20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Úskalí a záludnosti Nových pořádků

Městský soud v Praze ve čtvrtek vynesl rozsudek nad bývalými vedoucími činiteli pražského magistrátu. Není zatím pravomocný (odsouzení se odvolali) a vzbudil velký rozruch. Zaslouženě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 13.9.2016 10:58

pane Lenci

to já vím, že mě považujete za naivního, zatímco sebe za superinteligenta.

U Babišova hnutí mi vadí jediná věc. Tou je, že to není politická strana. Ale jinak se ANO chová standardně jako všechny parlamentní partaje. Na třípětinovou většinu to nevypadá ani v připadě součtu všech současných koaličních hlasů. Tak proč stahujete kalhoty, když brod je nedohlednu.

P. Götze 13.9.2016 10:55

Re: Ano soudruzi! - vzdorovat musíme jaksi politicky...

Obchazeni zakona o verejnych zakazkach ale neni politicke rozhodnuti. Ale jinak mate samozrejme pravdu.

P. Götze 13.9.2016 10:54

Re: :-P

No rozhodne ne vicm, nez jako za tech opevovanych starych poradku. Nebo si vazne myslite, ze nejaky babis ma na soudy vetsi vliv nez za dob slavy ODS a CSSD? Ale no tak no tak.

J. Laták 13.9.2016 10:06

Re: pane Latáku

Pane Šejno, já Vám rozumím. Podle Vás jde u nás všecko podle knihy. Jednou za čas si odskočíme k volbám a spadnou na nás výdobytky SAMETOVÉ REVOLUCE s parádně "zrychtovanou" demokracií.

R. Dubravský 13.9.2016 10:02

Re: co s tím má sakra společného Babiš?

Dá Bůh, bude.

P. Lenc 13.9.2016 10:00

Re: pane Latáku

Jistě pane Šejno.Jak Hitler, tak Gottwald byli zvoleni naprosto legálně.Ke změně ústavy stačí vyhrát volby tak, aby byl dostatek poslušných poslanců.Výše uvedení pánové používali velice podobnou rétoriku jako Babiš.To mně snad nebudete vyvracet, zatím jsem vás, přes naprostý nesouhlas s vaším pohledem na svět, nepovažoval za hlupáka a chci se domnívat, že jste dostatečně obeznámen s rétorikou a propagandou těchto pánů.A co se týče české justice, včetně "práce" st. zástupců, tak jejich řádění začíná připomínat Výbor veřejného blaha blahé paměti.A práce mnoha soudců podle toho vypadá.A pokud se domníváte, že fízl Babiš není schopen změnit ústavní pořádek ČR, tak chci věřit, jste pouze naivní.

M. Prokop 13.9.2016 9:44

:-P

"Ale politické strany, vláda, pražský magistrát, ani parlament nemají v Česku možnost ovlivnit rozhodnutí soudu. "

A teď o Karkulce, pls ....

M. Šejna 13.9.2016 9:33

pane Latáku

něco mi uniklo? Změnila se snad ústava? Zavedla se snad vedoucí úloha ANO ve společnosti?

Od čeho máme sakra volby? Tak Babišovo hnutí nevolte a volte jiné partaje. Ale pokud ANO ve volbách uspělo, musí demokrat výsledek voleb respektovat a nikoli nadávat na socany a ANO a dávat jim za vinu věci, které nemohou ovlivnit.

Soudy jsou u nás nezávislé. Soudní výroky se mnohdy příčí zdravemu rozumu. Ale politické strany, vláda, pražský magistrát, ani parlament nemají v Česku možnost ovlivnit rozhodnutí soudu. Takže to nedokáže ani Babiš, ani současná primátorka.

J. Laták 13.9.2016 8:59

Re: co s tím má sakra společného Babiš?

Pane Šejno, dočkejte času, jako husa klasu a poznáte, jak mocná dokáže být pro bolševiky obyčejná kobliha. Sám uvidíte, co bude v dohledné době znamenat A. Babiš, ono přísně utajované eso ukryté v rukávu na lepší časy. Čapí hnízdo je zapomenuto, dotace do podnikání jsou uzákoněny a komunistickým elitám je naprosto jedno jaké peníze je budou podporovat.

