26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Ruský test

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ignorant 17.7.2008 10:38

Re: Proč tolik hysterie?

To jako že se Rusko vzdalo Pobaltí? Ukrajiny? Putinovské směřování k demokracii? My neusilujem o korektní vztahy s Ruskem? Nepletete si to s respektováním geopolitických zájmů Ruska v tomto prostoru?

ceskej Honza 17.7.2008 10:37

Jirinka hýrí ironií ?!

Jinak to nevidím :-D:-D

vita 17.7.2008 10:37

Re: Re: Kde vidíš, ty troubo,

Kdyby Rusko nedodržovalo smlouvy, nervaly by se světové kapitalistické firmy o možnost takové smlouvy s ním uzavírat.

Öman 17.7.2008 10:32

Re: Rusko chce mír pro budování vlasti

Dobře Bavíte, Jiřinko :-). Pravděpodobně jste se právě probrala z dvacetiletého kómatu :-P

rach-rach 17.7.2008 10:31

Re: Zbavme se radaru a ponechejme si nezávislost

Já být Catem, raději bych si místo strašení nebo ustrašení položil otázku, zda může být státeček jako ČR úplně nezávislý. Historicky vzato nezávislý nikdy nebyl. Vždy bylo nějaké spojenectví, a to buď dobré nebo špatné.  Zaplať Bůh za Ingolstadt.  Můžeme být omezeni ale ne zcela vydíráni pověstnými sovětsko ruskými kohouty (ventily).

Pokud amíkům bude stačit, že je budou chránit staré sovětské rachejtle nic proti tomu a renovace je stejně potřebná s ohledem na známou "spolehlivost" těchto zbraňových systémů.

A ještě nakonec - nezávislot přece neznamená blbost.   Znamená značnou předvídavost což vašemu příspěvku dosti chybí.  

Radar znamená spojenectví  a pokud si někdo myslí, že si ho nechají amíci zničit, je zřejmě na velkém omylu.

iko 17.7.2008 10:25

Re: Zbavme se radaru a ponechejme si nezávislost

ponechejme si nezávislost:

Energeticky jsme závislí na Rusku,

Mel by ste po sobe precist co pisete. Jakou nezavislost si chcete ponechat, kdyz jsme energeticky zavisli na Rusku?:-)

Öman 17.7.2008 10:22

Re: omluvme se Rusku a vše se znormalizuje

Omluvme se jim i za naší zpupnost v srpnu 1968 ;-P

Brmboš 17.7.2008 10:21

Pane redaktore nejsme všichni paranoici.

Vy předpokládáte dopředu, že jsme všichni postiženi paranoidou a myslíme jen na to jak se nám Rusko mstí. Víte, že to nemusí mít s radarem nic společného? I když vzato úplně normálně pokud bych měl stejný problém s jiným člověkem tak bych svému nepříteli také nic nedal. Já totiž zásadu on po tobě kamenem a ty po něm chlebem nezastávám.

Öman 17.7.2008 10:17

Re: omluvme se Rusku a vše se znormalizuje

;-D

pbla4024 17.7.2008 10:15

Re: Kde vidíš, ty troubo,

Ke kapitalistickému trhu patří dodržování smluv. S tím mají Rusové obrovské potíže.

amos 17.7.2008 10:13

Re: Zbavme se radaru a ponechejme si nezávislost

To je fakt. Kdo vlastně bude zabezpečovat tohle drahé a pro americkou PRO důležité zažízení proti útoku ze vzduchu? My asi těžko když to není naše zařízení.

vita 17.7.2008 10:12

Kde vidíš, ty troubo,

cokoli co by odporovalo kapitalistickému trhu v Rusku? Kde vidíš jaký diktát Kremlu?

jirka.s. 17.7.2008 10:10

Re: Proboha,

Klídek, whalere, ona je docela milý troll! ;-D

pbla4024 17.7.2008 10:09

Re: Proč tolik hysterie?

