18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Řekové nás strčí do kapsy

Obyčejní lidé povstali proti politikům, kteří kradou a nemakají, a slavně zvítězili (v referendu).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Lesniak 10.7.2015 22:43

Re: Takže ANO leží v žaludku i Doležalovi.

Jasně, Bureš chce prosadit, aby stát nebyl v područí politických stran, ale v područí oligarchů. To je z deště pod okap.

J. Kyselková 10.7.2015 20:59

Re: Takže ANO leží v žaludku i Doležalovi.

Pane Čechu, snad jen k jednomu z Vašich hodnocení. Vyjadřování pana Kalouska a  podnikatele Babiše nelze srovnávat. Kalousek má přesné argumenty, vtip a humor. Úroveň vyjadřování Babiše je pro nižší cenovou skupinu, která je desorientovaná, protože dříve bylo zlo jasně pojmenováno např "kulak" . Takže, když Babiš teď zasadí myšlenku, že země je rozkradená - Kalouskama - "a  to všichni vedí, že on kradne" - hned se hezky orientují. Proč to komplikovat, že? K Babišovi miliardy jen volně připluly.

P. Čech 10.7.2015 19:53

Re: Průzkum je nepochybně věrohodný????

Občanské hnutí ANO má ve svém programu většinový volební systém a zákon o obecném referendu též. Tento je dokonce i v programu vlády. Nevím, zda se jim to podaří prosadit v tomto volebním období, po volbách však, kdy lze očekávat výrazné vítězství ANO to možné bude.

P. Čech 10.7.2015 19:48

Re: Takže ANO leží v žaludku i Doležalovi.

A skutečnou pravici podle mezinárodních měřítek v naší poslanecké sněmovně nějak postrádám.

P. Čech 10.7.2015 19:47

Re: Takže ANO leží v žaludku i Doležalovi.

Já panu Babišovi nevěřím Sdílím však zásady občanského hnutí ANO. Mluvíte-li o dnešním "jednání" sněmovny, to teda byl koncert. Trapný a směšný. Žádné konkrétní odborné argumenty, pouze napadání, nadávky a hulvátské projevy zejména pana Kalouska. Byl jsem ve svém profesním životě mnohokrát účastníkem všelijakých jednání. Pokud bych se však choval jako pan poslanec Kalousek, byl bych okamžitě bez prémií a nebo dokonce vyhozen z práce. Toto však panu Kalouskovi nehrozí protože má poslaneckou imunitu a odměňování si stanovil sám zákonem. A o tom to všechno je. Pokud by u nás existovala možnost odvolat politiky z jejich funkcí mám za to, že min.3/4 poslanců by již byly na Úřadu práce. Pochybuji totiž, že by tyto obecné neználky, hulváty někdo zaměstnal.

J. Kyselková 10.7.2015 18:29

Re: Takže ANO leží v žaludku i Doležalovi.

Pane Čechu - navážíte se do pana Kalouska a Petra Fialy. Dneska v Poslanecké sněmovně se projednávalo první čtení zákona o EET - to byl koncert ! Pravice byla skvělá, Bohužel je jich málo, zákon jde dál. Nejde samozřejmě o narovnání tržního prostředí, ale o jeho d e f o r m a c i..

Panu Babišovi už věří jen zvláštní lidi.

V. Hák 10.7.2015 18:19

Re: Průzkum je nepochybně věrohodný????

já to myslím tak že snadnější je tu změnu požadovat než ji prosazovat,a to platí bez ohledu na věk.A většinový systém u nás je věc která není reálná věc která by šla prosadit.Důležití jsou hlavně lidé kteří jdou do politiky a od toho se odvíjí vše další.

V. Hák 10.7.2015 18:14

Re: Průzkum je nepochybně věrohodný????

ono v každém oboru je těch úspěšných vždy méně než těch ostatních.

R. Tichý 10.7.2015 17:14

Re: Průzkum je nepochybně věrohodný????

Ano, 5% z nich něco dokázalo.

R. Tichý 10.7.2015 17:13

Re: Průzkum je nepochybně věrohodný????

Ano.

P. Čech 10.7.2015 17:09

Re: Průzkum je nepochybně věrohodný????

