12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mik 11.4.2007 23:11

podivna kauza

Na kauze Cunek je zajimave jen to kdo a proc tuto umelou kauzu rozdmychava. Vlada by se mela vykaslat na to co provokateri v novinach pisi a reagovat jen na to co policie vysetri v zakonne lhute. Pokud nic tak by Cunek mel jeste zazalovat ty pisalky, kteri maji "jasno",  za urazky na cti.

Tom 11.4.2007 21:18

Kde je něco o Sudeťácích?

Se divím, že dnes nic.

jarda 11.4.2007 20:05

cukrový tunýlek ?

Kdo si myslí, že ta pokutička za poškození jedné cukrovarnické firmy byl připravený tunýlek, ať udělá čárku ;-P

Jan Novotný 11.4.2007 16:32

správné znění

Básníci se nemají opravovat, vštěpovala nám paní profesorka Vlasta Kubíčková. Proto uvádím správné znění první sloky básně F. L. Čelakovského Pocestný (předpokládám, že takto ji zpíval i Spiritual kvintet):

Je to chůze po tom světě,/kam se noha šine:/sotva přejdeš jedny hory,/hned se najdou jiné.

JN

PetrH 11.4.2007 18:33

Re: správné znění

Spirituálové to zpívají správně. A že Doležal uvádí interpreta a nezná autora, toho jsem se nenadál, pokládal jsem některé jeho názory za dost ujeté, ale jeho samotného za celkem vzdělaného. Čelakovský asi nepatří do sudetoněmecké výchovy.Rv

franta 11.4.2007 18:53

Pane Novotný,

paní profesorku Kubíčkovou z Olomouce ? Mou třídní byla ještě na JSŠ v Hodolanech. Kdy učila Vás ? 

Jan Novotný 12.4.2007 9:30

Re: Pane Novotný,

Studoval jsem na gymnáziu (či v tehdejším jazyce esvévéšce) v období 1959-62. Paní Kubíčková byla po většinu doby naše třídní a měla nás z češtiny. Kdysi mě pochválila, že jsem při rřecitaci Nerudovy básně "Jak lvové bijem o mříže" řekl: "noha parou cvalá" a níkoliv "cválá", protože tak to napsal Neruda.

JN

L 11.4.2007 15:35

Lidova pisen

Jestli si to autor neplete s jinou lidovou pisni, ve ktere se zpiva o mytickem ceskem horolezci, ktery se jmenoval Borys.

V te zname pisni se prece zpiva: "Borys umi po skalinach." Kdyz se to tak zpiva, tak ten Borys asi opravdu umel.

Buvol 11.4.2007 15:48

Re: Lidova pisen

Jeho typuju tak na Horst Wesell Lied, Lili Marlén, SA marschieren apod. odrhovačky ..... 

AeroKarel 11.4.2007 17:04

Re: Re: Lidova pisen

Kadý cikán dle své kobyly hádá.

Buvol 11.4.2007 17:36

Re: Re: Re: Lidova pisen

To je sice hezké rčení, ale podívejte se např. na jeho internetové stránky, v jakých je má barvách a uvidíte, co si budete myslet ....

MLOK 11.4.2007 14:19

Ale za to především může velmi špatná ústava

Bohumile, Bohumile. Proč si nikdo nevšimne, že takto je to všechno rozehráno v ústavě. Sláva máme tam nesmysly ombudsmana, senát, nesmyslné soudy a nefungující pravidla pro exekutivu. Hlavně to tak nechat, že. Peníze se sypou, nač to měnit.

Vašek 11.4.2007 14:13

Poznámka k prvnímu odstavci

Lamentovat nad kulturou politiků (zmíněn Paroubek) je dost mimo mísu - loni a předloni "nulová tolerance" od ODS byl vzor politické kultury a důkaz toho, jak všem bez rozdílu politické příslušnosti šlo jen a jen o dobro ČR?

sklerotik 62 11.4.2007 13:59

po pěti letech soudů v případu Čunek

to neskončí v písku, ale v Letech u Písku, kde bude odsouzenec Čunek v rámci veřejně prospěšných prací budovat Rómský památník :-D

Ivan 11.4.2007 12:02

Je to bída.

