ma pres 7o% duvery?To vam asi nic nerika a tak  urcite mate pravdu.Zkuste s jeste vetsi vervou do toho a urcite budete vyslysen.
Žulový Aston 7.3.2006 13:04

Re: Re: POKUD JE PRAVDIVÁ

Obdobnou důvěru měli i soudruzu Vovka Dlouhý a Stáňa Grossů, pokud mne paměť nešálí.
A oba se bábě Dymákové moc líbili. Byli totiž důvěryhodní. Jako Véna Klausů.
Borek 7.3.2006 23:45

Re: Re: POKUD JE PRAVDIVÁ

....který politik????? no přece Gottwald blahé paměti, ten měl 99,9% a když  zemřel, tak brečeli i koně...řekněte si Čáslavskému, ať vám to promítne.
J. Mach 7.3.2006 12:53

Re: POKUD JE PRAVDIVÁ

to opravdu věříte tomu, že se při návštěvě na nejvyšší úrovni něco projednává? On ten váš další písemný projev svědčí o značné prostotě a neinformovanosti. Tak vězte, že dojednávaná problematika je u takových návštěv dlouho předem dojednaná týmy expertů a při samotné návštěvě se už jenom podepisuje a podepisuje. A mohl byste trochu upřesnit své nepodložené tvrzení o tom, kdo škodí této zemi?Já bych pár jmen mohl navrhnout, ale Klaus tam nebude.
OBČAN XY 7.3.2006 15:42

Re: Re: POKUD JE PRAVDIVÁ

 Pochopitelně jsou smlouvy dohodnuty předem,ale když si Putin přál jednat s RAJským Jurou o hodinu déle,tak asi nemohli jednat o ničem....
 Klaus ,slunce zřejmě vaše jasné a zřítelnice oka vašeho, je už případ pro psychiatra,když ne pro prokurátora....Nebo se domníváte,že se o něm budou dětičky učit zjihlé jeho dobrodiním....
Jan Zachrta, Dán 7.3.2006 17:06

Re: Re: Re: POKUD JE PRAVDIVÁ

Před lety jsem se v nepoměrně menší funkci (přededa okresní hospodářské komory) sešel s polským velvyslancem Jackem Baluchem, který navštívil naše město. Měl na mě půl hodiny a setrval hodiny dvě. Myslíte, že jsem jej něčím oslnil? Hovnajs, jen jsme si padli do oka. Vyprávěli jsme si staré politické vtipy a debatili o všem možném. Primátor počkal.
 
Mimochodem, tenhle se mu moc líbil a divil se že ho nezná: Víte jak se tancuje jaruzelka? Stejně jako polka, ale nesmí se přitom vyskakovat..
 
Takže je klidně možné, že si Putin s Paroubkem padli do oka. Jejich poměr k demokratickým hodnotám, obdiv k silovým řešením a touha po moci je musí spojovat více, než si dovedeme představit.
Jiřik 7.3.2006 8:47

Tak jsem si početl

Doležal kritizovat může, Paroubek nesmí?
Jaka 7.3.2006 10:15

Paroubek ne nesmí, jen se zesměňuje. Ale jen houšť vlastních gólů

Žulový Aston 7.3.2006 13:05

Re: Paroubek ne nesmí, jen se zesměňuje. Ale jen houšť vlastních gólů

Jakým jazykem račte hovořit? Das ist Sudetendeutsche sprache?
VladaPing 7.3.2006 13:22

Re: Re: Paroubek ne nesmí, jen se zesměňuje. Ale jen houšť vlastních gólů

Sprache se (zatím) píše s velkým "S". Je to (v němčině) podstané jméno.
Borek 7.3.2006 23:49

Re: Re: Re: Paroubek ne nesmí, jen se zesměňuje. Ale jen houšť vlastních gólů

....richtik, aber was ist das   PODSTANÉ, nemá to snad nic společného se stanným právem, nicht wahr????
Roman 7.3.2006 8:44

Prokristapána, co je na tom špatného,

že se bude rekonstruovat zvuk na záznamu procesu s paní Miladou? Od doby, kdy urazil památku Kryla, Doležal zas kamsi šlápl!
honzak 7.3.2006 8:56

Re: Prokristapána, co je na tom špatného,

možná by  ty prachy viděl radši na regeneraci  projevů Viliama Širokého....