23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 10.9.2010 9:41

Ano, suverénem je

"Lid", ale většině tohoto "Lidu" se vůbec nelíbí, že soudci jsou privilegovanou kastou, které nelze nijak snížit plat, jež nelze odvolat /Brožová/ a kteří mohou skoro oficiálně v rámci "profesní solidarity" zamáznout i kriminální přečiny kolegů / soudce úplatkář, soudkyně podvodnice, několik soudců opilců za volantem/. Obávám se, že kdyby měl rozhodovat "suverén", šla by většina soudců o žebrácké holi.

J. Kulheim 10.9.2010 13:13

Re: Ano, suverénem je

Mnoho soudců, asi i těch ústavních, jsou bývalí členové KSČ. Komunisté to v padesátých letech vyřešili podstatně lépe. Nepohodlné soudce poslali k "lopatě".  Za dva roky měli soudců, kolik potřebovali. Absolventi dělnických kursů, to zvládli lehce patkou. Někteří měli zakázanou i tu lopatu anikdo nebrečel nad tím jak žijí jejich rodiny.

 Leckterý z dnešních ústavních soudců  mohl slintat u lopaty a přitom mohl i podnikat.

V. Pavel 10.9.2010 16:03

Klausovo "vylepšování" soudcovského sboru

Kulheime! Pokud se nepletu, tak náš moudrý pan prezident Klaus měl nějaké propblémy jmenovat do funkce soudce mladého kvalifikovaného čekatele, který zaručeně nemohl být v KSČ. protože prý "neměl dostatek zkušeností"!

J. Kulheim 10.9.2010 18:02

Re: Klausovo "vylepšování" soudcovského sboru

Pane V Pavle, měl s tím problém vzhledem k jeho věku. Já si myslím, že když někdo má soudit, tak by měl být lidsky a odborně na výši. Pokud má někdo 30 let tak o životě toho mnoho neví. Měl by znát literu zákona, což se ve škole naučit může a také vnímat duch zákona. Což, podle mého názoru, je důležitější. Tento člověk nedokázal pochopit, že na jmenování nárok nemá.

Komunista není pouze členství v komunistické straně, je to hlavně pořadí hodnot, které každý z nás má.

M. Bomar 12.9.2010 14:12

Re: Klausovo "vylepšování" soudcovského sboru

pokud vim, nas mstivy pan inzenyr nebyl schopen prekonat sve SUPERego. obcane prisli o jednoho statecneho, rasantniho a zrejme v budoucnosti neovlivnitelneho soudce. v tomto ohledu pan inzenyr uz nemohl zpusobit desnejsi rozhodnuti. kosmeticke operace tohoto pana  nezabrani skutecnosti, ze uz je davno i psychicky prestarly a jako partner (pritel) mozna uznavan postsovetskymi diktatory. ad kulheim: o zivote neni nutno mnoho vedet. dulezite je poznat pravdu a byt neuplatny.