5.6.2024 | Svátek má Dobroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AeroKarel 4.5.2006 11:44

"Pak se bude dát prosadit i ten většinový systém."

Ne. Ten by bylo možno prosadit jenom kdyby ODS zvítězyzila s ústavní většinou. IMHO   bylo by to užitečné.

AeroKarel 4.5.2006 11:42

"jestli KSČM dostane tolik hlasů, kolik jí předpovídají agentury, pak socanům nezbude nic jiného, než s nimi spolupracovat."

Jo, to leckdo tvrdil i o spolupráci s Hitlerem. Nešlo to jinak .......

M. Zima 4.5.2006 11:38

Kecáte,

volba "Prognostické fronty" se prakticky neliší od volby "Národní fronty". Dnes se už (zatím) člověk nemusí té komedie účastnit a tím má možnost vyjádřit jednoduchou skutečnost, že nejsou všichni Češi blbci.

Jestliže chcete provádět osvětu, obraťte se na manipulující triviály Doležala, Peheho,  Neffa.

AeroKarel 4.5.2006 11:38

Ono k té volbě

kohokoliv jiného než ČSSD  a KSČM stačí nejenom co Paroubek říká, ale i jak to říká. ODS volím bez nadšení. Ale letos mám dost silný dojem že je to nutnost.

oakman 4.5.2006 11:19

Trochu osvěty do řad místních individualit

ona lamentace nad páně Doležalovým popichováním k volební aktivitě není mířeno vám. To je pro ty, kteří si stále ještě myslí, že se jich politika netýká. Kdo nevolí, nemůže nadávat na poměry! Vy, moji drazí fajnšmejkři politiky, vám doporučuji opravdu nevolit, protože pokud v obchodě stavebninami očekáváte prodej drahokamů, nepatří vám volební lístek do ruky.  Pokud někdo tvrdí, že nevolit je politický postoj, je vůl a je mu jedno, co se bude s jeho zemí dít. U takového člověka pak nežádáme žádné aktivní projevy, jen snad pravidelné žvýkání u koryta se šlichtou, servírovanou těmi, které nevolil... kdo nevolí, neměl by brát podpory, příspěvky, protože pokud je mu zatěžko stát fendovat aspoň jednou za 4 roky nějakým názorem, proč by se stát staral o jeho živobytí..

pametnik-pesimista 4.5.2006 11:16

Re: Vážení přátelé.

hmm, měl bych asi upřesnit.... nemusel jste volit tu jednu jedinou, byl na výběr ještě z ČSS a ČSL... dnes je sice na výběr více, skutečně si může vybrat každý podle srdce a gusta ALE......

ale protože v začátcích naší hadrové revoluce si chátra v zájmu věčného zvolení prosadila 5% hranici, před vyprofilováním dalších stran, jsme tam kde jsme byli!  Bohužel pro skutečnou pravici.... a tak tu je jen menší a větší zlo,  a já nechci volit ani to menší ani to větší..... co s tím? Nejít k volbám taky nechci , tak budu opět volit jako vždy s tím, že si můj hlas rozdělí chátra.... jednou to třeba vyjde!

oakman 4.5.2006 11:09

Re: Koukám a nevěřím vlastním očím, kolik Rusů nám tu zůstalo

Ty jsi ten druh tajtrdlíka, který si dříve chodil stěžovat na MNV, že ten lágr, co mu tam postavili soudruzi za barákem mu ruší klid - štěkaj psi - a má hnusnej plot!!! Ty budeš muset ještě párkrát upadnout na hlavu, abys pochopil, že není čas na tvůj pátý pád! Jinak, co slepičky, nesou??

Vyředit 4.5.2006 10:51

Re: pane Dolezal,

Ještě je řešením tzv. vyředit malé strany, které by při malé účasti taktak prolezly přes pět procent. Když přijde více voličů a zvolí libovolnou malou stranu, která se tam stejně nedostane, naředí se hlasy pro lidovce a zelené a trochu se to pročistí. Kdo říká, že pak by neměla ODS partnera pro koalici, je pako. Stejně jsou to kur-vy, které to hrajou na obě strany.

Pak se bude dát prosadit i ten většinový systém.

M. Zima 4.5.2006 10:13

A co by jim

ta Neffova a Doležalova primitivní agitace přinesla? Není to to samé, jako když se večer letmo podívají na Otázky speciál?

