26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Titanic po česku

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vládík 13.10.2006 10:02

Jak důležitý článek!!!

Ač z 12.10., je "nahoře", před těmi z 13.10. !!

pařez 12.10.2006 17:44

A jakou pohádku napíše Doležal o ODS

resp. o její (nejen!) současné snaze dohodnout se s komunisty?

Štváč 12.10.2006 14:32

schováni za záclonou

To, jak se "skryl" Kasal se Svobodou a nevylézají, je dobře parafrázováno. A jejich křik, kde děkují "obyčejným" straníkům za záchranu z Paroubkovy náruče, je jen pro silné povahy. Alespoň se bezcharakter a zbabělost projevila v plné nahotě. Je to ovšem ve všech politických stranách. Že by se to táhlo od Mnichova přes 68 r. až ke zbabělé normalizaci v celé ČR ? Raději nedomyslet.

Bican 12.10.2006 11:40

Pane Zochu a podobní:

Já myslím, že lidovcům mělo stačit, jak si s nimi a US vytíral Paroubek zadek v "koaliční" vládě a spolupracoval s komunisty. Snad už do toho s ČSSD znovu nepůjdou. To by byla sebevražda.

jerry 12.10.2006 12:58

Lidovci si oddechnou.Re: Pane Zochu a podobní:

Po předčasných volbách jim totiž odpadne dilema, s kým jít do koalice. Do parlamentu se totiž vůbec nedostanou.:-)

zoch 12.10.2006 20:01

Re: Lidovci si oddechnou.Re: Pane Zochu a podobní:

Stačí vskutku jen jeden poslední úkrok k ODS a jsou ze hry. To máte jejich svatou pravdu.Je jisté,že odejít musí Kasal.Ten je onen tichošlápek,který tahal za nítě celá léta,ale posledních pár let věru zparchantěl.  Uvidíme.

Celkem slušnou šanci ale mají  se zotavit,pokud budou se socanem  odmítat předčasné volby. Neúspěch ODS ,který by následoval,přinese změny i tam a lidovci zatím ve vládě načerpají sílu.  Tak bych to vyřešil,kdybych měl tu možnost to ovlivnit. 

AeroKarel 12.10.2006 10:32

Ty následky by tak nedozírné nebyly.

Voliči ze světa nezmizí, objeví se jinde. U KSČSSD asi ne.

Rik 12.10.2006 12:24

Re: Ty následky by tak nedozírné nebyly.

Jestli myslíte, že zvolí ODS, nebo Zelené budete vedle. Pravděpodobně k volbám nepřijdou. Jak by vypadalo součastné rozložení v parlamentu bez KDU-ČSL, lepší, nebo horší?

Franta 12.10.2006 9:55

víra

Věřím,že na ně dojde a pod pět procent se dostanou.

Petr Benes 12.10.2006 9:52

Copak muze byt nekdo prekvapen?

Cernoprdelnici se prece zatim spojili s kazdym, oni by se spojili i s certem. :-) Nadarmo se nerikalo Luxovi had na tri.

Maiden 12.10.2006 9:48

Az na to, ze jsme vsichni topici.

Ale jinak souhlas. Jinak, cest necest, jelikoz byl kapitan neomezeny vladce lodi a vetsinou se tak i choval, tak by ho posadka utloukla jeste ve clunech. Coz dnes nastesti nehrozi, takze kdo nam brani chovat se jako ti nejvyssi z nejvyssich? Panbu? Podle toho, jak se nekteri lide chovaji, popiraji jeho existenci :-)

zoch 12.10.2006 9:34

Pane Doležale,podle mne nemáte pravdu

Naletět na tvrzení KDU v tom smyslu,jak Vy popisujete by mohl jenom blázen a k němu Vy máte ve vší úctě ještě dost daleko ,ikdyž někdy......

