26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Výbuch lidového hněvu

K výbuchu došlo ve čtvrtek před ministerstvem financí. Lid zastupovalo asi dvě stě nevolených představitelů spolu s pány Zavadilem a Středulou, kteří se k tomu tak nějak nachomejtli. Hněv lidu byl nasměrován proti ministru Kalouskovi, hlavnímu zemskému škůdci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Havlicek 9.6.2012 11:23

Re: Je to smutné.

Takový "lid" si opravdu nezaslouží. Pro takový "lid" je až příliš dobrá. A to myslím smrtelně vážně. O takový "lid", myslím, ani nestojí... :-)

P. Pavlovský 9.6.2012 3:18

Omlouvám se za horní překlep odjinud. K věci:

Vyšel-li ministr na volání davu ven, aby vyhověl jeho údajné touze po komunikování, projevil notnou statečnost. Bodyguarda nemaje, mohl se klidně dočkat nože pod žebra, od atentátu na A. Rašínba máme ve vraždění ministů financí levicovou tradici.

  Je podlé, když mu Zaorálek vyčítá provokativnost! Kdyby nevyšel, vyčítal by mu zase aroganci a zbabělost.

  M. Kalousek je staný muž středního věku  a vyšší postavy (jako malý stařík už závidím:-), nedostatkem sebevědomí zřejmě netrpí.  Trpí ale pokřiveností českého práva v otázce tzv. nutné obrany. Když na něj na ulici jakýsi adolescent vulgárně pokřikoval, uštědřil mu M. Kalousek pár výchovných pohlavků, čímž nesporně přispěl k dohnání toho, co zameškali mladíkovi rodiče. Místo aby byl za to veřejně oceněn, byl odsouzen k pokutě. Hoch se s kamarády jistě moc nasmál, jak snadno si lze přilepšit na pivo.

   Kdyby se včera ministr Kalousek fyzicky ohradil proti těm, kteří naň fyzicky útočili - pliváním a pohlavkováním - mohl by být za nečinného přihlížení policie lynčován. Ovšem při zbabělosti toho davu by možná byl jenom žalován za nepřiměřenou obranu. Vydala by jej sněmovna takovému soudu? Zbavila by jej, ve strachu z "hněvu lidu", imunity?

    Celá kauza je pouhým zváštním případem nejméně 60 leté pokřivenosti českého práva v tomto aspektu. Komunisté byli zásadně proti tomu, aby se lidé směli sami bránit  násilným útokům - samií je páchali především. To do značné míry přetrvává. Zákony nadržují útočníkům a diskriminují obránce, policie lidi přede obranou jejich majetku často přímo varuje! Doporučuji inspiraci ve  v tomto ohledu  velice sofistikovaném zákonodárství USA!

J. Boleslav 9.6.2012 7:53

Re: Omlouvám se za horní překlep odjinud. K věci:

Obecně souhlasím, až na to, že dle mého názoru si některé charakterové rysy p. Kalouska bohužel o fyzické napadení poněkud koledují.

P. Pavlovský 9.6.2012 8:13

Re: Omlouvám se za horní překlep odjinud. K věci:

Podle tohoto klíče byste ovšem musel ufackovat polovinu parlamentu. Procentuelně je pak nejméně podezřelých z korupce mezi poslanci TOP 09 (pokud jde o charakter, ponechávám stranou poslance za KSČM, to jsou "lidé zvláštníhpo ražení")

V. Vlach 9.6.2012 8:40

Re: Omlouvám se za horní překlep odjinud. K věci:

Kdo říká, že to tak není!

J. Boleslav 10.6.2012 13:35

Re: Omlouvám se za horní překlep odjinud. K věci:

Mezi Topkaři je nejméně podezřelých možná i proto, protože zatím většinou nebyli dostatečně dlouho u koryta. Uvidíme za čas.