Finrod Felagund 4.5.2006 10:13

Re: Koukám a nevěřím vlastním očím, kolik Rusů nám tu zůstalo

:)))) I-Worme, narážíte na zajímavý gramatický jev, kteří někteří zde asi nepochopili, ale k těm Rusům: jsou tu doopravdy a je to celkem dobře, protože jinak by byl problém si najít inteligentní, věrnou a hodnou holku s konzervativními životními hodnotami (ve smyslu například jít do vztahu s vysokou odpovědností vůči partnerovi) - ony totiž mladé Češky povětšinou jsou jen užít si a nazdar, odpovědnost žádná, hlavně se nevázat, proboha! Na prvním místě kariéra, na druhém pak buzerovat chlapy za to, že nemyjou tolik nádobí a doma se po celodenní dřině v práci "nestarají". Vážený pane, dnes jsou ty Rusky, stejně jako Bělorusky, Ukrajinky, jakož i Polky a Slovenky v ČR dost nutným faktem, jinak bychom se dostali s rozvodovostí po dalších deseti letech možná na 70%.... Ale to nic nemění na charakteru Vašeho příspěvku, že lidé se mají naučit správně česky, když už česky mluví :) >-

Malý Aston 4.5.2006 10:13

Pro Šejnu

Nepředpokládám velkou koalici.Předpokládám,pokud součet hlasů umožní vládu ČSSD a KSČM,vládnout,budou vládnout otevřeně nebo tajně.Touha po moci je obrovská.Spíše předpokládám koalici pravicových stran společně s KDU + ostatními,kteří se tam dostanou.V roce 2006 půjde k volbám nová,střední třída,které jde o živobytí.Tato skupina obyvatel,nevykřikuje,nemají čas,pracují jako živnostníci,podnikatelé a osoby,které se živí bez pomoci státu. Paroubkovi a komunistům se podařilo jedno,hodně je nasrali.Čím více pracuješ,tím více tě okrádají na daních. Ještě štěstí,že se jim podařilo přijmout poslední zákony a to s komunisty. /Zákoník práce,registrační pokladny,placení nemocenské firmami apod/ Jakákoliv politická strana,která prohlásí-my ty zákony zrušíme-vyhraje. Neznám skupinu občanů,kteří nepotřebují žádné jiné heslo aby přišli volit.

I-Worm 4.5.2006 10:05

Koukám a nevěřím vlastním očím, kolik Rusů nám tu zůstalo

i když se naučili docela slušně česky, existence pátého pádu jim dosud uniká. Ježišmarjá, nebyl on nakonec v rámci normalizace zrušen?

VH 4.5.2006 10:05

Re: Vážení přátelé.

Přesné. Škoda že ti, kterých se to týká, tyhle stránky nečtou.

Finrod Felagund 4.5.2006 10:04

Re: co na to

Na to se ani nemusím ptát, abych to věděl, beztak to bude něco jako:

"hmm... ehm.. dnes je všude taková ta... ehm.. konzumní, zkažená společnost.. ty ehm.. nadnárodní firmy, že, stavějí podivné domy na krajích našich ehm.. měst; mladí lidé jsou.. ehm, také divní, že, ženou se jen za kariérou.. hmm, kdyby radši věřili v jedinou pravdu a, ehm, lásku, že, než v ten, ehm, odporný materialismus.... a komunistů se ehm, nebojte, oni už se polepšili, že, aspoň se, ehm, ještě po revoluci nezdiskreditovali, ehm, ve vládě, které vládnou ty, ehm, podivné politické strany, že. na což já jako, ehm, skalní zastánce nepolitické politiky, nemůžu ehm, nikdy přistoupit, ehm, že.... Václav Havel V

S takovýmhle postojem s prominutím NAS*AT! Havel už absolutně ztratil veškerou soudnost a je z něj senilní blázen.... A je mi velmi líto, že i já, coby konzervativec musím mít takové výhrady k člověku, který troch přispěl k tomu, že komunistický režim padl (ve skutečnosti akorát Rusové nechtěli Honeckera s Jakešem a dalšími vydržovat, protože na to už neměli a tito neuměli nabídnout protislužbu, aby je 54 sovětských divizí ve střední Evropě umělo udržet u moci). Zlatý profesor Václav Klaus, jen mi občas vadí, že je na hradě, protože bych ho radši viděl jako volebního lídra ODS a příštího předsedu vlády.

Virtuál 4.5.2006 9:50

Vážení přátelé.

