23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Běle 15.6.2011 17:34

naprostý souhlas

 Doležal je komisch

S. Netzer 15.6.2011 10:36

Déja vu

příspěvky primitivů a hulvátů, vydávajících se za vlastence. Ta bolševická hypotéka, která ještě pořád otravuje duše velké části národa je závažná, a národ se jí zbaví jen biologickou cestou.

J. Anděl 15.6.2011 10:58

Re: Déja vu

Četl jsem paměti jednoho muže, Čecha, mj. na dobu těsně poválečnou. Vypráví tam, jaké viděl nálady, jaké viděl výrazy ve tvářích lidí, ve tvářích těch, kteří byli hnáni pryč, i ve tvářích těch, co je hnali. Náhodou nějaké potkal, míjel je na silnici. Neměl pro ně v těch dvou odstavcích příliš pochopení. A to měl pochopení pro utrpení a "pochopení" neměl ani pro dvě totality, která jedna právě končila a druhá začínala. A začínala právě i v těchto konkrétních emocích.

Ty emoce se nezměnily a nyní prosakují diskuzemi pod článkem pana Doležala. Toho "podezírám" z toho, že ty články píše proto, aby to vytáhl, abychom viděli.

Ale něco takového nelze vysvětlit, nelze přesvědčit někoho, kdo je přesvědčený a "spravedlivě rozčilený".

Pravda je, že jak se pan Doležal na NP odmlčel, nyní vytáhl supertěžký kalibr. Zareaguje jenom pan Vlk starší, nebo snad i další? :-)

J. Anděl 15.6.2011 11:00

Re: Déja vu

Abych byl přesný, neměl moc pochopení pro ty, co hnali, možná stříleli. V těch, co byli hnáni, nebylo vidět moc, jen porážku, vyčerpání. A psal o konkrétní jedné scéně a svých dojmech, nepsal moc o celkovém hodnocení, nejednalo se o politickou knížku.

S. Netzer 15.6.2011 12:24

Re: Déja vu

O tom, že Vlk st. bude na tento článek reagovat svým smutně proslulým způsobem, nemám pochyb. Je jaksi příznačné, že tolik jedu a lží, jaké produkují na české straně vlastenečtí majitelé té jediné "historické pravdy", se najde na německé straně jen u extrémní levice. Těch pár zhrzených jedinců a nácků nehrají žádnou roli.

P. Sulc 15.6.2011 19:34

Re: Déja vu

Ale to vite, ze si pan Vlk pekne smlsne, ten uz jen ceka na prilezitost si do p. Dolezala i Sudetaku pekne kopnout, to je prece alfa a omega jeho zivota. Zrejme je to vekem, ztratil priliz mnoho neuronu.  Skoda, jinak dost pekne pise.

D. Nowodny 15.6.2011 13:47

Re: Déja vu

........biologickou cestou ????? Myslite a la Dr. Mengele ???

J. Tejkl 15.6.2011 17:46

Re: Déja vu

nikoliv, p. Netzer má zřejmě na mysli postupný, přirozený úhyn generace zatížené komunistickým, a kvazinárodoveckým pojetím dějin,  coby odvěkého boje slovanstva proti germánskému útlaku. Jedině  skutečností, že řada lidí tomuto zjednodušujícímu a tendenčnímu výkladu dějin stále podlehá, lze vysvětlit dětinský strach a iracionální odpor k dnešním potomkům sudetských Němců.   

Aniž bych chtěl komentovat článek p. Doležala, s kterým (jako téměř vždy) souhlasím, pouze upozorňuji některé diskutující, že snaha diskreditovat autora, který zastává jiný názor než já, tvrzením, že jde o "placeného agenta" sudetských Němců, případně Maďarů, se velmi blíží  praktikám komunistické a nacistické propagandy. Podobné nepodložené podpásovky s oblibou používájí diskutující na různých levicových nebo neonacistických forech, s tím rozdílem, že jde většinou o agenty placené CIA, "rasistickým sionistickým režimem", Mossadem atd., atd. Pokud se  snižujete k podobným praktikám, nelze než se k přání p. Netzer přidat. 

J. Mrázek 15.6.2011 10:07

Od sudeťáka Doležala čekat takt a pochopení? Nelze...

Možná by pomohlo pár dobře mířených v dětství, ale ta doba u něj minula, potřebné facky nepadly a tak zůstal nevychovaný sprateček, který zaměňuje příčinu a následek a o počtech a procentuálním srovnání obětí na obou stranách ani netuší, nebo spíš ví, ale záměrně lživě udává čísla. Nechtěl bych TAKHLE uboze skončit, okopávat kotníky člověku v právu za to, že se ozval na osočování sousedů, kteří chtěli omluvu za své oběti, které by nebyly, nebýt milionů obětí v jiných zemích. Nestoudné jednání. Klaus byl příliš mírný, měly padat facky...

J. Běle 15.6.2011 17:31

Re: Od sudeťáka Doležala čekat takt a pochopení? Nelze...