K. Janyška 13.9.2016 8:58

Ano, podobá se skoro té nacistické.

Zejména odmítáním role parlamentu. Vždyť to byl také zarytý komunista a dokonce estébák... Dzp.

F. Navrátil 13.9.2016 8:41

Re: Rekl bych, ze demokracie odesla

Myslím, že jste udeřil hřebík na hlavičku. Základem demokracie je, že je oddělena moc výkonná (vláda a prezident), zákonodárná (poslanci a senátoři) a soudní. Pokud je někdo současně ministrem i poslance, je to stejně absurdní jako by byl někdo ministrem a soudcem současně.

M. Prokop 13.9.2016 8:36

Re: Ano soudruzi! - vzdorovat musíme jaksi politicky...

Doležal má pravdu v tom, že kriminalizace politických rozhodnutí vede do prdele. Nejen v Praze.

M. Prokop 13.9.2016 8:35

Re: co s tím má sakra společného Babiš?

Bureš instaloval Krnáčovou, která nyní v Praze vládne, postupuje podobně jako souzení a souzena není.

M. Prokop 13.9.2016 8:34

Konec konců

podobné pořádky vládnou i na silnici či ulici:

"Nejprve se stanoví přísná pravidla, která nikdo nedokáže dodržovat."

Takže vybírat pokuty lze prakticky kdekoliv a kdykoliv, navíc ve spojení s buzeračními akcemi zastavování a kontroly náhodně vybraných (něco, co si k chodci policie ze zákona nesmí dovolit).

M. Šejna 13.9.2016 7:48

co s tím má sakra společného Babiš?

pan Doležal si znovu našel viníka všech soudních pitomostí. Tím viníkem je Babiš, který v době, kdy začalo trestní stíhání, ještě ani nebyl poslancem.

D. Polanský 13.9.2016 6:41

Babiš za Babišem se na nás valí

kdože nás spasí? Přece on, Doležal muž to pravý.

P. Maleček 13.9.2016 5:41

Ano soudruzi! - vzdorovat musíme jaksi politicky...

Doležal, obdivovatel zkorumpovaných, prý demokratických stran řádí - prý:"Novým pořádkům je třeba vzdorovat politicky – a to mimo jiné znamená také chránit svobodu rozhodování zastupitelských orgánů od parlamentu po obce před sekýrováním, krytým falešnou morálkou".

Doležal se tak snaží zamaskovat, že tady jde o válku dvou pražských politických mafií za pomocí zmanipulovaných soudců. Tedy přesně té politiky oposmluvních, prý demokratických stran, které rozložily důvěru občanů ČR v demokracii. Té politiky,kterou Doležal i se svým Klubem na prý obranu demokracie označuje za vrchol demokracie v ČR.

T. Marný 13.9.2016 5:25

Re: Rekl bych, ze demokracie odesla

Těžko mohla odejít, když zde žádná nebyla ( nic takového jako je to ve Švýcarsku, tady nemáme ). Jó, pseudodemokracie to ano.

P. Sulc 13.9.2016 2:57

Rekl bych, ze demokracie odesla

v dobe, kdy vitezna politicka strana ve vlade, kde ma nejvice ministru, navrhuje bezne zakony, ktere poslusne odkyva parlament, kde ma tato strana nejvice poslancu..Stele jen ctu jak ''vlada predlozila zakon", ''vlada pracuje na zakone", atd, atd. A narod si tuto hru na demokracii, tuto saradu necha libit, stale veri, ze je oddelena exekutiva od legislativy a raduje se, ze ma demokracii, misto toho, aby se vzbouril a pozadoval zcela novou ustavu, ktera garantuje rovnost obcanu, poslancu, statnich uredniku i obycejnych lidi a to i ve zdravotnictvi a proplaceni nemoci.. Ale veskery pripadny odpor snadno porazi Babisova armada, vyzbrojena koblihami, pivem a sojovymi parky.