14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karel Kocourek 24.4.2006 11:09

Re: spinave vlajky

1. Co se vlajky tyce, samozrejme neni spravne, pokud ji nekdo umyslne nebo z nedbalosti necha plouhat po zemi, ale ze by se uz po dotyku zeme nemela dal pouzivat - to je asi trochu uzkoprse. Predstavte si praporecnika na bojisti (samozrejme v historicke dobe, kdy to melo smysl), ktery padl. Prapor samozrejme zvedl nejaky jiny vojak a zadne pochyby o zneucteni praporu si nepripoustel.

2. "Lev ve skoku" ma ruzne historicke predlohy. Ta soucasna varianta ma blize ke stredovekemu erbu, zatimco ta prvorepublikova se lvem rozkrocenym do celeho pole se jiz pouzivala v barokni dobe. Je to vec vkusu. Me se soucasna "goticka" varianta zamlouva vic, i kdyz tvar stitu snad neodpovida. Barokni heraldicke figury jsou neprirozene rozevlate.

ok 24.4.2006 11:45

Re: Re: spinave vlajky

On ten barokni cesky lev je spis takova divna kocka ve skoku - nic moc. Moc dustojnosti nema, dokonce ma pivni bricho!

Ale prave ty dnes "zakazane" fanouskovske dresy maji lva opravdu krasneho, s naznakem plamenku, nesrovnatelne lepsiho nez je ten oficialni. Ten "fanouskovsky" je srovnatelny s elegantnim hokejistickym lvem finskym.

ok 24.4.2006 11:55

Re: Re: Re: spinave vlajky

Asi nejhezci soucasna varianta znaku je ovsem na uniformach Hradni straze, kde jsou pouzity trojuhelnikove stity. Tam lev ve skoku pasuje, i obe orlice jsou bezproblemove, vsechna tri heraldicka "zvirata" jsou vytvarne sladena. Erby se Pistekovi povedly.

šakal 24.4.2006 13:54

...Vy jste taky kus vola, co?...

...Kam na ty kraviny chodíte? ;-P

ok 24.4.2006 14:02

Re: ...Vy jste taky kus vola, co?...

Diky za titul, rad vas poznavam.

Oni ti Americani mozna prosli mozna podobnym skolenim jako kdysi ja, a proto vedi ze vlajku nemaji veset vzhuru nohama, a taky ze ji maji obcas vyprat. Vzdycky kdyz vidim usmudlane ceske fanousky se zmuchlanymi vlajkami, je to pro me smutny dukaz, ze patrime na Balkan.

Obavam se, ze "zapadoevropane" si toho taky vsimnou. Ja bych to nepodcenoval, svedci to o:

1. nevzdelanosti

2. bordelarstvi

pep 24.4.2006 23:24

Re: Re: ...Vy jste taky kus vola, co?...

Ona se taky ta vlajka moc prát nedá - nějak rychle pak ty barvy vyblednou. Na to v zákoně taky nikdo nemyslel!

pep 24.4.2006 23:28

Re: Re: ...Vy jste taky kus vola, co?...

Ona se taky ta vlajka moc prát nedá - nějak rychle pak ty barvy vyblednou. Na to v zákoně taky nikdo nemyslel!:-D

Vlastimil 24.4.2006 7:44

Připadá mi komické

zpřísňovat tresty za špatné vyvěšení české vlajky, když téměř nikdo ze soukromých osob v den státního svátku naši vlajkou svůj dům nebo byt nevyzdobí. U nás se nosí vlajky jenom na fotbal a hokej. Nebude-li se našim fotbalistům a hokejistům příliš dařit, nebude tak důvod vůbec české vlajky vytahovat.

Myslím si, že je to škoda. V USA či Dánsku prý visí vlajky u rodinných domků často. Loni jsem na několika místech v Maďarsku viděl na stožárech u rodinných domků maďarské vlajky, přestože v ten den žádný státní svátek nebyl. My sice vlajky nevyvěšujeme, ale zato máme přísný zákon trestající jejich špatné vyvěšení. Opravdu jsme zemí absurdit. 

bitaxe 24.4.2006 8:21

Re: Připadá mi komické

Pokud se vám zdá smutné že skoro nikdo vlajku nevěší, je na to jednoduchý recept, vyvěště ji sám, třeba se další přidají. Já osobně nemám pocit že bych po letech povinného věšení při každé blbosti počínaje prvním májem a konče dnem znárodnění musel věšet cokoli, prostě mi to nechybí, pokud někde mají zkušenost jinou ať si svou vlajku věší, třeba se k nim jejich stát také chová lépe, než ten náš k nám. Možná kdyby ten Dán nebo Američan byl zdaněn a buzerován státem jako Čech tak by se na vlajku taky vykašlal.

A blábol vlády že se to netýká sportovních fandů je jen příkladem toho jak je to přiblblé od samého počátku, pokud se ožeru pomaluju si ksicht a budu běhat "oblečen" ve státní vlajce v den kdy se povede uspět v nějakém sportu jsem beztrestný, když to udělám jindy jsem na pokutu. Nepřipadá vám že vyvěšovat vlajku symbolizující stát který hlásá tohle je hloupost?

gerontusinza 24.4.2006 9:33

Proč mám sakra stejné pocity. Příliš mnoho blbců nám vládne a tvoří zákony. Co takhle místo klíčů klacky? Re: Re: Připadá mi komické

Ladislav N. :-))) 24.4.2006 22:20

Re: Příliš mnoho blbců nám vládne a tvoří zákony. Co takhle místo klíčů klacky?

