29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Martin Hronza 13.12.2005 21:20

Konzervativní akademie

Vážení přátelé,
když jsem poprvé vstoupil na tyto stránky, tak jsem obdivoval slušnost a věcnost, s jakou se zde občané prezentují v diskusích. Nyní začínám nabývat dojmu, že část těchto slušných lidí začíná užívat silně agresivní mluvu. Sice se mají kde učit, avšak politická scéna by v současné době neměla býti tím učitelem.
 
Rád bych přidal několik slov do diskuse. Pan politolog Bohumil Doležel, k jehož příspěvku je tato debata přidružena, již delší dobu upozorňuje na nebezpečnost sbližování ČSSD a komunistické strany. Je nepochybné, že mají tyto strany k sobě velmi blízko, myšleno z ideologického hlediska. Sociální demokraté si přejí demokratický socialismus a komunisté totalitní komunismus.
Komunisté, podle svého učitele Karla Marxe, vidí socialismus jako předstupeň komunismu. A zamysleme se jesli je to tak možné uvažovat. Neboť podle Marxe je vývoj poněkud složitější: revoluce >>> diktatura proletariátu >>> likvidace odpůrců >>> přechodná fáze = socialismus >>> vítězství komunismu = konec dějin.  A nenamítejte, že se odkazuji na Marxe, přestože je to dávná minulost. Uvádím právě jeho, protože právě jméno tohoto muže je zmíněno v programu KSČM.
Pokud aplikujeme předchozí na aktuální situaci, tak je nepochybné, že komunisté musejí využít příležitosti spolupráce se sociálními demokraty. To ale jen na čas a upozorňuji, jen na velmi krátký čas. Neboť to nejsou pravicoví politici, kteří brání KSČM v rozmachu, ale právě ČSSD. A tak, jak ukazuje historická zkušenost, a jak se stalo ve všech bývalých komunistických zemích, jsou to právě sociální demokradé (slovy stalinistů - sociál-fašisté), kteří jsou jako první likvidování, a už jenom z toho důvodu, že ubírají hlasy levicových voličů. Je pro mne téměř šokující, že si tuto skutečnost ČSSD neuvědomuje.
 
Pěkný večer
Jiří K. 13.12.2005 14:36

Toho Doležala už nemá cenu komentovat.

Pouhý trapný propagandista a navíc ještě hodně slabě argumentující.
 
Pane Doležale, vy jako politolog jste jistě dost sečtělý a jako člověk již dosti starý na to, abyste se mohl vymlouvat, že jste chyběl ve škole, když se probíralo, co se ve střední Evropě odehrálo v letech 1938 - 1948, jaké byly nálady lidí po mnichovu a po válce, jaké bylo rozložení sil u nás i v Evropě, kdo byl kde u moci a jaké platily mezi vítěznými mocnostmi dohody (např. o sférách vlivu).
 
Jestliže přesto píšete nějaká podobenství o únoru v souvislosti s blížícími se volbami, pak máte buď hodně slabou chvilku, nebo rovnou lžete.
 
I Vám proto radím, zítra už nějakou tu Auroru - ať to má tu správnou gradaci!
dvd 13.12.2005 19:21

Závidím Váš optimismus

Utěšujeme mě však, že to možná po těch volbách bude docela sranda. Neb jak pravil klasik, dějin probíhají poprvé jako tragedie, podruhé jako fraška.
Kajan 13.12.2005 13:34

Občané České republiky, nemáte jinou možnost, jak si výrazně polepšit po příštích volbách ve své životní úrovni, než podporovat ty, co podporují úspěšné, tedy zároveň bohaté. :

Kdo z Vás viděl, aby chudý a neduživý podnikatel vyplácel vysoké platy, sem s ním. Vztah mezi bohatými podnikateli a  dobře placenými zaměstnanci, tedy obchodníky, prodávajícími svoji práci podnikateli, je spojená nádoba. Nenechte se oblbovat!!! Čím bohatší a hustší podnikatelská sféra, tím vyšší životní úroveň obchodníků  s prací, tedy zaměstnanců. Je to jasné, jako facka!!!  Dzp.
Bedzyk 13.12.2005 14:07

Re: Občané České republiky, nemáte jinou možnost, jak si výrazně polepšit po příštích volbách ve své životní úrovni, než podporovat ty, co podporují úspěšné, tedy zároveň bohaté. :

Právilno!
Začem bukvy, vsjo jásno.
Vpěrjod, ni šága nazád.
Germánskogo žuka zašljapáť nádo!
Kajan 13.12.2005 14:23

