26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 14.2.2006 5:29

EU do 8 let zanikne.

To je už dnes jasné.
Mirek Šejna 14.2.2006 10:04

I řekl Ivan Nostradamus Nový a tak se i (ne)stalo.

Ivane ještě napište nějakou centurii jako Nostradamus. Třeba takovouto: "A nejvyšší modrá straka, co přilétla na vrch nad městem, pak vítala rudou krysu, co pomohla jí vzlétnout."
Finrod Felagund 14.2.2006 2:00

Takový aktuální citát...

"Kdo podnikne dostatečně silný první úder, nebude muset podniknout druhý."
 
Myslím, že bychom se coby Evropa mohli inspirovat....
zalozak 14.2.2006 1:37

Komentar 2 - Karikatury, svoboda tisku a nase nepochopeni reakce.

Pri cteni techto komentaru (bohuzel i od p. Dolezala) si opravdu pripadam jako kdyz pochazeji od deti z obecne skoly.    Nevim co vede komentatory k presvedceni ze ta sama pravidla ktera existuji v miste kde oni ziji nutne plati a musi byt uznavana i jinde. Jiste by to bylo pekne - jenze tak tomu neni.  Navic pokud ocekavame ze nase pravidla budou platit i jinde nemuzeme byt prekvapeni kdyz tento pozadavek dostanememe od druhe strany take.
 
Rozhorceni nad tim ze ti "podivni" muslimove nechapou ze my mame svobodu si psat co chceme je presne z one detke katerogie "udivu nad svetem". Jeste fantastictejsi jsou pak argumenty typu ... pro nejaky muslim muze bojkotovat zemi ze neco co bylo otisteno v novinach. Predevim - zejmena od obcanu CR - bych ocekaval ze pochopi ze lide zijici v prostredi kde noviny jsou reflexi mocenske politiky prirozene predpokladaji ze pokud neco bylo otisteno tak je to vladou schvalene a podporene. Tudiz jejich hnev neni namiren proti novinam ale proti vlade ktera dle jejich vize ma takovouto interpretaci faktu.  (Ostatne i u nas je nemalo lidi - stale jeste - kteri volaji po cenzure kdykoliv nekdo napise neco co se jim nelibi).
 
Ivan Nový 14.2.2006 5:35

Založáku,

především jde o to, že si nehledíme vlastních pravidel, bez ohledu na pravidla jiných. Nelíbí se jim naše pravidla? No a co. Pokud si svoje pravidla chceme udržet, musíme být dostatečně silní a vykázat je do patřičných mezí. EU se chce vyhnout otevřenému střetu, ale to není možné, protože druhá strana po něm prahne. V situaci, kdy za 40 let dojde ropa, je čas na válku o zdroje právě teď. Rusové to vědí a vědí to i Američané, jen eurokrati se tváří, že existuje i jiná možnost.
dvd 14.2.2006 6:59

Noviny x vláda

zpomínám na své dětství, kdy země "tábora mír" často protestovaly u "reakčních vlád" proti psaní v tamních novinách, evidentně nechápajíce, že takový Adenauer bude jen těžko nařizovat, co mají psát třebas FAZ, když Tonda Novotný to mohl nařídit nejen Rudému Právu, ale i třeba Podkrkonošskému loutkářskému zpravodaji.
zcr 14.2.2006 9:20

zalozaku,

zvazte prosim, ze hlavni rozdil mezi nasimi pravidly a jejich pravidly je ten, ze nase pravidla jsou nase.
Jiří Studený 14.2.2006 16:21

Re: Komentar 2 - NENECHME SI VNUTIT UMĚLOU POLARITU!!

Tady nejde jen o nějaká pravidla, naše, vaše, jejich, kdoví čí.
 
Je to psychologický problém, náboženství oskytuje duševní a duchovní azyl lidem s narušeným sebevědomím a s podlomenou důvěrou ve svět, což není dnes zase až tak těžké. Kdyby tömu bylo jinak, jistě by bylo možné se domluvit, případně omluvit, ale po pálení dánských vlajek veškerá debata skončila dříve, než začala.
 
Velmi se obávám toho, že se jednoho dne představitelé světových náboženství prostě spojí proti těm, kteří se od doktrinálních věr osvobodili, často po dlouhém duševním strádání, ale to je jiná věc.
 
Nakonec omezení svobody tisku by ještě nebylo to nejhorší, mohl být celý případ impulsem k hlubší debatě o novinářské odpovědnosti, takhle ale...
 
