3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Úskalí a záludnosti Nových pořádků

Městský soud v Praze ve čtvrtek vynesl rozsudek nad bývalými vedoucími činiteli pražského magistrátu. Není zatím pravomocný (odsouzení se odvolali) a vzbudil velký rozruch. Zaslouženě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 13.9.2016 10:58

pane Lenci

to já vím, že mě považujete za naivního, zatímco sebe za superinteligenta.

U Babišova hnutí mi vadí jediná věc. Tou je, že to není politická strana. Ale jinak se ANO chová standardně jako všechny parlamentní partaje. Na třípětinovou většinu to nevypadá ani v připadě součtu všech současných koaličních hlasů. Tak proč stahujete kalhoty, když brod je nedohlednu.

P. Lenc 13.9.2016 11:19

Re: pane Lenci

Pane Šejno, pokud považujete zdravý rozum a životní zkušenosti plus jistou znalost politické historie za superinteligenci, tak prosím.A že i ten váš "brod" zvedá hladinu, holt kdo nechce vidět, nevidí.

J. Laták 13.9.2016 10:06

Re: pane Latáku

Pane Šejno, já Vám rozumím. Podle Vás jde u nás všecko podle knihy. Jednou za čas si odskočíme k volbám a spadnou na nás výdobytky SAMETOVÉ REVOLUCE s parádně "zrychtovanou" demokracií.

M. Šejna 13.9.2016 11:06

pane Latáku

ano přesně tak. Tezi o tom, že občan má jednou za čas jít k volbám a mezitím do ničeho nekafrat, razil jistý Václav Klaus a jeho partaj.

A měli pravdu.

P. Lenc 13.9.2016 11:21

Re: pane Latáku

Opravdu?A to jste zjistil kde?

J. Laták 13.9.2016 11:57

Re: pane Latáku

Souhlasím, Byť se pro tentokrát pana Klause téměř zastanu. Bytostně ho nesnáším, protože jeho jméno (spolu s ostatními) pokládám za předem vygenerované v Kremlu, dávno před listopadem 89. Jeho mobilizace sice svědčila o opaku, ale pak následovala Oposmlouva a volič ODS měl možnost spatřit jeho krásný zadek.

V. Dostál 13.9.2016 15:00

Re: pane Latáku

A co Šlachta a Olomoucké státní zastupitelství, tam opravdu nevidíte Burešův vliv?

K. Vyšata 13.9.2016 11:02

Re: co s tím má sakra společného Babiš?

Pochopitelně když cítí pan Doležal potřebu se svojí partičkou bojovat, musí instalovat nepřítele. Nejlépe takového, který alespoň v části společnosti vyvolává rozporuplné pocity. Potom je šance se hrdinně postavit do jejího čela a bít ostošest do nepřítele, rozvraceče demokracie a uzurpátora moci. Je-li nepřítel instalován, může se vše uvádět v souvislosti s ním. Pan Doležal nám pomalu ale jistě stává novinářským Kortem.

J. Laták 13.9.2016 12:49

Re: co s tím má sakra společného Babiš?

Hm, tak teď jste se pěkně podřekl, pane Šejno. Vám vadí Doležalův zvednutý ukazováček vůči výsostnému demokratovi, leč chudákovi Babišovi. Na jedné straně obdivně hodnotíte českou demokracii podle knihy (níže) a na druhé straně připouštíte, že A. Babiš, ač podezřelý z nekalostí, stává bezúhonným poslancem. Jak je to možné? Mě se zdá, že tady něco nefunguje, jak by ve slušné společnosti mělo.

D. Polanský 13.9.2016 6:41

Babiš za Babišem se na nás valí

kdože nás spasí? Přece on, Doležal muž to pravý.

P. Maleček 13.9.2016 5:41

Ano soudruzi! - vzdorovat musíme jaksi politicky...

Doležal, obdivovatel zkorumpovaných, prý demokratických stran řádí - prý:"Novým pořádkům je třeba vzdorovat politicky – a to mimo jiné znamená také chránit svobodu rozhodování zastupitelských orgánů od parlamentu po obce před sekýrováním, krytým falešnou morálkou".

Doležal se tak snaží zamaskovat, že tady jde o válku dvou pražských politických mafií za pomocí zmanipulovaných soudců. Tedy přesně té politiky oposmluvních, prý demokratických stran, které rozložily důvěru občanů ČR v demokracii. Té politiky,kterou Doležal i se svým Klubem na prý obranu demokracie označuje za vrchol demokracie v ČR.