Naprostý souhlas

J. Tejkl 15.6.2011 17:54

Re: Od sudeťáka Doležala čekat takt a pochopení? Nelze...

Vám by naopak pomohlo trochu vzdělání a dobrých mravů.

J. Mrázek 15.6.2011 18:54

Re: Od sudeťáka Doležala čekat takt a pochopení? Nelze...

Těší mne kritika inteligenčne nevyzbrojených, je zárukou, že se nepletu v kritice primitivů...

J. Tejkl 15.6.2011 20:07

Re: Od sudeťáka Doležala čekat takt a pochopení? Nelze...

To přece nebyla kritika ale doporučení. Máte problém s pochopením smyslu i tak jednoduchých vět? Že by výsledek častého fackování?

M. Matura 15.6.2011 9:12

pane D. je Vám známo, že

na našem území vyhlásila Rudá armáda jednoznačný

kategorický požadavek na německé obyvatelstvo a armádu, kdo bude po

kapitulaci přistižen s jakoukoliv zbraní, bude okamžitě bez soudu

zastřelen, toto je zásadně převažující množství případů tzv. násilí na

německém obyvatelstvu

J. Bakulová 15.6.2011 8:42

sudetští Němci

považují poválečné vyhnání za nespravedlnodt patrně větší, než svou vlastní vinu: totiž rozbití ČSR. Já tedy ne, ale pokud jde o mně, jsem ochotná se jim omluvit. A vzápětí se zeptat, jak si jejich předci představovali soužití s Čechy po válce v jedné vesnici. Myslím, že by to bylo velice zlé a excesů by bylo o mnoho víc. Nevím, pan Doležal asi ví víc. Mě se hnusí zločiny Čechů při odsunu, byla to pomsta na lidech, kteří neudělali patrně nic zlého, jen velikou hloupost. Myslím, že bychom se jako stát měli mnohem víc snažit vypátrat a (nejspíš posmrtně) označit a odsoudit vrahy zejména žen a dětí. Ne kvůli SN, to ani náhodou, ale kvůli sobě, abychom se mohli cítit svobodněji a důstojněji.

A. Špronglová 15.6.2011 8:10

Ještě, že Vás máme

Karle jedině ty a Tvůj bývalý chlebodárce tomu všemu doopravdy, ale doopravdy doopravdy rozumějí. Ještě, že Vás tady máme, protože co bychom si si bez Vás dvou počli.....?Jsem na Vás oba pyšná!

A. Špronglová 15.6.2011 8:06

Karle jedině ty

K. Janyška 15.6.2011 7:50

Prezident vydal velmi správné prohlášení na provokaci sudetských Němců... Dzp.

J. Polák 15.6.2011 16:27

Re: Prezident vydal velmi správné prohlášení na provokaci sudetských Němců... Dzp.

Pane Janyška. zcela vyjímečně a o to radši s Vámi musím bezvýhradně souhlasit.

V. Kusý 15.6.2011 17:51

Re: Prezident vydal velmi správné prohlášení na provokaci sudetských Němců... Dzp.

Kdyby pan profesor udělal,či řekl cokoliv na světě, je to správné, že, pane Janyško! Klaus je velký, Klaus je mocný a Janyška je jeho prorok! Klaus Akbar!A Vy, s Vaším fanatismem chcete mistrovat Němce za to, že nalítli Hitlerovi?Nad tím se mohu opravdu, ale opravdu jen pousmát.

J. Klepal 15.6.2011 7:45

SDL šláplo do lejna

Franz Pany prostě šlápl do lejna, když po Klausovi žádal něco, co je mu odporné, ale to mu mělo být známo již předem a nemusel se ztrapňovat opětovným přivoláváním nenávisti, která by již  měla končit spolu s vymřením osobních účastníků křivd započatých zločinnou válkou. Nikdo po současných občanech BRD, dokonce ani těch turecké národnosti či muslimského vyznání, nechce, aby do úplného pochopení opakovali omluvy za činy, s kterými nemají osobně nic společného. Opakované žadonění o omluvy je zcela kontraproduktivní, protože se spíše pokouši vsugerovat druhé straně představu o tom, že její zločiny jsou stejné, ne-li horší než ty naše. Z čeho taková potřeba plyne, je záhadou, pokud se ovšem někdo nesnaží připravit půdu pro opakování konfrontace na vyšší než pouhé slovní úrovni.

P. Kolar 15.6.2011 6:32

Pane Doležale,

To co udělali němci nám a co jsme udělali my jim - je v hrůzném nepoměru!

Přesto, že Vás jinak obdivuju coby špičkového českého politologa (někdy mám pocit, že nejlepšího) tak jak přijde řeč na sudetské němce, tak mám pocit, jako byste byl na jejich výplatní listině. Nejsem zdaleka jedinej. Tento názor jsem slyšel od mnoha známých. Osobně jsem i spekuloval o tom, že jste možná měl mezi sudetskými němci nějakou blízkou osobu a nyní bojujete za její památku. Nevím jaký je váš cíl, ale připadá mi to, že to tlačíte do roviny, kdy se němci omluví a češi se taky omluví a bude to jakási plichta. "Co sme si, to sme si. Nějak jsme se holt tenkrát nepohodli."

