21.6.2024 | Svátek má Alois


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Franta 24.3.2007 20:44

Re: Přírodopisné pozorování

Dostaneš. Neboj. Kastráti se množí mnohem rychleji, podívej na ČSSD.

Alois 23.3.2007 18:44

Přírodopisné pozorování

Žiju na venkově a posloužil bych poznatkem: Zatímco NEVYKASTROVANÍ kocouři tu do vysokého věku lítají po seně za kočkami a rvou se o ně i o sféry vlivu na dvorku, obklopeni několikageneračním klanem svých potomků, pokud je něco velkého nepřejede, / dokoncečas od času nám na schody z vděčnosti za misku žrádla donesou polomrtvou myš či krtka,/  domácí KASTRÁTI se válí u kamen a ten mladší a statnější vyráží zakousnout  kolegu pravidelně, když v misce dojde žrádlo. Také mě kousne do nohy, abych koukal žrádlo dodat. Z toho jsem došel poučení, že kastráty už nikdy. Ale živím je  už desátý rok. Narozdíl od lidí za svou kastrovanou povahu nemůžou, a dostali jsme je darem. Doufám, že nedostanu další.

Alois 23.3.2007 18:01

Re: Re: Heleno, zdá se to jen mě,

že tato podivná kniha za 1000.- je jen promyšlený tah, jak obejít zákon a  soc.dem. stranickou kasu? Nakladatel vydává knihu za 1000.- a hned si nějaký sponzor /?/ ČSSD 1000 kusů koupí za tuto přemrštěnou cenu a rozdá je účastníkům sjezdu?Obětovat milion, to opravdu může jen hodně bohatý kapitalista. Že by to koupil Philips, nebo Hyunday, nebo sdružení vděčných nabyvatelů pozemků poblíž Ruzyně a leckde?   Inu, z obstavených účtů ČSSD by už financování předsjezdové reklamy  p. Paroubka legálně proběhnout nemohlo. 

Je cena knihy "normální", pokud lze bezprostředně po vydání  knihu zlevnit na polovinu?   / Prý se nyní bude kniha prodávat zhruba za 500.-, aby s barnumskou televizní  sjezdovou reklamou si ji mohl zakoupit i nesjezdový Paroubkův fanklub, od své sociálně slabé huby by si snad už pětistovku mohli utrhnout! /.  

Ptá se někdo, kdo a jak výrobu knihy zaplatil, kdo dodal papír, kdo provedl tisk? Dokázal by nakladatel bez stranické objednávky a sponzora po ruce vůbec zaplatit z tržeb autorské honoráře, tiskařské práce a papír, kdyby se pokoušel tuto knihu za cenu 999.- Kč, jak jsem slyšel, prodat na trhu? Tušilo Naše vojsko jaksi předem, že velkou část nákladu knihy, kterou jistě plánovalo prodat socialistům u příležitosti sjezdu, už nebudou moci v ČSSD koupit, ale že se najde okamžitě bohatý sponzor, který tu velkou objednávku zaplatí? Zkontroluje někdy někdo, kolik knih bylo vydáno a kolik rozdáno?

Kolik procent dań. základu mohou dnes činit sponzorské dary? Přemýšlí někdo  o pohnutkách takové  štědrosti anonymního sjezdového dárce, o ekonomické výkonnosti firmy, která může naráz věnovat milion, nebo o výši úspor občana, který může bez rozpaků tolik darovat? Může být vůbec dárce polit. strany anonymní, i když dává věcný dar?

Pokud by šlo o peněžní sponzorský příspěvek, zůstal by zablokován v kase ČSSD na pokrytí Altnerových pohledávek. "Anonymní milion" na knižní mauzoleum páně Paroubka..proč mám pocit, že na nás někdo dělá dlouhý nos?  

Peroutka 22.3.2007 23:10

Re: Re: starý kocour

stale jeste sprada a pozuje nad mladymi?    Spatna zprava - mezi mladymi smiraky se zadne lstivejsi zvire nenaslo.    Dobra zprava - mladi nedelaji bulvarni smiru a vubec ho neznaji.

Skybird 22.3.2007 22:13

Zeman - bezesporu výjimečný ale silně egocetrický člověk a proto špatný prognostik ...

