19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
št 10.11.2009 15:37

Re: Poznámka k článku: VK o pádu komunismu od B. Doležala

V těch úmnorových dnech jsem nebyl v Krkonoší lyžovat (tatínek byl jen dělník), bylo mi osmnáct let, ale dobře si pamatuji, jsme si byli vědomi, že pod vládou komunistů (tehdy v mnohém ještě maskovanou) bude zle, končí svoboda. Mnohým ale bylo nadále dobře, dostali povolení studovat či pobyvat v USA, žít si jako v bavlnce v úsatavu ČSAV, udělat si vědeckou kandidaturu, která byla podmíněna doporučením strany za podporováné myšlenek a činů KSČ...

. 10.11.2009 15:53

Re: Poznámka k článku: VK o pádu komunismu od B. Doležala

aby to s tebou nešvihlo ty nelyžující troubo

Štváč 10.11.2009 12:15

Opět

si Klaus samozřejmě vymejšlí. Nemůže si to pamatovat a chce říct, že ten komunismus k nám přišel tak pomaloučku, zlehka, že si toho ani jeho rodiče nevšimli.Všimla si toho spousta lidí, do strany je nemohli dostat, tak zničili alespoň jejich děti. O tom ten starej, podělanej alibista, nemá zdání. Stydí se totiž za své komunistické rodiče a to je jeho trapný omyl. Stydět se nemusí, záleželo na něm, jak dopadne. Výsledek tristní : samotný ješita s obludným, prolhaným  charakterem se roztahuje na místě, které mu nesluší. Mezi nácky a xenofoby by mu bylo krásně. Jen by občas dostal přes držku.

Malý Aston 10.11.2009 11:26

Zásadně nesouhlasím se starcem Doležalem a jeho myšlenkou poněmčení čechůnů!

Každý den tady debil píše, že se máme pořád někomu omlouvat, stydět se za to že jsme čechůni, stydět se za založení republiky, stydět se za vyhnání němčourů. Já mu na tu jeho stařeckou myšlenku, kterou nemůže opustit kašlu. Nemáme se za co stydět, přežili jsme fašisty i sudeťáky, přežili jsme komouše i jejich StB, rychle jsme se vyrovnali s pádem komunistů v Sovětském Svazu i u nás a přežijeme i bruseláky a bruseliozu. Jsou dvě významné události které si ještě pamatuji. Vysídelní němců, což byl geniální nápad a představa že by se po roce 1989 trhli jako slováci mne děsí. Komunistický puč v roce 1948 který nás vehnal do spárů Sovětského Svazu a vraha Stalina. Nebýt debilních komoušů měli jsme se dnes jako rakušáci a žádný Filip nebo Paroubek by zde nemohl poskakovat a dělat bordel.:-P

Maznak 10.11.2009 12:15

Re: Zásadně nesouhlasím se starcem Doležalem a jeho myšlenkou poněmčení čechůnů!

Přijde mi že ten článek byl o něčem jiném a vulgarizmy taky tak úplně myšlenku nenahradí.

Děda 1926 10.11.2009 14:47

Dobrý den, pane Maznaku! (12:15)

R^R^R^R^ a kde nic není, ani čert nebere. Pak jsou vulgarismy ke zviditelnění dobré.

Robert 10.11.2009 12:18

Re: Zásadně nesouhlasím se starcem Doležalem a jeho myšlenkou poněmčení čechůnů!

Podle vašeho slovníku zřejmě velmi malý Astone,

ono je mnohem podstatnější než to jak se máme, že to vše nad čím běsníte jsme my! I kolaboranti SS, i bolšáni, i milicionáři a estébáci, dnešní politická garnitura... To vše jsme my. Ne Rakušáci, ne Rusové, ne Američani, ale my jsme svého štěstí strůjci. Často proti nám stojí přesila a někdy tato dokonce přináší ještě horší zvyklosti než jsou naše stávající, ale o výsledku si nakonec stejně zpravidla rozhodneme sami:-(

Pamětník 2 10.11.2009 12:49

Re: Zásadně nesouhlasím se starcem Doležalem a jeho myšlenkou poněmčení čechůnů!

