2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Já jsem ji slyšel. 20.1.2006 9:20

Ta chilská (silně levicová) samice zavleče Chile do pěkných problémů.

Je to jen otázka času.
Stredocech 20.1.2006 9:11

Re: prosím o vysvětlení co nebo kdo jsou koryfejové pravdy a lásky. A prosím řekněte mi co to je zaprděné.

Havel, Uhl např. Toho Havla je mi opravdu líto.
Stredocech 20.1.2006 9:10

pokud někdo podpořil soudruhy v NDR, kteří nebyli o nic

lepší než Pinochet a byli navíc (na rozdíl od něj) vazaly ještě horšího režimu, má opravdu kredit značně pochybný. Mohla klidně žít v nějaké jiné zemi.
Mimochodem, Pinochet svrhl režim, který se tomu výchoněmeckému blížil mílovými kroky, včetně ozbrojených bojůvek, používaných proti odpůrcům. Proto jej nelze jen tak odsuzovat.
 
 
Ladislav N. 20.1.2006 9:09

Re: Pinochet a Bachelet

Nezastávám se vraždění, které bylo součástí výjimečného stavu v Chile po převratu a převzetí moci Pinochetem (zemřelo cca 3000 lidí celkem). V Jižní Americe při takových příležitostech nic neobvyklého.
Jestliže však "svobodně zvolený" Aliende začal vyvlastňováním majetku se sovětskými poradci v zádech, pak nemůžu, než s násilným odstraněním Aliendeho vlády, nepochybně porušující základní hodnoty svobody demokracie, souhlasit. Porovnejte počet obětí "fašisty Pinocheta" s počtem obětí kteréhokoli komunistického totalitního režimu. Srovnání leccos napoví.
Když probíhal převrat v Chile, seděl jsem ve školní lavici (základní školy) a komunistická propaganda nám byla vtloukána do hlavy celostátně školním rozhlasem i "výkladem" učitelů jakoby "v přímém přenosu". Aliende byl "dobrý" a Pinochet "špatný"...
 
Rozhlas hrál často písničky Victora Jary (taky byl zavražděn na onom stadionu) a my jsme věděli, jak je ten "Americký imperialismus" špatný...  Pozdější vývoj a dostupné informace ale jednostranný obraz vytvářený komunistickou propagandou poněkud změnily.
 
Otázkou je, kolik povražděných by bylo v případě, že by pokračoval Aliendův levičácký režim páchající násilí na vlastním obyvatelstvu (viz např. zmíněné vyvlastňování) s podporou Brežněvova SSSR. S tím máme nakonec dostatek domácích zkušeností...
No a jestli fandíte Aliendemu a jeho komunistickému režimu, tak tady si jej můžete připomenout písničkou zavražděného zpěváka (opěvuje "slavného" profi revolucionáře Che Guevaru), kterou jsem objevil na jednom ruském serveru:
 
  http://kasia.rsh.ru/
Petr 20.1.2006 8:53

Díky Štěchovi a (Rudému) Právu víme:

že 72% lidí závidí ostatním ,co jen lze. To, že zmenšovat rozdíly mezi bohatými a chudými nemůže zajišťovat stát, ale že se o to musí postarat sami vlastní prací (a vzděláváním........), jim bohužel nedochází. Ono je to takhle asi jednodušší.  Proto přenýšlejí způsobem: "Nač se snažit, raději ať jsme všichni (stejně) chudí".
Že tyto postoje jsou i dnes časté, jsem věděl. Ale že je v tomto státě až tolik blbů, mě překvapilo.
Pokud dojde na přání takto význačné skupiny populace, tak se zase Zlín bude jmenovat Gottwaldov, vládnout bude komunistická pakáž a všichni budeme mít Ho.... A na svobodu budeme zase jen vzpomínat.
Jen tak dál soudruzi spoluobčané
klobuk 20.1.2006 8:43

Vsechna cest

"země, kde se nestyděla trávit svůj politický asyl nynější chilská prezidentka" ...
a podobnymi forlmulacemi "Havlova suita" se to jen hemzi.
Uroven na úrovni husákova Rudémo Práva: demagogie, polopravdy, pomluvy.
Fuj.
 
Paleček, SSSR 20.1.2006 8:39

Re: Pinochet a Bachelet

Sudruh Janeček,
správně hájíte vymoženosti pracujícího lidu pod vedením rodne strany, jako předvoje všeho lidstva, kurva chlape, vas doporučim na metál!
Říman 20.1.2006 8:35

Re: Koryfej nepravdy promluvil

Myslím, že tomu, kdo je jen trošičičku objektivní a také ovšem schopný samostatného uvažování, není třeba nic moc "vyjasňovat". Agent s pravdou a láskou Havel, jak lze velmi snadno zjistit na bohužel dnes už mnoha příkladech, káže vodu a drze chlastá víno, má (nejméně) 2 metry, jeden pro kámoše a druhý pro ty druhé. Jako vždy v dějinách se ukazuje, že když je někdo syčák nebo chce udělat lumpárnu, zaštítí se velkými slovy a hesly a mnozí mu to žerou a žerou ...
Dana 20.1.2006 8:20

Re: k článku

Jejdamany - JOsef neumí číst a ještě se tím chlubí!  Co je napsáno v nadpisu toho článku? Už víte, proč je od každého trochu?
karel 20.1.2006 8:11

prosím o vysvětlení co nebo kdo jsou koryfejové pravdy a lásky. A prosím řekněte mi co to je zaprděné.

