15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
whocares 6.12.2005 13:57

No, dnes velmi, velmi velký souhlas !

Když autor vynechá SL a Klause, tak to jde...
F. Čech 6.12.2005 13:34

Pokud se ČSSD nezbaví bolševických kreténů typu Laštůvky a Kavana bude stejně nevolitelná jako ODS

ODS se postupně stala nevolitelnou svojí podporou podvodníků všeho druhu, zvolením prokomunistického Klause na Hrad a nesmyslným trváním na podpoře nejbohatších Čechů. Teď tomu dal Tupolánek v televizním duelu korunu svojí strostí o to, že na vysokých školách studuje "málo dětí z dělnických rodin" (prý jen 10%) takže ODS snad zavede pro tyto děti nějakou "kvótu". To tu ale nebylo ani za komunistů pane Tupolánek. ČSSD ve snaze o zprotivení se voličúm zase dovoluje svému bolševickému křídlu kontakty s násilnickým Iránem a spolu s komunisty prosadili ve sněmovně proticírkevní zákon který "nekomunistický president všech (rozumí se všech presidentů a odéesáků bez mrknutí oka podepsal). Církve to nějak přežijí, na pronásledování jsou zvyklé a nějak si už poradí, ale 25% věřících občanů, kteří se podle posledních údajů v Česku vyskytují to socanům může spočítat ve volbách. 
Andy 6.12.2005 13:36

Re: Pokud se ČSSD nezbaví bolševických kreténů typu Laštůvky a Kavana bude stejně nevolitelná jako ODS

Franto, už vám vážně dochází invence i dech.
Jaroslav 6.12.2005 14:00

Ale Františku

Ten Kavan byl přece dlouhá léta činovníkem Labour Party, byl velkým přítelem nedávno zesnulého ministra zahraničí Velké Británie R. Cookea, který byl jedním z hlavních protagonistů onoho bombardování v roce 1999. Kavan vždy vše Cookeovi a Blairovi odkýval a tak pro mne vůbec není žádný "bolševík", naopak se mi zdá až moc "pravicový" přes všechny pomluvy na jeho adresu.
Prosím vás jaké "bolševické křídlo" ČSSD má kontakty s "násilnickým Iránem"? Nějak mi to uniklo. Ten "násilnický Irán" ale nikoho nepřepadl, naopak byl v 80. letech přepaden Irákem, který byl podporován USA i SSSR. Nanejvýše vyhrožuje Izraeli, ale nepodniká žádné invaze. V Iránu se ubližuje jenom vlastním občanům, pokud jsou atheisté či nejsou dost nábožensky horliví.
No a co se týče provozování víry v českých zemích, nevím nic o tom, že by měli být křesťané kvůli novému zákonu znovu pronásledováni. To mi také zřejmě uniklo.
AeroKarel 6.12.2005 18:40

Doporučuji Chocholouška

nebo Ivana Davida.
A bývaly to takové obveselující příspěvky .......
Martin 6.12.2005 12:45

Je česká veřejnost opravdu už tak hluboko, že na ni taková nejapně populistická akce udělá dojem?

Ano je! Většina lidí si nedokáže dát pět a pět dohromady, nezajímají se o program politických stran, zajímají se jen o titulky v novinách, když si tam přečtou výrok Ratha, že někdo krade, tak prostě krade a víc je nezajímá, stará pravda o křičícím zloději ale bohužel platí stále. Dalším důkazem je jsou i akce při otevírání obchoďáků - udělá se sleva a lidi jsou schopni se kvůli tisícovce slevy porvat mezi sebou a nakonec za to může obchoďák. Když jsou lidi schopý tohohle, co by dělali na místě politika, kterému je nabídnut miliónový úplatek? Taky by ho vzali stejně jako oni a opět jsuo to ti, kteří nejvíce řvou o tom, jak někdo krade. Takže ano - jsme tak hluboko a budeme ještě hloubš, dokud lidi nezačnou opět přemýšlet. A oni bohužel nezačnou, protože dnes ani nejsou schopni pochopit všechny funkce dnešních televizorů, neumí používat internet a když už ho používají, tak na něm nic neumí najít, nemají tak přístup k informacím a opět se jen řídí titulky v novinách, je to pořád dokola a nebude to lepší...
tresen 6.12.2005 12:14

Bohumil Doležal má bohužel pravdu téměř ve všem.

