7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
irenak 31.1.2006 21:06

další skupina zdravotníků bude postižena

Dnes se v Praze v Lékařském domě konalo setkání profesních sdružení a organizací nelékařských zdravotnických pracovníků - těch je mimochodem v českém zdravotnictví vyšší počet než lékařů. V parlamentu podává poslanec za ČSSD MUDr. Krákora pozměňovací návrh k návrhu o zdravotní péči. Tímto návrhem se má změnit také zákon 96/2005Sb., "o nelékařských zdravotnických povoláních". Ruší ustanovení o celoživotním vzdělávání těchto profesí, o jejich registraci. To v podsttě omezí pohyb těchto profesí v rámci EU, protože například každá sestra a porodní asistentka musí být pro práci v Evrpě registrována.Souhlasím s Ivanem Novým - braňte se.povoláních
PeKo2 31.1.2006 21:33

Re: další skupina zdravotníků bude postižena

No to je fakt super. Jsem vážně zvědav co ti bolševici obou stran do voleb ještě stihnou protlačit parlamentem a jaký nenávratný dopad na naše zdravotnictví to bude mít. Doporučuji všem k bedlivému přečtení následující článek z Hospodářských novin. Je to perfektní anylýza.
Doktor 31.1.2006 22:15

Re: Re: další skupina zdravotníků bude postižena

Perfektní analýza, kde autor bohužel zamlčuje všecha fakta, která se mu do krámu nehodí. (Např. DRG systém dobře funguje pro kontrolu kvality a efektivity, ale předpoklad, že ho bude možno využít přímo k vypočtení úhrad se ukázal jako chybný). A tak bych mohl pokračovat a pokračovat a pokračovat.....
jezevec 1.2.2006 1:30

Re: Re: Re: další skupina zdravotníků bude postižena

vy ještě netušíte, že po lékárnících jsou na řadě doktoři.
tleskáte tomu arogantnímu polovzdělanému primitivovi - taky na vás dojde. 
Andy 31.1.2006 21:51

Re: další skupina zdravotníků bude postižena

to se Šedovous pomine
Venkovan 31.1.2006 19:45

Tož pořád se něco děje

Chytí plukovníka s úplatkem a ministr za to velmi přísně kritizuje svůj resort!Tvrdý chlap!On vlastně člověk ani nestačí sledovat korupční aféry, rostou jako houby po dešti asi se oteplilo.Ještě že máme sněmovní komise!Ty přináší pouze pozitivní správy.Jo nepoužívejte výraz bublina-jeden Jirka je na to citlivý.Když byl malý tak na něho volali Jirka sirka bublinka má tatínka atd.Čeká nás jistě plno pozitivního,čím blíž k volbám tím lepší vyhlídky!Teda podle tohco slyšíme z prava leva.Eště to tak sežrat aj s navijákem.
No ..... hmm 31.1.2006 17:30

Prý podpora živnostníků, tůdle

Finanční úřad dohlíží, aby živnostník neošidil stát ani o korunu. Teď ze státních, tedy veřejných prostředků dostane podporu nadnárodní kolos. Proč? Protože před volbami nelze dopustit krach podniku a propouštění zaměstnanců. Vždyť by nás nevolili. Po volbách? No uvidíme, bruslit v průšvizích přece umíme viz Kakaový Bob, Gross, Ráth a jiní.
Eva D. 31.1.2006 20:02

Re: Prý podpora živnostníků, tůdle

To jo, jenže stát jako takový vlastně používá peníze občanů - tedy včetně zaměstnanců a těch živnostníků, kteří odvádějí daně. A ještě navíc je zadlužuje a ještě navíc na nich šetří - na školství, na silnicích, momentálně zřejmě razantně na pacientech...
VLK 31.1.2006 16:39

ODS a pravicovy extremismus?