P. Pavlovský 10.6.2012 13:43

Re: Omlouvám se za horní překlep odjinud. K věci:

Jak se Vám z antirozkrádacího hlediska  jeví chování TOP 09 na pražském magistrátu?

J. Boleslav 10.6.2012 13:49

Re: Omlouvám se za horní překlep odjinud. K věci:

Zatím pozitivně. Na zásadnější soudy je ale ještě brzo, počkal bych alespoň 1 volební období.

J. Ryba 9.6.2012 9:02

Re: Omlouvám se za horní překlep odjinud. K věci:

které některé? A buďte hodně konkrétní....

a těch 227 miliard máte tady http://www.libinst.cz/clanky.php?id=104

a tady: http://neviditelnypes.lidovky.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A120607_222414_p_cirkus_nef&razeni=&strana=2

P. Pavlovský 9.6.2012 2:56

Stát sankcionuje statečné, kryje zbabělce

Jsem "poučený laik" - 18 let vysokošklský peadagog, manželka celý aktivní život pedagog středoškolský.

Navíc jsem, mj. profesionální umělecký kritik a troufnu si říci, že hodnocení textů zaslaných do soutěží, žádajících grant na vydání, ucházejících se o mediální uvedení (dramaturgie), tedy i slohových maturitních prací, textů k VŠ přijímačkám, prací seminárních, bakalářských i diplomních, je 25 let součástí mé profese. A takových je nás tu řádově stovky.

O tom, že je možné maturitní práce centrálně hodnotit (bez znalosti autora) nemůže být pochyb! Např. nakl. redaktoři, členové porot přísl. soutěží, dramaturgové divadel, el. médií, členové přijímacích komisí na VŠ atp,, atp. musí tuto činnost provozovat standardně a soustavně a musí si s ní, ve vlastním zámu (nepropásnout kvalitu!) poradit co nejlépe. (Např. odmítnou kvalitní hru znamená historicky se znemožnit, protože ji objeví někdo jiný; odmítnout vydat kvalitní text - dtto.)

Děti nemaje, jsem mimo konflikt zájmů, ale též mimo přímý kontakt s praxí. Tolik informací ale už za ta léta média přinesla, že už dlouho považujeme s manželkou CERMAT za tunelářskoiu diletantckou instutuci. Některé její zveřejněné testy přímo bijí do očí svou nekvalifikovaností, nejednoznačností možných odpoévědí atd.

Myslím, že ministr P. Fiala učinil to, co se mělo stát už dávno:Vyhodil evidentně nekompetentního ředitele CERMATU (jeho nekompetentnost potvrzoval i jeho veřejný projev, vzhledem počínaje a obsahem konče) a zřizuje z odborníků - a jsou jich tu opravdu stovky! - komisi na vyřešení problému. Konečně neobjevujeme Ameriku, s tímhle mají ve světě už zkušenosti více než půlstoleté!

E. Došlík 9.6.2012 4:26

Re: Stát sankcionuje statečné, kryje zbabělce

Pane Pavlovský dobré ráno, jako ranní ptáče pročítám váš příspěvek, a v duchu vůbec nelituji naši vychovateku - minisryni kultury! Proč takový člověk jako vy, s přehledem a praxi není využitý. Nemáte odvahu se angažovat, a raději diskutujete po nocích s lůzou, jak nás  někteří vševědělové nazývají. Je mi trapné, že několik vyčuraných diskutujících kritizuje své protivníky za opačný postoj k této vládě a režimu, který obyčejným lidem donesl jen strach o svou rodinu, práci a další život. Proto jak otevřou hubu ze zoufalství o svou budoucnost tak se stávají lůzou . . . Hezký den, a s rozumem . . .

P. Pavlovský 9.6.2012 5:44

Re: Stát sankcionuje statečné, kryje zbabělce

Děkuji za uznání! Na MK ČR nejsem zdaleka neznámý. V letech 1997- 2004 jsem byl nositelem velkého grantu MK ČR na napsání pojmového slovníku Základní pojmy divadla. Ve spolupráci nakl. Libri a Národního divadla slovník též roku 2004 vyšel, jako druhý svého druhu na světě!