Na to, abych šel do politiky jsem již dost vysokého věku. Je mi 70 let. Také zdraví již nějak neslouží. Do politiky bych nešel ze zásadních důvodů. Nikdy jsem nebyl a nikdy nechci být členem nějaké politické strany. Členstvím v jakékoliv straně se totiž jedinec vzdává části své svobody rozhodování i obecně a to není nic pro mne. Nikdy bych totiž nebyl schopen papouškovat ideologické závěry nějakých sjezdů strany. Řídím se totiž vlastním rozumem a nikoliv "rozumy" mocichtivých jedinců. Možná bych do té politiky i šel, ovšem v systému, který má obecně uzákoněn většinový, dvoukolový volební systém, obecné referendum bez stanovení minimální hranice účasti pro jeho platnost. V systému, kde jsou ve vládě odborníci a nikoliv politici (mohou to být i politici, ale ti musí být těmi odborníky) V systému, který nepředjímá nutnost handlování impotentních koalic. Tak vidíte, proč nemohu jít do politiky u nás.

P. Čech 10.7.2015 16:59

Re: Takže ANO leží v žaludku i Doležalovi.

ANO neleží v žaludku "i Doležalovi", ANO leží v žaludku všem politikům všech politických stran. To proto, že chce prosadit řadu zásadních změn tak, aby stát nebyl v područí politických stran a aby se již konečně stal "lid zdrojem veškeré státní moci" jak praví čl.2, odst.1 ústavy. Aby moc zákonodárná, výkonná a soudní byla v rukou onoho lidu a nikoliv v područí opět politických stran. ANO chce prosadit obecně většinový volební systém a zákon o obecném referendu. Kdyby neprosazovalo nic jiného, stojí za to jej volit. Lidé totiž již mají politických stran po krk, jak velmi trefně nedávno prohlásil pan Schwarzenberg. Na tom nic nezmění ani hulvátské projevy páně Kalouska ve sněmovně, ani výkřiky pana Fialy, které nemají hlavu ani patu.

V. Hák 10.7.2015 16:52

Dle mého názoru

autor článku plácá páté přes deváté.

V. Hák 10.7.2015 16:50

Re: Průzkum je nepochybně věrohodný????

Jsou i lidé kteří na rozdíl od vás(nás) něco před vstupem do politiky něco dokázali třeba p.Hlavatý,Stropnický,Uhde a další.Takže s ono to spíš je o lidech než volebním systému.Bežte do politiky a zkuste mě přesvědčit o tom,že vás mám volit.Na základě toho co sem píšete bych vás asi nevolil ať je volební systém jakýkoliv a jestli jste nebo nejste člen nějaké strany je mi jedno.

L. Severa 10.7.2015 14:29

Nejsem prognostik,

ale myslím, že Řekové přijdou s něčím co se bude tvářit jako reformy a budou mít zas na nějaký čas vystaráno. Je to taková taktika, která se neptá co bude zítra.

P. Čech 10.7.2015 13:49

Re: Průzkum je nepochybně věrohodný????

Politikům, kteří jsou politickými stranami nasazováni na volitelná místa kandidátek. Tito politici by ve většinovém, dvoukolovém volebním systému neměli naprosto žádnou šanci býti zvoleni. Jsou to pánové Kalousek, Fiala, Benda, oba Sobotkové, Filip, a další a další, možná dokonce i všichni naši poslanci a poslankyně. To je jeden z hlavních důvodů, proč se stále plácáme ve stejné kaluži, proto, že politické strany dávají na volitelná místa svých kandidátek nikoliv ty nejlepší z nás, ale samé nuly. Lidi, kteří ve svém profesním životě nikdy nic nedokázali a tak vstoupili do politických stran, ovládli je, nechali se systémem zvolit a z těchto pozic škodí státu a jeho občanům.

P. Čech 10.7.2015 13:37

Re: Takže ANO leží v žaludku i Doležalovi.

Asi tomu tak bude. Řeči pana Fialy jsou trapné, příliš z nich čiší skutečnost, že neví kudy kam.  Pan Kalousek byl dosud jen debil (to je psychiatrická demence, nikoliv nadávka) teď však již je trapný debil. Tito ve spolupráci s korupčnickými kmotry a šípkovou růženkou , panem Schwarzenbergem, pohřbívají úspěšně strany, které si říkají pravicové.

P. Urban 10.7.2015 12:41

Moc tomu nerozumím

ale mám pocit, že v kapitalismu je správné platit dluhy a tolerovat veřejnou korupci.

Pokud chtěl pan Doležal říci tohle, vymlouvat mu to nebudu. A komunisté, myslím, taky ne.

R. Tichý 10.7.2015 12:16

Re: Průzkum je nepochybně věrohodný????