Tohle ze napsal Dolezal? Zasnu...Ziram... Neverim....
Doktor 31.1.2006 16:09

CRT v.s. LCD

No kdo by řekl, že lidé budou v tak krátké době dávat přednost sice skladnějšímu, ale dražšímu a méně kvalitnímu výrobku (navíc i méně trvanlivému)
Byg 31.1.2006 15:59

Oblbují všechny

ČSSD oblbuje nejenom pravicové, ale i levicové voliče.
Pokud by totiž ČSSD nebo KSČ volil liberál, tak pochybuji o jeho duševním zdraví, tam je to jasné. Ale ČSSD i KSČ bohužel oblbují i levicové voliče, protože jim slibují snadnou budoucnost bez osobní zodpovědnosti, kdy bude za ně všechny starosti řešit někdo jiný. A tohle jim nesplní, protože je to z principu nesplnitelné. Čili levicové strany šidí naprosto všechny své voliče, tato ideologie je od základu špatná.
Doktor 31.1.2006 16:15

Re: Oblbují všechny

Nejsem šílenec, jsem založením spíše liberál, ale letos budu (poprvé v životě) volit ČSSD. Ne z přesvědčení, nadšený tím nijak nejsem, ale v oblasti do které vidím - zdravotnictví - jiná strana nedává záruku vývoje k lepšímu. A kdy si myslí, že program ODS v této oblasti je změna k lepšímu, tak ten se hluboce mýlí. Polepšili by si pouze majitelé zdravotnických zařízení, zdravotní pojišťovny a majetní a bohatí. Už u majtených a nemocných by šlo o změny k horšímu. A což pak u nemocných a nemajetných ( a takových je bohužel většina). Můžu být založením liberál, ale nemohu být asociál.
Stredocech - pamětník 31.1.2006 16:46

pokud vím, na politiku ČSSD doplatí ti nejhůře postižení

pacienti. Vydělá na tom část lékařů, ktrerou pan ministr protěžuje proti všem ostatním.
Lidskost proti sobectví v podání ČSSD...
 
Macourek 31.1.2006 17:01

Re: pokud vím, na politiku ČSSD doplatí ti nejhůře postižení

Doplatí na to pacienti - nedávno říkal pan Julínek v televizi, že na Prograf doplácí nějaký pacient - důchodce po transplantaci 500 Kč za měsíc. Pak se zjistilo, že těch 500 si omylem, ale opravdu omylem, přirazila místní lékárna. A pane Středočech (prof Thomayer říkával dementia mesobohemica), ten Rath podporuje tu skupinu lékařů, která má nyní poloviční platy (včetně nočních služeb) proti té druhé.... 
šimon klein 31.1.2006 17:58

Re: Re: pokud vím, na politiku ČSSD doplatí ti nejhůře postižení

to ať si dělá jako odborářský boss, ne jako ministr a z mejch daní....
Doktor 31.1.2006 19:38

Re: pokud vím, na politiku ČSSD doplatí ti nejhůře postižení

Ježíšmarjá! "Na politiku ČSSD doplatí nejhůře postižení pacienti" - další mantra s dílny ODS, která nemá s realitou nic společného.
Proboha, lidi, začněte používat mozek! Celý spor je kůlivá vidlím, které ministr Rath vrazil do chystané privatizace nemocnic. Proto se ho představitelé ODS snaží jakýmkoliv způsobem sejmout.
Skutečnost je ale taková, že změny které Rath začal jdou směrem k finanční stabilisaci resortu a hlavně - k zajištění kvalitní lékařské péče. ve zdravotnictví to vědí všichni, kdo se v tom trochu vyznají. Proti jsou zejména ti, kteří měli doposud silně nadstandardní podmínky a zavedením rovných příležitostí pro všechny by přiš¨li o slepičku snášející zlatá vejce. Jsou to farnaceutické a distribuční firmy, lékárny a ta zdravotní zařízení, která dostala od Musílkové výhody proti těm ostatním.
Rath může být namyšlený, arogantní a bůhvíco ještě, ale jako ministr dělá to, co se mělo udělat již před 10 lety - konečně! Každý slušný primář okresní nemocnice - pokud by byl ministerm zdravotnictví, by udělal to samé. A udělal by to i každý lucidní ekonom pokud by dostal za úkol zajistit fungování resortu, ale za podmínky, že nesmí dojít k omezení kvality péče.
ODS navrhuje jediné - udělat ze zdravotnictví výdělečný podnik pro úzkou skupinu vyvolených. Pacient je až někde vzadu. Všichni ve zdravotnictví to vědí, někteří se toho děsí (já), někteří se na to těší (třěba odstoupivší kandidát na prezidenta lékařské komory dr. Havrda).  Ale pro nezdravotníky - potencionální pacienty - by plány ODS měly být noční můrou.
Kdybych  přestal s medicinou (pro aktivního lékaře není problém si zajistit kvalitní péči za jakéhokoliv zřízení), tak bych se děsil možnosti, že mě za ministrování Julínka postihne nehoda, nebo nedej bože třeba nádorové onemocnění. Ti lidé prostě nebudou mít šanci.
PeKo2 31.1.2006 20:42