Především vy, kteří odmítáte jít k volbám.Vy, kteří nevíte, koho volit.Nevím, zda si to uvědomujete, ale vaše averse k volbám není dána tím, že by nebylo koho volit.Je.Stran jsou desítky, ale vám nesedí žádná, protože jste v duchu stále s tou vaší, s tou jedinou, kterou jsme volili do r. 89.My ostatní, kteří volíme a dovedeme si vybrat, máme v paměti dobu, kdy se volilo, kdy se volilo povinně a volila se jen jedna strana.Važte si toho, že dnes nemusíte volit tu jednu jedinou, že si můžete vybrat a spektrum je pestré, jen chtít..Buďte rádi, že ta doba je za námi a máte-li nějakou svoji ilusi o ideálním státě, tak ji pusťe k vodě. Ta iluse je pouze a jen ve vaší mysli.Takový stát, který by byl ideální a v němž by byli spokojeni všichni na sto procent, neexistuje.Ideální stát se snažila vytvořit předlistopadová garnitura, kdy jsme si měli být všichni rovni, kdy jsme měli všichni stejné žaludky,kdy měl každý dostat dle jeho potřeb a nakonec nebyl ani papír na tu potřebu hlavní.Takže, přátelé, vzpamatujte se a jděte volit.Neúčastí ve volbách ráj na zemi nevybudujete. Maximálně tak RaJ.

M. Zima 4.5.2006 9:32

Pane Doležal, v rozporu s Vaším antisocialistickým

horlením mají české volby se sexem hodně společného. Žádný slušný český občan se totiž nedovede ubránit dojmu, že s ním nejvyšší česká politická místa pravidelně vysouložují. Nevím, jak je to s Vaší orientací, ale když komunisticky dialekticky tvrdíte, že jde o "nutnost", ptám se Vás: představil jste si ty figury ve vládě a v presidiálním úřadu a je Vám jasné, co od člověka žádáte?

Virtuál 4.5.2006 9:31

CER

Příspěvek, jak od nevyzrálého puberťáka.

jardavary 4.5.2006 9:29

Re: pane Dolezal,

No to ty bolševiky strašně vytrestáš, když nepůjdeš k volbám. Souhlasím, že zatím žádná ideální volitelná (tedy ta, která má reálnou šanci dostat se do parlamentu) strana u nás není a tak to chce vzít rozum do hrsti a za všech zel zvolit to nejmenší. Ale v každém přépadě jít volit.. Jinak nemáš právo na cokoli po volbách nadávat, protože jsi k tomu přispěl svým špatným i když svobodným rozhodnutím zahodit svoje právo poslat tu strašlivou bolševickou holotu konečně do pryč. 

I-Worm 4.5.2006 9:23

Re: Re: KSČSSD je sexy a je to nutnost

synku, chtělo to dávat lepší pozor, když jste ve škole probírali sčítání. Jak mohou socani s komanči přehlasovat třeba senát, když nemají nadpoloviční většinu. Nebo snad socani nejsou levice (pravda je, že ODS se často choval levicověji než oni, když byla u koryta) ?

Mirek Šejna 4.5.2006 9:18

Milá Andy,

pro ČSSD samozřejmě exituje i varianta velké koalice s ODS. Jen nevím, zda to je pro ODS i pro ČSSD východisko. Obě strany dnes mají zcela rozdílné pohledy na daňovou soustavu. Socani nikdy nepodpoří to, co chce ODS, a ODS nikdy nepodpoří to, co chce ČSSD. Měla by vůbec taková koalice smysl?

Pokud jde o Machiavelliho, tak on to myslel poněkud jinak, než jste to pochopila Vy. Je v tom trocha ironie. On totiž dobře věděl, že vláda se vyměnit dá, lid ale nikoli.

vasil 4.5.2006 9:15

co na to

Pane Doležal,vy jako politoliog snad máte možnisti,zeptejte se prosím Václava Havla co na nynější situaci říká hlavní protagonista "sametové revoluce" Václav Havel a sdělte to veřejnosti.Myslím že by to bylo důležitější než filozofování o pravdě a lásce.Děkuji

Andy 4.5.2006 8:55

Re: Re: Je to pouhý lokaj mocných, proto ho všude nechávají publikovat

no, na to stačilo si v desíti letech přečíst pár knížek, to je neměnná pravda od dob, kdy jeden neandrtálec měl jeskyni a druhej ne.

grr 4.5.2006 8:49

Volební tváří ČSSD se stal Kožený

Já tedy myslím, že ten jejich mediální poradce by měl dostat od ODS honorář. Nejen že má ODS zadarmo všude svoje logo, navíc si každý hned vzpomene na dalšího ostrovana - Krejčíře. Po včerejší katastrofické zprávě i na toho šoumena dosazeného ČSSD do čela ČKA, co si nedávno poslal 0,5 mld někam, kde už je mistr Sobotka nikdy nenajde. A kontrolní orgány MFČR mávaly mávátkem do dáli. Jo, volební kampaň ČSSD je letos sexy: božskej sexy bordel !

Malý Aston 4.5.2006 8:41

Bohumile,o co jde?