Jedinou výhradu mám ke kritice Dienstbierova výroku o motivaci ke vstupu do KSČ v šedesátých letech. Nevím, o jaké procento se jednaůlo, nevím, jestli to byla jejich jediná motivace, ale vím pozitivně, že tento postoj existoval, a to především u pražských intelektuálů z tehdejší generace třicátníků. Skutečně se někteří z nich považovali za pátou kolonu a za nástroj změny k lepšímu už v momentě vstupu. To je samozřejmě po roce 1968 rychle přešlo.
Jaroslav 6.12.2005 14:09

Doležal lže skoro ve všem

samozřejmě, že by pokračující obrodný proces přinesl v Čechách politickou pluralitu a svobodu, faktické odtržení od SSSR a jeho vazalů a proto musel být zastaven silou. Intelektuálove v KSČ typu Kundery, Vaculíka či Šika...ovlivněni demokracií 1. republiky či změnami v západní Evropě po 2. světové válce prohlédli postupně stalinismus a svým způsobem vedli společnost k západoevropskému politickému systému tehdy ještě dosti ovlivněnému levicově středovým myšlením. To byl naprosto logický proces vyplývající z demokratické prvorepublikové tradice a vystřízlivěním po odhalení stalinských zločinů atd.    
AeroKarel 6.12.2005 18:38

Re: Jaroslav lže skoro ve všem

vždyť nechtěli nechat obnovit ani socdem, natož pluralitu.
Nelžete, pamatuji si tu dobu.
Socialismus (byť s "lidskou tváří"), což je to, o co dotyční usilovali, je sice sympatičtější než "padesátá" nebo "normalizace", k pluralitě má ovšem daleko. Pokud by byla vznikla, pak tedy proti vůli dotyčných.
V.M. 6.12.2005 11:57

Rath

Mě na Rathovi hodně zaujala jedna z jeho forem likvidace konkurence, v minulosti. A´t už šlo o konkurenční časopis nebo o nějakou osobu jemu se nehodící. A to pod veškeré udání nebo oznámení o možných nekalostech, se hrdě podepíše a tak z toho vytváří téměř občanskou zásluhu. Nevím jestli to i stejně hrdě pokaždé oznámí i dotyčné straně, ale vůbec bych se nedivil. No není to v Česku věc nebývalá? Žádný anonym na finanční úřad, pěkně vám soused řekne do očí, že vás udal, oznámil...
www racek 6.12.2005 10:50

hmm, čím dál tím více se s pana doležala

stává skalní fanda ... ehmmm ... ods. sakra, ale jak tam prosadí návrat majetku odsunutých němců? tam ani tam nějak k tomu moc chuti není ... tam ho prostě k sobě nevezmou ... takže asi zůstane osamělým fandou.
informační hodnotu jeho vejšplechty totiž nemají. už dávno ne. škoda. kdysi se mi líbil.
jamo 6.12.2005 11:38

Re: hmm, čím dál tím více se s pana doležala

Tak to musíte začít číst tohle Pehe. To vás jistě uspokojí informační hodnotou, obsahem i formou.
Mirek 6.12.2005 12:14

Re: Re: hmm, čím dál tím více se s pana doležala

Pan Doleschal sám čte spíše Posselta a Klausse.
Jaroslav 6.12.2005 9:33

Tento článek je snůška nesmyslů

"Jde o podíl komunistů k moci a v té souvislosti o snížení míry svobody ve společnosti, centralizaci, omezení svobody slova, nezávislosti soudů atp. O mnohé z toho usiluje ovšem už teď docela nepokrytě i sociální demokracie. "
Toto, co popsal pan Doležal se dělo nejvíce v době, kdy ODS byla u moci a pan Doležal byl členem ODS a poradcem premiéra. Pokud jde o tu "omezení svobody slova", Paroubek navrhuje tiskové zákony převzaté ze Západu..z Rakouska atd. Z toho je vidět, jak Doležal lže a jak se nic nenaučil poté, co opustil ODS.
 Navíc vystupuje ve veřejnoprávní TV jako "nezávislý komentátor" a lidi si tedy i jeho bláboly musí povinně platit částkou 100 kč za měsíc. Toto je odporné a alarmující.
Stredocech 6.12.2005 9:47

Re: Tento článek je snůška nesmyslů

Svoboda slova je svoboda slova. Jakékoliv její omezení vede k totalitě. Skutečná svoboda slova je ale v USA, nikoliv v Evropě.
V roce 1968 vadila svoboda slova u nás, byť ne úplná, soudruhům v SSSR ze všeho nejvíce.
 
www racek 6.12.2005 10:51

Re: Re: Tento článek je snůška nesmyslů

hmm, na svobodu slova maj v usa zákony ... třeba patriot act ...
Xury 6.12.2005 9:50