...samozřejmě se budöu arcibiskupové svých kolegů imámů a ajatoláhů zastávat, jsou přece jedné krve, ostatně snad v Čechách nelze zapomínat tak snadno, co se dělo, když naši předkové byli neposlušní vůči Římu a jak to celé historicky dopadlo.
 
Dodávám, že nejsem obdivovatelem ani husitů, zajídá se mi každý fanatismus, ale situace to je poučná...   ...moderní a postmoderní svět má také svoji rodící se spiritualitu, arcibiskupské plky o hloubce posvátného na tom nic nezmění, nemusíme ještě nutně věřit v nějakého kmenového boha, abychom byli blízko sami sobě a tomu, z čeho vyrůstáme.   Nenechejm si, prosím, vnutit černobílé vidění jakéhosi střetu pokleslých ateistů a osvícených věřících, to je blábol, ale dobře se poslouchá těm, kterým se stýká po časech, kdy je králové poslouchali na slovo, howgh.
Fafa 14.2.2006 22:52

Re: Re: Komentar 2 - NENECHME SI VNUTIT UMĚLOU POLARITU!!

náboženství oskytuje duševní a duchovní azyl lidem s narušeným sebevědomím a s podlomenou důvěrou ve svět
 
Sure, namatkou Martin Luther, Tomas Akvinsky, Sv.Augustin a Martin Luther King Jr.
 
Vlado 14.2.2006 22:52

pro pana Studeného

Však oni se už katolíci po vzoru ajatoláhů ozývají. Toto napsal J. Karas, náš milý lidovecký poslanec, EU portálu 14. 2. 06 :
"Zlatým pravidlem by měla být zásada používat svobodu slova s vkusem, citem a ohledem na důstojnost všech lidí, a to zvláště v tak citlivé oblasti, jako je náboženské cítění. A pokud by se přesto vyskytl případ urážky náboženského citu, neměl by mít civilizovaný zákonný postup proti tomuto provinění menší účinnost nežli jiné, tvrdší postupy."
Pro fundamentalistu katolíka je přece fundamentalista ajatoláh bratrem.
Fafa 14.2.2006 23:02

Re: Komentar 2 - Karikatury, svoboda tisku a nase nepochopeni reakce.

Zalozaku,
pravidla uznavana a existujici treba v Pakistanu jsou skutecne predevsim problemem Pakistancu. Pravidla v EU jsou problemem pro nas. A zatim byla pravidlem svoboda slova. A IMHO by se to nemelo menit.
Samozrejme souhlasim s ohledy vuci vire jinych. Pri navsteve Turecka nebudu pred mesitou otevirat veprovou konzervu a listovat si v Leu. Ale pokud si doma chci uvarit vepro/knedlo/zelo a divat se na Pericko, tak to by zase pro zmenu mohli tolerovat oni. Jinak se svoboda smrskne na svobodu delat a rikat to, co NIKOMU nevadi. Trestny cin rouhani byl zrusen pred dost dlouhou dobou a nerad bych jej videl zpatky v zakoniku.
pvz 15.2.2006 4:38

Re: Nevim co vede komentatory k presvedceni ze ta sama pravidla ktera existuji v miste kde oni ziji nutne plati a musi byt uznavana i jinde.

Záložáku, snad bychom mohli chtít, aby naše pravidla byla respektována u nás, když muslimové nechápou naši svobodu psát a tisknout, co nám svědomí dovolí, je to jejich věc, pokud nám chtějí diktovat (pod pohrůžkami zabití apod.), jak máme smýšlet, začíná to být trochu taky naše věc, nemyslíte? Jinak bojkot zboží, jakkoliv motivovaný, je zcela legitmní, každý může utrácet (nebo neutrácet) své peníze, jak uzná za vhodné.
Sebor Prazma 14.2.2006 1:35

co je tady spatne?

Necemu kur.a nerozumim, ten Hasek je jen rocnik 76 a dovede si predstavit bolsevika v cele parlamentu. Co to tam ma sokialni demogracie za magory? Vsak je ten borec kurcze jen o par let mladsi jak ja, to si prece musi jeste neco pamatovat. Dlouho jsem si myslel, ze bolsevicka deviace je domenou gerontu typu Jicinskeho. Neco je tu hodne spatne.
zalozak 14.2.2006 1:30

Komentar 1 - Paroubkuv dopis je predevsim nehoraznost!