Náš Bohumil otáčí,preference jeho miláčků jdou dolů,tak se rozhlíží kam nyní? Kam?

jarmila 4.5.2006 8:31

Re: Je to pouhý lokaj mocných, proto ho všude nechávají publikovat

ne Andy, nepřeháním ani trošičku. To co mě došlo po 16 letech, že totiž vše je pouhý klam a mam, a hlavní pravidlo je: kdo má prachy, ten má i moc- to vám snad všem ostatním po třiceti letech taky konečně jednou dojde.

highway 4.5.2006 8:31

Re: pane Dolezal,

Demokracie Cechum to je jak hazet perly svinim. Asi jste nezazil komunisticky raj a myslite, ze to, co kolem nas je (i kdyz velmi nedokonale a chybujici) to nejhorsi, co vas muze potkat. Verte, ze neni. 1) Za komousu byste nikomu ze stavajicich parchantu nedaval najevo, ze mu neverite, ale drzel byste hubu a krok 2) kdyz bude nekdo zvolen treba jen 1% hlasu, je to platne a vubec to na legitimitu rozhodovani nema vliv. BTW: nejdisciplinovanejsi volici jsou komunisticti, protoze vedi, ze komunisti se dostali k moci tim, ze byli zvoleni 3) kdyz chcete nekoho duveryhodneho, proc se vic nezajimate o veci verejne a nejdete sam kandidovat. K nejblizsim volbam je jiz pozde, ale kdo vam brani vstoupit do nektere z demokratickych stran a sam nabizet duveryhodnou politiku?

Andy 4.5.2006 8:25

Re: Pane Doležale,

jestli KSČM dostane tolik hlasů, kolik jí předpovídají agentury, pak socanům nezbude nic jiného, než s nimi spolupracovat.

No, existují i jiné varianty, ale ty jsou pro ČSSD nepřijatelnější než spolupracovat s komunistickou stranou, hlásící se k odkazu Marxe a zejména Lenina, což nebyl žádný filosof, ale profesionální revolucionář s krví potřísněnou placatou čepicí.

Co se týče poslední věty, je to absolutní nesmysl, který vyvrátil už Machiavelli svým názorem, že lid je takový, jaká je vláda.

highway 4.5.2006 8:20

Re: Re: proc nepujdu volit

Priznam se, ze tento prispevek mne prinutil napsat. Co blabolite o lokaji, publikovat muzete take: zalozte si blog a muzete tam psat co chcete. Poslete zajimavy prispevek treba do NP, pan Neff zajimave veci uverejni. K volbam: volby jsou platne, i kdyz prijde pouze jeden volic. IMHO by se to u nas melo zavest jak v Australii nebo Belgii: obe jsou demokracie a obe maji volby povinne, tj. za neucast ve volbach dostanete pokutu. To kvuli tomu, aby si lidi uvedomili, ze je to jejich osud. Osobne bych zakazal nadavat na politiku lidem, kteri nevolili, kazdy vykrikuje, ze nejde volit, ale kritizovat umi kazdy. Kdyz se vam tam lidi nelibi, co/kdo vam brani aby jste vstopila do nektere strany a sama kandidovala? Furt jsme ti dole a nahore, ale ti "nahore" se tam dostali take jen tim, ze byli zvoleni. Take mam problem ktere z kandidujicich stran dat hlas, ale existuje zlo a vetsi zlo. A podle mne je nejvetsi zlo z nabidky KSCM.

cer 4.5.2006 8:17

pane Dolezal,

kdyz tu zvanite o nutne ucasti ve volbach, tak  tam napiste koho volit!! dopredu vas ale upozornuju,  ze vas poslu i s vasim navrhem do prdele, a to s chuti! Nejit volit ma v sobe tato reseni: 1) nikomu z tech stavajich parchantu neverim a davam jim to timto najevo! 2) cim vic lidi prijde k volbam, tim se budou budouci "vyvoleni" v  parlamentu cictit legalneji, kdyz je zvoli jen mala cast volicu, nemeli by si dovolit v televizi mluvit hlasem lidu!! 3) mezi nevolici zustane znacna cast lidi ochotna jit k budoucim volbam v okamziku, kdy se objevi nekdo duveryhodny , kdo o tuto cast volicu bude ochoten bojovat,  (bohuzel Zeleni tim vychodiskem pro me nejsou!). 

Pert1 4.5.2006 8:13

Re: KSČSSD je sexy a je to nutnost

Viléme, Viléme. problém budete mít s tím, že   tlupa pravicových tlučhubů, parazitů typu Macka nebo Klause vyhraje volby a bude sestavovat vládu. Kontrolní otázka. Proč nemá Vámi milovaná levice suverení nedpoloviční většinu, když ji většina národa miluje? Odpovím. Protože je to bolševická banda, která za 45 roků vládnutí u nás morálně a ekonomicky zrujnovala tento stát.