2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Třiatřicet kroků vpřed Petra Robejška

Minulý čtvrtek představila strana Realisté politologa Petra Robejška na tiskové konferenci svůj program pro podzimní volby. Má poetický název „33 kroků vpřed“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jelínek 25.4.2017 11:15

Re: Robejšek - bourač demokracie

A chemtrails vrahů z volstrýtu.

J. Lepka 25.4.2017 11:14

Re: Doležal ze škatulky ...?

Spíš nastrčená figura. Časem se i ukáže kým.

J. Jelínek 25.4.2017 11:13

Re: Realismus naší doby: Manifest techologického socialismu

Bojíme se příchodu umělé inteligence a zatím ani nevíme, co je ta "přirozená".Relevance názorů ředitele internetového obchodu je stejná jako vaše, moje, nebo třeba staré Blažkové.Kéž by nás Bůh při zdravém rozumu zachovati ráčil.

J. Jelínek 25.4.2017 11:08

Re: Doležal ze škatulky ...?

Bohudík.

J. Jelínek 25.4.2017 11:06

Re: Čím se často zabývá Bohumil Doležal, Ph.D.?

Jaroslav Hašek: "..to je syn toho probodnutýho, to bude asi taky pěknrej lump.." Konec citace.Čerpat argumenty z Wikipedie může pouze oběť lobotomie.

M. Prokop 25.4.2017 10:44

Re: Čím se často zabývá Bohumil Doležal, Ph.D.?

Samé užitečné věci, mimochodem.

M. Prokop 25.4.2017 10:43

Re: Realismus naší doby: Manifest techologického socialismu

Jo, vy a Pehe ... dobrá dvojka.

A co chcete s tím technologickým socialismem dělat, když se zatím neosvědčil ŽÁDNÝ socialismus?

M. Prokop 25.4.2017 10:40

Re: Doležal ze škatulky ...?

Obávám se, že Robejšek je spíše kecálek, než "svěží vánek". Bohužel.

M. Prokop 25.4.2017 10:39

Re: Kurňa, tak by mě zajímalo,

Já si to tedy rozhodně přiznávám.

Jenže nic lepšího není. jenom je potřeba neustále hlídat, aby výstřelky nebyly tak hrozné, jako například tohle http://echo24.cz/a/iAaUq/financni-gestapo-spornym-opatrenim-nici-urednici-tisice-podnikatelu-rocne , v demokratickém státě.

B. Rameš 25.4.2017 10:33

Kurňa, tak by mě zajímalo,

co to ta demokracie je. Lidi si někoho demokraticky zvolí. Ten si pak nechá demokraticky odhlasovat všemohoucnost. Tak to snad je demokracie, ne, lid přece rozhodl?! Nebo je demokracie jenom pro politické strany, a to ještě jen pro některé (tzv. demokratické)? Nebo je demokracie jen pro zasloužilé osoby? Nebo je ten démos jen někdo? Nebo se to kratos vztahuje jen na něco? Lze si přiznat, že demokracie není samospasitelná a občas se tak nějak zvrhne?

T. Hraj 25.4.2017 10:30

Re: Čím se často zabývá Bohumil Doležal, Ph.D.?

Dnes k tomu přidejme ještě kritikou kritiků EU.

T. Hraj 25.4.2017 10:27

Doležal ze škatulky ...?

Aha, takže v Evropě máme demokracii, jejíž hlavním ohrožením jsou tzv. alternativní strany volající po návratu k selskému rozumu. Nějakou dobu jsem pana Doležala nečetl a vidím, že si ho musím přendat do jiného šuplíku, a nejspíš ještě v úplně jiné komodě (eurohujerozumbradisté).

Realisté jsou dle Doležala cynici, kteří nadřazují pragmatismus nejvyšším obecným hodnotám.