Ještě bych někde nalezl vystřižený jeho článek z Technického magazínu z konce léta 1989. Již tehdy jsem kolegům říkal, že to měl napsat alespoň o rok dříve.

Vytvořil si silnou partaj a "dotlačil" ji do Strakovky hlavním vchodem. Korunním princem jmenoval Grosse (ač byl niterně přesvědčen, že to je velmi slabé kafe). Předpokládal, že další volby prohraje a proto utekl z politiky a na své místo dosadil Špidlu (ač byl niterně přesvědčen, že to je slabé kafe). Vytvářel si tak aliby a pozici pro návrat jako zachránce. Špidla ale volby vyhrál. Tak mu tedy Zeman začal okopávat kotníky, ten se bránil (peripetie s prezidentskou volbou), ale Zeman snad i jako pomstu za svůj neúspěch jej dotlačil k  odchodu a vygeneroval ještě slabšího vůdce adolescenta Grosse. Začal i jemu opět okopávat kotníky až i  za přispění Richelieho české politiky Kalouska dosáhl i jeho odchodu. Strana však se nerozpadla, nerozštěpila a neklekla před spasitelem Milošem, ale kupodivu někde ve svých útrobách dost překvapivě vyšťourala hospodskou kulturou vychovaného, magistrátní mafií zoceleného a všemi mastmi mazaného Paroubka. No a padla kosa na kámen.

Prostě, kdo jinému jámu kopá - sám do ní nakonec padá.

Myslím, že je tomu tak dobře. Velcí K a Z končí - jeden zhrzený nepostradatelný a druhý jako podivínský všeználek.

Ale čas nový, nové chce mít lidi - kteří to budou ?

helena 22.3.2007 21:38

Re: Zemanovou chybou je pouze

R^

helena 22.3.2007 21:36

Re: Paroubek je schopný politik a osobnost taky

ta oslavná řeč se dala říct krátce:  Paroubek je všehoschopný :-/

Václav 22.3.2007 21:33

Pane Doležale,

V tomto Vašem článku je podle mého názoru skutečně pravdivé pouze   "Výměna kocourů", ostatní je jen polopravdivá omáčka. Dobře víte, že Prognostický ústav byl nedílnou součástí 1. správy STB. Z tohoto pohledu jsou Klaus, Zeman, Komárek a mnoho dalších neviditelných,  estébáci a mentální komunisté, kteří na čas ovládli politicku scénu. Nástupem Topolánka a Paroubka přišla nová generace a  tato zločinecká parta začíná stárnout a přicházet o svoje mocenské ambice a prohrávat svůj boj o moc. No a to je ta výměna kocourů. Vůbec není třeba tahat do doho politiku, ta u nás neexistuje, je to jen rvačka o koryta.

Brmboš 22.3.2007 20:39

Ne Paroubek v tom prsty nemá.

V tomto se se velmi mýlíte, že Paroubek má prsty v trestním podání. Jemu by to prospělo nejméně. Teď před sjezdem by to byl nehorázný risk. Odchod Zemana vadí i členům, kteří  Zemanovi nefandili, ale navíc se na sjezdu o tomto případě mluvit. Jediné co by bylo možné je, že by to opravdu riskl a hodil za hlavu modernizaci i stanovy, protože hádáním se o Zemanovi by na tyto důležité dokumenty nezbyl čas.

mik 22.3.2007 20:38

Re: Re: Včasnost výměny kocoura

Obcas krysy vyfackuje, uz tim je uzitecny :-D

mik 22.3.2007 20:36

Re: starý kocour

Spokojene prede, ti mladi mu nesahaji po kotniky ;-D

mik 22.3.2007 20:35

Re: Pan autor si nechutně vyřizuje účty

Pan DOlezal pouze popisuje jak to vidi. Rozhodne treba neprodal 100M dluh za necelou dvacku. 80M v prd... kvuli Zemanovi. To radeji 10 Dolezalu nez jednoho Zemana.

Ladislav N. 22.3.2007 19:54

Re: ...ale byl to alespoň soupeř na úrovni a žádný podrazák...

Ale on to podrazák byl. Jenom to někteří nechtějí vidět... ;-P

Eva D. 22.3.2007 18:15

Re: Sedí to

Ten nejstarší kocour už dostal před časem rovnou nový pelíšek a spokojeně tam vrní a vyráží odtud na výpravy . Takže poprvé to proběhlo hladce.