Re: Tento článek je snůška nesmyslů

Ano Jaroslave, ještě jste mohl dodat, že takoví političtí zkrachovanci nemají právo vůbec publikovat a škodit tak " lidu této země". Kdoví, která ideocentrála je platí, že? Ale nebojte, pokud budou voliči dostatečně tupí, tak to pro vás Paroubek  po volbách určitě zařídí a budete moci číst jen ty zaručeně správné a prověřené názory.
mp 6.12.2005 10:37

Re: Re: Tento článek je snůška nesmyslů

Schází ještě, že "lidi chtějí mít klid na práci"...
Janus 6.12.2005 15:36

Re: Re: Re: Tento článek je snůška nesmyslů

"lidi" nee, ale "lid".
J. Mach 6.12.2005 10:29

Re: Tento článek je snůška nesmyslů

Teda jaroslave, to je zvláštní, oba jsme zřejmě Češi, oba umíme jakž takž číst a přesto jsme asi stejný článek četli každý jinak. Jestli vám není úzko z omezování všech svobod, které Paroubek chystá a Rath zatím už předvádí metody, jak to bude probíhat, tak to svědčí jenom o vašem sníženém prahu citlivosti. Ale chápu, že jsou lidé, kterým to přímo imponuje, ale doufám, že jich není tolik, aby se dostali na další 4 roky k moci.  
jamo 6.12.2005 11:33

Re: Tento článek je snůška nesmyslů

Ty bolševický Jaroslave, běž se svými "lidmi" už do kytek (na věčné časy a nikdy jinak). Jak já na to příjdu, že musím poslouchat na veřejnoprávní TV mnohem častější a hrůzostrašnější bláboly, lži a nadávky takových nebezpečných bláznů jako Paroubek, Rath, Škromach. TOTO JE ODPORNÉ A ALARMUJÍCÍ!!
Zdeněk Holásek 6.12.2005 12:49

Re: Tento článek je snůška nesmyslů

Jaroslave IP,
vy ve své nenávisti nezůstávejte sám - nemocným samota dobře nedělá. Léčit se chtějte.
Jaka 6.12.2005 13:26

Máte čudlík On / Off ? Já si taky musím povinně platit za

pohled na růžovočervené nesmysly. Dokud tam byl ještě Zeman, mělo to aspoň vtip, občas i kus pravdy, ale jeho odchodem klesl podíl IQ v soc. demokracii velmi moc
Pavka 6.12.2005 17:10

Re: Máte čudlík On / Off ? Já si taky musím povinně platit za

Poprve se dovidam, ze ten vulgarni despota Zeman mel nejake IQ. To je opravdu vtip?
Virtuál 6.12.2005 17:33

Pavko,

já Zemana nemusím, ale při trošce objektivity, tak byl skutečně "posledním Mohykánem", který z řad strany železničářů měl něco v hlavě.Nemyslím to ironicky.
AeroKarel 6.12.2005 18:33

Re: Pavko,

Jo, tvrdívalo se, že je to převážně Becher, to v hlavě. Inteligentní, to asi ano. Ale dával sakra pozor, aby si nějakým inteligentním projevem neodpudil voliče.
raul 6.12.2005 9:05

Pane Doležale

často s Vámi nesouhlasím, ale tentokráte jste situaci u nás popsal přesně. Díky.
pavel doe 6.12.2005 8:23

Hroboň a Rubáš :-)

Hroboň a Rubáš v našem zdravotnictví..... AHA, to dává smysl
Mirek Šejna 6.12.2005 8:22

selektivní "novináři" Doležale,

zapomněl jste dodat, že ten zákon o nelegálnosti skryté kamery navrhnul a prosadil v parlamentu jakýsi poslanec Pospíšil. Toho času je to stínový ministr spravedlnosti za ODS. Já to připomínám proto, že v tom Vašem odstavci o tomto zákazu zmiňujete Paroubka a pak jakéhosi Šámala, ale Pospíšil Vám vypadl (sakra, zrovna on, že?). Selektivní novinařina Vám Doležale jde na výbornou.
Ladislav N. 6.12.2005 11:08

Re: selektivní "novináři" Doležale,

No jo, zdokumentovat si potají, jak se chovají veřejní činitelé - politici a ouředníci - ve "slabých chvilkách", a pak to zveřejnit v médiích, to je nebezpečná věc destabilizující český stát! TO BY SE MĚLO ZAKÁZAT a přísně TRESTAT! A že se v tom shodne ODS s ČSSD? Tomu se divíte? :-D