Poměrný systém vyhovuje zejména politikům. Nesplňované sliby vždy svedou na nemožnost dohody. Je to systém bez zodpovědnosti. Nastavený pro osobnosti bez čehokoliv, zejména charizmatu-ukázkovým příkladem je Bohuslav Sobotka.

R. Tichý 10.7.2015 12:11

Re: Hm, tak článek jsem asi tak uplně nepochopil

Třeba policejní puč proti Nečasově kabelce..... Anebo političtí trafikanti.

B. Rybák 10.7.2015 11:50

Re: Hm, tak článek jsem asi tak uplně nepochopil

To nevím a ani mě to moc nezajímá. On totiž mele mimo mísu!

K. Janyška 10.7.2015 11:49

Ano, zdá se,

autore... Dzp.

J. Chaloupka 10.7.2015 9:13

Takže ANO leží v žaludku i Doležalovi.

Před pár dny pan Keller, takto europoslanec a levičák, smutně prohlásil, že pan Sobotka má velký problém a to je 30% voličů, kteří dávají přednost Babišovi, zatímco Sobotka má jen 20%. Zřejmě ty dvě procenta, o které ukázal průměr ANO méně, je tzv. přání otcem myšlenky. No, jestli budou další volby, tak Babiš bude předseda vlády. Bohužel jak ODS, tak TOP si denně zavírají vrátka ke koalici, která by byla více než žádoucí. Ale pochopím, že když denně na Babiše plivou, do vlády raději vezme Sobotku, protože toho už zná. Jen doufám, že ta ruka nebude už tak štědrá k ministrům ČSSD.

P. Čech 10.7.2015 9:05

Průzkum je nepochybně věrohodný????

Žádný průzkum v systému, kde je stanovena 5% hranice pro vstup do poslanecké sněmovny není věrohodný. Sami "průzkumníci" uznávají, že všeliké jejich průzkumy mají  plus mínus 3% chybu. Tedy, ty subjekty, které podle průzkumů mají 7,9% mohou mít i 4,9%, ty které se honosí 2,1 % mohou hranici překročit. Takové průzkumy jsou k ničemu, to jste ještě nepoznali? Jediný "průzkum", který o věcech přesně vypovídá je referendum. Nebo většinový volební systém, zejména dvoukolový, který vždy ukáže vůli nadpoloviční většiny voličů, přičemž netřeba žádné nedemokratické hranice pro vstup do zákonodárného sboru. Totéž beze zbytku platí i pro volby do zastupitelstev krajů, měst a obcí. U nás zavedený poměrný systém je to nejhorší, co nás mohlo potkat. Naprosto nechápu, jak je možné po době 95 let, kdy u nás tento systém nefunguje na něm stále trvat. Vlastně chápu. Je zde očividný zájem na tom, aby se do poslanecké sněmovny dostalo co nejvíce subjektů, které by se následně přiživovaly na státním rozpočtu formou zavedeného financování politických stran a hnutí. Systém koalice - opozice je stejně k ničemu, pouze vytváří nestabilitu celého dění. Pomalu žádná vláda ještě nefungovala po celé volební období, politici místo toho aby pracovali pro občany "volně soutěží" podle čl.5 ústavy, přičemž používají podplácení poslanců, pomlouvání a vůbec obecně nekalých praktik. To vše ve svém důsledku vede k neustle vznikajícím téměř neřešitelným problémům. K problémům, které m.j. vedou k stále většímu zadlužování státu, aby mohla být občanům zavřena ústa. Přesně to představuje náš politický a společenský systém a to již od roku 1920 .

P. Lenc 10.7.2015 8:12

Re: Prdlajs..

Myslím si, že to pan Foltyn shrnul nejlépe.

P. Kmoníček 10.7.2015 7:53

Re: Prdlajs..

Prosím,bez těch stálých odkazů.Také něco z vlastní hlavy.

J. Hruška 10.7.2015 7:35

Re: Prdlajs..

V Řecku vládne páter Katz z Haškova Švejka. Viz scéna s lichvářem.

R. Gramblička 10.7.2015 7:28

Hm, tak článek jsem asi tak uplně nepochopil

o jaké protikorupční revoluci to autor mele?....

F. Žůrek 10.7.2015 5:53

Re: Prdlajs..

Rozumnější jsou často Slováci než my.

M. Foltyn 10.7.2015 3:58

Re: Prdlajs..

Evropa má Řecka dost a posílá mu 326 vážné varování.