2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Venkovan 28.11.2005 20:17

Lidi buďte vklidu

znarodnění nemocnic je jen první vlaštovka.Je tu ještě tisk,banky,televize a mnoho jiného co čeká na svého národního správce.Jen si zvykejte.Světlé rudé zítřky budiž pochváleny!
janoryna 28.11.2005 14:49

dr. Rath je opravdu

produktem ydoby vlády V. Klause a jeho minisrtů zdravotnictví- v té doběse uzákonilo povinné členství v komoře, takže v tomhle jsou socani nevinně. A jestli někdo považuje totální vykradení na př. pražského ČKD či kladenské Poldovky, o motoru kuponové privatizace v. koženém nemluvě, za dětskou rýmu ve srovnání s odvoláním jedné nevyhovující ředitelky, tak teda nevím.  
ucitelas 28.11.2005 14:53

Re: dr. Rath je opravdu

Ubožáku (žačko) jistě víte kdo kradl. Označte je se všemi důsledky ,které to pro vás ponese. Neznáte ,že.
Proto to oslovení.
Stredocech 28.11.2005 15:20

O jakém vykradení ČKD tady žvaníte, ČKD bylo předlužené už za komunistů,

už roku 1988 mu banky nechtěly půjčovat. ČKD nebylo koncem 90 let schopno dodat ani ty soupravy, které už byly zaplaceny. Za neschopnopstí ČKD + dalších podniků splácet úvěry stojí i založení AB banky a její následný krach (tu banku založily předlužené podniky, kterým ostatní banky už nechtěly půjčovat).
Klaus je co do dluhů bank vinen jen jedním, tím že nenechal všechny takto předlužené podniky zkrachovat, neboť by to vedlo k veliké nezaměstnanosti. To bylo v té době jediné řešení, nikdo si nebyl ochoten utáhnout opasek, to jsou jen pozdější dezinformace. Tyto POLITICKY zadané půjčky se nazývají "bankovní socialismus."
Jenže ČSSD nikdy neřekne zaměstnancům, kteří tyto peníze prožrali, že je prožrali, naopak jim bude tvrdit, že jen vinou Klause je nemůžou prožrat podruhé či potřetí.
Mimochodem, dokonce i Kožený ten desetinásobek zprvu platil, špatně dopadli ti, kteří spekulovali, že když budou čekat, dostanou víc.
Já jsem na kupónovce neprodělal, akorát si mohu vyčítat, je mnozí investovali výhodněji než já. Samozřejmě jsem do žádných pochybných privatizačních fondů nešel, takový blb nejsem.
 
Jimmi 28.11.2005 17:17

Re: O jakém vykradení ČKD tady žvaníte, ČKD bylo předlužené už za komunistů,

Středočechu, ve Vašem příspěvku jste tak z 95% informací zcela vedle. Ale bylo by to na příliš dlouhou diskusi. Jenom ve zkratce: lidi jako Klaus a všichni co privatizaci připravovali byli úzce zaměření, o průmyslové výrobě nevěděli vůbec nic. A do dneška nevědí. A největší kámen úrazu byl dodnes platný zákon o konkursu, vzniklý v té době. Vypadá jako diletantský, ale mám pocit, že se to někomu hodilo.
Stredocech 28.11.2005 17:46

Re: Re: O jakém vykradení ČKD tady žvaníte, ČKD bylo předlužené už za komunistů,

Klaus možná toho nevěděl moc o průmyslové výrobě, ale dokonce i neekonom ví, že pokud podnik nemá dlouhodobě odbyt pro své výrobky, nezbytně zkrachuje. A pokud po celou tu dobu platí zaměstnance, tím spíše. A zkrachuje ještě dříve, pokud bude dodávat odběrateli, který mu neplatí.
Jenže politické zadání bylo, že je třeba udržet nízkou nezaměstnanost. A tomu bylo přizpůsobeno vše, včetně Vámi zmíněného zákona o konkurzu a vyrovnání a další z ryze ekonomického hlediska pochybné, či dokonce nesmyslné zákony.
Já neříkám, že výše uvedené priority jsou dobré či špatné, jen tvrdím, že je třeba celou věc nejprve správně pojmenovat, což se neděje ani náhodou.
Mimochodem, pamatujete výrok P. Pitharta že se "těší, až u nás zkrachuje první podnik?"
 