Re: Re: Občané České republiky, nemáte jinou možnost, jak si výrazně polepšit po příštích volbách ve své životní úrovni, než podporovat ty, co podporují úspěšné, tedy zároveň bohaté. :

Odporné! Dzp.
www racek 13.12.2005 16:10

Re: Občané České republiky, nemáte jinou možnost, jak si výrazně polepšit po příštích volbách ve své životní úrovni, než podporovat ty, co podporují úspěšné, tedy zároveň bohaté. :

hmm, a co obchodníci vůbec? a spekulanti? a penězoměnci? nejsou to taky takoví příživníci na těle pracujících?
mistře kajane, fakt to začíná být s tebou docela sranda.
franta 13.12.2005 12:29

Zase ta milá konzistence ODS

Když kdysi Havel pozval dalajlámu aby mimo jiné ukázal na stav dodržování lidských práv v Číně tak všichni ódéesáci ho za to chválili ! Nebo to bylo jinak ?  Neřvali oni tehdy, že to poškodí naše ekonomické vztahy s Čínou ? Jeden už je z těch jejich kotrmelců úplný magor.  
www racek 13.12.2005 11:34

no, někdo s věkem blbne víc, někdo jen o pár týdnů později ...

někdo i trochu dříve ... doležal, jako agitka by to šlo. jako rozbor strašný. tam je tolik nenávisti, že to působí až kontraproduktivně. takhle se volby nevyhrávají. von tomu totiž nikdo nevěří. zejména tehdy, pokud se alespoň trošičku dívá kolem sebe.
jen mi chybí něco o restituci sudeťáků, copak?
paroubek teď provádí velice složitý manévr sežrání komoušů zaživa. a že chce být u moci, proč by neměl chtít ... to přece chtějí všichni.
 
 
 
jonáš 13.12.2005 11:36

Re: no, někdo s věkem blbne víc, někdo jen o pár týdnů později ...

Racku to je na velkou jedničku s medvídkem -- za to "sežrání zaživa" ;-)
Mirek Šejna 13.12.2005 12:58

Racku, sousede

On Doležal navíc blbne selektivně. Ze čtvrteční Paroubkovy schůzky s čínským premierem se mu dělá stařecká kopřivka, ale Klausovo páteční pozvání Číňanů na hrad už je v pořádku. A nebo si toho pátku stařík Doležal nevšiml. Nejspíš měl zrovná jednodenní výpadek paměti.
jonáš 13.12.2005 14:21

Re: Racku, sousede

No ono si toho, Mirku, ani moc nevšimli v novinách -- asi je mluvka Hájek omylem zapomněl informovat --
www racek 13.12.2005 16:08

Re: Re: Racku, sousede

jo, sousede, von ho totiž klaus pře asi 10 lety od sebe vyhodil... tak jmeno klaus je u doležala tabu.
Dušan Polanský 13.12.2005 11:07

A teď si představme, že v Číně vzorně funguje demokracie,

a je možný volný pohyb lidí. No nevím, nevím ...  
www racek 13.12.2005 11:55

Re: A teď si představme, že v Číně vzorně funguje demokracie,

no, podle zastoupení číňanů mimo čínu bych řekl, že v tom volném pohybu jim bráníme zejména my, ti demokratičtí ... ne že by to nebylo dobře. dovedeš si vůbec představit, co by nás v opačném případě čekalo???
Jaroslav 13.12.2005 10:15

Některým publicistům chybí minimální inteligence

"Dále podle poslance-publicisty pravicoví politici straší televizní diváky, že KSČM nectí právo vlastnictví a je to nedemokratická strana, ačkoli pro to nejsou žádné důkazy. Komunisté z KSČ taky ctili právo vlastnictví, aspoň toho středního a menšího, až do 25. února 1948. Ve chvíli, kdy jsou hmatatelné důkazy, bývá v případě komunistů už pozdě. "
Kolikrát už se připomínal základní fakt, že v roce 1948 byla v pozadí komunistického puče Moskva a že bez zahraničního vlivu by komunisté neměli žádnou šanci? A že dnes nic takového nehrozí a to ani od té pouze formálně komunistické, ale v podstatě už kapitalistické Číny? Někteří publicisté se skutečně ze všech sil snaží zesměšnit. Ale nakonec...o čem by takový pan Doležal vlastně mohl psát, kdyby nemohl strašit "komunistickým pučem"? 
bnfc 13.12.2005 10:32

Re: Některým publicistům chybí minimální inteligence

Spíše se mi zdá, že inteligence chybí některým čtenářům. Ale to není nic divného, komunisti vždycky měli spíš nadbytek drzosti než něco v hlavě.
Rostislav Zídek 13.12.2005 10:35

