21.6.2024 | Svátek má Alois


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pavel 13.9.2010 7:46

Re: no, podle mne, se ÚS občas jako nezávisle nadstranicky nechová

Pí. Kanioková! Jako fanatická obdivovatelka Klause se však musíte vnitřně poprat s faktem, že soudruha Rychetského do funkce předsedy ÚS, osobně jmenoval váš Idol!

PS Nemyslím tím Kejkrta, ale Václava Klause.

M. Bomar 12.9.2010 14:12

Re: Klausovo "vylepšování" soudcovského sboru

pokud vim, nas mstivy pan inzenyr nebyl schopen prekonat sve SUPERego. obcane prisli o jednoho statecneho, rasantniho a zrejme v budoucnosti neovlivnitelneho soudce. v tomto ohledu pan inzenyr uz nemohl zpusobit desnejsi rozhodnuti. kosmeticke operace tohoto pana  nezabrani skutecnosti, ze uz je davno i psychicky prestarly a jako partner (pritel) mozna uznavan postsovetskymi diktatory. ad kulheim: o zivote neni nutno mnoho vedet. dulezite je poznat pravdu a byt neuplatny.

M. Prokop 10.9.2010 21:57

Re: no, podle mne, se ÚS občas jako nezávisle nadstranicky nechová

Jak jde o peníze (a "esprit de corps"), jde nadstranickost do brusele.

H. Lukešová 10.9.2010 19:01

Re: vyroky ceskeho presidenta na adresu US

Pane Pavle, včera jsem s paní Netzer vedla debatu pod včerejším úvodníkem s panem Janyškou. Nikdy jsem se tolik nezasmála. Přijela jsem ze školy, sedla jsem k internetu a pobavila jsem se. Musím Janyškovi poděkovat.

J. Kulheim 10.9.2010 18:02

Re: Klausovo "vylepšování" soudcovského sboru

Pane V Pavle, měl s tím problém vzhledem k jeho věku. Já si myslím, že když někdo má soudit, tak by měl být lidsky a odborně na výši. Pokud má někdo 30 let tak o životě toho mnoho neví. Měl by znát literu zákona, což se ve škole naučit může a také vnímat duch zákona. Což, podle mého názoru, je důležitější. Tento člověk nedokázal pochopit, že na jmenování nárok nemá.

Komunista není pouze členství v komunistické straně, je to hlavně pořadí hodnot, které každý z nás má.

J. Kanioková 10.9.2010 17:50

no, podle mne, se ÚS občas jako nezávisle nadstranicky nechová

V. Pavel 10.9.2010 16:03

Klausovo "vylepšování" soudcovského sboru

Kulheime! Pokud se nepletu, tak náš moudrý pan prezident Klaus měl nějaké propblémy jmenovat do funkce soudce mladého kvalifikovaného čekatele, který zaručeně nemohl být v KSČ. protože prý "neměl dostatek zkušeností"!

V. Pavel 10.9.2010 15:48

Re: Nebudu se opakovat, avšak nepřestávám se divit!

B, B.! Patrně jde o tradici národa, který si neumí sám vládnout! Klaus na Hradě je potvrzením zmíněné tradice.

V. Pavel 10.9.2010 15:46

Re: Nebudu se opakovat, avšak nepřestávám se divit!

Kopretino! Brát pana Janyšku s humorem je velmi racionální přístup! Nejlepší možný! Zdravím! :-)

V. Pavel 10.9.2010 15:43

Pravý "Klausovec"!

Prokope! Primitiv vašeho husákovského naturelu podporuje Klause, usiluje umlčet druhé účastníky a nerozpakuje se diktovat novináři o čem má psát! Na seriozní reakci odpovídá signifikantně - primitivně, zkratkou obsahující zjevně vulgárnost!

V. Pavel 10.9.2010 15:40

Re: vyroky ceskeho presidenta na adresu US

Dobrý den, Kopretino! Komárek na mne dokonce s oblibou stanovuje i psychiatrické diagnozy! Když jsem se ho opakovaně tázal, jakou k tomu má kvalifikaci, zda má aspoň maturitu na nějakém učňáku, vždy zarputile mlčel! Tak "kvalitní" účastník Komárek je!

B. Brousková 10.9.2010 15:34

Re: Nebudu se opakovat, avšak nepřestávám se divit!

Ale to je přece u nás taková tradice! Když zaklepal bačkorami masový vrah, alkoholik a syfilitik Gottwald, stála fronta plaček od nábřeží až ke Hradu. A vůbec jim nevadilo, že ho vlastně jen zradila syfilitická výduť na aortě. Hlava strátu je holt hlava státu , to máte marný.

J. Kulheim 10.9.2010 13:13

Re: Ano, suverénem je

Mnoho soudců, asi i těch ústavních, jsou bývalí členové KSČ. Komunisté to v padesátých letech vyřešili podstatně lépe. Nepohodlné soudce poslali k "lopatě".  Za dva roky měli soudců, kolik potřebovali. Absolventi dělnických kursů, to zvládli lehce patkou. Někteří měli zakázanou i tu lopatu anikdo nebrečel nad tím jak žijí jejich rodiny.

 Leckterý z dnešních ústavních soudců  mohl slintat u lopaty a přitom mohl i podnikat.