V letech 2005-7 jsem byl předsedou komise, která pro ministra kultury vybírala výročního laureáta pro Cenu ministra kultury ČR v oblasti divadla. (Konečně 1994-2007 jsem byl vedoucím Katedry divadelní vědy FFUK.) O tom, že bych měl k řadě kulturních problémů co říci, protože je dlouhodobě sleduji a mám na ně vyargumentovaný, občas dokonce již zveřejněný, názor (např. kauza Státní opery, otáčivého jeviště v Krumlově, mariánského sloupu na Staroměst. nám., umístění Muchovy epopeje.

O odvahu by vůbec nebylo, měl jsem např. legitimaci ODA číslo 38 a byl jsem v roce 1990 zvolen prvním předsedou její první krajské organizace - pražské.

Ani s kondicí to není nejhorší, jakkoli je mi už 67. Málo platné, v letech 1960 - 67 jsem aktivně zápasil, 4 roky I.ligu volného stylu (oddílovým kolegou byl Zdeněk Srstka - Chcete mě?), běhal jsem Běchovice-Praha a ještě po promoci (1972), jsa dlouhodobě bez místa (příbuzní v emigraci), měl jsem úspěšný come back do II. ligy zápasu řecko-římského (je přece jenom trochu pomalejší).

Jiná věc je, že už se nikam necpu, že mám pořád co a kam psát (jako jediný český teatrolog a kritik mám vlastní blog - týdeník na www.divadelni-noviny.cz) - Divadelní noviny, Loukář, Amatérská scéna, Týdeník rozhlas a d. Také půl rok trávený soustavně na chalupě na Vysočině není marný (stromy ovšem neobjímám, zato pilně pěstuji ekologickou zeleninu).

P. Lenc 9.6.2012 8:05

Re: Stát sankcionuje statečné, kryje zbabělce

Pane Došlíku i já jsem starší ročník,dle vašeho popisu takzvaně "obyčejný".Jsem finančně průměrný důchodce,pouze vyučený, dělník.Když vidím kolem sebe ten "strach a zoufalství",tak zřejmně žijeme každý v naprosto jiném světě.A pokud obhajujete to, co se dělo u Ministerstva financí a interpretujete to jako "otevření huby ze zoufalství", tak patříte tam, kam patříte, mezi lůzu.A v tom vám ani vzdělání nepomůže.

J. Paul 9.6.2012 8:17

Re: Stát sankcionuje statečné, kryje zbabělce

Tak. :-)

E. Došlík 9.6.2012 8:33

Re: Stát sankcionuje statečné, kryje zbabělce

Pane Lenci, přečtěte si ještě jednou můj příspěvek do diskuse, a pak mudrujte! Proč mi podsouváte něco konkrétního, o čem jsem se vůbec nezmínil! Tak, neobhajuji nic co se dělo u MF, a co se týče lůzy, tak vám není asi jasno co tento výraz značí - bohužel tam patří i ta chudina, která u nás začala po tzv. sametu vznikat, a to ne vlastním přičiněním, tak jak žije chátra a holota, která se k takovému životu rozhodla sama. TOTO NECHŤ SI PŘEČTOU I OSTATNÍ DISKUTUJÍCÍ, KTEŘÍ SI LIBUJOU V UŽÍVÁNÍ LŮZA, NA OBČANY, KTEŘÍ SI OTEVŘOU HUBU, PROTOŽE JSOU NUCENI PRACOVAT ZA MINIMÁLNÍ MZDU . . . , A PAK NASTÁVAJÍ SOCIÁLNÍ PROBLÉMY . . .

Tak pane důchodče Lenci, na toto nepotřebujete být vysoce vzdělaný!