Mm. S obecnými hodnotami je to jednoduché, platí jen tam, kde jsou uznávány a jen vůči takovým je také uplatňujme. Můžme napříkladobjevit v Amazonii nový indiánský kmen, který byť izolován od světa dospěl také k tomu, že lhát, podvádět, krást nebo zabíjet se nemá. Jak ale jednat s takovými, kteří jsou schopni si na transparent napsat "To hell with freedom" (muslimové na demonstraci v U.K.)? Máme jim svobodu vnucovat? Neměli bychom spíše nadřadit tomuto záměru vlastní bezpečnost, popřípadě prosperitu atp.?

Robejšek je svěží vánek střízlivosti, což je dnes považováno za populismus. Úspěch mít nebude, protože je příliš akademický a neumí promluvit k masám.

L. Severa 25.4.2017 10:19

Re: Pokud bude pan Robejšek pouze psát své komentáře,

Je dobré si přečíst všechny diskusní příspěvky, jinak je nebezpečí napsat již něco uvedeného. Jen bych dodal - kolika voličům říká něco jméno Robejšek ? Že by to do voleb stihnul na 5%, neřkuli 20 ?

M. Pivoda 25.4.2017 10:15

Realismus naší doby: Manifest techologického socialismu

Než vyhlašovat "33 kroků vpřed", dnešní doba je spíše už zralá na vyhlášení Manifestu technologického socialismu.

Na rozdíl od Komunistického manifestu roku 1848 (který začínal slovy "Evropou obchází strašidlo – strašidlo komunismu. ..."), začněme raději takto: Do budoucího technologického socialismu se nedostaneme přes revoluční masy pracujících, ale přes revoluční technologii (tzv. umělou inteligenci). Všímejte si tohoho,nebo to bude opět českého typu "o nás a bez nás". Nebojte se budoucí počítačové superinteligence, ale současných lidských superdarebáků. ...

Ředitel čínské firmy Alibaba předpovídá, že v budoucích cca 30 letech si lidé užijí více trablů než pohody. Jsou totiž mentálně nepřipraveni na to, co přichází a co nelze v žádném případě zastavit.

Už i jiný český politolog, Pehe, uveřejnil na akutalne.cz svůj článek o Superinteligenci (http://blog.aktualne.cz/blogy/jiri-pehe.php?itemid=29156), který byl přečten 2300 krát. No to jsou mi věci! Kam se na něj hrabe politolog Bohumil Doležal.

Můj diskusní příspěvek na pod Peheho článkem bohužel nenajdete. Byl preventivně smazán. Líbí se mi nástupce Vladimíra Renčína, český kartunista Kemel, který nedávno prezentoval tento následující příspěvek. Vydavatel pisateli příspěvku říká: Svoboda slova je, že si můžete říkat co chcete, já napíšu co uznám za vhodné, majitel vydá, co ho nepoškodí, a čtenář si přečte, co ho zajímá.

V. Povolný 25.4.2017 9:56

Robejšek - bourač demokracie

to je takové hodnocení ve stylu komunistického hesla - kdo nejde s námi, jde proti nám. Jinými slovy - já jsem zastánce demokracie a tím pádem opozice musí nutně být jejím odpůrcem.

Já bych spíš řekl, že demokracii nejvíc ohrožuje současný eurounijní establishment, pro ně je demokracie něco jako koule na noze.

J. Matuška 25.4.2017 9:20

Čím se často zabývá Bohumil Doležal, Ph.D.?

Často se zabývá kritikou Benešových dekretů, obhajobou nároků vysídlených sudetských Němců a kritikou některých rozšířených představ o české státnosti. WIKI

V. Vaclavik 25.4.2017 9:18

Kocicko-pejskovina

cili prani nastrkana do programu, tak me pripada ta strana Realistu.

Ale nemlatil bych je po hlavach tim mudrovanim o tom, co je to narod a vlastnim vykladem, jakkoli logickym, protoze kdyz zijeme v orwellovskem svete, ve kterem pojmy znamenaji pravy opak puvodniho, objektivniho vyznamu, tak se da cokoli obratit proti komukoli, tedy bic se da na kazdeho uplest uplne ze vseho co rekne.

