17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
šedovous 25.1.2006 9:51

Re: Re: Re: Re: "....Pan Klaus má prostě strach, že by se zvýšili mzdy a životní úroveň té lůze, který nevolí ODS......"

je trapné, že si děláš legraci z mého vzdělání,mýsto toho pomoc nám zvíšit vzdělání naší společnosti, jak ti doporučuje šalamoun ! Jistě máš velký důchod , nic neděláš a urážíš nás kteří jsme nedosáhli tvých kvalit
Antonín Hrbek 25.1.2006 8:20

Re: Pane Hrbku,

Vážený pane,
doporučuji Vám se trochu rozhlédnout na ohrádku našeho kurníku. Zavedení EUR odstranilo v zemí eurozóny veškeré směnárny (legální i ilegální) příslušných měn a tím i poplatky. Veksláky jsme neměli jen u nás,byli a jsou i jinde.
Koruna byla vždy, i za komunismu směnitelná - stačilo např. zajít do jakékoliv rakouské nebo německé banky a kačky vyměnili za tvrdé. V jakém kursu je jiná otázka.
Máte nějakou představu o tom,  jak se za komunismu vyměňovaly peníze od příbuzných v zahraničí, například od sestry ve Švýcarsku?
Ladislav N. 24.1.2006 23:04

Re: Re: Re: To jsem se nasmál

Pane Hrbku, z vašich poznámek je cítit, že vy byste rád "řídil" kurz koruny i s udělováním devizových příslibů (jako za totality) a působení volné směny (TRH) je pro vás "nepřátelský proces". S tím už se asi nedá nic dělat. Svět jde dál - a německá marka by dnes nebyla o mnoho levnější, než po zavedení "vexláckého" směnného kurzu. Čím to? ;-)
Ladislav N. 24.1.2006 22:55

Re: Kurs 28 CZK za 1 USD okradl většinu obyvatelstva a nacpal tzv. transformační polštář.

Tohle přece soudný člověk nemůže říct vážně... :-O
ziralek 24.1.2006 22:42

Re: To mi nedělejte, srknul jsem kávu nosem!

tak prejdete na kakao.
raptor 24.1.2006 22:39

To mi nedělejte, srknul jsem kávu nosem!

Demokrat 24.1.2006 22:34

Petr Pithart

Petr Pithart byl nejlepší předseda Senátu.
Lucius 24.1.2006 22:28

Re: Re: Re: "....Pan Klaus má prostě strach, že by se zvýšili mzdy a životní úroveň té lůze, který nevolí ODS......"

Šedovousy,. teď uš je to za jedna,polepšil ses,ale prúmner je prúmner, máš to za tři ,ale skloňování ti ještě taki nejde - 5.pát - L u c i e  a ne, abis to splet s luciferem, to je něco jyniho
aaaaaaaaaa 24.1.2006 22:13

aaaaaaaaa

šedovous 24.1.2006 22:00

Re: Re: "....Pan Klaus má prostě strach, že by se zvýšili mzdy a životní úroveň té lůze, který nevolí ODS......"

děkuji za upozornění , omlovám se za neznalost pravopysu, živil jsem se poctivě v JZD jako traktorista a nemohl jsem studovat jako ty Liciusi nebo jiní tobě podobní.,a visvětli my proč se píše lucius a ne lucyus ?
Andy 24.1.2006 21:57

Re: "....Pan Klaus má prostě strach, že by se zvýšili mzdy a životní úroveň té lůze, který nevolí ODS......"

proto taky máš tak malej plat, protože máš dlouhý vedení
Marta 24.1.2006 21:50

Re: bude obětován na oltář česko-romského smíření .....