Re: Re: pokud vím, na politiku ČSSD doplatí ti nejhůře postižení

To je zajímavé doktore, že maďarští socialisté, mimochodem mají tam jednu pojišťovnu a jsou zadluženější než u nás, právě prosadili privatizaci nemocnic. A hlavně ty díry které Rath ucpává tak ucpává pouze hubou. Jinak by si musel vyšlápnout na všechny tzv. souběhy, které provozují všichni ti primáři, asistenti, vedoucí oddělení i ředitelé nemocnic. Na všechny ty vyčleněné oddělení ve vlastních nemocnicích s vlastním IČem apod. A co dělá on. Spolu se svým poskokem Rubkem se snaží protáhnout jednání o rámcových smlouvách aby o tom potom mohl rozhodnout sám a doktůrci mohli dál vysávat systém. Jinak vy jste liberál? Prd vážený, jenom se rychle kloníte ke straně, která by vám po volbách umožnila zachovat vysávání systému jako dnes.
Doktor 31.1.2006 22:00

Re: Re: Re: pokud vím, na politiku ČSSD doplatí ti nejhůře postižení

Co vy víte o rámcových smlovách? Četl jste alepoň nějaký návrh. Kdyžtak vám něco pošlu.
A souběhy jsou možné pouze s povolením zaměstnavatele.  Vyčleněná oddělení je specialita (zlodějina), kterou ale právě návrh zákona o veřejném zdravotním lůžkovém zařízení znemožňuje.  Prezident ČLK se nejmenuje Rubek, ale Kubek.
Právě, že vysávači mají být odstaveni - to je důvod útoků na Ratha. Ale zjevně nemá cenu to vysvětlovat někomu, kdo pevně věří v dogma.
Ladislav N. 31.1.2006 23:32

Re: ... pokud vím, na politiku ČSSD doplatí ti nejhůře postižení

Letos, ač "liberál", budete volit ČSSD. No, ono vám asi nic jiného nezbyde. Když jste nedávno tak nestydatě lhal o tom, kolik mají marži na lécích lékárníci, nejspíš nebudete onen "liberál", ale spíš dogmatik, který je upoután na "silné osobnosti" typu grázla Ratha a neumí si sám spočítat nebo ověřit dostupná fakta... Je smutné, že mezi lékaři je i takovýto "doktor".
JiriF 1.2.2006 13:53

Re: Re: Re: Re: pokud vím, na politiku ČSSD doplatí ti nejhůře postižení

Drát že odstraní vysávače a podřízne si pod sebou větev ? Není na čase začít používat mozek ? Snad si nemyslíte, že by v normálně řízeném privátním podniku tolerovali podobné souběhy, jaké jsou bez problémů možné ve státních špitálech ! A neziskové firmy jsou jen maskovací zástěrkou pro zřízení trafik pro kamarády.
Nevěřím tomu, že by vysokoškolsky vzdělaný člověk velmi rychle nepochopil, která bije. Spíš to vidím tak, že patříte mezi ty, kterých se privatizace nemocnic dotýká ekonomicky, a zkoušíte kalit vodu. Oháníte se argumenty o zhoršení dostupnosti péče, argumenty se neobtěžujete. Jste stejný demagog jako drát.
Lojza z paseky 31.1.2006 20:44

Jestli vy ste liberál, potom je ČSSD klerikální

Nuž pravda. Vývoje k lepšímu pro doktory. Uvážíme-li, kdo se dostal na doktorská studia před převratem, uvážíme-li strom ze kterého spadl jablko Rath, uvážíme-li, že ministr s platem kolem tříset tisíc měsíčně (započítávám i odchodné, úplatky nikoliv) závidí lékárníkům uslintaných 50 - 60 tisíc - nelze s vámi než souhlasit.
irenak 31.1.2006 21:18