Mozna Realiste budou neco jako byla ta odnoz ODS, myslim ze Kalvody, jak ono se to nazyvalo, jak jim pak zustaly na rukou milionove dluhy...

P. Lenc 25.4.2017 9:02

Bože Doležal,

po Babišovi Robejšek, kdo bude dál? Pehe to asi nebude.A ten "národ", tak ten vám opravdu leží v žaludku.A že nemáme Imigranty?Chtěl bych si myslet, že jste srandista, ale vypadá to na stařeckou demenci.

M. Valenta 25.4.2017 8:58

Proč nevstoupil do ODS?

Takhle je Robejšek je jenom další střep těžko slepitelné pravice u nás a ještě k tomu bere českou politiku pouze jako náhražku po zbabrané kariéře v Německu. Takže spíše mínusový přínos.

A. Bocek 25.4.2017 8:26

Přečtu a porovnám,

programy volitelných stan, sám posoudím jestli nejsou populistické, přidám k tomu historii a morální profil kandidátů, které znám a půjdu volit. Robejškovci se mi čím dál více zamlouvají.

J. Jelínek 25.4.2017 8:10

Re: Chudak Dolezal

No tak si ho zkus přečíst také.

J. Dona 25.4.2017 7:48

Re: Dnes zde chybí Babiš,

Nečetl jste pozorně, viz: "S komunisty nikdy znamená ve skutečnosti důrazné a zřetelné „s Babišem ano“. Komunisté nejsou dnes hlavní problém. Problém je pan Babiš." Doležal opět nezklamal.

J. Novotný 25.4.2017 7:46

Chudak Dolezal

Chudak Dolezal. Starim mu vysycha mozek. Cte ho uz jenom Safr a Pehe.

V. Klepetko 25.4.2017 7:12

..."podávat cihly skutečným a účinným bouračům demokracie",,

Tak to se nepovedlo... Bourači kteří potřebují k bourání cihly? Nesmysl... Člověk, který vidí v Čechách "Široké autostády multikulturality" musí být úplně slepý, jakou cenu pak mají jeho úvahy o národu? Je pan Doležal opravdu demokrat? Vždyť nemá žádnou demokratickou podporu. Věří mu jen pár podivínů z obskurní elitářské sekty KOD... "Robejšků" je možná jen 12, ale snaží se alespoň prosadit své názory standardní cestou založení politické strany a získání voličů! Naproti tomu Doležal jen píše hanopisy a klasickou politiku nedělá.

Demokrat, který nezná svůj démos a neumí ho oslovit - tak takový nedokáže ani stavět, ani bourat! K bourání totiž potřebuje cihly, a jeho zednáři nejsou snad ani svobodní, jen nevyučení:-).

D. Polanský 25.4.2017 6:55

Dnes zde chybí Babiš,

což je pokrok. Za tohle chválím. Problém všech pravicových stran je, že vlastně neví, co chtějí. Co pod slovy liberální, demokracie v dnešním složitém světě rozumět. Učebnicový přístup již nestačí.

ODS šlo do programové konference se sloganem: Silný program pro silné Česko. Co je to silný program? Co je to silné Česko?

E. Vašátko 25.4.2017 5:44

Pokud bude pan Robejšek pouze psát své komentáře,

rád si je přečtu a občas budu souhlasit. Ale pokud se snaží zakládat politickou stranu pravicového zaměření, přišel pozdě a jednoznačně škodí. Pravice je už dnes rozdrobená a proti Babišům a socanům všech barev nemá velkou naději. A když se nedostane přes 5 % (a to se nedostane, protože na to je málo času)propadnou její hlasy zpátky k Babišovi.

J. Brunner 25.4.2017 1:51

Jako správný intelektuál

Rozvrtáte vždy všechno a nikdo se Vám nelíbí a ani nikdy líbit nebude. Vlastně jen "mudrujete" a nic z toho. Nikdo nemůže získat nic, co by nemělo zároveň i rubovou stranu.

P. Dvořák 25.4.2017 1:28

Dívám se, jak je neuvěřitelně složité,

být Petrem Robejškem.