18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Třetí vlna sametové revoluce

Vážení čtenáři, tento článek jsem napsal před dvaceti lety, vyšel 22. listopadu 1994 v Lidových novinách. Uvádím ho tu z alibismu: abych nějak doložil, že tím, o čem píšu v článku Spor o kmotry, jsem se zaobíral už kdysi dávno a moje názory se zase až tak moc nezměnily.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 10.3.2014 19:55

Mohlo by to být užitečné proroctví

Stačilo tu novou, plíživou totalitu přesněji pojmenovat. Dnes už její název většina slušných lidí zná, její vlajku už máme bohužel i na pražském hradě!

V. Mlich 7.3.2014 12:04

Nejen politici

Teď už to dělají i voliči, že poskytují prostor podnikatelům jako Bárta, Babiš nebo Okamura, a teď už má stranu i Janeček, taky chce naskočit do toho vlaku.

T. Pansky 7.3.2014 1:16

Prvni paragraph tohoto clanku je absolutni ulet ...

"První z nich, nesená někdejšími disidenty, stavěla na étosu

nepolitického úsilí o zlidštění někdejšího systému a volila cestu

partnerství s komunisty na demokratizaci společnosti."  V odlesku deni na Ukrajine musime priznat, ze konec roku 89 a zacetek roku 90 probehly ve znaku nenasilneho predani moci a svobodnym volbam.  Neni to pravda?  Co tou vetou autor minil je mi naprosto zahadou.  Vi to on sam?  My, ceskoslovensti obcane a pozdeji cesti obcane, jsme meli moznost komunisty z parlamentu vyprovodit, ale neudelali jsme to !!!  Meli jsme moznost volit nase zastupce, kteri aktivne proti komunistum vystupovali, kteri chteli vyloucit byvale komunisty z prace ve statni sprave, ale my obcane jsme je nechteli !!!!  Prosim vas, nelzeme si !!!  Neomlouvejme nasi ceskou vycuranost a bojacnost svadenim nasi neschopnosti na nedefinovatelnou "pravdu a lasku".  Prestanme si lhat.  To je prvni krok k necemu kvalitativne lepsimu.   2222)  Za druhe je nutne opet zopakovat, ze ceska ustava je napsana velmi spatne.  Soucasny system de fakto jedne komory (Poslanecka snemovna, ktera prehalsuje primo voleny Senat kdy se ji zachce) jde primo na ruku ekonomickym zajmovym skupinam, ktere primo uplaci politicke strany.  Udelejme jednu vec - zrovnopravneme Senat na uroven Poslanecke snemovny, kdy se zakony musi prijmout obema komorami a jedna komora nemuze prehlasovat druhou.  Tato "mala" zmena bude znamenat lepsi moznost obcanu branit se ekonomickym zajmum a prosazovat zajmy nas, obcanu !!!!!   top0625top@live.com

J. Mrázek 7.3.2014 7:08

Navrhujete vyhánění čerta ďáblem

Ale to není řešení. Současná "transformace" EU do podoby dle socialistů je vlastně návratem do "starých časů". Tentokrát pod vedením (pro "změnu") opět ostyNěmeckem. Pomník za Breivikovo řádění je zářez do krajiny. Nerad konstatuji, že těch "zářezů" bude díky socialistům tolik, že nezbyde na "mosty" přes ně ....nacionální socialismus v Německu,neboli nacismus. Spousta lidí si stále myslí, že jsou to každé jiná ideologie a ignorují fakt, že jsou totožné, levicové. Jako vedení Unie ...bude to dobře,nebo špatně? Víte to ?