3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kylix 19.11.2005 23:31

ODS

S vetsinou argumentu bych naprosto souhlasil, ale co mate proti ODS? Co je na ni sovinistickeho a nedemokratickeho? To jsou ciste "Rathovske" pomluvy, ktere predchozi text zbytecne shodili. Jestli pani Nemcova pujcuje sluzebni auto synovi, je mi uplne jedno. Kdyby bylo nejhorsi provineni u vsech politiku tohle, tak jme Kralovstvi nebezke. Nacic - kdo z nas by to neudelal taky?
AeroKarel 18.11.2005 22:48

"Jenže s kým – s ODS, šovinistickou stranou, jejíž demokratičnost je víc než problematická? "

Jo. Poněvadž alternativy jsou podstatně horší.
Ivo 18.11.2005 21:04

smutná pravda

Je to tak. Ještě bych dodal, že většině lidí to v listopadu 1989 bylo v podstatě fuk a teď v demokracii jim je to taky fuk. Maximálně jsou někteří z nich zelení závistí a vidí rudě ti půjdou volit a je jasné koho.
Pavel Kořenský 18.11.2005 20:11

mirone

vždyť je to pravda. Ono lze těžko chtít ošetření (léky, přístroje) na stejné úrovni jako řekněme v Německu a platit za to zdravotní daň ve výši obvyklé v ČR. Léky a přístroje se kupují za ceny stejné jako v Německu a jediné, kde se dá šetřit jsou platy lékařů a zdrav. personálu. Ale to bohužel nestačí a zdravotnictví je v dluzích. Aby nebylo, musel by každý platit zdravotní daň stejnou jako v Německu.
huhu 18.11.2005 18:49

jen dvě možnosti

jsou reálně jen dvě možnosti. Bude vládnout čssd+ksčm nebo ods+kdu. Nejít k volbám či volit pidistranu na tom nic nezmění. Tohle je ta faktická možnost výběru. Těm, kteří volají po "pravicové" straně - už ta neschopnost něco takového s reálnou silou vytvořit hovoří za vše.
styv 18.11.2005 18:21

Presne postrehy,

bohuzel vyhlidky nevesele  
filip 18.11.2005 16:42

Pro pana autora. Zcela va slušnosti.

Pane autore. Celkem s Vámi souhlasím. Paroubek + Rath skutečně totální katastrofa, nemám slušného slova pro to všechno. Je to ta nejodpornější lůza, která své obrovské podvody vydává za... ostatně to je levici zcela vlastní. Ale proč je ODS nedemokratická, šovinistická atd? Jistě. případ s paní Němcovou není nic lichotivého (i když ve svém okolí znám spoutu lidí pravicového smýšlení, kteří jsou skutečně schopni vést ostrou hranici mezi vlastním a obecním a respektovat ji). Co chcete tedy dělat? Nechcete raději znovu popřemýšlet o tom, co se stalo ve druhé pol. 90. let? A napsat o tom? Nebo radeji zalozit opravdu novou tentokrát jistě již zcela krásnou čistou a demokratickou stranu? Nebo se smířit s (konečně postupně, zbytečně opožděně, nastupujícím) pravo-levým vnímáním politiky), se vším, co z toho vyplývá. To by bylo!
Jan 18.11.2005 16:39

Ta východiska jsou opravdu špatná, ale to jemenší zlo je nakonce ta ODS - ikdyž Topolánkovsky hloupá. Pořád lepší nEž Paroubkovsky komunistická ČSSD.

Jara Cimrman 18.11.2005 15:45

ja myslim

...ja myslim, ze by se ministru na KUlturu , JaNDAKovi melo rikat zkracene jednim slovem....vystlihla by se podstata veci....
voko 19.11.2005 8:01

Re: ja myslim

hezký
malstok 18.11.2005 15:19

To si snad nastavujete zrcadlo?

Pan Doležal se snaží plakat na špatném hrobě. Jeho osobní nenávist ke Klausovi mu do dnešního článku neumožnila jakékoliv objektivní popisování vývoje této společnosti. Jeho rádoby kritika ČSSD je v tomto případě velmi nevěruhodná!
Maestro 18.11.2005 14:28

Kdo nic neumí, tak jenom kecá

Bohumil Doležal by místopředsedou jakési obskurní politické strany. Ta propadla ve volbách. Taže pan Doležal, když "politiku neumí" tak jen hloupě kecá. Kdyby šel radši prodávat rohlíky.
miron 18.11.2005 11:25

Že Jandák je něco jiného než frajer,

o tom není pochyb. Ovšem tvrzení, že chceme být zdraví nad poměry, je hodno jeho duchovního spřízněnce. Zřejmě autor nebyl zcela ve formě, když tyto perly házel do počítače.
Xury 18.11.2005 12:46

Re: Že Jandák je něco jiného než frajer,

Určitě by byla vhodnější formulaci, že chceme po zdravotnictví dražší služby než jaké jsme si zaplatili, ale myslím, že se to dalo při troše dobré vůle pochopit i v té původní formulaci.
JuraJura 18.11.2005 11:17

Šovinismus a problémová demokratičnost?

Pro mne je přijatelnější tunelář, podvodník, modrá straka, nově šovinista nebo problematický demokrat, než levicový mužik či pobožný podrazák.
Pavel Soukup 18.11.2005 11:41

Re: Šovinismus a problémová demokratičnost?

Pan JuraJura to vystihl hezky. Důležitý je program strany a snaha něco ve státě zlepšit, umožnit lidem vlastní rozhodování, neblokovat tvorbu středního stavu a snížit rozbujelou korupci.
Všichni jsme se již opakovaně přesvědčili, že politikové se rodí zí morální spodiny národa, ale i oni vytváří strany, které škodí méně než jiné. Modré straky možná hrabou pro sebe, ale růžové a červené navíc škodí a ničí.
Čumil 18.11.2005 9:25

Hezky, pane Doležale - jenom na špatných stránkách...