Re: Re: Oblbují všechny

Doktore, nevím, kde pracujete. Můžete mi vysvětlit, jak se tváříte na fakt, že se s bušením do hrudi plánuje nákup asi 10 ks opračního robota Da Vinci (1 bratru asi za 30 miliónů), ti, kteří s ním budou pracovat, budou jistě muset jet do zahraničí, aby se to naučili - zřejmě USA. To všechno ve státem řízených nemocnicích. Přitom ve stejných státem řízených nemocnicích je problém koupit kolečka k nočním stolkům, vymalovat pokoje jinou barvou než je tradiční slovová kost - je to příliš drahé a musí se šetřit, jinak nedodržíte limity a můžete být také propuštěn. Kde je logika? To všechno váš oblíbený ministr Rath nehodlá řešit.
Doktor 31.1.2006 22:17

Re: Re: Re: Oblbují všechny

Ale prdlajs. S operačním robotem si Homolka dělá reklamu. Chirurgická společnost se postavila proti zavádění robotů do praxe (přínos pro pacienta je minimální a náklady úděsné). Jako standardní péče to naději na schválení nemá.
hp 1.2.2006 21:13

Re: Re: Oblbují všechny

Naprosto s tim souhlasim.
Ivan 31.1.2006 14:06

Neznalost faktů.

1) Peníze do pokladny ODS nepůjdou přímo. Půjdou od distributorů léků. Jednu takovou velevilu místního distributora vidím z okna bytu. Jistě si jí nesmírně zasloužil svou prací. Když si představím, kolik takových je asi po celé republice, je jasné, kam peníze ze zdravotnictví utíkají. Rath, zdá se, má konečně odvahu řezat do živého a proto tolik řevu všech potrefených keťasů.
2) Současnou KSČ za extremisty může označit jen ten, kdo je sám extremista.
3) Co se týče DPH, je jednání Paroubka mimořádně úspěšné. Je příkladem toho, jak se dělá kompromis. Co bude zahrnuto do sociálního bydlení ještě nebylo přesně vymezeno. Zatím bylo řečeno, že hranice bude někde kolem 150 až 200m2.  Do toho se převážná většina rodinných domků vejde. Luxusní sídla zbohatlíků, tunelářů, privatizérů atd. samozřejmě ne.
4) Technologický pokrok se nedá zastavit a je těžké ho předvídat. Pokud ovšem z 500 investic jedna po pěti letech zkrachuje, tak je to nesmírný úspěch. Navíc není jasné, jaký bude další osud továrny. Flextronics z Brna taky odešla (není to přesné, jen jedna její část odešla), za několik měsíců ovšem byla nahražena jinou firmou.
5) Slib 5% růstu je slibem, který říká, že růst i nadále bude takový, jaký se ČSSD podařilo zatím docílit.  Očekává Doležal, že růst bude nižší? Co udělá Doležal, když růst 5% bude dodržen? Prohlásí ve všech mediích, že je hlupák? 
Henri 31.1.2006 14:41

Re: Neznalost faktů.

Tady se scházejí soudruzi  
Ladislav N. 31.1.2006 15:43

Re: Re: Neznalost faktů. Tady se scházejí soudruzi.

No tenhle je korunovanej... :)
spaldings 31.1.2006 15:18

Re: Neznalost faktů.

A, MAsarykova univerzita. Ten by Vám dal, Masaryk !!!
VLK 31.1.2006 16:30

Re: Neznalost faktů.

2) Bohuzel nemate pravdu.
3) Nechci byt majitelem bytu, ktery je mozno oznacit jako socialni. Protoze potom je mozno i v nekterych civilizovanych zemich v takovem byte regulovat najemne. Je to past!
Stredocech - pamětník 31.1.2006 16:42

Re: Neznalost faktů.

Jaksi jste zapomněl že MUDr. Rath sedí už léta v kategorizační komisi, která rozhoduje o úhradě za léky. Nelogičnosti v tomto zařazování jsou takové, že je jinak než korupcí vysvětlit nelze.
Jaksi jsem si nevšiml, že by novopečený pan ministr s tímto hodlal něco dělat, ač byl k tomu veřejně ´(v televizi) vyzván Milošem Zemanem.
Zatím řeší jenom marže lékárníků, kteří, uznávám, nejsou tak mocní, jako farmaceutické firmy. O vazbách pana ministr na Zentivu přes jednu ze svých dvou manželek nemluvě.