 Koukám,že se tu objevil pan Ping.Psal jste kdysi do halo Novin.
Helena 24.1.2006 21:26

Re: Re: Re: To jsem se nasmál

Milý pane Hrbku, obávám se, že nemáte tak úplně pravdu. S tou inflací je to trošičku jinak. Hned vysvětlím: ten cenový index (míra inflace za rok 1990 - aspoň myslím, že se jedná o ten rok) byl v prvé řadě způsoben odbouráním záporné daně z obratu. Záporná daň z obratu je v podstatě dotování prodejní ceny tehdy ze státního rozpočtu. No a protože se to týkalo potravin, části zboží pro děti a dalších druhů zboží, které však dohromady tvořilo velmi podstatnou část spotřebitelského koše a tudíž se to projevilo tak otřesným cenovým indexem. Aby bylo jasno, další značná inflace se projevila při zavedení daně z přidané hodnoty. Podrobnosti lze nalézt ve Statistických ročenkách na adrese ČSÚ.
ziralek 24.1.2006 21:01

Re: Re: Re: "....Pan Klaus má prostě strach, že by se zvýšili mzdy a životní úroveň té lůze, který nevolí ODS......"

zpyzovne na yntrnehtu? nykda. to radzy ti msdi.
Valentina 24.1.2006 20:55

Re: Re: Stala se chyba, těžko říci na čí straně, ale

Jestli chtějí zvolit zastupitele tam kde nežijí a neplatí daně (a také se tedy nebudou muset řídit zákony, které jimi volení poslanci vydají), pak chtějí mít práva bez povinnosti nebo chcete-li nemít  žádnou zodpovědnost si taky pěkně vyžrat důsledky svého rozhodnutí.
Jestli nechápou, že tohle nejde, PAK U MĚ ŽÁDNÍ DEMOKRATÉ NEJSOU!!!
A je moc dobře že to volební právo nemají.
Šalamoun 24.1.2006 20:55

Re: Re: "....Pan Klaus má prostě strach, že by se zvýšili mzdy a životní úroveň té lůze, který nevolí ODS......"

Luciusi, nevím, zda tě rozčiluje politika, nebo jsi zneuznaný pedagog v důchodu. Věřím, že je škoda nechat  Tě zahálet někde na vesnici, Tvé místo
je za katedrou    
dvd 24.1.2006 19:53

Dotaz

a tohle jste psal z pozice astrologa?
dvd 24.1.2006 19:44

Ad paranoia

Máte-li pozemky vhodné pro rekreaci vedle vepřína, jste na tom hůže, než když máte pozemky vhodné pro rekreaci vedle (a) památníku (b) vedle ničeho. (PS: s touto problematikou mám zkušenosti už více než 10 let)
irenak 24.1.2006 18:51

Re: Re: Az... Cesilko a dalsi rodili Cesi-byvali uprchlici- v USA

JH, jak již bylo výše uvedeno, to máte zase den,co?
AeroKarel 24.1.2006 18:27

Pane Hrbku,

hluboce pochybuji, že člověk byť jen se zájmem o ekonomiku by mohl napsat, že společná měna Euro "Prospěla minimálně tím, že zlikvidovala značnou část veksláků, ke kterým, jakožto představitelům "svobodného trhu" , má pan Klaus vřelý vztah."
Pominu-li ten kec o Klausově vztahu k vekslákům, zlikvidovala je směnitelnost koruny. Dlouho před Eurem.
Těžko potom věřit ostatnímu.
Antonín Hrbek 24.1.2006 17:43

To postreh

Vážený pane,
již jednomu z Vašich předchůdců jsem doporučil, aby než něco začne psát o zahraničním obchodu, tak se podíval na příslušné statistiky. Byl byste asi dost překvapen. Dále by bylo dobré, abyste alespoň něco věděl o vztahu oficiálního kurzu ke skutečným finančním reůacím v zahraničním obchodu. Jinak Rusko, přes všechny klausovské kotrmelce, patří k našim nejvýznačnějším obchodním partnerům.
Kurs 28 CZK za 1 USD okradl většinu obyvatelstva a nacpal tzv. transformační polštář. Z toho různí tuneláři a Klauzovy vzory podnikatelů vybrali veškeré peří a někdo ukradl i povlak.
Takže po Vámi uváděných pěti letech jsme byli na huntě a ne středoevropskými tygry.
Lucius 24.1.2006 17:03

Re: "....Pan Klaus má prostě strach, že by se zvýšili mzdy a životní úroveň té lůze, který nevolí ODS......"