No, však oni vám tu už vynadají, co se do vás vejde. :-))
Ivan Nový 18.11.2005 11:36

Čumile, omyl

drobné a nepodstatné zarytí do ODS beru jako úlitbu tomu, aby pan Doležal neztratil tvář. Brání se a to je dobře.
Saša 18.11.2005 9:17

Tak už i Doležal zjišťuje,

že donedávna útočil nesprávným směrem.
Pozdě, ale přece.
Š 18.11.2005 8:11

Co se týká zdravotnictví,

měl by se autor jeho komentování velkým obloukem vyhnout.
Už takhle vypadá jako notný blbec na většině jím zmiňovaných tématech.
"...v zásadě za to můžeme všichni, žijeme si nad poměry a nechceme si to připustit...."
Jo zdravotníci ti si žijou, platy v Eurech ve stejné výši jako v okolí na sever západ i jih.
Debil a žvanil.
GLOWi 18.11.2005 12:00

Re: Co se týká zdravotnictví,

Zrejme jste vubec nepochopil, co tim autor chtel rici. O platech zdravotniku skutecne rec nebyla.
Petr Kunetka 18.11.2005 13:13

Re: Co se týká zdravotnictví,

Sedovousi, on pise o spotrebitelich zdravotni pece a jejich narocich...
Jenda 18.11.2005 20:39

Re: Co se týká zdravotnictví,

A kdyz uz jsme u toho ... potraviny nebo bydleni tu uz taky stoji stejne jako v okoli na sever zapad i jih?
ZORAN 18.11.2005 7:02

TENTO PASKVIL POD PSA , PRO PSA

S  LASKAVÝM  ZVOLENÍM  PSAL
PSAVEC  BOHUMIL  DOLEŽAL ! ! !
                           
Pavel 18.11.2005 6:30

Článek o samých mulách

Paroubek = Pablbek
Jandák = kpt. Vořech (další do galerie pablbků)
Rath = zmetek a gauner, doplňuje pablbkovu trojku na plný počet.
Erazim Kohák - ve slovníku slušných lidí už není vhodný výraz. Pamatujete jak se tento "idiot" radoval z útoků Al Kajdy na New Yourk? Jinak tohoto blba nám socanská bolševická lůza chtěla propasírovat jako svého kandidáta do senátu  Škoda papíru a stromů na řádky o těchto blbech a a gaunerech
Marat 18.11.2005 10:54

Re: Článek o samých mulách

Pavle,on náš milí Erazim v 68 roce přichvátal do ČSSR.v domění, že ho soudruzi komunističtí obřezanci v lidské masce budou potřebovat a obdaří ho významnou funkci,jaké se v USA nemůže domoci.Když hordy Brežněv Barbar-chána obřezaný komunismus zařízli,honem se vrátil do USA.Po pádu Houserova komunismu, zase bleskově přichvátal do Čsl.Snaží se snaží dostat nějakou funkci.Zatím se tomuto ultralevičákovi nepodařilo dostat se k lizu. 
Doufám že se mu to ani nikdy nepodaří.Čeští soudruzi mají svých neřádu dost a nepotřebuií ještě nějaké vykopávky z USA. Možná že ani není takoví levičák,jako je tvor s páteří škrkavky.
holovous 18.11.2005 12:21

Re: Re: Článek o samých mulách

Potkávám na Chodově ošuntělého staříka (mírně ujetého), jen jej nemohu přesně identifikovat, neb "filozof" bývá vždy v televizi vidět od pasu nahoru a nejde tedy ztotožnit tepláky případně dost jeté manšestráky onoho staříka s příslušnou částí oděvu "filozofa", tak pořád nevím: je to on, není to on.... Pokud ano, tak na tom ještě nejsme tak špatně, když se mu nepovedlo propasírovat se do senátu, či kam to mocí mermo chtěl, a to mne uklidňuje a naplňuje nadějí, že v důležitých okamžicích přece jenom smeteme na hromádku dostatečnou dávku rozumu, pudu sebezáchovy a státníïcké předvídavosti a ubráníme se podobným prů.erům.No a panu "filozofovi" popřejme pohodlné dožití v dnes již privatizovaném obecním bytě I. kategorie, a nezáviďme, i my budeme jednou staří a on život ve srubu vyžaduje sílua mladistvou energii. Ještě na okraj: jaký asi důchod může brát člověk, který tady nežil, nepracoval, neplatil daně, když všichni ti, kteří to všechno celý život tady poctivě prižili berou dnes sotva na nájem a na česnečku? Tak nezáviďte, bratři a sestry, buďte přející a i vám bude přáno (zejména vládou a jejími ministry).
Ondraas 18.11.2005 14:12

Re: Re: Článek o samých mulách

No, tak jsem nedavno cetl v Tydnu, ze by socici deda Erazima radi pouzili jako prezidentskeho kandidata - Panbu s nami a zly pryc!
aquagenic 18.11.2005 1:52

Doležale, když už konečně napíšete něco smysluplného

tak tom pohnojíte "šovinistickou ODS". ODS bych vyčetl ledacos - pasivitu a mediální nebratnost, ale ten "šovinizmus" to je nějaká vaše porucha, ne?
Jana 18.11.2005 0:39

Shakespeare

.... Ty pupkáči, co piliny má místo mozku, ty hlavo dubová, ty odporná umaštěná hroudo loje!!  .....Kde najdeš jeskyni tak temnou, abys v ní ukryl svůj strašlivý ksicht?.....podobnost je pouze čistě náhodná a pan Shakespeare tím určitě nikoho nemyslel......