Jimmi 28.11.2005 20:26

Re: Re: Re: O jakém vykradení ČKD tady žvaníte, ČKD bylo předlužené už za komunistů,

Středočechu, vyjadřujte se prosím raději k úrovni fotbalové ligy na Filipínách, ne k nedávné historii průmyslového podniku, který znáte jenom podle jména. Prooooosíííííímmmmm!!!
To co tady píšete není z 95% pravda, téměř úplná likvidace proběhla z úplně jiných důvodů a úplně jiným způsobem.
Pithartův výrok s tímto nemá a ani nemůže mít nic společného.
V pražském regionu navíc nikdy nebyl problém s (ne)zaměstnaností, Vámi uvedené politické zadání také nedává smysl.
Opravdu o této konkrétní věci vím víc než Vy, ač jsem se s ní přišel do styku až v polovině devadesátých let.
www racek 28.11.2005 17:48

Re: O jakém vykradení ČKD tady žvaníte, ČKD bylo předlužené už za komunistů,

středočechu, o tomhle něco vím ... hodně podrobně. tady skutečně došlo k vykradení ...
J. T. 28.11.2005 16:19

Kecáte

Rath osobně vyhrožoval politikům ODS, když chtěli hlasovat kvůli zrušení povinného členství v ČLK.
malstok 28.11.2005 16:26

Re: dr. Rath je opravdu

Já nevím proč někdo pořád opakuje dokola co mu někdo nakukal. Člověče vy asi nesledujete současnost. Klaus se svojí privatizací byl oproti KSČSSD břídil. Já si na privatizaci nestěžuji, investoval jsem podle svého uvážení a bez fondů a domnívám se, že získaných 187 000,- Kč není neúspěch. To prožraný téměř bilion korun budou splácet ještě naší prapravnuci. Díky této vládní politice začínají krachovat střední a malé podniky a živnostníci, kteří jsou páteří zaměstnanosti. Ale přece ty vyžrané kapitalisty musíme zlikvidovat a stát bude z toho nic přidělovat blahobit všem.
jeche3000 28.11.2005 17:42

Re: Re: dr. Rath je opravdu

Naprosto s Vámi souhlasím.Zlatá slova!
pinta 28.11.2005 22:06

Re: dr. Rath je opravdu

trochu si zavzpomínej, klaus pro nepovinné členství, ale byl tam jakýsi ambiciozní mladíček, rát, a většina doktorů mu tleskala a potřebovala nějakého důčeho, který by je vedl v jejich profesní organizaci a rádi tam byli, někdo je přece chránil vůči těm zlým okolo
ll 28.11.2005 13:52

Mladkův blábol

Ano, presidium nějak rozhodlo, ale důvod byl jasný. Urychlit vydávání restitučních nároků, které ČSSD zdržovala. Pak tam byl výkonný a další blabla výbory, jejichž členové tu samotnou činnost prováděli. Jen si povšimněte, jak ČSSD i KSČM prosadili restituční tečku. Nepleťte hrušky a jablka.
aleš 28.11.2005 13:40

mafiáni

Meritum je správné a riziko mafianizace je opravdu hrozivé. Ale pane Doležale, chtělo by to trochu trpělivosti a více osobní statčnosti, jinak byste přece nemohl srovnat celou divokou privatizaci se zdravotnictvím.  Zde je riziko a velké, ale systém je přece jenom pod jinou kontrolou než byl v první polovině devadesátých let. Nebo je zde ještě pocit osobní angažovanosti  v tomto období a nemožnost vidět realitu devadesátých let?
Ola 28.11.2005 12:38

Pár chyb v článku pana Doležala...

Rath neslíbil lékařům platy jako v Německu, ale násobky prům. platů jako v Německu, když má letos
2-atestovaný lékař se službama průměrně 35 tis. Kč, tak to vychází 135 Kč hrubého za hodinu, je to cca
za 250 hodin v práci měsíčně, zákl.plat je asi 50%- ostatní jsou služby a příplatky.
Česká lékařská komora- ano je v ní povinné členství- ale to je ve většině států Evropy ( Rakousko, Německo
...) je to v jejích zájmu být členem, ČLK poskytuje servis,jinak by např. museli lékaři platit advokáty ve sporech a to by bylo 7x více na hodinu, než dostávají oni.
Ratha vytvořila ODS- Klaus, když před 10 lety založil  Lék.odbor. klub a chtěli vyšší cenu práce.Tehdy
Klaus se divil, koho vlastně ten doktůrek zastupuje a divil se taky, co jim nelíbí,že mají 55 Kč na hodinu.
Kdyby tehdy Klaus dokončil reformu zdravotnictví ,tak o Rathovi nikdo nic neví. Ale v jménu sociálního
smíru, který ˇhlavně petrifikovala ČSSD to dospělo až do chronické krize.
Rath chce rakouský systém zdravotní péče ( neziskové nemocnice, vyšší spoluúčast ...) a Paroubek
s tím souhlasí.
JW 28.11.2005 12:57