A proč se Rusko zbavivší se importovaného komunismu vrátilo ke komunistické hymně?

gerontusinza 17.7.2008 10:07

Jiřinko ...Re: Re: Re: Co je třeba udělat?

já Vás miluju;-);-) ;-D;-D Omluvte starého pána, ale musím vám poděkovat....... VVVVVVVV už se jich tam víc asi nevejde;-)

whaler 17.7.2008 10:05

Proboha,

kdo že je to ta Jiřina Slavíková. Znáte jí někdo?

whaler 17.7.2008 10:02

Re: omluvme se Rusku a vše se znormalizuje

I právil Pán: "Nechte maličkých přijíti ke mně."

Kylchap 17.7.2008 10:02

Re: A okamžité opatření?

Výborný, jako od Rysa-Rozsévače nebo Josepha Goebbelse.

jirka.s. 17.7.2008 10:02

Re: Jen pro upresneni

Ale ale!!! Jak je to možné ? Vždyť různí zdejší "politologové" (třeba zvratek) se tady dušují, že Rusko je v podstatě kapitalistická země ovládaná trhem! Jak to potom přijde, že si ony ruské "subjekty", prodávající nám ropu, nechají diktovat od nějaké pitomoučké vlády v kremlu? Přece když jim nabídneme více našich stále pevnějších korun, tož by měly, dle zákonu trhu, dodávat ropu spíše nám, nebo se snad pletu a je to v tom Rusku nějak úplně jinak? ;-P

Cato 17.7.2008 10:01

Re: Re: Re: A okamžité opatření?

pořád stále více než Němců,Rakušanů, Italů,Angličanů, Američanů, židů a cikánů dohromady.

Radek 17.7.2008 10:01

Re: omluvme se Rusku a vše se znormalizuje

Nikdo nám ropu nedává, ale prodává. A za pořádný ranec. A to osvobození? Mno... přečtěte si o tom něco.

cizinec 17.7.2008 9:59

Re: Proč tolik hysterie?

Souhlasim s vami - ziju a pracuju v Moskve uz 6 let (navic v ropnem sektoru:-) Rusko se snazi komunisticke minulosti zbavit - a je to videt v mediich. Soucasne dokumentarni filmy v ruske televizi napriklad k 90 vyroci zavrazdeni carske rodiny nebo k kauze byl Lenin nemeckym agentem jsou velmi antikomunisticke a vysvetluji bila mista v ruskych dejinach.

Rusko v soucasne dobe stavi na antikomunismu tradicich "carskeho" ruska a pravoslavi. Rozhodne neni expanzionisticke ale je optrne co se tyce jeho minulosti a valek do kterych bylo zavedeno ...

Radar bere jako provokaci a urazku - a to na vsech urovnich spolecnosti

Cato 17.7.2008 9:57

Zbavme se radaru a ponechejme si nezávislost

jinak to opravdu špatně dopadne. Energeticky jsme závislí na Rusku, náhradou může být íránský plyn a ropa což si myslím představuje horší variantu.Autor do dobře popsal, jenom se zapoměl zmínit, že bez radaru bychom řadu problémů nemuseli mít.

Kromě toho už se (opatrně)mluví o tom, že ČR kvůli ochraně prostoru nad radarem bude renovovat celý systém PLO za x.mld.Kč. a který samozřejmě bude celý platit ČR, ne jako v Polsku, kde to chtějí po Američanech.Přitom jde jenom o začátek, protože na konci to bude obrovská (ale utajovaná) černá díra, do které potečou obrovské peníze ze státního rozpočtu.Nejsme přitom tak bohatí, abychom si to mohli dovolit, za ty peníze mohlo fungovat docela dobře například bezplatné školství.

S radarem si naše vláda tvrdě naběhla a táhne Českou republiku do obrovských problémů a nákladů. Americký radar nám tady opravdu nechyběl.

gerontusinza 17.7.2008 9:57

Pane vynikající úvaha.....Re: Ruská strana samozřejmě vysvětlení podala.