KDU žila dlouhé měsíce ba pár let ve svém vlastním vnitřním napětí. To napětí pak nabralo sílu zejména po ostravském sjezdu.Členové strany a to i delegáti volebního sjezdu byli posléze konfrontováni s názorem voličstva a postupně v řadě z nich dozrálo přesvědčení,že onen Mirek není to pravé,co bylo třeba postavit v čelo. Někteří s ním nesouhlasili dlouhodobě,jiní se k těmto nesouhlasným názorům opět  přimykali.Pokud jde o moji maličkost,nesnášel jsem Kalouska nikdy,ale pokud bych byl na místě jeho volitelů na sjezdu,rozloučil bych se s ním nejpozději ten večer,kdy památně hřímal v PS a položil tak svého vlastního koaličního premiéra.  Na tomto příkladě bylo pregnantně dokázáno,co umí onen Mirek opravdu v politice. Pokud se tehdy nikdo neprobudil,pak ona dnešní reakce na Kalouskovo chování je opravdu probuzení pozdní. Kalousek je totiž schopen všeho a to mělo být většině dávno jasné.Vedení KDU bylo vždy polarizováno a vždy tato polarizace de facto fungovala. nyní se ale jeden z těchto pólů ( řekněme ten modrý )ve chvíli,kdy nevycházela matika , chtěl přeonačit na oranžový a nikoli přenechat oranžovému pólu svoji pozici. A to samozřejmě vyvolalo ono pozdvižení a samozřejmě,že hlavně protipól se cítil podveden,protože mu chtěl protivník sebrat jeho  téma a částečně třeba i vizi. Ano,odtud např. ono vyjádření o podrazu z úst C.Svobody.  Za daleko průchodnější by bylo považováno vyměnit čelo a s touto výměnou také měnit směr. To by bylo průchodné i na pol. scéně a mimochodem se mi to jeví jako jediná varianta u KDU. Ostatní varianty budou vždy těmi,které budou vykazovat po volbách další úbytek hlasů.   Přimknout KDU k současné posarajevské ODS je čistý sebevražedný pokus. Stát si na svém sociálním cítění  je jediné možné řešení. A to se dá v tuto chvíli realizovat jen s ČSSD neboť hokuspokusy ODS v soc. sféře vymažou KDU z  PS PČR.

bp 12.10.2006 9:48

Re: Pane Doležale,podle mne nemáte pravdu

Pane zochu, vezměte si spolu s ostatními lidovci svoje tři písmenka za pomlčkou a běžte se přivinout k mocné hrudi Paroubkově. Konzervativní křesťanští demokraté, kteří přirozeně tíhnou doprava (a silné sociální cítění jim v tom samozřejmě nijak nebrání) vám a ostatním vašim soubratrům bude vděčné.

zoch 12.10.2006 10:09

Re: Re: Pane Doležale,podle mne nemáte pravdu

Soudě podle napsaného,mám pocit,že jste pohrobkem KDS.Podbné tíhnutí doprava bych lidovcům zrovna nedoporučoval.Příklad je příliš názorný !!!!!

bp 12.10.2006 10:15

Re: Re: Re: Pane Doležale,podle mne nemáte pravdu

Nejsem ničí pohrobek. Jak říkám, s lidovci si odejděte tak daleko doleva, jak chcete. Pro křesťana je ale socialismus natožpak marxismus (převládající teď i v ČSSD) naprosto nepřijatelný. S pravicovým liberálem se naopak může v lecčems shodnout a i když s ním v mnoha věcech nesouhlasí, může dojít ke kultivované shodě. To s marxistou možné není.

zoch 12.10.2006 10:27

Re: Re: Re: Re: Pane Doležale,podle mne nemáte pravdu

Marxisty bych z toho zatím vynechal. Pokud by na to mělo dojít,pak ano,pak a to považuji za nejhorší řešení - pak s ODS.