Jednim ze skutecnych problemu demokracie v CR je to ze hraci systemu maji mizernou ci nulovou znalost podstaty sve role kterou v systemu maji. Stejne tak nechapou co je pripustne a co neni.......... Dopis predsedy vlady je zoufalou demonstraci obeho - je to verejna demonstrace neschopnosti pochopit roli clena (predsedy) vlady v legislativnim procesu schvalovani zakona. Bohuzel - zda se ze i pro radu "novinaru" je toto prilis obtizne pochopit.
 
Dopis predsedy vlady s zadosti o schvaleni zakona (jeste ve forme verejneho dopis s cilem vykonat natlak) je predevsim absurdnim porusenim vsech principu na kterych schvalovani zakonu stoji. V normalni demokracii by byl tiskem (a zejmena pak parlamentem ) za toto ukrizovan - jen si povsimneme jak i ten Bush dostal "po hube" kdyz se o neco takoveho pokusil v minulem roce. 
 
 
 
 
kuba 14.2.2006 5:36

Re: Komentar 1 - Paroubkuv dopis je predevsim nehoraznost!

Přesně tak. Pan Paroubek si zřejmě myslí, že i pan prezident patří do kategorie marťanů a je možné jej napoleonovsky kárat a nutit k poslušnosti. Že byly porušeny etické kodexy je evidentní, neporušil ale pan Paroubek hrubě také procedurální pravidla?
Mirek Šejna 14.2.2006 10:10

Kubo,

Vám evidentně chybí přehled o tom, co může a nemůže premiér a prezident republiky. V zemi, kde prezident zkouší ministra průmyslu z angličtiny a ministra zdravotnictví odmítá jmenovat, je možné, že premiér zas vyzývá prezidenta podepsat zákon. Ten zákon předtím schválila levicová sněmovna a poté i pravicový senát. Jedině konzervativní vrtošivý stařík ten zákon odmítá.
kuba 14.2.2006 15:59

Vždycky jsem si myslel,

že to co musí udělat a jak to musí/může prezident udělat definují příslušná zákonná ustanovení a žádný Šejna ani náfuka Paroubek mu nemůže ani nesmí nic nařizovat. A zákon (zákon, ne Paroubek) také stanoví co se může když udělat když prezident své povinnosti nesplní. A pokud se týká podpisů zákonů tak (pokud se nemylím) jsou tři možnost: 1) podepsat 2) vetovat 3) nedělat nic. Takže ať pan Paroubek raději nařizuje, aby vlak z 5. nástupiště odjel v 16:37 a nemontuje se do věcí po kterých je mu ...
Mirek Šejna 14.2.2006 17:31

Kuba se nám rozepsal, i když ví prd ...

A ve kterém zákonném ustanovení je psáno, že president má právo zkoušet ministra ze znalosti cizích jazyků? A ve kterém zákoně je psáno, že prezident má právo odmítnout jmenovat ministra, kterého předtím navrhl premiér? Milý Kubo, premiér prezidentovi nic nenařídil. On ho pouze vyzval. Výzva není nařízení. Je tvůj problém, že to nejseš schopen rozlišit.
sorry 14.2.2006 18:36

Re: Kuba se nám rozepsal, i když ví prd ...

Promiňte, omlouvám se. Spletl jsem si dveře ...
Fafa 14.2.2006 22:49

Re: Kuba se nám rozepsal, i když ví prd ...

Pane Sejno, o zkouseni ministru z cizich jazyku nevim. Ale o jmenovani ministru se pise v ustave. A podstatne cast ustavnich pravniku, vcetne clenu Ustavniho soudu se domniva, ze prezident ministra jmenuje na navrh premiera (tj nemuze jmenovat nekoho, koho premier nenavrhnul), ale NEMUSI jmenovat toho, koho premier navrhnul. 
Jarda C. 14.2.2006 0:45

Tak už jsem taky pijavice

Chytly mne záda. Děsně. Bolestí nešlo ani ležet, přejít 5 kroků = utrpení, snesitelná byla pouze poloha v sedě - v anatomickém křesle u PC. Poprvé v životě musela lékařka přijít za mnou. Napíchala injekce, předepsala dost drahé prášky, čímž bylo z pojišťovny odsáto značné množství financí. Teď mne trápí mne svědomí. Kvůli tomu si možná pan Rath bude muset odepřít zákusek ke kávě při svém dalším výletu do exotické země. Jak s tím mám žít?
Šumavák 14.2.2006 1:35

Bolesti zad znám !

A když nejde chodit, stát,sedět ani ležet..., zkoušel jste se pověsit? To by pro Rathovo zdravotnictví bylo jedoznačně přínosem ! I na zákusek by zbylo!