R^R^ mimo to ovšem nepochybuji ani v nejmenším, že ten drobný testík tam byl taky..... Ovšem úvaha pana Doležala, že by USA za nás snad intervenovali je poněkud úsměvná až hloupá...... Válka se nevyhrává provokacemi stejně silných států....... Tj. kdyby pan Doležal místo myšičky tahal za ocas lva... Hezký den;-)

jirka.s. 17.7.2008 9:57

Re: omluvme se Rusku a vše se znormalizuje

R^;-DR^;-DR^;-D

Jenom mne udivuje ten malý počet souhlasných reakcí! Například mistru hnusovi to nejspíš stále vrtá hlavou! Ale i tak, paní Jiřino, i kdyby Vaše glosy měly za následek nepřítomnost různých hnusů, gerontosaurů, zřícenin a alfonsů, DÍKY VÁM !!!! ;-D

cizinec 17.7.2008 9:54

Jen pro upresneni

Situace je opravdu vazna a ja jsem to uz psal pred 3 mesici ze muze dojit k podobnemu vyvoji. Dolezal jako obvykle nema uplne pravdu. Cesko nema na vladni urovni ZADNOU smlouvu s Ruskem na dodavky ropy. Nase firmy maji smlouvy na dodavky ropy se subjekty v Ruske federaci mnohdy s prostredniky a navic s firmami stredni velikosti Tat Neft a dalsi. Vsechny tyhle spolecnosti letos peakuji tezi o PROCENTA meme ropy nez loni... Rusko letos vytezi asi o 1-2% menzi objem ropy nez v 2007!!!!Navic se domaci spotreba Ruska prudce zvysuje kazdy rok se tam proda vic jak milion novych automobilu ....Vetsinou SUV s velkou spotrebou.

Z toho vyplyva ze Rusove MUSI sve dodavky ropy kratit - nebo omezit vnitrni trh. Logicky budou kratit ty co jsou vuci nim nepratelsti a nebo bezvyznamni - CR splnuje oba pozadavky

Podle informaci ceske ambasady v Moskve nam uz ruske firmy nedodavaji ropu ve stanovenych kvotach asi 3 nedele a vypadek je znacny... CR zatim cerpa ze strategickych rezerv. Pokud to takhle pujde dal na podzim jsou fronty u benz stanic

A. 17.7.2008 9:53

Proč tolik hysterie?

Pokud je mi známo, současné Rusko se s úlevou zbavilo od importovaného komunizmu a směřuje k demokracii. Nebude to cesta jednoduchá a nepůjde to rychle.  Podstatné je, že se vydalo správným směrem. Rusku nevládnou komunisté se svou ideologií exportu světové revoluce. Vliv komunistů je v Rusku zanedbatelně mizivý. Nebuduje vojenské základny na cizím území, naopak se značné části svého území vzdalo. Nicméně je systematicky obklopováno vojenskými základnami USA. Dodržuje smlouvy o nešíření zbraní, USA je nedodržuje. Myslím, že směřování Ruska k demokracii je v zájmu nejen jeho sousedů ale celého světa. Z tohoto pohledu mi neustálé okopávání ruských kotníků připadá jako léčení komplexů méněcennosti. Němci tady nadělali dost velkou paseku. Přesto usilujeme o korektní vztahy s Německem, které se zbavilo nacizmu. Proč ne s Ruskem? Není pro nás lepší s Ruskem obchodovat než jej provokovat? 

Co se týká současného omezení dodávek ropy, ukazuje hysterická reakce spíš na špatné svědomí. Rusko vysvětlilo zpoždění dodávek a současně potvrdilo, že dodávky budou uskutečněny v plném rozsahu, přesně podle obchodní smlouvy. Jenže někteří lidé jsou tu placeni za to, aby dokazovali, že ti zlí jsou Rusové a tak se současná situace znamenitě hodila, když už se jiné důkazy jaksi nedaří najít.;-P

Rudolph 17.7.2008 9:52

Ty woe, ona to skutečně myslí vážně :-o

rw 17.7.2008 9:52

Re: Re: A okamžité opatření?

 Rusko nám nic nevěnuje vše draze platíme a s tím slovanstvím běžte do háje.Kolik slovanů žije v ČSR?

vita 17.7.2008 9:51

Re: Re: Re: Re: Test co je to vlastně Evropa?

Třeba.

Je to dle vás dobře nebo špatně?