Milé BP . Ona Vámi zmiňovaná liberalizace totiž v praxi znamená také postuláty,které jsou pro křesťany takříkajíc "mimo mísu ". Např.: registrované partnerství resp. pozitivní diskriminace v tomto smyslu,přílišná svoboda v živ. zákoně,drogová politika,politika týkající se rodiny,nakonec i prostředí ve kterém žijeme atd,atd....Vím,že bolševik je veskrze nebezpečný a neúčinkuje na něj žádný ten prevít,co paní Mullerová používala ve Švejkově resp. své domácnosti,ale dnes považuji za větší nebezpečí pro KDU současné posarajevské vedení ODS.Budou-li jednou tito "odborníci" odstaveni,nevylučuji,že se dá leccos dělat. Protože máte pravdu v jediném : křesťanská politika má místo v pravém středu. Jenže pokud se postaví vedle nebo se současnou  ODS,dopadne jak výše říkám.

bp 12.10.2006 10:40

Re: Re: Re: Re: Re: Pane Doležale,podle mne nemáte pravdu

Marxisty vynechat nelze, KSČSSD má polovinu parlamentu. Iluze o tom, že existuje autentická sociální demokracie, snad můžeme nechat stranou - přehlédnout chování a postoje pana Paroubka nelze.

O liberalizaci jsem nemluvil a nechci ji, byla by to zrada programu - sice na jiné úrovni, ale stále zrada. Mluvil jsem o tom, s kým je možné spolupracovat, byť obtížně.

AeroKarel 12.10.2006 10:44

Re: Re: Re: Re: Re: Pane Doležale,podle mne nemáte pravdu

Jo, registrované partnerství, nota bene prosazované koaličním partnerem (v té době) lidovců , tedy ČSSD, je asi nebezpečnější než sockomoušské rozhazování, zadlužování a korupce. Máte zajímavě nastavené priority.

Mně je reg. partnerství srdečně jedno.

šakal 12.10.2006 11:33

...A proto to tu takhle vypadá.

Á propos, ty "zajímavě nastavené priority" jsou nastaveny tak, jak "zajímavě" na to kdo kouká.

Ř 

jerry 12.10.2006 11:05

Re: Re: Re: Re: Re: Pane Doležale,podle mne nemáte pravdu

Co Vy to lidovci pořád máte s tím registrovaným partnerstvím? Budou snad tito lidé tyto sňatky uzavírat ve vašich bytech a svatební noci trávit ve vašich postelích?Ne ? Tak co je vám do toho, že vám to vadí víc ,než kriminální činnost některých našich heterosexuálních spoluobčanů? Jinak řečeno, jestliže můj soused kupř. bude žít s chlapem a budou to slušní lidé, bude mi to jedno.Jestliže mi bude třeba kriminálnický a heterosexuální soused znepříjemňovat život, jedno mi to nebude.Já snad křesťan jsem, možná špatný, ale vím že křesťanství je o kladném vztahu k bližním a ne o falešném moralizování v duchu pokrytecké viktoriánské Anglie.

AeroKarel 12.10.2006 11:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pane Doležale,podle mne nemáte pravdu

Souhlas R^

AeroKarel 12.10.2006 10:40

Re: Re: Re: Re: Pane Doležale,podle mne nemáte pravdu

R^ S takovýmhle křesťanem bych styčné plochy našel i co liberál. S Cyrdou nebo zochem těžko.

jerry 12.10.2006 10:02

Re: Pane Doležale,podle mne nemáte pravdu

Tady bych řekl ,že se jedná o typický lidovecký problém- s kým do koalice. Nejlepší je to před volbama, když jsou preference obou největších stran vyrovnané a lidovci nevědí, ke komu se přiklonit.Pak se kroutí, jak Kalousek před letošním červnem,když mají odpovědět, s kým hodlají po volbách spolupracovat.Je jasné, že chtěl Kalousek zabránit nějaké opoziční smlouvě, neboť léta 1998-2002 byla jediná,když byli lidovci mimo vládu. Pověst lidovců a Kalouska neničili Balbínovci před letošními volbami, oni jen na billboardech zobrazili, to, co si stejně většina lidí myslí.Že totiž lidovci nejsou samostatnou stranou,ale spíš parazitem, využívajícím střídavě obě velké strany dle svého prospěchu.