Malý Astone,je až obdivuhodné jak reagujete na články některých novinářů,včetně pana Doležala.Nevím proč zdůrazňujete co všechno jsme přežili a co ještě přežijem včetně bruseláků.Jenom postrádám co nám to přineslo a hlavně co nám to přinese.Odvolávat se na komunistický puč už není vůbec aktuální,  ale snad by stálo přemýšlet kam se dostaneme až přežijeme bruseláky a bruseliozu?Je otázka kdo tu  bude poskakovat potom.Jsem přesvědčen,že se vždycky někdo najde.

Klokocka Bohumil 10.11.2009 16:25

Re: Zásadně nesouhlasím se starcem Doležalem a jeho myšlenkou poněmčení čechůnů!

Ty Malej Astone: Uklid si kyblicek, maminka ti da napapat, pak se vycuras.... a hajdy do postylky..... a kdyz budes mit zlej sen, tak to byly Rusove....;-D

M. Zima 10.11.2009 11:02

Pánové, Vy se tu navážíte do kLause

a on musel včera trpět ústrky a ignorování vlastní osoby v Berlíně, zatímco Poláci a Maďaři byli slaveni. A to vše proto, že tehdy Češi nepustili na německou ambasádu Červený kříž a české lži k tomu tématu v ČT nechce na Západě nikdo věřit. kLaus trpí i za vás hrdý národe.

Sly 10.11.2009 11:25

I za Jakesovy prikazy muze Klaus,

ty jsi opravdu vzacny pripad masiblu. Podobne pitoma byla redaktorka CT, ktera si vcera vymyslela, procpak asi prvni kostku domina postrcil Walesa. No ono se staci podivat na tvoje stranky, blbovi, ktery veri v trezorove projekty spalovacich motoru se spotrebou 2 litry na 1000 km, je tezke neco vykladat.

honzak 10.11.2009 13:17

Re: I za Jakesovy prikazy muze Klaus,

vševěd zima má nějaké stránky? Rád bych se podíval!!!!

ben 10.11.2009 13:47

Re: I za Jakesovy prikazy muze Klaus,

Ještě to rozvažte. Ale určitě si dejte před tím panáka.:-D

M. Zima 10.11.2009 13:46

Měl jsem ČT za zlé,

že tu zdí symboliku Čechům nevysvětlili, ale vy jste na to příliš blbí, nemělo to cenu. Ty dvě první krátké zdi porazili Walesa a Nemeth, protože Polsko a Maďarsko (Solidarnošč a průlom Železné opony) se iniciovaly možnost sjednocení Německa. Proto malovaly ta domina polské, maďarské a německé děti. Ta symbolika šla dál, až po zdi v Palestině, Korei, ... až po zbourání zdi a vypnutí proudu kolem Goethe Institutu v JAR.

Ale ČT je potřeba vytknout něco úplně jiného, zamlčeli totiž např, že Kennedy věděl o stavbě zdi od Chruščova z Wien asi 3 měsíce, že byl Západ včas varován při pádu (Kohl Mommper, ...), ale zpravodajské služby to vyloučily a Kohl řekl 10 dní před pádem Schabovskému na otázku : "Jste připraveni na pád Zdi", "Jsme připraveni 20 le"t a odjel do Polska, aby ho odtamtud vytáhli Amis, aby mohl promluvit v Schoenebergu, kde byl žalostně vypískán a celou dobu přenosu a zpěvu hymny byl v prostředku obrazovky Topolánkův prostředník. Ono to všechno, od R. Ehrman, až po bourání zdi nepasuje do české logiky, ale např. tu Zeď nebourali Osis, protože se k ní vůbec nedostali, to byli Zápaďáci, atd. Jak se říká: "Nur misst v českých hlavičkách"

PROKOP BUBEN 10.11.2009 11:27

Re: Pánové, Vy se tu navážíte do kLause

Zase jsme byli příslovečně prohnaní a poslední,taže nás museli  rozpohybovat estébáci, kteří věděli dobře, proč tak činí......Hradní přízrak byl včera šupnut do koutka, tam připoután, aby se náhodou neprodral k mikrofonu a nestal se opět neslavnou hlavní postavou dění .....