H. Lukešová 10.9.2010 10:46

Re: vyroky ceskeho presidenta na adresu US

Nejsem ani psycholog, ani psychiatr,nemám kvalifikaci obviňovat s lidi z obsese, ale přesto si myslím, že odsesivní chování má pan Sečánský... Posedlost na mou osobu, stejně jako je posedlý Vaší osobou pan Komárek, který Vás obviňuje, že jste byl Idol, Rádio Jerevan či Mirka... ale nebyl jste.

H. Lukešová 10.9.2010 10:42

Re: Nebudu se opakovat, avšak nepřestávám se divit!

Dobrý den pane Pavle, včera jsem večer s paní Netzer diskutovaly s panem Janyškou, alias Kajanem pod včerejším úvodníkem o Haykovi. Řeknu Vám bylo to taková legrace, že jsem se nikdy nezasmála tolik... Pan Janyška je duše prostá.

J. Schwarz 10.9.2010 9:41

Ano, suverénem je

"Lid", ale většině tohoto "Lidu" se vůbec nelíbí, že soudci jsou privilegovanou kastou, které nelze nijak snížit plat, jež nelze odvolat /Brožová/ a kteří mohou skoro oficiálně v rámci "profesní solidarity" zamáznout i kriminální přečiny kolegů / soudce úplatkář, soudkyně podvodnice, několik soudců opilců za volantem/. Obávám se, že kdyby měl rozhodovat "suverén", šla by většina soudců o žebrácké holi.

M. Prokop 10.9.2010 9:14

Re: vyroky ceskeho presidenta na adresu US

Psp.

D. Streit 10.9.2010 8:48

Hlouposti - už tradičně

Demokracie jako vláda většiny je pochopitelně nespravedlivá i neefektivní, protože hlupáků i poserů je vždycky více, ale pořád je lepší, když zásadní věci řeší skoro 300 zastupitelů než pár ústavních soudců. A nedejme se mýlit, tam jsou také politici (Rychetský, Výborný) a pak lidé kako Wagnerová a Janů- havlovská klika.

Takže prezident Klaus má pravdu (i když v případu odložení voleb je to sporné):

http://streit.blog.idnes.cz/c/154408/Proc-Klaus-prekvapi-i-evergreenem.html

V. Pavel 10.9.2010 8:37

Re: vyroky ceskeho presidenta na adresu US

Prokope! Chápete vůbec význam pojmu "obsese"? Obsesí rozhodně  není věcně pravdivé připomenutí vystoupení Klause před ÚS v diskuzi ke článku o jeho novém útoku na zmíněný demokratický institut. Jako obsesivní se jeví spíše vaše posedlost neustále nesoudně osobně napadat autory kvalitních příspěvků. Také je zřejmé, že zcela nechápete smysl účasti v diskuzním fóru. Neposuzuji, zda vás omlouvá, že nechápavost vůči aplikaci demokratických zásad v praxi zde neprojevujete sám. Doufám, že zde aspoň, kromě hloupých veřejných agresí, skrytě redakci vám nemilé účastníky neudáváte a nežadoníte o jejich vybanování!

M. Prokop 10.9.2010 8:24

Pane Doležale, ve vlastním zájmu

raději nepište o sudetských Němcích a panu presidentovi.

Jsou to zajímavá témata, pokud jsou podána bez přílišného osobního zaujetí.

T. Cerny 10.9.2010 7:10

vyroky ceskeho presidenta na adresu US

kdyz po vyneseni rozsudku ceskeho Ustavniho Soudu ke kompatibilite prava CR a EU , po vyslyseni stanoviska proevropske ceske vlady k LS kterou schvalilo vsech 27 vlad representujicich 500 mil. mych spoluobcanu v EU cesky president Klaus povstal aby s US diskutoval , sdelil mu US neco naprosto prirozeneho : " US tady neni bay diskutoval ale aby vynesl rozsudek " a odesel zatimco Klaus zustal se svym papirkem v ruce stat  ne s otevrenymi ale se zavrenymi usty.

Kdyz pak k nemu pristoupila CT rekl pan ing. Klaus C.Sc. : " U Ustavniho soudu je jeden clovek , ktery ovlivnuje vsech ostatnich 14. Jinak si nedovedu predstavit ze by vsech 15 Ustavnich soudcu hlasovalo proti mne ".

Takove stupidni urazky sveho Ustavniho soudu by si v nasi EU zapadne od Ceska zadny jiny president jiste nedovolil. Ale to je halt cesky Klaus.

V. Pavel 10.9.2010 6:53

Nebudu se opakovat, avšak nepřestávám se divit!

Již jsem se k probíranému poslednímu prezidentovu veřejnému vystoupení zde vyjadřoval včera v rámci diskuze k jiným článkům, proto se nebudu opakovat. Pouze se nepřestávám stydět za prezidenta státu, jehož jsem občanem a udivovat, že má mezi mými spoluobčany nezanedbatelný počet příznivců.

P. Novák 10.9.2010 0:14

Jestli se nemýlím,

tak už dnes nebrání poslacům nic k uzákonění např. práva první noci. Nebo ne? Z ústavy ani z Listny lidských práv neumím vyčíst, že by tomu něco bránilo.