Re: Pár chyb v článku pana Doležala...

Milá nebo milý Olo, konečně je tady ta stará populární poučka:
1) Za všechno může Klaus
2) Pokud výjimečně za něco nemůže, platí bod číslo 1 
AAA 28.11.2005 15:25

Re: Pár chyb v článku pana Doležala...

Hmm ... ale o te vyssi spoluucasti nam pro jistotu rekne az po volbach, ze :)
cb 28.11.2005 15:25

Re: Pár chyb v článku pana Doležala...

"Česká lékařská komora- ano je v ní povinné členství- ale to je ve většině států Evropy ( Rakousko, Německo...) je to v jejích zájmu být členem, ČLK poskytuje servis,jinak by např. museli lékaři platit advokáty ve sporech a to by bylo 7x více na hodinu, než dostávají oni" 
 
Kdyby bylo clenstvi v komore v zajmu lekaru, tak by se tam urcite prihlasili dobrovolne a povinne clenstvi by bylo zbytecne.
Stredocech 28.11.2005 15:28

35000 měsíčně je hodně nadprůměrný plat, kolik % lidí a kolik

procent vysokoškoláků ho má? Kolik % služeb lékařů je skutečná práce a kolik "pohotovost na pracovišti?"
Jinak, s těmi službami by se něco dělat mělo, neboť pokud lékař skutečně nespal, je tady větší riziko chyb (viz např. předpisy pro řidiče).
 
slovan 28.11.2005 22:06

Nasobky platu

Jediny rozdil tady je v tom, ze system v Nemecku neni zadluzeny. Pokud chcete zvysit platy, musite penize ziskat jinde - bud omezit jine vydaje-snizit pocet personalu vcetne lekaru, snizit provozni naklady, snizit naklady na leceni. Nebo zvysit prisun penez do systemu. Kdo je pro vyssi zdravotni pojisteni nad jehoz utracenim nema kontrolu? Ja ne.
pinta 28.11.2005 22:08

Re: Pár chyb v článku pana Doležala...

pošli mi číslo konta, rád ti přidám pětikorunu na makový rohlík abyste neumřeli hlady
Barb 28.11.2005 11:30

Desinformace

O co Ti vlastně jde ,Bohumile? Že nejde o Ratha ani o zdravotnictví,jsem pochopil ze Tvých dovětků o Benešovi,Putinovi a Klausovi,tak tedy jen o dezinformaci a proč?Nemůžeš si pomoci,jak za komunismu?Proč? B.
Jimmi 28.11.2005 11:22

Jenom drobná poznámečka:

Z celkovým vyzněním článku samozřejmě souhlasím. Rath, socdem vlády atd. jsou naprostá tragédie, ale:
"...všechny divoké excesy Klausovy privatizace vypadají ve srovnání s Paroubkovými experimenty jako nevinná dětská hra. Dojde k mafianizaci celých velkých oblastí státní správy....."
k tomuto bych podotknul, že i malé semínko může zasít velký strom. A v současné době mám pocit, že nám nevládnou žádné vlády ať už růžového či potenciálně modrého zabarvení, ale skupinky mafiánů zaplativších si kašpárky nazývající se plitiky napříč politickým současným spektrem........
Jsem skeptik....? Ano jsem, vážení zde přítomní politici a zaměstnanci politických sekretariátů.....
jura-p 28.11.2005 11:03

Stejně by mě zajímalo, co vlastně dělají policejní vrtulníky, že paní poradkyni a ministra nevezou do vazby.