Ale tak to vůbec nebylo. Oni nám zabili strýčka, tetu, babičku a malýho Karlika - a my jsme jejich Hansovi rozbili nos a vykopali je z vesnice. A tady se objeví pan Starosta Doležal a říká: "No tak se vzájemně omluvte za to co jste si udelali, podejte si ruce a bude to za náma."

Nebude. Němci udělali něco, co nikdy, nikdy udělat neměli. To nebude zapomenuto. Když narazím na individuálního němce, tak ho budu brát jako každého jiného člověka podle jeho vlastností a třeba se stane i mým nejlepším kamarádem. Ale národ národu to nezapomene.

A pokud Vám tato logika nic neříká, tak si uvědomte ještě jednu věc. Kdyby nebylo němců a jejich expanze pod vedením Hitlera, a jimi vyvolané druhé světové války - tak bychom v Česku neměli komunisty, nespadli pod rusy a celej českej národ by vypadal a žil totálně jinak. A to je další německej zločin na našem národu, o kterém se moc nemluví a už vůbec se za něj němci neomlouvají. Akorát na nás koukají s pohrdáním jako na rozvojovou zemi.

M. Bílý 15.6.2011 9:29

Souhlasím s Vámi, pane Koláre (06:32) do posledníhé písmene, Až na jedno

Psát Němci s malým písmenem na začátku, to je asi tak, jako když se po druhé světové válce nějaký čas nehrál Beethoven. Jinak, včera byl pan Doležal po návratu na NP oprávněně vítán, dnes je nad ním smutek jako vždy, když píše o sudetských Němcích.

P. Kolar 15.6.2011 18:17

Re: Souhlasím s Vámi, pane Koláre (06:32) do posledníhé písmene, Až na jedno

Aha, pardon, to nebyl úmysl, to jenom můj posunutej gramatickej smysl. Tímto se vám Němci (včetně sudetských) oficiálně omlouvám. Pan Doležal by ze mně měl radost. :)

J. Pašek 15.6.2011 3:37

BLABLABLA . .. BLABLA . . .PRDPRD . . ..

BLABLABLA . . .BLABLA . . PRDPRD . . ..BLABLABLA . . .BLABLA . . .PRDPRD . . .

M. Rafnik 15.6.2011 1:11

Jděte jinam...

Vážený pane,

název Vašeho příspěvku "Výraz mimořádné necitlivosti a nepoučitelnosti" podivuhodně Váš příspěvek. NEMÁM RÁD p. kLAUSE A NENÍ TO MŮJ PRESIDENT, ALE V TOMTO PŔÍPADÉ MÁ PRAVDU. Nechci se snižovat k neoprávněným nařčením, ale nějaká "Karlova cena" je pro mne jako občana ČR (dříve ČSR)  v poměru k vyhlazení Lidic zcela bezpodstatná. Nevím, proč by se náš president měl stále a opakovaně omlouvat pohrobkům sudetských Němců, kteří ČSR rozbili a také jejich zásluhou zahynuly tisíce našich občanů. Já jsem se narodil právě za heydryichiády a můj otec mi dal typicky ruské jméno (byl vrchní policejní komiísař české policie). Nikdy neměl rád komunisty a také po únoru 1948 skončil (byl tehdy policejním ředitelem). Pokud by ale Váš článek (plný rektálního alpinismu) četl, poslal by vás slušně  do pr...... Otec ovládal jinak němčinu tak perfektně, že za okupace nechtěli němečtí úředníci (včetně vyšetřovatelů Gestapa) věřit že je Čech. Když jsem se nechtěl učit němčinu (jazyk fašistů) , řekl mi, že Německo není jen Hitler, ale také Goethe, Heine atd. a já jsem to pochopil.

Tak to za mého tatínka (a snad i řadu ostatních) dělám já, p. Doležale: Jděte se svými názory do pr.... a neotravujte naše ovzduší. Můžete se také přestěhovat do jiné země.

K. Janyška 15.6.2011 7:52

Re: Jděte jinam...

Je to Váš prezident, bulíku, ať chcete nebo nechcete. Už se smiřte s tím, že tak to je a příjměte svobodnou většinovou volbu... Dzp.

J. Tejkl 15.6.2011 8:21

svobodnou většinovou volbu?

Myslíte snad ten parlamentní handl s komunisty? To je pro Vás "svododná většinová volba"? 

M. Rafnik 15.6.2011 9:34

Re: Jděte jinam...

Janyško,

nejsem žádný Váš spratek, abyste mne tituloval "bulíku". Z obsahu Vašich příspěvků je ostatně jasně  viditelná Vaše duševní úroveň. Takže platí totéž, co pro p. Doležala (ten si ale oslovení "pane" zaslouží), jděte ...