27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Proč je třeba zavřít Nečase

Vstupujeme do období trojích voleb: nejprve na podzim do krajských samospráv, pak příští rok do Poslanecké sněmovny PČR, a konečně napřesrok do té prezidentské. Jejich výsledky tak či onak uzavřou převratné události posledních čtyř let, které od základů proměnily českou politickou scénu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 2.8.2016 6:37

Díky za výborné shrnutí výsledků policejní razie,

která položila Nečasovu vládu. Chybí mi ale trest pro pachatele, Ištvana, Šlachtu a spol., kteří na základě zcela vymyšlených a neprůkazných obvinění napáchali tolik zla, možná i na politickou objednávku.

Nemluví se příliš o tom, že Nečasova vláda konečně zásadním způsobem omezila (úplně zastavit to nejde ani dnes) katastrofický vývoj financování tzv. Bilionového tunelu OZE, kde zainteresovaní podnikatelé přišli o desítky, a z delšího pohledu i stovky miliard vyplacených v dotacích stanovených na základě Zák. 180/2005 Sb o podpoře OZE. Sám Nečas v ČT tehdy v OVM prohlásil, že "sluneční investoři" tvoří velmi mocnou a vlivnou skupinu a vzhledem k obrovským příjmům, které jim ze zákona připsala koaliční vláda ČSSD, jsou schopni opravdu všeho a že se nejspíš staneme svědky pokusů kriminalizovat ty, kteří se proti bilionovému tunelu OZE postavili.

Rozhodně nejsem fanoušek různých teorií spiknutí, ale právě tady se nabízí uvedená varianta jako podstatný faktor, který v pozadí působil proti tehdejší vládě. "Kauza Vitásková" má podobné pozadí, jen byla zveřejněna se značným časovým zpožděním.

P. Maleček 2.8.2016 6:01

Neff na dně?

Před Neffovým letitým provozováním internetových médií nutno smeknout. To však neznamená mlčet k jejich upadající kvalitě, jak obsahové, tak kvalitativní. Na NP jsou čím dál víc Nefem předkládány texty, které bylo možno už před několika dny číst jinde a s čím dál víc plytkým obsahem - viz tento Doležalovo jak kafemlejnek se opakující plkání.

O tom, že nejlepší léta ČR demokracie skončila Šlachtovým zásahem v Nečasově bordelu zvaném vláda, řízeném jeho dominou Nagyovou podle toho, kdo jí v touze namastit si kapsu na státním, dal dražší úplatek. To kořeněno Doležalovým zbaběle pomstychtivým kopáním do Havla, za to, že v ho v 89 nevzal do OF party.

Pane Neffe nebylo by lepší než tohle přemílání dávno semletého veřejně poprosit o pomoc s náplní i kvalitou NP? Nikdo (až na pár kverulantů a Doležala), i vzhledem k tomu co jste dokázal, se na vás zlobit nebude.

Své případné rozčílení si klidně vylejte na mou hlavu.

O. Dvořák 2.8.2016 5:46

Tohle mě nadzvedlo

"Nikdo nebude popírat, že korupce je vážný problém. U nás jej velmi podporovala a živila prohlubující se politická nestabilita: od roku 1996 až do roku 2013 jsme nezažili vládu, která by měla opravdu většinu v PS". Tak že bychom vyměnili voliče, když neumí - hlupáci - tu poslaneckou sněmovnu pořádně navolit???!!!