Nejsou nějaký stranící, ti policajti? Jakoby nebyla v televizi řeč o trestné činnosti? Nebo nedostávají svodky ze zpráv. To se mi nechce věřit. Když si vzpomněl Kořistka, lítali i v noci.
www racek 28.11.2005 12:48

Re: Stejně by mě zajímalo, co vlastně dělají policejní vrtulníky, že paní poradkyni a ministra nevezou do vazby.

jen křičte o vzp a o týhle podvodnici ... to jsou kauzy poměrně nepodstatné a obrátí se proti ods...
 pak úplně zaniknou ty nevydané akcie kongresového centra ... a to je na paroubkovi. a to je průser přímo kolosální.
Douša Josef 28.11.2005 12:58

Re: Re: Stejně by mě zajímalo, co vlastně dělají policejní vrtulníky, že paní poradkyni a ministra nevezou do vazby.

V normálni zemi je malér kongresového centra vpravdě nebetyčný. U nás neznamená naprosto nic! Pět v českých na stole je přece pět ministrů při jednání. No a co? Doležel dostane satisfakci a vrátí se zpět k Paroubkovi. Co by si bez něj počal! A za ty akcie může stejně Klaus. Tenkrát byl ministrem financí nebo předsedou vlády, nebo se Zemanem v oposmlouvě a teď prezidentem. Takže - nějak se k tomu propracujeme - ne?
JW 28.11.2005 13:01

Re: Re: Stejně by mě zajímalo, co vlastně dělají policejní vrtulníky, že paní poradkyni a ministra nevezou do vazby.

Milý Racku, za ta léta na NP vás považuji za zkušeného člověka. Tak nevím, nevím, jako jste přišel na nápad, že by buldozer mohl mít nějaký průser, natož kolosální.
R 28.11.2005 10:55

Velice dočasný triumf doktora Ratha

No, mně se to jeví tak, že výdaje VZP jsou zvyšovány jednak zákony a směrnicemi viz přikázané platy lékařů a ostatního personálu podle nějakých závazných tabulek a viz politický tlak na to, že máme bezplatné zdravotnictví a zdravotnictví na stejně vysoké úrovni jako vyspělé státy.
Příjmy VZP jsou stanovovány úplně jinými zákony a díky politickému tlaku - zdravotní pojištění neboli zdravotní daň a snahám o úspory - platba státu za důchodce, socky atd jsou tyto platby nízké a v celkovém součtu nestačí na výdaje.
Nějaká nehospodárnost zdravotníků je v tom součtu minimum, hlavní je onen rozpor mezi příjmy a výdaji.
Rath se chová jako tvrdý, bezohledný a bezcitný profesionál pravděpodobně přesně tak, jak jeho zaměstnavatel nebo v tom případě zadavatel - Paroubek  chce. A Paroubek se tak chová, protože on to neplatí, zaplatí to stát a zdraví pacientů a když se z toho něco povede, má z toho politický kapitál a možná něco z toho bude mít i Rath, pokud ustojí ty žaloby. Pokud se to nepovede, Paroubek Ratha hodí přes palubu, bude čistý a Rathovi zůstanou v lepším případě "jen" stávající žaloby opozice, v horším případě příjdou se žalobami a soudy, případně politickými pomluvami a dalšími útoky, jaké nyní používá Rath proti VZP, i socani proti Rathovi.
slovan 28.11.2005 11:01

Re: Velice dočasný triumf doktora Ratha

Vydaje jsou velmi zavisle na hospodarnosti a cestnosti zdravotniku, takze ten rozpor je na zdravotnicich znacne zavisly
Douša Josef 28.11.2005 11:14

Re: Velice dočasný triumf doktora Ratha

Hoši - vůbec tomu nerozumíte. Paroubek s Rathem vám přece jasně vysvětlili, že zdravotnictví položiliOuzký s Cabrnochem. Ti udělali ten 14 miliardový dluh! Kromě jejich působení s internetovými knížkami šlo vše jak po másle. Připomíná to logiku ministra Mládka, který chce nechat zavřít Kocourka, protože jeho hlas pro předání pozemků spekulantům byl ten pátý, který rozhodl. Jak to zjistil, že Kocourkův byl zrovna ten pátý(proč to nebyl zrovna hlas socana X.Y. to ví on sám). A strašně se při tom divil, že mu jeho zdůvodnění nikdo nevěří. Tak je to i s VZP.Prostě knížky zasekly ve VZP sekeru 14 miliard. Tak už přestaňte brblat! Pochopte to, jinak nemáte v socialistickém RAJi co dělat! Táhněte do Patagonie!