Zebra 20.1.2006 8:03

Re: Re: Pinochet a Bachelet

Až se dorůžova vyspíte Ladislave, tak si ještě jednou přečtěte, co Janeček píše. Nic o tom, kdo si začal, nic o Allendovi, jen srovnání Pinocheta a Bacheletové a způsobu jejich příchodu k moci a režimu, který nastolil (Pinochet) resp. kterého je představitelem (Bacheletová). Jinak dějiny jsou plné užitečných idiotů na obou pólech avšak obávám se, že idiocie Pinochetovy diktatury převážila užitečnost odstranění levicového režimu.
gerontusinza 20.1.2006 7:57

Re: Pinochet a Bachelet

Máte pravdu pane Janečku. A rádoby politolog Doležal se svou příchylností k sudetskému landsmanschaftu je toho zářným dokladem. Hezký den.
Jiri Janecek USA 20.1.2006 7:31

Uz tam mel predem pripravene ..

a to nackove byli jeste chytrejsi -- poslali vezne do sprchy a tam mel predem pripravene ..
L 20.1.2006 7:22

Pinochet si s komunisty rozumel

On jim rekl, ze maji jit na stadion trochu si zakopat fotbal. Na to se komousi uz tesili. Jenze Pinochet byl chytrejsi. Uz tam mel predem pripravene kulomety a misto fotbalku jim tam daval davky z kulometu. 
 
ururu 20.1.2006 6:28

jenom k te pravde a lasce

dle Vaseho slovniku - jako politolog degenerujete (jste-li jim stale?) nebo spis radobyvtipny glosator?
Ladislav N. 20.1.2006 3:34

Re: k článku

Vy byste raději každému přidělil "ten správný" text místo možnosti svobodného výběru? :-P
Ladislav N. 20.1.2006 2:58

Re: Pinochet a Bachelet

Kdo začal v Chile působit jako první, kdo velmi omezil svobodu chilských občanů? Pinochet nebo Aliende? Za Aliendem stál komunistický SSSR s Brežněvem v čele (ano, ten, který nechal vojenskou okupací zlikvidovat vývoj směřující ke svobodnějšímu politickému režimu v roce 1968!). . . . . . . . . . . . . . . . . . . Pinochetova diktatura (s předem plánovaným návratem k demokracii) byla reakcí na chilský komunistický puč, jaký v ČSR proběhl v roce 1948!
Josef 20.1.2006 2:53

k článku

To je ale guláš, tenhle článek! Slátanina všeho možného dohromady, každý si může vybrat - to je "demokracie"!!
Jiri Janecek - USA 20.1.2006 2:41

Pinochet a Bachelet

Fasista, diktator, vrah  Pinochet a nove demokraticky zvolena Bachelet -- a autor kritizuje Bachelet?
Myslim ze v CR neni problem KSC ale vzrustajici neofasismus ...
Kikina 20.1.2006 1:45

Re: Re: Koryfej nepravdy promluvil

To by  sám musel chtít.  (Stačí polovina plic na dostatečné okysličení mozku nutné proto, aby se nedělaly hlouposti..???)
Bubik 20.1.2006 1:24

Re: Re: Bohužel Ladislave N, bohužel

nad Kladnem? je jeden takový zářící palác v Hybernské ulici, Lidový dům se zove...
AAA 20.1.2006 1:22

Re: Bohužel Ladislave N, bohužel

Jojo ... zato ta ruda zare nad Kladnem nebezpecne zesiluje :)
raptor 20.1.2006 1:06

Tak nějak...

raptor 20.1.2006 1:05

Dnes chválím, pane Doležale,

i když se mi navážíte do partaje. :o ))
Bubik 20.1.2006 1:00

Bohužel Ladislave N, bohužel

a jasného světélka na obzoru zatím nevidět.
 
Ladislav N. 20.1.2006 0:53

"Situace je bohužel tragikomická: proti nebezpečné ČSSD stojí nemožná ODS."

Je to skutečně tak. Jednoduchý a trefný popis politického vývoje v ČR...
Ladislav N. 20.1.2006 0:48

Re: Koryfej nepravdy promluvil

No, on Václav Havel, ehm, se někdy/často plete do věcí, kterým vůbec nerozumí. (Mě naštval svým posledním prezidentským vetem, kterým zlikvidoval pracnou a měsíce trvající snahu těsné parlamentní většiny (2001/2002) vyčistit živnostenský zákon (1999) od nesmyslů a vládních nařízení na nich založených. ..... ..... ..... ..... ..... Mám ho rád, ale vím, že dýchá jenom jednou plící a kyslíku se nedostává... Nechejme ho v klidu dožít v politickém důchodu.
Vanek 20.1.2006 0:39

Bude Strana Zelenycj zbavena registrace?

Zamlouvat vlastní viny se nemá, stejně se ale nemá hystericky přehánět, a celá kampaň kolem památníku a vepřína jakési rysy hysterického přehánění (zejména ze strany koryfejů Pravdy a Lásky) od začátku nese.
---------
Nebezpecnost trockistickeho zlocince Uhla je i v jeho fantazirovani o umyslu zbavit ho jeho zivota. Horsi nez Urvalek, nezmeni si Strana Zelenych jmeno na stranu Urvalkovou? Ministr spravedlnosti by mel pozadat ministra vnitra o prezkoumani registrace SZ jako to udelal v pripade Narodni strany !!!
 
Klaun Parafin 20.1.2006 0:19

27.1. v 18.00 u Vodičky. Keramická 3, Praha 7.

I koryfejové mají žízeň, natož fejové a frajeři...