Ryba 10.11.2009 10:57

Souhlasím se vším, co jako útržek z projevu Klause

uvedl Doležal. Klaus má pravdu, zatímco Doležal schematicky blábolí. Jeho lásku k Němcům a nelásku k Rusku plně chápu, protože nemůže milovat oba.  Ale ať si to proboha nechá jen pro sebe.

VV 10.11.2009 11:03

Re: Souhlasím se vším, co jako útržek z projevu Klause

Způsob interpretace povahových rysů Rusů páně Doležalova spadá do kategorie xenofobie. Kdyby něco podobného napsal o gypsonech, se zlou by se potázal.

Krumm 10.11.2009 10:55

Vděčnost Gorbačovovi Lukoil a Gazprom nesponzorují

Jistě proto v Klausově historické analýze chybí.

M. Zima 10.11.2009 10:54

Tak to nejspíš vypadá,

že chce kLaus pořídit vlastní rodině tím debilním statementem o lyžování při komunistickém puči alibi.

jirka.s. 10.11.2009 11:39

Re: Tak to nejspíš vypadá,

Já to furt říkám, že tohodle exota musel Klaus určitě někdy ve Špindlu předběhnout ve frontě na vlek!!! ;-P

whaler 10.11.2009 12:42

Re: Tak to nejspíš vypadá,

4 roční období-  Jaro. Léto. Podzim. Blbec.

Josef K. 10.11.2009 10:43

Věci jsou nazvány pravým jménem.

A to v zemi, která velmi trpí ruským potěmkinovským kulisáctvím.

sněhulák 10.11.2009 10:33

hanba,fuj

pan Doležal musí trpět silným traumatem z kterého pramení nenávist k národu s nímž zdílí území a dýchá stejný vzduch.Jeho neloajalita je nečestná,protože používá polopravdy,zamlčuje fakta a plete si příčiny a následky.Při čtení jeho názorů mi naskakují puchýře jako při proslovu "hajtmanna" Ratha,nebo bývalého poslance Vagnera.Ale  taková individua nutí ke kritickému myšlení .Milovat je ale nelze.

Marat 10.11.2009 13:20

Re: hanba,fuj

Pan Doležal jen není šíleně zabouchnutý do toho našeho nejpřekrásnějšího národa. Vidí jen to, že na tom našem nejpřekrásnějším národě není nic krásného. VIdí jen to, že je to hrbatý šereda.

Informace 10.11.2009 10:32

Pád komunizmu

Nevím, kdo z vás pamatuje na slogan Za deset let doženeme a předeženeme Ameriku, který vyjadřoval v kostce ekonomický plán Chruščeva na léta 1961-1970. V polovině osmdesátých let, kdy je zvolen Gorbačev za prvního tajemníka komunistické strany SSSR, o realizaci tohoto plánu není ani stopy, naopak sovětská ekonomická situace se ještě zhoršila přes další pokus o reformu ze strany Kosygina. Sov. svaz musí dokonce dovážet obilí z Ameriky, aby měli lidi chleba. Jediným zdrojem pro nákup v zahraničí  je ropa a plyn. Sov. svaz má nepoměrně vysoké výdaje, vzhledem ke svým zdrojům, na zbrojení, na kosmický program, na financování své expanze politické a vojenské v Africe, Azii a Latinské Americe, jeho státní rozpočet zaznamenává stále rostoucí deficit. Potřeba nové reformy, která by vyvedla sov. hospodářství ze stagnace, se jeví nové generaci sov. nomenklatury jako nevyhnutelná. Tak se rodí v 1985 r. nový slogan perestrojka a zároveň s ním glasnosť.  Po pěti letech se ukáže, že je systém nereformovatelný. Kdo porazil komunizmus v SSSR? Příčin pádu bylo mnoho, ale hlavní byla v systému samém.