Re: Některým publicistům chybí minimální inteligence

Takže od komunistů nic nehrozí. To jste mě uklidnil. Takže KSČM je vlastně sociální demokracie, jen se jinak jmenuje? Nebo ČSSD jsou vlastně komunisté, jenom si tak neříkají? Promiňte, mám v tom zmatek.
Jaroslav 13.12.2005 12:12

Re: Re: Některým publicistům chybí minimální inteligence

Pokud budete trochu více studovat a trochu více přemýšlet, zmatek v tom mít určitě nebudete.
horduch 13.12.2005 11:54

Re: Některým publicistům chybí minimální inteligence

Nepotrestané zlo plodí další zlo.
J. T. 13.12.2005 14:34

Re: Některým publicistům chybí minimální inteligence

V roce 1948 k nám žádná armáda nevtrhla. Vše zařídili domácí komunisté. Dodnes se za to neomluvli a znárodňování mají v programu také.
bflmpsvz 13.12.2005 9:30

hele co mi přišlo : koncentrovaná ČSSD ?

V příloze Vám zasíláme „Oznámení „ o tom,  že dne 28. prosince 20 05 nebudou na kontaktních místech z provozních důvodů probíhat konzultace s inspektory Oblastního inspektorátu práce pro Moravskoslezský kraj a Olomoucký kraj, Živičná 2, 702 69 Ostrava.
 
Prosíme Vás o spolupráci při informování dotčené veřejnosti s tím,  aby náš předložený text byl umístěn na viditelném místě Vašeho objektu.
 
Dále Vám v příloze posíláme upravený přehled  kontaktních míst na ÚP pro konzultace s inspektory Oblastního inspektorátu práce pro Moravskoslezský kraj a Olomoucký kraj, Živičná 2, 702 69 Ostrava, protože dochází ke změně konzultací na kontaktním místě v runtále .
 
Od 1. 1. 20 06 bude kontaktní místo z ÚP v&n
Rpuť 13.12.2005 8:22

Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění...

ODSák 13.12.2005 6:46

Doležal (konečně) prokoukl...?

Zdá se, že politolog Doležal konečně pochopil, že nebezpečnější, než arogantní Klaus a profláknuté ksichty ODS je (dnes už nepokryté) reálné hlasování KSČSSD v parlamentu a (po volbách nepokrytá) stejnojmenná koalice. Paroubek řekne a udělá cokoli dle preferencí, názor změní klidně i v rámci dne. Pán Bůh zaplať, že to Doležalovi konečně docvaklo. Jak dlouho to bude trvat dalšímu "politologovi" Pehemu? A kdy se probudí "Pravda a láska"?
jura-p 13.12.2005 0:52

Když se spojí s Marťany, tak proč ne s Číňany?

A na nějakých právech Paroubkovi nesejde. Ostatně ten Jičínský, není to ten, co sepisoval ústavu Československé socialistické republiky. A pak taky ústavu Československé socialistické republiky, co byla federací. Tuším, že 1961 a 1968. Ten musí mít resentimenty.
Keke 13.12.2005 0:57

Re: Když se spojí s Marťany, tak proč ne s Číňany?

Jak rika stary vtip 'to byli ti hodni nemci ti z NDR' bylo by zajimave udelat pruzkum kolik byvalych disidentu se rekrutovalo z jeste byvalejsich komunistu kteri byli po 68 odejiti z partaje.Krajne levicove nazory mnoha z nich nedavaji spat otazce jestli jejich disidentstvi nevyplynulo spis ze zhrzenych ambic nez z toho ze by bojovali na svobodu a demokracii.
jonáš 13.12.2005 0:57

Re: Když se spojí s Marťany, tak proč ne s Číňany?

A co Šéf, Juro, ten prej s nima taky setrval v delšim soudružskym rozhovoru -- třeba by vám mohli proti socanům pomoct, maj na to nouhau.
Jaroslav 13.12.2005 10:18

Re: Když se spojí s Marťany, tak proč ne s Číňany?

jo a taky ten signatář Charty 77 v kontrastu s drtivou zbabělou většinou členů ODS.
Nika 13.12.2005 0:27

No ale nějak mu uniklo,

že Klaus o lidských právech s Číňany mluvil... :-)) Jinak by ho určitě pochválil...
jonáš 13.12.2005 0:30

Re: No ale nějak mu uniklo,

Psst -- to nesmíte vykecat, o tom se nemluví. S číňanama se kontaminoval Paroubek, přece ;-)