Je to bída na tom světě, kam se noha sune, sotva přejdeš jedny hory, už jsou tady jiné.

Je to bída na tom světě, to by jeden utek, ještě nezažil jsi jeden, už máš druhý smutek.

U propagandisty Doležala mně nedostatek vzdělání nijak neudivuje. Na vyšší pomocné sudeťácké škole se to neučili.

Jindra 11.4.2007 12:29

Re: Je to bída.

Kde je pomocná sudeťácká? Rád bych si doplnil vzdělání....

AeroKarel 11.4.2007 17:04

Re: Re: Je to bída.

Tam vyučujou Ivany (nebo Ivani).

Buvol 11.4.2007 18:32

Re: Re: Re: Je to bída.

A vy jste tam měl vyznamenání, že jo?

lucina 11.4.2007 11:30

Borovský x Čelakovský

Doležal holt taky nevěděl, ale Spirituály si pamatuje. Já taky, a taky s ním souhlasím v tom, co napsal v článku. Dnes jsem v radiu ČR 2 slyšela, že se děti naštěstí už nemusí učit dlouhé básničky (šlo o Kytici). Naštěstí taky nemusejí maturovat z matematiky. Obávám se, že výsledek bude BOHUŽEL.

Buvol 11.4.2007 11:52

Re: Borovský x Čelakovský

Ano, školství upadá .... Jen by mě zajímalo, jest-li je to zlý úmysl, hlupáci se lépe ovládají a nebo jest-li už o tom hlupáci rozhodují ....

Podle mého názoru by maturitní zkouška dneška měla mít dvě části: obecnou a odbornou. Obecná by měla být na všech středních školách stejná, vyjma škol uměleckých a zdravotnických a měla by sestávat z češtiny, angličtiny a matematiky. Odborná by vedle informatiky měla zahrnovat předměty podle zaměření školy, tj. přírodovědné, humanitní apod...

Jindra 11.4.2007 12:30

Re: Re: Borovský x Čelakovský

Stačila by maturita z počtů, na matiku každý nemá, a možná ani vy ne;-D

Buvol 11.4.2007 12:53

Re: Re: Re: Borovský x Čelakovský

"Stačila by maturita z počtů" ... možná na nějaké pomocné sudeťácké ....   

Dindik 11.4.2007 16:30

Re: Re: Borovský x Čelakovský

No on je ale peroblém v tom, že na " všeobecně vzdělávací škole" se přípravě z maturitních předmětů m věnuje daleko více prostoru než na odborných školách, kde z času na výuku notně ukrajuje odborné vzdělávání. Čili  ta příprava je nesouměřitelná a nelze ji tedy jednotně ověřovat.

školství má problém mj. v tom,že se každý, kdo nějakou školou prošel, se cítí oprávněn do toho mluvit. Bohužel i zasahovat. Když budete vyrábět hřebíky, žádný laik vám do toho mluvit nebude. školství, to je jiná.Bohužel také ve skutečnosti žádná  vláda jej - na rozdíl od předvolebních slibů- nebrala vážně a obsadila jej spíše těmi, kteří se nikam nehodili.Ti na partičky, mající hlavně  z nekonečných reforem a ověřování reforem dobré koryto  nikdy nemohou stačit. Vždyt např. státní maturitu ve skutečnosti nikdo nechce dotáhnout do konce. Proč by? Aby se uzavřel penězotok? Aby byl někdo zodpovědný za výsledek? Lepší je vždy s výměnou ministra začít znovu. Tomu snadno nabulíkujete, že je potřeba začít znova,ze šuplíku vytáhnete věci z předminula ( stejně o nich nemá ponětí) a jede se dál. Když mluvíte s lidmi z výzk. ústavů, tak vám ( off record) přiznají, že pomalu nevědí co s penězi. Ti, co jsou ve správné partě mají za granty násobky platu, papírově pracují i víc než 20 hod. denně.