Petr H 22.3.2007 18:14

Pan autor si nechutně vyřizuje účty

prostřednictvím svých članků s lidmi,kteří mu kdysišlápli na bebíčko.Proč ne,nikdo mu to  dnes nezakáže,ale chová se jako typický trpaslík kopající do obra.Zemana bych nikdy nevolil,ale byl to alespoň soupeř na úrovni a žádný podrazák.Více Zemanů a méňe Doležalů by české politice prospělo.

stařec 22.3.2007 17:02

starý kocour

Pane Doležele, zřejmě vás život naučil jak se staří kocouři chovají, proto se vás ptám co vlastně tady ještě děláte ? 

PRASI DENT 22.3.2007 16:50

Re: Včasnost výměny kocoura

 Ten udělal fígl....Namísto TYGRA stvořil MACKA, který krysy nežere a nopak se s nimi peleší - A MÁ VYSTARÁNO.....

Kikína z údolí Vrchlice 22.3.2007 16:13

B.Doležal to napsal zajímavě

Je to zajímavé čteníčko a určitě  kus pravdy na tom  může být. Napsal jste to hezky.R^

AeroKarel 22.3.2007 16:09

Re: Mr. Gore, neráčej být z toho oteplování nějakej globálně přehřátej?

Třeba sedí na přívodním kabelu do své rezidence.

Lada 22.3.2007 15:57

Re: Docela trefné, Zemanova ČSSD byla jen nafouknutá bublina, které mnozí (i já osobně) na letěli

Schlingem a Lachnitem.

Balů 22.3.2007 15:32

Re: Re: Pane Doležale,

Co do toho pletete spravedlnost člověče neštastná! To byla v tehdejší situaci nutnost. Bohužel však způsob provedení v podání různých komunistů a konfidentů ( jedna pakáž) byl vrcholně neštastný. Ale pokud byste na tu spravedlnost nemohl zapomenout, tak Vám připomenu rok 38 a 45.:-/ 

Dana 22.3.2007 15:25

Re: No bať...

@Teo, nepočítáte s mentalitou p.t. občanů, kteří smutní za pevnou rukou, za někým, kdo rozhodne, kdo se postará....Ráda bych, abyste měl pravdu vy, ale s hodnocením Paroubka mi to už jednou vyšlo - v den jeho zvolení předsedou ČSSD...

Pete Brich 22.3.2007 15:23

Re: Re: Re: Re: Pan Doležel je vedle.

A když se nestihl vyčůrat, tak se mu rosí čelo.;-)

PB

Pete Brich 22.3.2007 15:18

Mr. Gore, neráčej být z toho oteplování nějakej globálně přehřátej?

PB

@Teo 22.3.2007 14:57

Podle mne

je méně nebezpečný křivák, o němž se obecně ví, že je křivák, než křivák, co s tváří jako "rovňák" a bohužel mu to spousta voličů zbaští... Prohlašuju, že Socbotka NENÍ méně nebezpečný, než ten, jehož jméno se nevyslovuje... :-P

AL GORE 22.3.2007 14:23

Re: Pane Doležale!

Mr.Kubeš jste absolutly right.Ten česká president je tákový bedna dubový,že jsem z něj úplna trpaslik na ten IQ.Kam se hrabala nejaka Dolesela,to byt nula ta IQ jeho tykfe.A kolik Nobel Prajzu mit ten vaš česka ekonomicka genius?????Ja zatim nic neslysela ani nekukala.

Buvol 22.3.2007 14:15

Re: Obráceně

;-D ....vtipná kaše Vám ale evidentně nechyběla!

Kubeš 22.3.2007 14:13

Re: Re: Zeman je sice kocour,

Omlouvám se za omyl, ne Leo ale Teo

Kubeš 22.3.2007 14:11

Re: Zeman je sice kocour,

Leo, vidíš to dobře, ale ten Sobotka by byl méně nebezpečný.

Vrba 22.3.2007 14:10

Re: Re: Pane Dole‘ale,

Blahopřeji! vynikající  slovní zásoba. Myšlenkově sice velmi  řídké, ale zato dostatečně přisprostlé.Až se jeden diví!