6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

„Pozdě, ale přece“, komentoval premiér Paroubek Klausovo rozhodnutí jmenovat dr. Ratha ministrem. Pan Paroubek by si měl odpustit podobné řeči, sám se přičinil o vznik zcela nesmyslné situace, kdy na Hradě ležely dvě různé žádosti o jmenování ministra zdravotnictví. Kromě toho bylo úplně jasné, že v okamžiku, kdy se dr. Rath vzdá své funkce v ČLK, prezident ho jmenovat bude. Prostě proto, že mu nic jiného nezbývá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vita 7.11.2005 17:20

Nechápu, proč by ČR musela vyžírat americké "omyly".

USA ty údajné teroristy unesly, držely je v právním vakuu, pomalu 4 roky v koncentráku. Teď zjistily, že "omyl, omyl" - a chtějí je hodit na krk Čechám... Tak ať si je taky odškodní a živí, ať jim dají občanství, když je tak chtěly mít a mají takový strach o jejich práva. Ti budou určitě celí nadržení na obhajobu americké demokracie.
A když chtějí Američani svoje "sprosté podezřelé" mučit, tak doma. Opět nevidím důvod, proč by to měli Amíci házet na Poláky nebo Rumuny. To jako, že doma se špinavosti dělat nesmí, ale oni to tam v té východní Evropě nějak skousnou, burani?
Čumil 7.11.2005 18:18

Re: Nechápu, proč by ČR musela vyžírat americké "omyly".

"...ať jim dají občanství, když je tak chtěly mít a mají takový strach o jejich práva"
 
Není co dodat. Souhlas, vito.
JJ 7.11.2005 18:59

Re: Nechápu, proč by ČR musela vyžírat americké "omyly".

Taky souhlas.
humanista 7.11.2005 23:21

Re: Nechápu, proč by ČR musela vyžírat americké "omyly".

až je pustěj, vem si je domů, ty vole :-)
Čumil 7.11.2005 12:23

Hm, člověka potěší, když křesťanský komentátor nazývá vepřín továrnou...:-))

A potěší to dvojnásob od komentátora, jenž dlouhá léta s pravou křesťanskou pokorou lká nad osudem bývalých československých občanů, kteří se vší silou přičinili o to, aby zařízení, jako byl letský podniček, mohla fungovat.
Jistě, pane komentátore - letský prasečák, jak se také nazývá vaše "továrna", není třeab v zásadě vykupovat. Stačí tuto bohulibou stavbu proměnit na skutečnou továrnu prostou živočišné výroby. Třeba taková pila je už naprosto neškodná. Nebo třeba výroba dřevovláknitých desek. Nebo cokoli jiného.
Prase u krchova, milý křesťane, bývá vždy zdrojem problémů.  Stejně jako v kostele.
JJ 7.11.2005 16:41

Re: Hm, člověka potěší, když křesťanský komentátor nazývá vepřín továrnou...:-))

Mavneme kouzelnym proutkem a z prasecaku bude pila, ci vyrobna drevovlakninovych desek. Tak nejak?
 
Zbourat a postvat pilu ci fabriku na miru a k danemu ucelu je urcite lepsi, zvlaste pro pripad budouciho rozvoje podniku. A treba se pritom zjisti, ze je lepsi ji postavit uplne jinde, protoze by se jinak muselo drivi zbytecne vozit ...
 
Vzdycky se mluvi o "vyrobe" masa, takze tovarna u modernich prasecaku rozhodne neni od veci.
Čumil 7.11.2005 17:33

Re: Re: Hm, člověka potěší, když křesťanský komentátor nazývá vepřín továrnou...:-))

JJ - nejde o nic jiného, než o tu neuvěřitelnou kombinaci lágru, hřbitova a prasat. Víte to stejně jako pan komentátor z Událostí a stejně jako on se pokoušíte schovat za slova. Nejde o továrnu, ale o velkochov prasat se vším, co k podobnému provozu patří. Že je pan Doležal tak nepoctivý, mne ani nepřekvapuje. Celou tou metaforou jsem chtěl říct jedno - být  tam skutečně průmyslový podnik a nikoli "živočišná výroba", nikdo by ani hubou neklápl. Ale je tam velkoprasečák. Možná to křesťanskému panu Doležalovi konvenuje. Mně ne. To je celé.
šimon klein 7.11.2005 17:49

Re: Re: Re: Hm, člověka potěší, když křesťanský komentátor nazývá vepřín továrnou...:-))