brána 10.11.2009 10:30

Kritika jedné téze kritizujícího

Snaha o sociální balanci je sic méně, ale pouze bláznivým evropským projektem, který nadálevirulentním v tomhle Bruselu. .....nejbláznivější evropské ideové projekty se hodí k ospravedlňování existence těch nejzaostalejších tyranií - Pan autor má na mysli projekty vycházející z kritické analýsy sociálních excesů liberálního kapitalismu.

ok 10.11.2009 10:24

už v roce 1947-1948 bylo mnoha lidem jasné o co jde

už v roce 1947-1948 bylo mnoha lidem jasné o co jde !!!!!!

Klausovým rodičům ovšem ne. Nedivme se tedy Klausovým názorům, on prostě není demokrat.

M. Zima 10.11.2009 10:35

Demograt kLaus je,

a to dokonce takový demograt, že se bez něho Američané při oslavách pádu komunismu neobejdou, ale patří k těm pomalejším. (Proto mu uteklo tolik státního majetku k StBáckým šmelinářům). Ostatně, ta historka s tím lyžováním, je dobrá tak právě pro Amis, v Evropě by se mu za takovou hovadinu vysmáli.

MZ 10.11.2009 9:56

A nejhorší je,

že na univerzitu nepozvali přednášet pana Doležala (asi tam nevědí, že všechno zná, všude byl, všemu rozumí nejlépe a vlastně řídí zeměkouli).  A může za to V. Klaus, že ano !!!

Klička 10.11.2009 9:56

Jiné hodnocení

Panu Klausovi, jak sám píše, bylo v roce 1948 šest let. Mně byly tři roky. Tedy, abychom mohli objektivně hodnotit tuto dobu nám oběma chybí vlastní zkušenosti, poněvadž, jak je známo, děti v tomto věku nejsou schopny vnímat a už vůbec ne hodnotit politickou realitu. Z četby knih je možno hodnotit jakékoliv dění velice špatně. Bůh ví, z jakého vyprávění v té době dospělých lidí pan Klaus vychází (vychází-li vůbec).Já vycházím z vyprávění mého děda, kterému bylo v té době 53 let, sečtělý byl podobně jako pan Klaus a je tedy předpoklad, že mohl události v té době hodnotit objektivně.Prezidenta Beneše hodnotil jako typicky českého zbabělce, který nevěří ve vlastní občany (nevím, zda-li oprávněně) a neustále hledá nějakou imaginární pomoc a záštitu někde v zahraničí. Jeho projev v Moskvě z té doby, který jsem měl možnost vidět na filmovém pásku je podlézavosti a zbabělosti vrcholem. Beneš zdaleka nedosahoval vlastností Masaryka, byl pouze dosti dobrým vykonavatelem jeho politiky.Troufám si tvrdit, že Masaryk by nikdy nekapituloval před Mnichovskou dohodou. On totiž v československé občany věřil. Stejně tak by nekapituloval před Gottwaldem v roce 1948. V té době však , bohužel, již nežil. Stejný velikán se asi rodí jen jednou za století a dosud se u nás neobjevil. Můžeme však jen doufat, že už se narodil.My se můžeme dnes již jen dohadovat, coby, kdyby. Co by se asi stalo, kdyby Beneš nepřijal demisi ministrů, co by nastalo, kdyby na obranu státní suverenity povolal proti Gottwaldovým bojůvkám pravidelnou armádu? Celé "slavné" lidové milice by velmi rychle zalezly zpět do děr, odkud vylézaly, povzbuzeny Benešovou zbabělostí. Odvolávání se na přítomnost sovětské armády není na místě. V Rakousku byla také přítomna a musela nakonec odejít. Příčina stavu, který v té době nastal je někde jinde. Ve špatném nedemokratickém menšinovém volebním systému, který je u nás praktikován dodnes a je jako jediný příčinou neřešitelných problémů.Nepochopíme-li to, budeme stále za hlupáky.