O. Kurz 9.6.2012 10:19

Re: Stát sankcionuje statečné, kryje zbabělce

Ani ta největší písmena nezakryjí, že píšete neskutečné hlouposti - "..chudina, která u nás začala po tzv. sametu...", "..nuceni pracovat za minimální mzdu..". Když si toto člověk přečte a ví, jaké to tady bylo před 89, tak by se člověk musel smát, kdyby vaše slova nebyla k pláči.

E. Došlík 9.6.2012 11:18

Re: Stát sankcionuje statečné, kryje zbabělce

Pane Kurzi, nebo Kurz, to je jedno, protože určitě je to vaše přezdívka. Možná, že patříte k těm šťastným a bezproblémovým. Nevím, kde žijete, ale co se týče Moravskoslezského kraje, nastaly po tzv.Sametu problémy, když Dlouhý s belgickým specialistou začali uzavírat OKD, VŽKG se prodalo, nebo sprivatizovalo ( dělaly se tam nejen plechy na lodě, ale i velmi žádané zalomené hřídele, kopule na tanky a další výrobky. Další kolos NHKG nakonec koupil Ind, a další podniky se vytunelovaly. Tak se nesmějte, a zaplačte vy! Smích nad tragedii jiných může pouze dělat jen blbec. A pokud si myslíte,že toto je hloupost, tak jste hlupákem vy!

J. Slanina 9.6.2012 14:49

Re: Stát sankcionuje statečné, kryje zbabělce

Správně, došlíku, zalomená hřídel do každé rodiny, tanková věž na každý kostel. Tak je to spravne, tak to ma byť.

E. Došlík 9.6.2012 17:21

Re: Stát sankcionuje statečné, kryje zbabělce

Slanino, holt opravdu jsi pablb, a to bezkonkurenční . . .

J. Slanina 9.6.2012 11:28

Re: Stát sankcionuje statečné, kryje zbabělce

Jó, holt za bolševika to byl ráj na zemi. O tom by ti, soudruhu, došlíku, mohl popovídat své třeba jeden můj soused z chalupy, který po celoživotní dřině na svých latifundiích zvíci 8 ha pobíral fantastický důchod 187 Kč. Jó,panečku, ten si žil.

V. Vlach 9.6.2012 8:43

Re: Stát sankcionuje statečné, kryje zbabělce

Muhehe.....no - označovatelé lůzy jsou jejími výhradními tvůrci!To se nedá obejít.

E. Došlík 9.6.2012 11:20

Re: Stát sankcionuje statečné, kryje zbabělce

Pane Vlach, je to tak, ale to šťastní jedinci a pochlebovači nynějšího režimu nepřiznají.

E. Došlík 9.6.2012 7:39

Re: Stát sankcionuje statečné, kryje zbabělce

Pane Pavlovský, jméno mé vám asi vypadlo z paměti, kdy jsem s vámi diskutoval. To nevadí, jste pouze o jeden rok starší, takže můžeme o životě povídat a hodnotit. I já považuji CERMAT za tunel, a jak vidno, pan ředitel byl z funkce vyhozen 2x, a opět se vrátil! Jak to dopadne teď jsem upřímně zvědav. Ředitel včera při záběrech ve zprávách ČT24 vystupoval jako suverén s copkem . . .

J. Boleslav 9.6.2012 7:51

Re: Stát sankcionuje statečné, kryje zbabělce

Příspěvek zřejmě patří k jinému článku.

J. Jurax 9.6.2012 2:05

Od odborářskými bossy vyhecované luzy

se nic jiného než hulvátství nedá čekat.

Jen mi přijde, že to ti odboráři nějak flinkají - pouhé dvě stovky rozhořčených lidů je nějak málo za ty prachy, ne?

J. Ryba 9.6.2012 9:04

Re: Od odborářskými bossy vyhecované luzy

tihle týpci žádné hecíře nepotřebují