čumile, co nám to chcete namluvit !!
I kdyby tam byla nemocnice, tak to nějakej trouba rozvíří a rád se politicky zviditelní. No a pokud tam bude jakákoliv fabrika, EU se to stejně nebude líbit. Už je to moc velký politický kapitál, a tak logika nemá v příslušných vášních místo, natož zdravý rozum.
To se to pěkně říká cobykdyby - ono to není jinak než to je, ale takhle můžeme vypadat jako někdo, kdo je uvážlivý - jó, bejt tam něco jiného, nechci už nic...
Odpovězte mi po pravdě ? - byl jste tam vůbec? Víte, že ten prasečák prakticky leží jen na asi 25 % okrajové části tábora ? Že tedy lze vybudovat docela dobře nějaký památník ,který je na půdě tábora a nemusí ležet na katastru prasečáku??
Asi mi namítnete (ostatně to je Váš jediný argument, co to sleduji), že i tak je to nedůstojné - věřte, že existuje dost lidí, kteří by rádi přidali na jiné pomníčky, jinde a neméně těžce zkoušeným lidem a kterým nevadí, že by ty pomníčky byly v případně nevhodném sousedství. A tak si také myslím, že ten, kdo chce pomník za cenu nákladů na stěhování vepřína, ať na to přispěje - v mém případě souhlasím s pomníčkem na místě tábora a nesouhlasím s použitím i mých peněz na likvidaci vepřína. Opravdu nemám pocit asociála a nejsem sám.
Čumil 7.11.2005 18:05

Re: Re: Re: Re: Hm, člověka potěší, když křesťanský komentátor nazývá vepřín továrnou...:-))

Jistě, pane Kleine, Vy osobně tam přece nikoho nemáte. Nakonec, proč nevybudovat nějakou "vepřovou továrnu" někde u Auschwitzu? A co takhle třeba u terezínských hradeb, ať nechodíme tak daleko. 
Už jsem to tu omílal tisíckrát, nebaví mne to: Jsou tam oběti rasové perzekuce. Velkokapacitní vepřín v blízkosti těchto míst je zatraceně průrazné mezinárodní politikum. Nehodlám padnout na hradbách v boji za letský prasečák. Vadí mi lidsky, vadí mi politicky a křesťanům by měl vadit především. Pokud ten letský velkopodnik zmizí nebo bude nahrazen jinou výrobou, přijmu to s ulehčením. Toť vše.
šimon klein 7.11.2005 18:26

Re: Re: Re: Re: Re: Hm, člověka potěší, když křesťanský komentátor nazývá vepřín továrnou...:-))

čumile - všude jsou takto pohřbení desetimiliony lidí - přehnala se tady několikrát válka...a pokud by mělo dojít k nějaké eskalaci v mezinárodním měřítku (teoretizujete o ní, jinak se přece nedá vysvětlit ta nadsázka o padnutí za Lety), samozřejmě (i) nekrvavé - pak jsem přesvědčen, že společenství s takovým luxusem, věnovat se tak malému problému (věřím, že i eulament se k tomu nevrátí, páč si bude muset snažit udržet především koryto v dnešní době), se již dneska nenajde a vůbec nevěřím, že někdo by byl tak pošetilým.
Ovšem pro naší zemi to tak malý problém (finanční ) není , takže znovu - stěhování ať někdo zajistí, pokud chce,ale za své - a já rád budu souhlasit s příspěvkem z daní na vlastní pomníček. 
Myslím, že vláda by se měla starat o jiné věci, než jak zase utratit cizí peníze ve snaze o rektoskopování bruselských zadelí.
humanista 7.11.2005 23:23

Re: Re: Re: Re: Re: Hm, člověka potěší, když křesťanský komentátor nazývá vepřín továrnou...:-))

Čumile, plácáte nesmysly. Vepřová továrna není košer.
JJ 7.11.2005 18:57

Re: Re: Re: Hm, člověka potěší, když křesťanský komentátor nazývá vepřín továrnou...:-))

Osobne myslim, ze je z toho delano zbytecne politikum. Stejne jako se zdi v Maticni. Zalezi na tom, jaka fabrika, treba by take smrdela, nebo by vyrabela neco, co by vyvolavalo jine asociace, nebo by byla prilis hlucna...
 