A nový ministr málokdy přežije 4 roky, což je výhodné, protože vzdělávací cyklus je většinou 4 letý, pak by se mělo dělat vyhodnocení a za další 4 roky by byly první reálné výsledky. Jenže to už běží třetí verze (a funguje třetí ministr). Prostě beznaděj.

brok 11.4.2007 11:15

ze všeho vyplývá jediný závěr

Když v listopadu 1989 poslal Jakeš do ulic milice (pravda schovávali se za ploty) byl to vlastně dobrý tah. Když Havel jednal s Adamcem a za slib beztrestnosti dosáhl stažení těch milic, bylo to pro okamžitou situaci dobré, ale dlouhodobě to byl velmi špatný tah. Jelikož armáda (záklaďáci plus část oficírů) byla pro revoluci, dopadlo by to pro milice velmi špatně, ale výsledkem by bylo, že by se po léta nikdo neodvážil mluvit o komunismu, tím méně se jmenovat "komunistická". S bolšány jsme dneska nemuseli mít problémy. Bojím se, že tenhle stupeň nelze vynechat, budem si to muset zopakovat ještě jednou. Něco podbného byl rok 1918 a 1945.

krtek 11.4.2007 18:51

Re: ze všeho vyplývá jediný závěr

ANO, ANO, ANO, kde se na to však najdou český lidi ?

Českej člověk 11.4.2007 22:10

Re: Re: ze všeho vyplývá jediný závěr

PVětšina českeánové  broku a krtku!Většina českejch lidí má historickou pamětˇ a navíc zdraví selský rozum- Na rozdíl od vás

PÁNOVÉ BROKU A KRTKU! VĚTŠINA ČESKÝCH LIDÍ, KTŘÍ VÁM TOLIK CHYBBÍ MÁ TOTIŽ TO , CO VY PRAVDĚPODOBNĚ VELMI POSTRÁDÁTE, ZDRAVÝ SELSKÝ ROZUM A HISTORICKOU PAMĚŤ!

sláva 11.4.2007 10:56

kam se noha šine

není to písnička, nýbrž báseň, učili nás v národní škole: je to bída na tom světě, kam se noha šine, sotva přejdeš jedny hory, hned se najdou jiné. Autor možná Neruda, ale může to být i starší, Hálek možná, už si nepamatuju.

Pana Doležala čtu rád, i tu jeho informovanost (to neznamená souhlas), ale těší mne, že taky něco neví, to nám ho zlidšťuje. Taky by si měl dát do rámečku jinou fotku, takhle vypadá jako náš pan prezident a to není právě výhra...:-)

kerim 11.4.2007 16:20

Re: kam se noha šine

Proboha, opravdu úroveň vzdělanosti přispívajících přesahuje všechny meze. On je to K.H. Borovský, pánové. V Sudetenlandu se neučil. Proč taky, když boural c.k. monarchii.

ivoš 11.4.2007 23:29

Re: Re: kam se noha šine

F.L.Čelakovský: Pocestný

AKIBUA 11.4.2007 10:15

BÁSNÍME

Pan Doležal má docela vtipné přirovnání, ale o tom, že by vláda padla na tomto balíku reforem si dovoluji pochybovat. Pan Melčák a Pohanka jsou jistí jako málo kdo. ODS narozdíl od ČSSD si umí zjednat pořádek při hlasování. Finanční toky po zvednutí stavidel celou minulou PS prostě takto zůstat nemohou. Někdy mám pocit, že polovičatá řešení nazývaná někdy vznešeněji jako kompromis, jsou ta nejhorší. Patřím ke střední "předplacené" třídě, jsem levičák, ale tahle reforma je až na několik položek opravdu prostým návratem před zvednutím stavidel PS.