1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Tak pravil Soukenka

V Babišových Lidových novinách se zcela adekvátně tomu médiu vyjádřil k Andreji Babišovi obecně a k případu Čapí hnízdo zvlášť ředitel Nadačního fondu proti korupci Petr Soukenka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 27.4.2016 21:22

Re: Slepá patologická závist a nenávist

proč by měla být nenávist k Burešovi neuvěřitelná? Mně přijde celkem důvodná.

K. Janyška 27.4.2016 20:03

Re: Slepá patologická závist a nenávist

Také ho nemám rád. A mám pravdu. Je to pro mne zločinec... Dzp.

P. Gábriš 27.4.2016 19:06

Slepá patologická závist a nenávist

Pane Dolejši, Váš příspěvek se ani nedá dočíst do konce. Svůj původně celkem slušný kredit jste promarnil svou neuvěřitelnou nenávistí k panu Babišovi. Holt ne každému s věkem přibývá rozum. Škoda. Pokuste se trochu brzdit. Nafouklá aféra s Čapím hnízdem musela pro Vás představovat druhé Vánoce.

V. Čermák 27.4.2016 19:04

Ŕeditel přes zbytečnosti se vyjádřil.

Jednou je smířlivý, jednou neoblomný. No v každém případě se zviditelnil. Tak Hurá...

K. Vyšata 27.4.2016 19:03

Re: Veni, vidi, Deus vicit!

Co Hitler nebo Gottwald, to už je historie téměř pozapomenutá, teď máme Merkelovou, Camerona a jim podobné. A s tajnou zprávou jděte někam, takových analytických žbleptů lítá v mediálním prostoru tucty na cokoliv. Platí jedno, viník je ten, kterého tak označí výrok soudu. Až Babiš bude odsouzen, tam potom budete mít trochu pravdy, zatím ji mám já. Babiš, společně se Zemanem jsou fenoménem dnešní politiky, obdivovaní a nenávidění.

M. Vondráček 27.4.2016 18:42

Re: Veni, vidi, Deus vicit!

Opanoval politickou scénu ?? To udělali i Hitler či Gottwald .

Vzor poctivosti v podnikání ?? Zkuste třeba toto : http://svobodneforum.cz/tajna-analyticka-zprava/

Š. Hašek 27.4.2016 15:04

Re: Ale no tak...

Asi tak.

Ale dotace jsou obecně lumpárna. Stejně jako pozitivní diskriminace. Stejně jako tzv. rovnost šancí.

K. Janyška 27.4.2016 11:14

To Janečkovo svinstvo má jiné pozadí a jiný důvod

existence. Má za úkol v očích lidí pomoci diskreditovat politiku, coby lidskou aktivitu ke správě věcí veřejných a možnosti národů mít pod kontrolou svá území, své národní státy. Je to hanebnost... Dzp.

K. Vyšata 27.4.2016 10:48

Re: Veni, vidi, Deus vicit!

No, možná že sem tam zaškobrtne v emotivním projevu, ale pane Lepku, ty výsledky, že? Nejenom (při slabé znalosti češtiny) vybudoval v Česku obrovský a úspěšný podnik, dokonce za pár měsíců od vstupu do politiky "opanoval" celou politickou scénu.

Kam by to asi ve vašem vnímání dotáhl, kdyby uměl hned na začátku správně česky? Na rozdíl od vás téměř každého zajímá obsah projevu a ne obal.

Navíc je vzorem poctivosti v podnikání, daní v Česku na rozdíl od jiných a dokonce, ani po obrovském úsilí na něj něco vytáhnout, se jim podařilo najít jen Čapí hnízdo, příklad chyrosti nebo vychytralosti podnikatele. Nic víc, což je při jeho rozsahu podnikání docela unikum.

J. Lepka 27.4.2016 10:27

Re: Veni, vidi, Deus vicit!

Nechci vám brát iluze Atásku, ale člověka, který se od roku 1993, kdy si zřídil Agrofert v Praze, nenaučil česky, to asi nebude zas takový problém, že.

J. Lepka 27.4.2016 10:21

No prosím,

já myslel, že pohádkáře máme jen na Hradě a on je i ředitel Nadačního fondu proti korupci .

K. Vyšata 27.4.2016 9:55

Veni, vidi, Deus vicit!

Těžko se pane Doležale bojuje, že? Zvlášť když ta vaše demokracie úzké skupiny "vyvolených" dostává parádně na frak. Žádný Klub na obranu demokracie nepomůže, přesvědčené není třeba přesvědčovat a ty ostatní nějak moc vaše snaha intelektuálně porazit Babiše nějak neoslovuje.

L. Florner 27.4.2016 8:42

Ale no tak...

mezi Babišovým hnízdem a odmítáním ČSSD podřídit se pravomocnému rozhodnutí soudu je přeci zásadní rozdíl. Babiš kvůli svému hnízdu neprohrál žádný soudní spor, dokonce ani žádný soud neprobíhá, ani trestní oznámení na čapí letku nebylo podáno (ale i kdyby bylo, existuje něco čemu se říká presumpce neviny, ačkoliv to mnoha lidem evidentně leží v žaludku). Oproti tomu rozhodnutí soudu ve věci pohledávky pana Altnera vůči ČSSD je jasné a nabylo právní moci. ČSSD s ním může nesouhlasit, může proti němu protestovat standardními prostředky, ale to je v právním státě asi tak všechno, co může dělat (i když možná si jen ČSSD nestačila všimnout, že už...nebo zatím?...funguje v právním státě). Výkřiky, že soud nebyl spravedlivý jsou právem ČSSD (morálně je to ale problematické, pokud tak křičí politická strana založená na rovnosti před zákonem...u Okamury by se to tak nějak dalo čekat, u ČSSD to nemile překvapuje). Co ale není v pořádku, je odmítání podřízení se pravomocnému rozhodnutí soudu. Co kdyby Babiš za hypotetický dotační podvod (hypotetický, protože není prokázaný a ani nikdo neřekl, že skutečně proběhl, zato se zveřejňují dojmy a na základě nich i odsouzení...bohu díky za zákony) dostal od Městkého soudu 3 roky natvrdo, ale nenastoupil do výkonu trestu, zabarikádoval se v hnízdě a vzkázal probační službě, že podal odvolání a protože se mu zdá rozsudek nespravedlivý a soud vyšší instance určitě rozhodne v jeho prospěch, tím si je jistý, do žádného vězení nenastoupí... Dovedu si představit ty masové demonstrace antibabišovců a byly by v takovém případě oprávněné. Ovšem, taková situace nenastala. Babiš není ani souzen, ani odsouzen. ČSSD soudní spor prohrála. A brání se tím, že Švýcarsko není právním státem (protože peníze převedené na účet ve Švýcarsku by byly nedobytné...zvláštní, že u Mostecké uhelné tomu tak nebylo, když Švýcaři žadonili, aby se ČR připojila k žalobě a aspoň část peněz dostala zpátky).

Zkusme dojmy a hysterii vyměnit za rozum a právo.