Ale mate pravdu, asociace s prasaty je hodne silna a kdyz uz si toho nekdo vsiml, cesta zpet neni. Silnejsi, nez u prumyslovych tovaren. Ale je zajimave, ze pro nektere mista je neprijatelne mit veprin prilis blizko pamatniku, jinde neni misto ani na pametni desku.
 
Myslim, ze se pan Dolezal vyjadril nesikovne, v jinych bodech se celkem trefil a k tomu se to dobre cte. Drive bych rekl, ze lepe nez Astonovy uvodniky, ale musim uznat, ze i ty mi prijdou trochu propracovanejsi nez na starem psu.
 
 
Čumil 7.11.2005 20:46

Re: Hm, člověka potěší, když křesťanský komentátor nazývá vepřín továrnou...:-))

A že se ještě vnucuji, pane komentátore: Není třeba tam budovat důstojný památník - ten tam už je. Bude bohatě stačit, dostane-li obec peníze na to, aby tam čtyřikrát do roka pokosili a uklidili trávu, nemají-li Lety na to. Muzeum romského holocaustu najdete, pokud by vás to zajímalo, v Terezíně.
trinity 7.11.2005 10:46

http://blog.lide.cz/bloger.r

http://blog.lide.cz/bloger.r
franta 7.11.2005 9:46

Rathovo jmenování

jsem si skutečně vychutnal. Málokdy se v televizi vidí live, aby na sebe narazili dva tak naprosto shodní pitomci, působící dojmem jednobuněčných dvojčat.
janabok 7.11.2005 9:56

Re: Rathovo jmenování

svatá pravda...
Rathovi to vedle Paroubka moc slušelo...
J. Mach 7.11.2005 10:19

Re: Rathovo jmenování

Franto, ta podoba Paroubka s Rathem je opravdu nápadná, nejenom psychická, to je bez debaty, ale až Rath zestárne, bude to druhý Paroubek i vzhledově..
Marta 7.11.2005 11:02

Re: Re: Rathovo jmenování

Pane Machu máte pravdu.
Saša 7.11.2005 11:39

Paroubek na rozdíl od Ratha

nepochází z "vysoké" rodiny, ale z malých poměrů.
Rath je sice psychopaticky agresivní kariérista, ale není parvenu.
 
Jaroslav 7.11.2005 12:17

Re: Rathovo jmenování

Myslel jste Klause a Ratha coby jednobuněčná dvojčata?
franta 7.11.2005 12:47

Re: Re: Rathovo jmenování

Samozřejmě, jenom šmoulové mají dlouhé vedení
Aster 7.11.2005 9:43

Bohumil zapomněl

Bohumile, Bohumile,
zapomněl jsi na výstřel z Aurory.
že se nestydíš.
Ladislav N. 7.11.2005 4:52

Re: Nedovedu si představit, jak chce s tímhle člověkem ODS vyhrát volby.

Já taky ne. A už vůbec ne s Římanem v JM kraji... ODS má zřejmě ve volebním programu i potvrdit svou "posarajevskými čistkami" docílenou personální krizi. Kde nic není, ani čert nebere. .............. Když hejtman Tošenovský v rozhovoru pro LN před týdnem mimo jiné prohlásil, že pokud by ODS prohrála volby, mělo by odstoupit kompletně celé vedení ODS, byl oheň na střeše. Jsem jenom zvědav, kterej blb zase přijde na to, že Tošenovský nečetl Hayeka. Selského rozumu má dost i na rozdávání pražákům...
ll 7.11.2005 8:30

Re: Re: Nedovedu si představit, jak chce s tímhle člověkem ODS vyhrát volby.

V JM kraji Říman jistě nezvítězí. Vy tak dobře znáte ET?
JW 7.11.2005 10:11

Re: Re: Nedovedu si představit, jak chce s tímhle člověkem ODS vyhrát volby.

Ladislave N, podobné věštby jste psal i před posledními krajskými volbami a pokud si pamatuji, nějak Vám to nedopadlo. Nevyplácí se dělit kůži vlka, který ještě běhá po lese!
PetrN 7.11.2005 11:11

Re: Re: Nedovedu si představit, jak chce s tímhle člověkem ODS vyhrát volby.

Nepletu-li se, je Říman leadrem v na severní Moravě...
mol 7.11.2005 1:07

Rath

aha, takže by bylo lepší kdyby to tajil? to myslíte vážně?
Ruda 7.11.2005 9:38

Re: Rath

ne ono by bylo uplne nejlepsi kdyby se ten c...k vubec nestal ministrem! A paroubka kdyby poslali ke vsem certum!