Pane "šedovousi" vím , je to již hodně dluho, ale rozpomeňte se na pravopis!Jinak z toho bude mít pan Klaus legraci a nejen on.
Šedovous 24.1.2006 16:50

"....Pan Klaus má prostě strach, že by se zvýšili mzdy a životní úroveň té lůze, který nevolí ODS......"

Vida, tak TENHLE úhel pohledu mne u toho hradního psychopata ještě nenapadl.
Sally 24.1.2006 16:13

Re: Stala se chyba, těžko říci na čí straně, ale

Nedovedu si představit něco takového, že by emigranti nevolili podle svého nejlepšího vědomí.Jsou tam již mnoho let a  většinou získali takové demokratické návyky, které by jim nedovolil udělat  něco v neprospěch vlasti, i když nyní už bývalé. A těch emigrantů , kteří by chtěli volit není asi až tak moc, aby nějak mohli ovlivnit výsledek voleb. Do vlasti už se vrátit nechtějí nebo nemohou z různých osobních důvodů , ale pořád je pro ně Česko jejich vlast , jsou to většinou  starší lidé a  myslí si, že by nám  mohli svým hlasem třeba  nějak pomoci. proč se tomu tak bránit? A u nás, kdybyste o to tak stála, volit do OZ ve své oblíbené vesnici , můžete se tam na pár měsíců přihlásit k trvalému pobytu a pak zas klidně odhlásit. Někde se to před volbami tak praktikuje.
Postřeh 24.1.2006 15:51

Re: Re: Re: To jsem se nasmál

A za co jste chtel smenovat, kurz byl nerealny a vyrabelo se tak, ze 80 procent shuntu slo do SSSR.  Dokáyalo se to za 5 let zmenit dikY Klausovi.
JH 24.1.2006 15:29

Re: Re: Re: Az... Cesilko a dalsi rodili Cesi-byvali uprchlici- v USA

Potrefená husa nejvic řve-to platí o "emigrantech" po r.1968 a totéž platí i o Vás. Nikdo po rádcích z USA v ČR nijak netouží! Často s těmi primitivy, nevzdělanci, narkomany, megalomany,"nacionalisty" musím jednat a opravdu není co obdivovat!!!!
Antonín Hrbek 24.1.2006 14:40

Re: Re: To jsem se nasmál

Nevím, zda zrovna Vy jste kompetentní známkovat práce pana Komárka a jím zastávaný gradualismus za fantazie. Šokový kurs 28 Kč stejně nebyl volně směnitelný, devizy jste musel stejně hlásit jako za komunismu a na mzdy byla centrální tvrdá regulace. Takže výsledek bylo všeobecné zdražení a inflace až 53%, která zničila veškeré úspory (podobně jako za nebožtíka Zápotockého).
Antonín Hrbek 24.1.2006 14:34

Re: Re: To jsem se nasmál

Pletete si asi článek a tvrzení. Článek si přečtení a komentář dozajista zasluhuje. Jen ho pan Doležal jaksi opomenul a soustředil se na pana Pitharta, jehož článek vyšel o den později.
Ladislav N. 24.1.2006 14:26

Re: To jsem se nasmál

Vexláci = trh (za socialismu). Výchozí kurz byl zvolen správně, protože ti "vexláci" pracovali s realitou a ne s fantaziemi typu "Valtr Komárek"... Nebo vy byste volil tehdy jiný kurz, než dolar za 28,- Kč? ;-)
Krista 24.1.2006 14:23

Stala se chyba, těžko říci na čí straně, ale

Ale Sally,  o to jde - nemohu volit do obecního zastupitelstva tam, kde nežiji. A  proč by ten, kdo žije úplně někde jinde, měl ovlivňovat život těch, co co tam žijí. Ač něco takového samozžejmě nehrozí tak si představte, že by se voličí, žijící v zahraničí rozhodli přesvědčit, zda komunismus přeci jen nefunguje a komunisty by volili, protože oni tu nežijí.