Představa, že byste ty "blbce" nahradil vy sám, je děsivá... ;-D

jeff 24.4.2006 13:48

Re: Re: Připadá mi komické

Naštěstí stát není jen socdemácká debilita, takže je šance to brzy změnit.

gogo 24.4.2006 5:42

znamená to snad,

že Paroubek přestane používat státní znak jako svoje logo?   viz www.Paroubek.cz

scurra 24.4.2006 6:43

Re: znamená to snad,

Možná nepřestane a ještě přitvrdí. Včera jsem ho slyšel v televizi vykřikovat: jsem ta změna! Za chvíli bude vyřvávat: JSEM ZÁKON! Snad se lidi během těch pár týdnů ještě proberou.

DAVID 24.4.2006 9:18

Re: Re: znamená to snad,

Neproberou. Tenhle narod zrejme touzi po Pablbcich a jejich zakonech, ktere nemaji ani hlavu, ani patu a popiraji se navzajem.

scurra 24.4.2006 15:02

Re: Re: Re: znamená to snad,

Pokud národ poněkom takovém touží, pak Pán Bůh s ním. Protože tenhle chlap si očividně myslí, že je společným převtělením Napoleona, Mojžíše a Mussoliniho - a to vydá na několik psychiatrických diagnóz.

scurra 24.4.2006 15:12

Re: Re: Re: Re: znamená to snad,

Navíc srovnejte opakované věty (v TV): já sem ta změna, pane redaktore, já jsem ta změna... s "Já jsem ta cesta, pravda a život" (Jan 14.6.). Pan Paroubek je podle mě očividně psychicky nemocný - viz. další jeho výroky - mám něco jako poslání od Nejvyšší bytosti apod.

neuropan 24.4.2006 15:48

Re: Re: Re: Re: Re: znamená to snad,

Je to ještě horší ! Viděl jsem ho v TV reagovat stylem:"ODS chce zdražovat, snížit zdravotní péči", bla, bla, bla, co ještě strašného chce ODS a celé to korunoval řevem, že to je "PROTILIDOVÉ A PROTINÁRODNÍ". Tož tak. To je už fakt silné kafe.

scurra 24.4.2006 20:03

Re: Re: Re: Re: Re: Re: znamená to snad,

Stejným stylem reagovával kdysi jeden pán, který měl také poslání. Vyvolila si ho sama Prozřetelnost. A neměl bradavici, ale kartáček pod nosem.

Ladislav N. 24.4.2006 3:08

Dobrý článek, díky!

Poučil jsem se, i zasmál... ;-D

PH 24.4.2006 2:00

Pane Nosál,nechovejte se tady jako levičák,

i do p*dele se dá poslat slušně a s noblesou.Reakce od vás byla jak od levicového burana.

omlouvám se 24.4.2006 21:23

Re: Pane Nosál,nechovejte se tady jako levičák,

ale on mne ten Doležal skutečně nasral. Tuhle mi jeden člověk, co sepisuje dějiny Sudet !!! vykládal, že naposledy byl pořádek v Německu za Hitlera. Dotyčný za tři roky četní výpotků páně Doležala a intenzivního kontaktu s Landsmašaftem vykřikuje, ač sám Čech, o "české verbeži" atd. Už jsem toho měl nějak dost. Sorry.

JAB 24.4.2006 1:59

Obávám se

, že použit nesprávný Liďák, je-li to vůbec Liďák, neb se nejedná o prostou kresbu. Ta karikatura sice byla ve formě tehdejšíhio státního znaku, ale Švejk na ní měl dva lví ocasy, v ruce pulitr piva a bylo to namísto Pravda vítězí označeno nápisem To chce klid.

aaaaaaaaaa 24.4.2006 1:13

ach jo co jsme zase udělali špatně?

Nosál 24.4.2006 0:59

šmejd Doležalů

Doležal je kretén, který si musí do Čechů kopnout za každou cenu. Zákon o vlajkách je idiotský,ale drzá a přitom rafinovaná protičeská politika sudeťáků, kterou u nás presentují Doležal s Mandlerem je daleko horší. Docela hezký článek o tom byl v sobotních LN od německého historika Hahna. . Tihle dva hajzlíci nevynechají možnost,jak cokoliv českého pomluvit. A lžou a lžou.Protože je li něco Čechům protivné, je to fangličkářství. A vyčítat něco Haďákovi, takový bolševický kolaborant jako Doležal, to je skutečně odporné.

Ladislav N. 24.4.2006 3:07

Re: Zákon o vlajkách je idiotský

No a není snad idiotský? ;-) To je jenom další z řady sockomunistických pitomostí prosazených do zákona...

Skepticus Maximus 24.4.2006 7:30

Re: šmejd Doležalů

R^

Marat 24.4.2006 10:59

Re: šmejd Doležalů

Nosále,zalez zpět do župy!

Marat 24.4.2006 11:02

Re: Re: šmejd Doležalů

Chyba: do žumpy,nikoliv do župy.Pokud pan Septik ráčí mít stejný názor,tak ńechť jde do žumpy s vámi!

Vlado 24.4.2006 12:12

Re: Re: Re: šmejd Doležalů a Maratů

RvRv