zoch 12.10.2006 10:15

Re: Re: Pane Doležale,podle mne nemáte pravdu

Asi máte pravdu,že ten problém nastává.Ale  to snad u každé typicky středové strany nejen zde v ČR. Kalousek pak chtěl zabránit jen a jen svému pádu. Protože udělal zásadní chybu,za kterou by mu Lux namackoval. On totiž řekl před volbami a také udělal před volbami moc zásadních rozhodnutí,a tato rozhodnutí mu potom svazovala ruce resp. vymezovala koaliční potenciál na jednoho partnera. To,že ti partneři nakonec mohli být i dva je jen důsledkem tlaku ODS a nikoli zájmu a tvořivosti Kalouska. 

AeroKarel 12.10.2006 10:49

"a tato rozhodnutí mu potom svazovala ruce resp. vymezovala koaliční potenciál na jednoho partnera."

místo aby si vybíral ( a nechal dobře zaplatit) mezi ODS a tandemem ČSSD  + KSČM.

Velká chyba, říci už před volbami, že s KSČM ne. Vždyť i ono chtějí sociálno ........

Každá poznámka mi utvrzuje názor o lidovcích. Banda podrazáků, ukrývajících bezmeznou touhu po moci a penězích za vznešené (a nedodržované) fráze o sociálnu a víře.

AeroKarel 12.10.2006 10:38

Re: Pane Doležale,podle mne nemáte pravdu

Slov mnoho. Po vytřídění zůstává fakt, že lidovci půjdou s každým, kdo jim "namaže". Ať pod vedením Luxe, Kalouska, Svobody...... Drobné příklony sympatií pro tu neb onu stranu neznamenají vůbec nic ve srovnání s výší očekávaného (vládního) úplatku.

A mimo to, to socdemácké sociálno je teorií i provedením setsakra asociální. Produkuje všemocné korupční úředníky, zvětšuje nezaměstnanost a podporuje všemožné nemakačenky. Na opravdu potřebné pak zbývá Nova nebo ČT a sbírky. Ale právě pro větší možnosti korupce je socanům i lidovcům tak milé.

AeroKarel 12.10.2006 10:42

"neboť hokuspokusy ODS v soc. sféře vymažou KDU z PS PČR."

A jak tedy vysvětlit, že hlasů ubývá během hokuspokusů ČSSD? A během lidoveckého dělání kamufláže tandemu Roko & Falmer ?

zoch 12.10.2006 19:55

Re: "neboť hokuspokusy ODS v soc. sféře vymažou KDU z PS PČR."

Tak toto je snad nad slunce jasnější. Ve chvíli,kdy se Kalousek rozhodl jít po Vašímodré značce,zaznamenal odliv voličstva. Pokud jste schopen si vše dát do časové posloupnosti,pak není jiné vysvětlení. Kalousek a jeho směr se na tom podepsal. Nikdo jiný to nebyl.

Olinka 12.10.2006 9:08

To je dobré přirovnání,

pane Doležale...ta partaj je nedůvěryhodná a předpokládám, že na to doplatí ztrátou preferencí...ale že by to byla zas taková katastrofa pro politickou scénu, to si nemyslím...máme přece ještě Zelené a ti se nám teď tak krásne profilují :-)

bp 12.10.2006 9:06

Poetické podobenství, ale zkusme to jinak...

Jmenujte mi prosím ještě jednu stranu, ve které demokratické mechanismy fungují tak rychle a účinně, že při pokusu vyššího vedení o zradu následuje vzpoura členské základny a nižšího vedení, která zakorytěné a namyšlené šéfstvo během několika desítek hodin smete.