M. Prokop 13.9.2016 8:36

Re: Ano soudruzi! - vzdorovat musíme jaksi politicky...

Doležal má pravdu v tom, že kriminalizace politických rozhodnutí vede do prdele. Nejen v Praze.

P. Götze 13.9.2016 10:55

Re: Ano soudruzi! - vzdorovat musíme jaksi politicky...

Obchazeni zakona o verejnych zakazkach ale neni politicke rozhodnuti. Ale jinak mate samozrejme pravdu.

P. Sulc 13.9.2016 2:57

Rekl bych, ze demokracie odesla

v dobe, kdy vitezna politicka strana ve vlade, kde ma nejvice ministru, navrhuje bezne zakony, ktere poslusne odkyva parlament, kde ma tato strana nejvice poslancu..Stele jen ctu jak ''vlada predlozila zakon", ''vlada pracuje na zakone", atd, atd. A narod si tuto hru na demokracii, tuto saradu necha libit, stale veri, ze je oddelena exekutiva od legislativy a raduje se, ze ma demokracii, misto toho, aby se vzbouril a pozadoval zcela novou ustavu, ktera garantuje rovnost obcanu, poslancu, statnich uredniku i obycejnych lidi a to i ve zdravotnictvi a proplaceni nemoci.. Ale veskery pripadny odpor snadno porazi Babisova armada, vyzbrojena koblihami, pivem a sojovymi parky.

T. Marný 13.9.2016 5:25

Re: Rekl bych, ze demokracie odesla

Těžko mohla odejít, když zde žádná nebyla ( nic takového jako je to ve Švýcarsku, tady nemáme ). Jó, pseudodemokracie to ano.

F. Navrátil 13.9.2016 8:41

Re: Rekl bych, ze demokracie odesla

Myslím, že jste udeřil hřebík na hlavičku. Základem demokracie je, že je oddělena moc výkonná (vláda a prezident), zákonodárná (poslanci a senátoři) a soudní. Pokud je někdo současně ministrem i poslance, je to stejně absurdní jako by byl někdo ministrem a soudcem současně.

J. Pospíšil 13.9.2016 15:11

Re: Rekl bych, ze demokracie odesla

Ale tak to přece není. Příkladem může být například Velká Britanie, kde ministr musí být členem parlamentu.

Není žádný důvod pro to, aby lidé nikým z lidu nevybraní vládli. A nenesli tedy ve volbách odpovědnost.

Každý v Britanii však musí být zvolen osobně, jemu musejí lidé dát v jeho obvodu nejvíce hlasů ze všech, kteří kandidují.

A těžko můžete tvrdit, že Britanie demokracií není. Takže s tím oddělením moci zákonodárné a výkonné to prostě neplatí.

F. Navrátil 13.9.2016 16:27

Re: Rekl bych, ze demokracie odesla

Myslím si, že jste na omylu. Ve Velké Britanii jsou sice členové vlády poslanci, ale vládu fakticky vykonává autonomní státní aparát. Ministři zadávají a kontrolují politické zadání. Takže nakonec je to stejně takto: Poslanci přijímají zákony, vláda (fakticky státní aparát) dle nich řídí stát a soudy posuzují dodržování zákonů.

P. Sulc 14.9.2016 3:00

Re: Rekl bych, ze demokracie odesla

Samozrejme. Ale tato absurdita byla uz i pred valkou, v Tatickove republice. A udrzelo se to dodnes. Poslanec ci senator, zaroven i hejtman. Jen se divim, ze to zadnemu Cechu nevadi. Ona ta CR je sice Absurdistan, ale ono je ''odsamcad pocamcad". Konec koncu, senator muze byt i riditelem divadla i vlastnit restauraci, zrejme fachci alespon 30 hodin denne. V USA je neco takoveho nemozne a take se nevoli strany, ktere by si pak dosadili poslance, voli se jen a pouze jednotlivci, v kazdem volebnim obvodu jen jeden za jednu stranu. A zemre-li, ci resignuje, jsou v tom okrsku doplnkove volby, nikoliv ze nahradniho kone doda strana odesleho. Ovsem, volby stran, to se lide, vetsinou ti s nevelkym IQ lepe oblbuji, staci podradne parky, koblihy a pivo, je-li toho dost, ma strana vyhrano a penezovod jde pak spravnym smerem. Ale kdyz to lidem je fuk, je to asi dobre.